Şimdi Ara

M2 Sata İçin Dönüştürücü Adaptör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • M2 portsuz bir anakart kullanıyorum(msi H97 pc mate). Fiyatı uygun(hoş 327 tl ne kadar uygun bilmiyorum) geldiği için samsung 860 evo 250gb m2 sata ssd aldım. Bunu takmak için sata adaptörlerinden almayı düşünüyorum. Yalnız bu işlem ne kadar sağlıklı olur? Ssdnin ömrüne filan etki edecekse ve tam verimli çalışmayacaksa mecbur başka ürün bakacağım. Bu dönüştürücüleri uzun dönem kullanıp tecrübe eden var mı? Teşekkürler şimdiden.

Edit : Mahalle bilgisayarcısı tarzı bir yerden aldığım Şu ürünü aldım. Test sonuçları konuda mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 19 Ağustos 2020; 17:49:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takıp kullanan var.Hatta bir arkadas incelemesini ve Windowsu nasıl kurdugunu anlatmıs.Aldıgı degerler de guzeldi Kartı da ya H97 ya Z97 idi.
    Turkiye de alabileceginiz duzgun olarak Akasa aklıma geliyor.O da 150-200TL civarında yalnız SSD den Boot etmiyorsa o arkadasın incelemesine bakın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso

Takıp kullanan var.Hatta bir arkadas incelemesini ve Windowsu nasıl kurdugunu anlatmıs.Aldıgı degerler de guzeldi Kartı da ya H97 ya Z97 idi.
    Turkiye de alabileceginiz duzgun olarak Akasa aklıma geliyor.O da 150-200TL civarında yalnız SSD den Boot etmiyorsa o arkadasın incelemesine bakın derim.
    Hocam senin dedigin pci-e. Ben sata donusturucusunden bahsediyorum. Adaptor gibi. Elimdeki ssd m2 girisli sata ssd, nvme filan degil. Dedigim donusturucu soyle bir sey

www.profixelektronik.net
    M2 SATA SSD to SATA ÇEVİRİCİ ADAPTÖR
    https://www.profixelektronik.net/urun/m2-sata-ssd-to-sata-cevirici-adaptor

• 45 TL'ye bulabilirsiniz aynı ürünü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Griffith

45 TL'ye bulabilirsiniz aynı ürünü.
    Yok onu ornek olsun diye attim. Benim merak ettigim bu tarz bir urunle alinan verim ve uzun donemde bir etkisi olup olmadigi.

• Büyük ihtimalle Windows kuramayacaksanız adaptörle bağlayacağınız SSD'ye, ona göre hareket edin. Onun dışında bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.
  • quote:

Büyük ihtimalle Windows kuramayacaksanız adaptörle bağlayacağınız SSD'ye, ona göre hareket edin. Onun dışında bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.
    Adaptor sata girisiyle baglaniyor hocam. Bu durumda windows kurabiliyor olmam gerekmez mi? Pci-e girisiyle eski anakartlarin boot etmedigini bios modlamak gerektigini biliyorum ama ben sata olarak baglayacagim. Elimdeki ssd m2 sata, nvme degil. Amacim windows kurmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SATA olarak adaptörle bağlandığında da sorun yaşayabilirsiniz işte. Denk geldiğim bir durum olduğu için uyarma gereği duydum. Daha gelişmiş bir adaptör gerekiyor sanırım bu iş için.

Mesela şu ürün gibi:
    amazon.com
    StarTech.com M.2 SSD to 2.5in SATA Adapter - M.2 NGFF to SATA Converter - 7mm - Open-Frame Bracket - M2 Hard Drive Adapter (SAT32M225)
    https://www.amazon.com/StarTech-com-M-2-2-5in-SATA-Adapter/dp/B00ITJ7U20

Yine de bir deneyin belki olur. Buraya sonucu yazarsanız sevinirim.

• Bazı anakartlar adaptörle kullanılan disk'lerden boot yapmaz. Eğer adaptör SATA hızını karşılıyorsa disk'in performansı veya ömrünün adaptörle kullanılmasıyla bir alakası yok.
  • quote:

SATA olarak adaptörle bağlandığında da sorun yaşayabilirsiniz işte. Denk geldiğim bir durum olduğu için uyarma gereği duydum. Daha gelişmiş bir adaptör gerekiyor sanırım bu iş için.

