arkadaşlar,kızım lys de 38000.oldu.endüstri müh. ve kimya müh.liği istiyor.çeşitli üniversitelerin tanıtım günlerine gittik,genelikle endüstri müh.liği tavsiye ettiler.endüstri müh.liği sakarya üniversitesinde veya istanbulda doğuş,aydın gibi vakıf üniversitelerinde tam burslu olarak tutuyor.kimya mühendisliği istanbul üniversitesinde,kimya bölümü olarak da itü de tutuyor.tercihlerin bitmesine 3 gün kaldı ve kararsısız.ben aslında kızımın 1 yıl daha kalması taraftarıyım,ancak kızım bir yıl daha o stresi çekemem diyor.kısaca sakarya endüstri müh.liği,itü kimya,istanbul üniversitesi kimya müh.liği arasında hangisini tercih etmeliyiz..sizden ricam özellikle bu bölümlerde okuyan veya mezun olmuş arkadaşların yardım etmesi. düşüncelerini paylaşabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
bilgisi bulunan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Abi bence kızını 1 sene daha için ikna etmelisin.2.sene hazırlananlar okul olmayaşının ve çoğu şeyin bilincinde daha iyi çalışıyorlar ve sıralamanı ciddi anlamda geliştiriyolar.38000 olan sıralamasını iyi bir çalışmayla 15000-20000 çekerse daha iyi yerlere gidebilir.End.Mühendisliğini Sakarya veya ismi çok nadir duyulmuş bazı üniversitelerde okursa ileride iş bulmada sıkıntı yaşar.Diplomalı işsiz diyorlar haberlerde orda burda. Kıytırık bir yerde okurlarsa işsiz kalırlar tabi.
abi diye başlıyayım yaşınızı bilmiyorum benim açık fikrim itü odtü boğaziçi bilkent hariç müh. okumasın hatta buralarda bile belli mühendislkler dışında okumasın endüstri bilgisayar eem gibi okusun yani sonra ilerde çok problem çıkar ki sonuçta kızmış yaş olarak pek dert ediceğini sanmıyorum hemen evlenmesinede gerek yok bence bir şans daha verin :)
cevaplarınız için teşekkür ederim.peki itü kimya yı okursa nasıl olur.mühendislikten daha mı kötüdür.iş olanağı nasıldır.ileride bir kimya mühendisi varken kimyager olarak yöneticiliğe kadar yükselebilir mi
Bence kızınızın bir sene daha girmesi için ikna edin.Çoğu aile çocuğunu bu anlamda desteklemiyor sizin çocuğunuz bu açıdan çok şanslı bunu ona anlatın bence mutlaka sizi dinleyecektir.
teşekkür ederim arkadaşım,gecenin bu saatinde halen bilgisayar başında kimyagerlik ve kimya mühendisliğini araştırıyorum.genelde hep işsizlikten bahsediliyor.açıkçası ne yapacağımızı şaşırdık.ben bir yıl daha bekle istanbul da endüstri mühendisliği veya sağlık sektörünü düşün diyorum ama kızım bir yıl daha o stresi yaşamak istemediğini söylüyor.halen araştırıyorum itü kimya mı,iü kimya mühendisliğimi diye ama işin içinden çıkamıyorum.bugün itü ye gittik orada görüştüğümüz prof.ler itü de kimya oku diyorlar.
