Selam Kablosuz internetim var. Bir laptop ve masaüstü ile bağlanıyoruz. Fakat Nokia N8 ve N71 olmak üzere iki telefonum var ve bunlarlada girmek istiyorum. Kablosuz ağıma Mac adres filtre koyduğum için yani -bu iki bilgisayardan başka kimse giremiyor- telefonumla nasıl girebilirim bilmiyorum? telefonlarında mı Mac adresi var? Var sa eğer nasıl öğrenebilirim? Yadımcı olursanız sevinirim.
WiFi li her cihazın mac adresi vardır. Telefonların mac adreslerini öğrenip modeme ayarlaman veya mac filtrelemesini kaldırman gerekiyor. Nokialarda mac adresi nasıl öğrenilir bilmiyorum.
Öncelikle mac filtrelemeyi kaldır ve telefonları bağla. Telefonlar bağlanınca mac adreslerini modem arayüzünde lan istemcilerinde görebilirsin;)
Kablosuz aglar a tıkladıgın zaman modeme baglı olan cıhazların mac adreslerı yazıyor orada bılgısayarlarınkını zaten bılıyorsun, bu yuzden telefonunkını bulabılırsın burdan aldıktan mac adresını kaydetıp etkınlestırırsın.
telefonun mac adresini öğren bendede aynı sorun vardı öğrendim çözüldü ama samsung benimki nokia için kodlar vardı araştır bulursun