Mesela şu ürün gibi: https://www.amazon.com/StarTech-com-M-2-2-5in-SATA-Adapter/dp/B00ITJ7U20

Bir kac gune almis olurum adaptoru. Buraya yazarim sonucu.

• quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Bazı anakartlar adaptörle kullanılan disk'lerden boot yapmaz. Eğer adaptör SATA hızını karşılıyorsa disk'in performansı veya ömrünün adaptörle kullanılmasıyla bir alakası yok.
    Ozellikle tavsiye ettiginiz bir urun var mi? Anakartim sanirim boot konusunda sikinti yasatmiyor. Sitesinde m2 iyilestirmesiyle ilgili bir seyler yaziyordu. Bios updatele boot konusunu hallederim.

• Özellikle tavsiye edebileceğim bir marka yok zaten piyasada S-Link, Alfais gibi markalar veya isimsiz Çin malı ürünler var. Eğer tek bir disk bağlamayı düşünüyorsanız 1-2 portlu olanlardan tercih ederseniz biraz daha ucuza gelir.
  • Varsa Akasa alin.Yoksa S Link alin.

• quote:

SATA olarak adaptörle bağlandığında da sorun yaşayabilirsiniz işte. Denk geldiğim bir durum olduğu için uyarma gereği duydum. Daha gelişmiş bir adaptör gerekiyor sanırım bu iş için.

Mesela şu ürün gibi: https://www.amazon.com/StarTech-com-M-2-2-5in-SATA-Adapter/dp/B00ITJ7U20

Sonuclar bu sekilde. Epey ucuz bir cevirici aldim.

• Geri dönüş yaptığınız için teşekkürler. Boot edebilmenize sevindim. Size zahmet aldığınız ürünün linkini de eklerseniz, Google'dan gelen ve sizinle benzer durumda olan kullanıcılar da faydalanabilir.
  • quote:

Geri dönüş yaptığınız için teşekkürler. Boot edebilmenize sevindim. Size zahmet aldığınız ürünün linkini de eklerseniz, Google'dan gelen ve sizinle benzer durumda olan kullanıcılar da faydalanabilir.
    www.hepsiburada.com
    Platoon M2 Ssd Hardisk To Sata Çevirici Adaptör Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/platoon-m2-ssd-hardisk-to-sata-cevirici-adaptor-pm-HB000008R0AM

Rastgele bir urun aldim ama urun tip olarak bunun aynisi. Boot olayini da bios updatele cozdum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

https://www.hepsiburada.com/platoon-m2-ssd-hardisk-to-sata-cevirici-adaptor-pm-HB000008R0AM

Rastgele bir urun aldim ama urun tip olarak bunun aynisi. Boot olayini da bios updatele cozdum.

Alıntıları Göster
    Hocam Hayırlı Olsun.Aldıgınız Urunu Hangi Magazadan Kaca aldıgınızı yazarsanız benzer durumdaki arkadaslar da yararlanır.
    Nasıl oldu SSD Hızı DSirekt Boot Ediyor Mu?Testleri ve Resimleri Koysanız Gorsek...

• quote:

Orijinalden alıntı: huso

Hocam Hayırlı Olsun.Aldıgınız Urunu Hangi Magazadan Kaca aldıgınızı yazarsanız benzer durumdaki arkadaslar da yararlanır.
    Nasıl oldu SSD Hızı DSirekt Boot Ediyor Mu?Testleri ve Resimleri Koysanız Gorsek...

Alıntıları Göster
    Hocam mağazanın adını bile bilmiyorum rastgele bir sarf malzemesi satan yerden aldım. Mahalle bilgisayarcısı gibi bir yerdi. Üstteki linkini attığım ürünün görünüş olarak birebir aynısı. Fiyat olarak da 50 lira verdim. Bios güncellemesinden önce boot etmiyordu, güncelleyince düzeldi. Crystal benchmark sonucunu önceki mesajda koydum. Bu da samsungun kendi programındaki sonuç.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.