Şimdi Ara

Lütfen Yardım Edin İşin İçinden çıkamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

i3 7100 işemci
    msi b150 anakart
    8gb ddr4 ram ve
    rx 470 ekran kartım var

geçen bir ekran kartı geçti elime onu taktım görüntü alamadım neyse bi kaç defa taktım çıkardım bu esnada powera basılı tutarak kapattım neyse en sonunda görüntü aldım fakat windows iconu ve altta dönen beyaz toplar bir kaç kere dönüp kitleniyor. ne yaptısam bu şey düzelmedi. 2 hdd 1 sdd ile denedim sonuç aynı yine windows iconu geliyor ve orada donuyor. usb ile formatı denedim yine beyaz toplar iki tur dönüyor hop donuyor. bios güncelledim yine aynı. ekran kartı onboardan aldım yine aynı. yani ondan da kaynaklanmıyor geriye işlemci, anakart ve ram kaldı hangisi sorunlu bilmiyorum fakat anakarttan hehangi bir uyarı sesi de gelmiyor. etrafımda ddr 4 pc kullanan da yok ram falan deneyeyim sıfır almak da saçma çünkü 3 adet şüpheli donanım var. gerçi donanımsal mı onu da bilmiyorum.

Şunu da belirtmekte fayda var pc açılır açılmaz hdd sesini duyuyorum fakat pc kitlenince hdd sesi tamamen gidiyor.
    bunun dışında işlemci fanında ya da diğer fanlarda herhangi bir sorun gözükmüyor.

bir fikri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuon -- 11 Ağustos 2019; 21:50:17 >

• Bios uefi ayarlarından olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: general96

Bios uefi ayarlarından olabilir
    Hocam bios sıfırladım hem ayarlardan hem cmosdan ve bios güncellemesi de yaptım hatta eskisine de döndüm. bu
    dediğiniz uefi sıfırlamıyor mu yaptıklarım veya ne yapmam gerek.
  • Yok mu bilgisi olan ya da fikri olan. son olarak windows 7 attım usb ye orada normalde yine donuyordu ilk ekranda fakat ben d8 e basarak güvenli modda başlattım bu defa donmadı kurulum ekranı da geldi fakat bu defa da hdd leri görmüyor. broweserden hhd lerin içeriğini bile görüyorum fakat listede çıkmıyor sıfırlayıp windows kurmak için.
  • Biosdan ramlari gorebiliyorsan anakart gidikdir daha once basima geldi. Benimkinde sureli kilitliyordu. Windows aciliyor 5 saniye sonra kilit oluyordu makina. O anakartimda msi in 1150 pin bi kartiydi. Asus aldim suan sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: emeklipoh

Biosdan ramlari gorebiliyorsan anakart gidikdir daha once basima geldi. Benimkinde sureli kilitliyordu. Windows aciliyor 5 saniye sonra kilit oluyordu makina. O anakartimda msi in 1150 pin bi kartiydi. Asus aldim suan sorun yok
    *göremiyorsan mı demek istediniz hocam. ben ramleri hdd leri usb leri her şeyi görüyorum.
  • Kuon kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ayni arizayi yasadigimda bios uzerinden hdd, ram, cpu, gpu hepsini sorunsuz goruntuleyebiliyordum. Sistem acilmaya basladikdan belli bir sure sonra kilitleniryordu. Sorun anakarttan cikti.
    Sizde bios uzerinden butun parcalari teyit edebiliyorsaniz %90 anakarti degistirmenizi oneririm
  • Peki neden safe modda kurulum geliyor hatta hdd lerin içini görüp cmd den sifırlayabiliyorum .
  • Kuon kullanıcısına yanıt
    Hocam onu bende anlayamadim. Ama dedigim gibi biosta yarim saat ugrassam kilitlenmiyordu ancak sistem tam acilir acilmaz kilit oluyordu.
    Bu ariza basimdan gecmemis olsa hdd ye bakin derim. Tavsiyem letgodan vs cikma bi kart bulup denemenizdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.