Şimdi Ara

Mac OS X Program Yükleyememek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MAC hakkında neredeyse hiçbir bilgim yok.

En basit olarak chrome ve firefox yüklemeye çalıştım simgeyi klasöre yolluyorum ( simge üzerinde kırmızı çarpı var.) yükleniyor fakat program a tıkladığımda uygun değil gibi bir şey çıkıyor

• Eğer yeni versiyon M. Lİon kullanıyorsanız Internet ortamından indirdiğiniz dosyaları yüklemeniz mümkün olmuyor. Eğer bahsettiğim veryondan farklı bir sürüm kullanıyorsanız, firefox için konuşuyorum: indirdiğiniz firefox dmg dosyasını çift tıklayın. Karşınıza direfox ve üzerinde A harfi yazan ikiklasör çıkacak. Firefox logosunu basılı tutarak A yazan ikonun üzerine bırakın. Kısa süre işlem yapar. Firefox pfrogramı diskinizin içindeki Application klasöründedir. Buradan çalıştırp kullaanablirsiniz.
    M Lion kullanıyorsanız Ayarlara girin ve güvenlik bölümünden her programı yüklemem izin ver mealindeki seçeneği işaretleyip uygulayın. BUndan sonra aynen firefox yüklemesini anlattığım gibi yükleme yapabilirsiniz. Bu arada Mac OSX Windows gibi değil. Her program yükleme ya da değişiklikte admin hesabı bile kullanıyor olsanız sizden parolanızı isteyecektir.
  • Cevabınız için teşekkürler.Linux kullanıcısıyım onda ki gibi parola istiyor zaten o sorun değil..

Evet A yazan klasöre yolluyorum ama zaten firefoxun üstünde çarpı işareti var yolladıktan sonra app kısmında da aynı şekilde...

Mac OS Leopard bu arada...

Güvenlik kısmında program yükleme ile alakalı bir şey göremedim.
  • resim yollarmısın merak ettim nasıl bir işaret çıkıyor.
  • Durum budur:

Mac OS X Program Yükleyememek
  • İndirdiğin dmgyi aç icinde program simgesi var onu tut uygulamalara at(dockta uzerinde fırça olan mavi dosya) yüklenmiş olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstteki resim de ekledim zaten öyle yapıyorum ama sorunlu...

Mac in tam anlamıyla hakimi kimse yok mu buralarda =)
  • çok ilginç.10.5 ve üzerini destekliyor zaten google chrome.güncellemelerini kontrol et istersen.10.5.8 e yükselt cihazını güncel değilse.birde öyle dene.
  • Burada hatadan bahsedilmis .

"Rebuild Launch Services Database"

https://discussions.apple.com/message/5744911?messageID=5744911#5744911?messageID=5744911

quote:

https://discussions.apple.com/people/ayeMac

display dialog "The Finder must quit and will relaunch after the Launch Services rebuild is complete. The rebuild may take several minutes, during which time you should refrain from using any other apps." buttons {"Cancel", "Rebuild LS Database"} default button 2 with icon caution
    ignoring application responses
    tell application "Finder"
    delay 2
    quit
    end tell
    end ignoring
    delay 5
    tell application "System Events" to set runningapplications to get name of every application process
    if runningapplications contains "Finder" then do shell script "killall Finder"
    do shell script "/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/LaunchServices.fr amework/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user"
    tell application "Finder"
    delay 2
    activate
    end tell
    tell me to activate
    display dialog "The Launch Services rebuild is now complete." buttons {"OK"} default button 1 with icon note

Scrriptte onemli olan kisim burasi gibi . "/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/LaunchServices.fr amework/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user" Buranin pathi dogruysa scripti calistirmayi denebilirsiniz. Tabi ben bu konularin uzmani degilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garui -- 5 Eylül 2012; 10:33:09 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.