Şimdi Ara

lütfen yardım....dizüstü bilgisayarımın klavyesinin üzerine soda döküldü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
11.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

az önce asus k53S dizüstü bilgisayarımın klavyesinin üzerine soda döktüm. modeli özellikle yazıyorum klavye yapısında farklılık var mıdır diye... makina çalışıyordu. hemen ters çevirdim ve power düğmesine basıp kapattım. bataryayı söktüm. peçeteyle de kuruladım. ne yapmalıyım

makina 2 aylık yeni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gülşenn -- 15 Ekim 2011; 19:12:02 >

• ya para verip garantiye yollican ya kendin açıp iyice temizlicen ya da power düğmesine bastığında çalışsın diye dua edicen...
  • hala ters duruyo. saç kurutma makinasıyla kurutmak aklıma geldi ama üflemeyle soda içine girmediyse bile ben katkıda bulunurum diye düşündüm....
  • quote:

Orijinalden alıntı: gülşenn

hala ters duruyo. saç kurutma makinasıyla kurutmak aklıma geldi ama üflemeyle soda içine girmediyse bile ben katkıda bulunurum diye düşündüm....

Gece 1 2 ye Kadar Bekleyin Sonrada Fon Makinesiyle Kurutun Birazda Sonrada Dua Edip Power Tusuna Basin :) Garantiye Para Vermek İstemezseniz Tamiri Konusunda Yardimci Olabilirim
  • teşekkür ederim. elektrik mühendisi bilgisayar sektöründe çalışan bi arkadaşımla konuştum. umut verdi sorun olmaz diye. bakalım yarına kadar açmamayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gülşenn -- 15 Ekim 2011; 17:05:52 >
  • quote:

teşekkür ederim. elektrik mühendisi bilgisayar sektöründe çalışan bi arkadaşımla konuştum. umut verdi sorun olmaz diye. bakalım yarına kadar açmamayı düşünüyorum.

Sizin Açınızdan Daha Saglikli Bir Karar Olur
    :)
  • Geçmiş olsun ama bir laptopa dökülebilecek en kötü şeylerden birisini dökmüşsünüz...

Sodanın içindeki şeker elektrik devrelere karşı kostik özelliği gösterir.(yani yakıcı - kezzap).Sodanın içindeki asit de aynı şekilde tehlike unsuru oluşturuyor..Koca bir bardak suyu laptopun klavyesinin üstüne boca ettikten sonra ters çevirip, kurutup içini açtıktan sonra tamamiyle hayata döndürmüştüm ama soda hiç başıma gelmedi,gelen birisini de görmedim..

Ben en kötü senaryoyu söyleyeyim, bilgisayarınız tamamen çalışamaz hale gelebilir..Ama birşey de olmayabilir.
    Son olarak, fön ile kurutma yaparsanız çok sıcak olmamasına dikkat edin..Birşeyleri eritmeyin.

Geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tuşların altına peçetenin ucunu soktum... sadece tab tuşunda nemlendi... off yaaaa . masaüstü bilgisayar olsa değiştir klavyeyi kurtul
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Geçmiş olsun ama bir laptopa dökülebilecek en kötü şeylerden birisini dökmüşsünüz...

Sodanın içindeki şeker elektrik devrelere karşı kostik özelliği gösterir.(yani yakıcı - kezzap).Sodanın içindeki asit de aynı şekilde tehlike unsuru oluşturuyor..Koca bir bardak suyu laptopun klavyesinin üstüne boca ettikten sonra ters çevirip, kurutup içini açtıktan sonra tamamiyle hayata döndürmüştüm ama soda hiç başıma gelmedi,gelen birisini de görmedim..

Ben en kötü senaryoyu söyleyeyim, bilgisayarınız tamamen çalışamaz hale gelebilir..Ama birşey de olmayabilir.
    Son olarak, fön ile kurutma yaparsanız çok sıcak olmamasına dikkat edin..Birşeyleri eritmeyin.

Geçmiş olsun

beni korkuttunuz. kola döken de olmuş şekerin alası onda diye biliyorum.

netten arama yaptım. şalgam suyu döken olmuş da soda olmamış. bir ilki başardım.

klimayı açtım odanın nemini alması için. peçeteyle de tuşları çıkarmadan altlarına sokup sildim. bilgisayar şu an sağ tarafında usb girişleri altta kalacak şekilde, belki kurur umuduyla beklemede...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Geçmiş olsun ama bir laptopa dökülebilecek en kötü şeylerden birisini dökmüşsünüz...