arkadaşlar,kızım lys de 38000.oldu.endüstri müh. ve kimya müh.liği istiyor.çeşitli üniversitelerin tanıtım günlerine gittik,genelikle endüstri müh.liği tavsiye ettiler.endüstri müh.liği sakarya üniversitesinde veya istanbulda doğuş,aydın gibi vakıf üniversitelerinde tam burslu olarak tutuyor.kimya mühendisliği istanbul üniversitesinde,kimya bölümü olarak da itü de tutuyor.tercihlerin bitmesine 3 gün kaldı ve kararsısız.ben aslında kızımın 1 yıl daha kalması taraftarıyım,ancak kızım bir yıl daha o stresi çekemem diyor.kısaca sakarya endüstri müh.liği,itü kimya,istanbul üniversitesi kimya müh.liği arasında hangisini tercih etmeliyiz..sizden ricam özellikle bu bölümlerde okuyan veya mezun olmuş arkadaşların yardım etmesi. düşüncelerini paylaşabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
kimya bölümü her zaman gecerli bir sektör çünkü kozmetik,deterjan sektörü vs ama bir kız bir fabrikada çalışabilir mi bu da ciddi bir sorun? ben şahsen end müh öneririm ama okuyacaksa devlette okusun abi(koç-sabancı-bilkent hariç)
ben antalya kimyayı bırakıp istanbul üniversitesi ekonomi bölümüne girdim. benim kız kardşimin de sıralaması 37000 O da sakarya üniversitesi endüstri ve iü kimya mühendisliği arasında kaldı bizde çok kararsız kaldık. çünkü kardeşimde önümüzdeki sene girmek istemiyor sınav stresinden dolayı bence kardeşime söyledğim gibi eğer istemiyorsanız seneye kalın sonra pişman olursa geri dönüşü çok zor olur çoğu kişi bu sorunu yaşıyor bende yaşadım kimya bölümünü hiç düşünmeyin bence hem zor hem mezun sayısı çok iş bulması çok kolay değil kimya mühendisliğini de iyi düşünün istemeyerek giderse daha da kötü olur çünkü kimya mühendisliği çok zor bir bölüm.
quote:
Orijinalden alıntı: ayhanzx
ben antalya kimyayı bırakıp istanbul üniversitesi ekonomi bölümüne girdim. benim kız kardşimin de sıralaması 37000 O da sakarya üniversitesi endüstri ve iü kimya mühendisliği arasında kaldı bizde çok kararsız kaldık. çünkü kardeşimde önümüzdeki sene girmek istemiyor sınav stresinden dolayı bence kardeşime söyledğim gibi eğer istemiyorsanız seneye kalın sonra pişman olursa geri dönüşü çok zor olur çoğu kişi bu sorunu yaşıyor bende yaşadım kimya bölümünü hiç düşünmeyin bence hem zor hem mezun sayısı çok iş bulması çok kolay değil kimya mühendisliğini de iyi düşünün istemeyerek giderse daha da kötü olur çünkü kimya mühendisliği çok zor bir bölüm.
gerçekden hemen hemen aynı durumdayız.kimya mühendisliği ve kimya bu kadar sorunluysa bende kızıma seneye bırak diyeceğim ama kabul etmeyecek biliyorum.peki sakarya endüstrinin eğitimi nasıl acaba.oradan mezun olunca işsizlik sorunu olurmu.istanbul da iş başvurularında öncelik ist.üniversitelerinin mi olur.bildiğim kadarıyla ingilizce eğitimi yok.bilgisi olan arkadaşlar paylaşım yaparsa çok iyi olur.
ayhanzx,ne yapmaya karar verdiniz.arkadaşlar sakarya endüstri yerine doğuş tercih edilebilir mi.doğuş endüstri hakkında bilgisi olan varmı.
biz sıralamamızdan yüksek olan istedğimiz yerleri yazıcaz tutmazsa seneye girmeye karar verdik. sakaryayı yazmayacağız.
özellerde i.aydın haliç doğuş gibi yerlerdeendüstri tutuyor ama özel olduğu için çekincelerimiz var araştırmalarımda özel okulardan ticarethane olarak bahsediyorlar burslu öğrenciler özellikle sıkıntı çekiyomuş.
38 bin sıralama ile endüstri mühendisliği gazi ikinci öğretim,çukurova üni,az bi ihtimal eskişehir osmangazi üniye gidebilir.eğer bu sene gitmeyi çok istiyorsa bunlar varken sakarya biraz yanlış olur gibi..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme