Şimdi Ara

Lütfen yardım edermisiniz ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba size bir konuda danışmak istiyorum ben üniversite 1.sınıfta okuyorum ve geldiğim şehirde bir yurtta kalıyorum..Ancak şu var yurdun interneti gercekten baya hızlı evet ancak kablosuz ag üzerinde şu yazıyor (bu ağ üzerinden gönderilen bilgiler başkaları tarafından görülebilir) bu yazıyor arkadaşlar şimdi size şunu sormak istiyorum ben youtube e filan giriyorum film vb izliyorum bunları yurdun sahibi görüyor mu ? 2.sorum bu cok kafama takılıyor lol de yeni hesap actım kendime ve e mail adresini onaylama geldi bende bu olaydan şüphe duydum ve kendi telefonumdaki mobil intenetimden onayladım dogrulamayı şimdi diyorum ki acaba benim telefonumdaki konusmaları vb okuyabilirler mi whatsapp filan sonucta özel şeyler bunlar ailevi meselelerden filan bahsedebiliyor insan yani telefonumşa wifiden hiç baglanmadım sadece mobil veriden baglanıyorum hep böyle bir şey mümlün mü yani o dogrulama mesajı o internetten geldi bense kendi mobilden onayladım şimdi oradan o baglantıyı kullanarak telimi yönetebilirler mi yardımcı olun lütfen..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Upppp

• Selamlar..

Herkese açık olan bir wireless ağ kullanıyorsanız öncelikle sadece yurdun IT si değil biraz işten anlayan ve hacker olucam ben diye uğraşan diğer arkadaşlarınız dahil olmak üzere herkes sizin bilgilerinizi görebilir.
    Lakin günümüzde artık çoğu sistem SSL (https) ile haberleşiyor ve giden gelen data şifrelenerek akıyor.. Bu kırılamıyor mu? kırılıyor tabiki de :) ama biraz zor..
    Ben sizin yerinizde olsam şifresi olmayan ve tamamen başkasının kontrolünde olan bir wifi yi kullanmazdım.. Öbür taraftanda yurt yönetimi daha doğrusu herhangi bir lokasyonda bağlandığınız herhangi bir ağın admini isterse sizin datalarınıza erişebilir. Ama ben daha bu manyaklıkta bir adam görmedim açıkçası.. aa bak yeni bir bağlantı var acaba whatsup tan ne yezıyor diye uğraşmaz kimse.. ama aa bak garanti bankasına girdi du bakiim diyebilir.. anlatabiliyormuyum.
    Yurda gelince public yani herkese açık bir sistem olduğu için ben olsam çok fazla kullanmazdım.. yani yazışmalarınızı vs i GSM hattından yapın ama film izleyecekseniz yada download edecekseniz de bence kasmayın.. sizin hangi filmi izlediğiniz ile kimse uğraşmaz..

İyi günler..

• quote:

Orijinalden alıntı: dawnwater

Selamlar..

Herkese açık olan bir wireless ağ kullanıyorsanız öncelikle sadece yurdun IT si değil biraz işten anlayan ve hacker olucam ben diye uğraşan diğer arkadaşlarınız dahil olmak üzere herkes sizin bilgilerinizi görebilir.
    Lakin günümüzde artık çoğu sistem SSL (https) ile haberleşiyor ve giden gelen data şifrelenerek akıyor.. Bu kırılamıyor mu? kırılıyor tabiki de :) ama biraz zor..
    Ben sizin yerinizde olsam şifresi olmayan ve tamamen başkasının kontrolünde olan bir wifi yi kullanmazdım.. Öbür taraftanda yurt yönetimi daha doğrusu herhangi bir lokasyonda bağlandığınız herhangi bir ağın admini isterse sizin datalarınıza erişebilir. Ama ben daha bu manyaklıkta bir adam görmedim açıkçası.. aa bak yeni bir bağlantı var acaba whatsup tan ne yezıyor diye uğraşmaz kimse.. ama aa bak garanti bankasına girdi du bakiim diyebilir.. anlatabiliyormuyum.
    Yurda gelince public yani herkese açık bir sistem olduğu için ben olsam çok fazla kullanmazdım.. yani yazışmalarınızı vs i GSM hattından yapın ama film izleyecekseniz yada download edecekseniz de bence kasmayın.. sizin hangi filmi izlediğiniz ile kimse uğraşmaz..

İyi günler..