Geçmiş olsun

beni korkuttunuz. kola döken de olmuş şekerin alası onda diye biliyorum.

netten arama yaptım. şalgam suyu döken olmuş da soda olmamış. bir ilki başardım.

klimayı açtım odanın nemini alması için. peçeteyle de tuşları çıkarmadan altlarına sokup sildim. bilgisayar şu an sağ tarafında usb girişleri altta kalacak şekilde, belki kurur umuduyla beklemede...

Ben en kötü senaryoyu söyledim..Hiçkimse bu durumda kesin şu olur diye söyleyemez zaten.
    Doğru haklısınız,şeker anlamında soda kolanın yanında saf su gibi kalır..Artık kısmet,çok da yapacağınız birşey yok.

Bu arada tek soda döken siz değilsiniz merak etmeyin..Tr'de olmasa bile global anlamda örnekleri mevcut :)

• tek umudum tuşların altına sokup silmek için kullandığım peçetelerin nemlenmemesi. peçeteler nemlenmedi bile. umut gönlümün ekmeği...
  • quote:

tek umudum tuşların altına sokup silmek için kullandığım peçetelerin nemlenmemesi. peçeteler nemlenmedi bile. umut gönlümün ekmeği...

bakın bu resimdekiler benim dizüstünün eski klavyesinin önden ve arkadan resimleri sizin klavye yapısıda yaklaşık olarak böyledir, döktüğünüz soda kenarlarından anakarta ulaşmadıysa pek sorun olacağını sanmıyorum, tuş takımına gelince, orasıda ince bir şerittir ve sıvı girmesi oldukça zordur

• kenarlardan kasıtnız klavyenin kenarıysa, soda ortaya doküldü. G-H harflerinin olduğu kısma.
    işler de öyle yoğun ki... hafta sonu bilmeden sabah 8 gece 11 çalışıyorum. almam gereken bikaç dosya var. yarın öğlen kısa bir süreliğine açsam da o dosyaları alsam sonra 1 hafta da olsa kurumaya bırakabilirim...

teşekkür ederim ilginiz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gülşenn -- 15 Ekim 2011; 21:18:22 >
  • quote:

kenarlardan kasıtnız klavyenin kenarıysa, soda ortaya doküldü. G-H harflerinin olduğu kısma.
    işler de öyle yoğun ki... hafta sonu bilmeden sabah 8 gece 11 çalışıyorum. almam gereken bikaç dosya var. yarın öğlen kısa bir süreliğine açsam da o dosyaları alsam sonra 1 hafta da olsa kurumaya bırakabilirim...

teşekkür ederim ilginiz için

evet kenardan kastım klavyenin kenarları
  • inanmak istiyorum o yüzden aptalca da olsa ısrarla soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gülşenn -- 15 Ekim 2011; 21:38:27 >
  • quote:

inanmak istiyorum o yüzden aptalca da olsa ısrarla soruyorum

isterseniz elimdeki klavye nin üzerine su döküp tam döktüğüm yerden değilde suyun klavyenin kenarlarından çıktığını gösterebilirim , neyse aklınıza tuşlarda sorun olabileceği gelebilir onuda açıklamaya çalışayım, tv kumandası açmışınızdır yada görmüşünüz, tuşların altında iletken bir parça var ve alttaki tabakada iki adet teli birleştirir, klavyede bu şekil değil, klavyelerde ince bir şerit vardir iki iletken bu şeridin içerisindedir ve sıvı girmesi oldukca zordur, bu şeridin üst tarafında plastik yuvarlak birşey vardır tuşa bastıgınız zaman tuşun geri gelmesi ve bu iki iletkeni birbirine zarar vermeden değdirmesi için ve geri ayrılması için, ve sizin klavyenizde yaklaşık olarak bu şekildedir. döktüğünüz soda klavyenin kenarlarından taşıp anakarta kadar ulaşmadı ise bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum

• teşekkür ederim. orta kısmına az birşey döküldü hemen de ters çevirdim.

biraz geç oldu ama şeffaf klavye koruyucu hiç fena fikir değil
  • sık sık soda döküyosanız bencede iyi fikir
  • :-) bu ilkti. ama insan hatayı bi kere yapınca sonra tekrar tekrar yaparmış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.