Şimdi Ara

Macbook Pro da Amerikan fiş problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bir arkadaşıma amerikandan macbook pro 15.4 inch getirttim. Fakat tahmin edeceğiniz gibi fişler amerikan prizlerine göre. Herhangi bi elektrikçiye gidip 5 liralık adi bir çevirici alıp cihazı bu şekilde fişe takarak riske etmek istemiyorum hemen. Ayrıca merak ediyorum daha önce macbook alanlar nasıl yaptı ? Şuan nasıl kullanıyorlar? Aşağıda üç tane resim ekledim bunlardan ilki kutunun içinden çıkan şarj adaptörü ve onun kenarında sökülüp takılabilir ikili amerikan uç. Diğeri yine kutunun içinden çıkan bir ucu şarj adaptörüne diğer ucu ise prize takılan fakat bu sefer 3 lü ucu bulunan kablo. Sonuncusuda Türkiye için geçerli fiş ve bu şarj adaptörünün sökülüp takılan kısmına uyacak şekilde tasarlanmış. Şimdi sormak istediğim hiçbiyerde bu fişten bulmak mümkün değilmi? Bulan yada bilen varmı? İkincisi neden adaptördeki fiş ucu ikili de kablodaki üçlü? Bi farkı varmı? Kablonun ucu için herhangi bir yapı marketten 5 TL lik bir çevirici alıp taksam sorun olurmu? Bilgilerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Bende de ayni urunden var. Universal donusturucu aldim ben Bauhaus'tan. 30 lira civarindaydi. Donyadaki tum yaygin sekillere uyumlu olarak kullanilabiliyor. Sorun cikmadi su ana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thriller89 -- 19 Temmuz 2011; 21:18:08 >
  • 1 liralik donusturuculerle kullanabilirsiniz. Bir sorun cikmaz.
  • 5 liralk ceviriciden kullaniyorm bi sorun cikmadi simdiye kadar
  • Elektrik akımı olduğundan ben önemsedim ve istinyepark applestore 'dan 25 liraya aldım, 10 gündür kullanıyorum ve bir sorunla karşılaşmadım.
  • elektrik akımı ile ilgilenen kısım adaptör gibi olan yer, ucunun bir önemi yok, ama tabi tercih meselesi. ben de ucuzundan kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım.
  • Ben üçüncü resimdeki adaptore takılan uçtan aldım gecen ay. Gerçi uzun kabloyu cevirici ile kullanıyordum ama priz yakın olduğu için uzun kablo zahmetli oluyordu. İnternetteki meşhur açık arttırma sitelerinden birinden 7.5 tlye aldım. 5 TL de kargo parası toplamda 12.5 TL ye geldi. 1 aydan fazla bir süredir kullanıyorum. Hiç bir sorun yok hatta çantada taşıması daha kolay. Tek sorun yaklaşık 1.5 metre daha kısalıyor adaptorunuz o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANALKAPTAN -- 20 Temmuz 2011; 11:26:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    macbook pro ısınma ve ses sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar.. 3.resimdeki aparatı gittigidiyorda 7 TL ye buldum kablonun ucundaki 3 lü amerikan priz için ise yine 5-10 TL arası basit bir dnüştürücü alıp kullanmayı düşünüyorum.
  • quote:

İkincisi neden adaptördeki fiş ucu ikili de kablodaki üçlü?

bu sanırım topraklama için olması lazım.
    birde bilkomdan veya diğer apple premium resellerlardan orjinal fişde alabilirsin. bu kadar sorun olacaksa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.