m2 ssd hızım 900 mb/sn yi geçmiyor. neden ?
-
-
Anakart modeli nedir? Hangi M2 slotuna takildi ve baska takili M2 ssd var mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anakart : z490-f
- slotta takılı fakat iki slotu da denedim.
-
Bios güncel mi? Sn570 in hangi modeli? 250/500/1tb icin yazim hizlari 1200/2300/3000mbps seklinde kagit üzerinde yer aliyor. Okuma hizlari ise 3300/3500/3500mbps seklinde... Kullanilan islemciyi ögrenmek belki ise yaramaz ama bilmekte fayda var. Hangi program ile test yapiyorsun?
bios güncel son sürüm, 500 gb modeli.
okuma 3500 / yazma 2300
işlemcim i5 11400
kullandığım programlar
- crystal Diskmark
- hard disk sentinel (atto)
-
Hocam sana zahmet crystaldiskmark tan tüm testler yapili bir ekran görüntüsü alabilir miyiz?
-
sanki bir limite takiliyor gibi, bir sey tarafindan baskilaniyor, 900 ü hem okuma hemde yazmada görmüs. Ssd kaynakli olmadigini düsünüyorum. Eger okuma yazma dan biri düsük olsa, ssd yi mercek altina alirdik. Ama suan anakart ile ilgili ayarlari gözden gecirmek gerektigini düsünüyorum. Bu sekil basima gelmedigi icin net bir cevap veremiyorum. Ama benzer sorunu yasayanlar buraya kadarki yorumlardan yola cikarak, cevap verebilirler.
Bios güncel denmiş ok, peki anakartın çipset sürücüleri kurulumu ? hani anakart modelinin sitesinde oluyor ya intelin çipseti , orada sata ahci gibi olan driverlarda var onlarda gerekirse kurulsun. İşletim sistemi güncelmi ?Bende genelde crystaldisk markı kullanıyorum , peki siz diğer programlarda da aynı sonucu mu alıyorsunuz. Crystalda normal ssdnin hemen hemen iki katını alabilmiş , çok düşük.
3500 / 2300 değerlere göre. 11400 z 490 da kullanılıyor diyecem ama onla da alakası yok, o ankartta da 3.0 hızında o parçalar vaad edilen hızlara yakın bir değerler vermeli, böyle 3 te 1 i değil.
Anakart çipset sürücülerinide bir kurun bakalım .Birde şunu deneyin bilgisayarda sadece bu diskmi var bilmiyorum, başka bir ssd den ve ya başka bir m2 varsa ondan ona bir veri dosya transfer hızı
yapın bakalım kaç mb / sn leri görecek. Birde farklı programlarda deneyin crystal dışında. Gerçi oda iyi ama denemek için söylüyorum farklılık olsun diye.
Not: Şunları demeyi unuttum, wd ssd programının yazılımının içnde disk için firmware update i varmı bakın , sizinki eski sürümde olabilir belki. O programdan sağlık durumuna da bakın diskin yüzde olarak falan.
Birde son olarak bu diski siz sıfır mı aldınız 2. el mi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 16 Mart 2022; 12:15:10 >
-
PCI-Express kanalı x1 çalışıyor anlaşılan, tam verim için x4 çalışmalı, yani 4 pci kanalını kullanabilmeli, anakart kitapçığındaki konfigürasyonu kontrol edin, varsa bios da ilgili ayarı kontrol edin.
-
işletim sistemi nedir?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X