Hocam beni aslında şu konu rahatsız ediyor şimdi whatsapp dan ailevi kişilerle de konusuyorum bazen özel olarak paylaşmak istediğim şeyler oluyor mutlaka ailem ile..Ben şimdi bu şifresiz aga bagladığım pc ile lol den hesap aldım kendime ve dogrulama gönderdi mail ime bende güvenemedim mail adresime girmeye o netten..Dedim ki telefonun mobil yani avea olan 3g den mail e gir onayla böyleliklr şifren filan görünmez sonucta avea kendi mobil netinden baglanıyorsun ama aklıma bir şüphe gecti şimdi o 2 net yani mobil ile şifresiz olan arasında bir iletim oldu yani buradan dogru benim telefonuma ulaşabilirler mi whatsapp facebook uma ? Cok sacma aslında dediğim olay biliyorum..sagolun Bu arada cihaz ıphone 6 cihazı sıfırladım direk ondan sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorpi0n42

quote:

Orijinalden alıntı: Müyendis67

quote:

Selamlar..

İyi günler..

Hocam beni aslında şu konu rahatsız ediyor şimdi whatsapp dan ailevi kişilerle de konusuyorum bazen özel olarak paylaşmak istediğim şeyler oluyor mutlaka ailem ile..Ben şimdi bu şifresiz aga bagladığım pc ile lol den hesap aldım kendime ve dogrulama gönderdi mail ime bende güvenemedim mail adresime girmeye o netten..Dedim ki telefonun mobil yani avea olan 3g den mail e gir onayla böyleliklr şifren filan görünmez sonucta avea kendi mobil netinden baglanıyorsun ama aklıma bir şüphe gecti şimdi o 2 net yani mobil ile şifresiz olan arasında bir iletim oldu yani buradan dogru benim telefonuma ulaşabilirler mi whatsapp facebook uma ? Cok sacma aslında dediğim olay biliyorum..sagolun Bu arada cihaz ıphone 6 cihazı sıfırladım direk ondan sonra

Hocam yok ya. Öyle bir şey olmaz. LOL' den gelen aktivasyon mailini Veri Bağlantısından onayladınız, bunlar bağlantılı olduğu için artık telefonunuza da erişebilir diye bir şey yok yani. Içiniz rahat olsun hocam.

Fakat WiFi' a bağlandığınızda MAC Adresi gözükür. MAC adresinizi bilen kişi kendi tel/pc/tablet uzerinden MAC adresini sizinkiyle ayni yaptiginda bazi seyleri yapabilir. Ornegin bu adam sizin telefon numaranızı girdiginde WhatsApp' a, aktivasyon ekrani atlanir ve hoopp iki cihaz bir whatsapp a bagli olur.

Sadece soyledim hocam, adam mac adresinin sizin oldugunu bilicek de, kendi mac adresini degistirip sizin ornegin whatsapp iniza girecek de. Bunlari zaten yapsa yapar. En basitinden bi arkadasiniz "kanka bluetooth u acsana sana bi oyun atcam" dediginde mac adresinizi yine alabilir.

Uzun lafın kısası:

Icinizde cok suphe varsa siz telefonunuzu veri baglantisiyla kullanin WP a falan girersiniz, banka islemlerini falan yaparsaniz. PC' nizden de girin LOL' unuze, izleyin dizinizi/filminizi

Hocam ben telefonumdan hiç o wifiye baglanmadım yani kendi 3g dem yapıyorum yazışmalarım vb her şeyi ancak işte acaba dedim oradan oraya bi baglantı olurda tarzı düşündüm sanırım epey hayali bir şey bu benim telefonuma yazışmalarıma müdahale için wifiye baglı olmam lazım sanırım degil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorpi0n42

@Müyendis67 Hocam aynen öyle. Ama birçok öğrenci kullanıyorsa hangi MAC adresi kime ait bilemez diye biliyorum (bunda emin degilim). Mesela bluetooth da isminiz gozuktugu icin MAC adresi altinda yazar.

Ornegin benim bluetooth um acik. Bakiyorsunuz Ad: Scorpi0n42
    MAC: ------ şeklinde yazar rakamlar.

Sonra siz alirsiniz MAC imi ve numarami da bildiginiz icin girersiniz WP' ima.

Ama ben sizin WiFi yiniza baglansam ve baskalari da baglanda hangi MAC benim bilemezsiniz.

