Şimdi Ara

Mac te USB veya HHD sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar macbook pro kullanıyorum, internetten çoğu 8-10gb lık full HD filmler indiriyorum. Fakat bu filmleri ne USB ye atabiliyorum ne de HHD'e. Sebebi bu iki cihazında formatlarının FAT32 olması. Fat32 formatlı harici belleklere (USB, Harici Hard Disk, vs.) bilindiği gibi 4 gb tın üzerinde tek dosya atamıyorsunuz. Bunu çözmek için USB mi NTFS formatına çevirdim. Fakat bu seferde macbook yani OS X NTFS formatını tanımıyor, görmüyor. Zaten NTFS olunca bu seferde TV, DVD Player, PS3 gibi cihazlar USB yi görmüyor. Gittim USB yi hem windowsta hem de Apple NTSF olarak gösterebilecek 3. parti bi program (ntfs 3g) indirip kullandım ilk başta olur gibi oldu ama sonra hata verdi ve şuan da 8 gb lık USB mi 200mb olarak görüyor tüm bilgisayarlar. Yani USB iyice bozuldu sürekli formatını kurcalarken. Herneyse benim ricam; 1- Fat32 ye 4gb dan büyük dosta atma yolu varmı? Yada 4Gb dan büyük dosyalarımı atabileceğim ve OS X te çalışan aynı zamanda da tv dvd player ps3 gibi cihazlarında görebileceği bir format varmı yada bu işin bir çözümü yokmu? 2-USB mi nasıl düzeltebilirim ve tekrar 8 gb olarak eski haline döner.
    Umarım bu işlerden anlayan birileri sesimi duyar. Fena daralmış durumdayım...

• mac teki diskutility den usb yi HFS+ olarak formatlayınca sorun yaşamazsın ama kullandığın DVd veya ps3 görürmü bilmiyorum. Windowstan görmek için macdrive isimli yazılımı yüklemen yeterli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.