Yurt müdürü de manyak değildir heralde "hadi burdan bi adres secip sizayim bilgilerine" demez

Ama işte yurttakiler yapabilir. Cocugun biri ugrasir falan. Yani siz en iyisi WiFi ye baglanmayin icinize suphe dusmesin.

Fakat yurt ogrencileri yapacaksa dedigim gibi bi "bluetooth ac kanka" sozuyle bile kandirabilir. Ben yurdunuzdaki WiFi icin alabileceginiz onlemi soyledim. Yoksa adam yapacaksa bir şekilde yapar (yapma ihtimali vardir)

Hocam ben hiç baglanmadım iphone dan o wifi ye sorun yok o zaman o diğer bahsettiğim mail den onaylama olayı da imkansız sanırım..Benim wifi den baglanmam lazım ki mac imi görüp sızsın harici sorun yok sanırm degil mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Müyendis67 M kullanıcısına yanıt
    ağ topolijileri dersinden başlarsak ağaç tipi bir topoloji varsa yurtta kaynak host bir modeme bağlıdır kaynak host bir pc ya da fiziksel güvenlik makinasıdır bu da bir patch panele bağlı muhakkak -patc panelin konuyla ilgisi yok hava olsun diye yazdım- modeme giden tüm trafik bir fiziksel güvenlik makinasından ya da server pcden geçiyorsa o pc başında oturan bir kişi http prokololünü dinliyorsa istediğini alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

ağ topolijileri dersinden başlarsak ağaç tipi bir topoloji varsa yurtta kaynak host bir modeme bağlıdır kaynak host bir pc ya da fiziksel güvenlik makinasıdır bu da bir patch panele bağlı muhakkak -patc panelin konuyla ilgisi yok hava olsun diye yazdım- modeme giden tüm trafik bir fiziksel güvenlik makinasından ya da server pcden geçiyorsa o pc başında oturan bir kişi http prokololünü dinliyorsa istediğini alır.

Hocam benim sordugum soru bu degil tamam benim pc bu şifresiz wifi ye baglı ve ben bu wifiye asla iphone u baglamadım yani asla baglanmadım.Sorum şu ben pc den lol e baglandım ve dogrulama mail ime gitti bende güvenemedim ve mobil internetimden onayladım o dogrulamayı mail adresime girerek şimdi diyorum ki bu şifresiz le benim mobil bglantım arasında bi baglantı olsutu mu buradan telefonuma müdahale olabilir mi ? Diğer sorumda şu mesela önceden iphone u modem olarak kullanırdım ve pc yi ona baglardım şimdi bu ağları yönet kısmında gmrünüyor ancak wpa 2 şifreli sanırım yani şifrem kendimin zaten telefonu da sıfırladım ayrıca o şifrede değişmiş zaten şu an oradan filan ulaşabilirker mi telime dediklerim epey saçma duruyor aslında fatkındayım..

• root_echo kullanıcısına yanıt
    o bilgisayardan sadece http yi değil her şeyi görürsünüz :)
  • quote:

o bilgisayardan sadece http yi değil her şeyi görürsünüz :)

Her şeyi derken hocam ?

• Upp bilgisi olan yorum yapabilirse sevinirim

• işi bilen bir adamsa gateway olan yani interneti dağıtan cihazın yönetim yetkisini elinde tutan arkadaş cihazın üzerinden geçen datayı (mail, yazışma, banka bilgileri, vs. vs. aklınıza gelecen herşey) analiz edip görebilir..

Ama ben daha oturupta onu inceleyenini görmedim.. ki bu sektördeyim :)
    Selamlar.
  • dawnwater kullanıcısına yanıt
    ağ katmanlarının en altı fiziksel katmandır routerda burdadır, fizikselin bir üstü veri bağı katmanıdır burda datagramlar oluşur,ağı zehirlemeden trafiği kendi üserinden geçirmeden, sadece roter üzerinden şifreli veri elde eder, dhcp server kurur fake ap kurar o zaman sahte siteye bile yönlendirebilir ama ben arkdaşın sorusunu yeteri kadar anlamamışım son düzeltmesinden sonra görüyorum, arkadaş zaten mobilden maile girmiş, mobil bağlantısıyla, mevcut ortan kampüs ağı diyebilceğimiz wifi arasında bir ilişki olmaz, ama eğer pcden lola giriyorsa ve lola girerken bir şifre kullanıyorsa (cahiliyim) o zaman şifreyi vs elde edebiir amn in the middle, ama mail şifresini değil lola girerken ki şifreyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.