Şimdi Ara

Macbook Pro İnternet sorunu (Çok değişik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple macbook 2016 early kullanıyorum. Cihazda bootcamp ile windows yüklü

Sorun işe şu

Mac olarak açınca bilgisayarı internet acayip şekilde yavaş speedtest yapınca 0.3 mbps falan çıkıyor hatta bazı zamanlar speedtesi bile açamıyor. Fakat windowsta hiçbir sıkıntı yok internet kaç mbps ise full çekiyor bunun sebebi ne olabilir bilgili arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

İyi forumlar

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı bir tarayıcı ile deneyin. Torrent de durum nasıl ona bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Farklı bir tarayıcı ile deneyin. Torrent de durum nasıl ona bakın.

farklı tarayıcı fark etmiyor update mi ne yapıyor anlamıyorum her şeyi kapatıyorum çok saçma bir şey aklıma hiçbir şey gelmiyor. Torrentte durum aynı
  • etkinlik izlencesinen ağ durumundan kontrol edin herhangi bir etkinlik var mı. Onun dışında farklı birşeyler yaptınız mı değişiklik fln?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

etkinlik izlencesinen ağ durumundan kontrol edin herhangi bir etkinlik var mı. Onun dışında farklı birşeyler yaptınız mı değişiklik fln?

etkinlik izlencesini bulamadım hocam nerede tam olarak
  • Spotlight a yazın hocam. İngilizce kullanıyorsanız activty monitör diye aratın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    macbook pro ısınma ve ses sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan3327

Apple macbook 2016 early kullanıyorum. Cihazda bootcamp ile windows yüklü

Sorun işe şu

Mac olarak açınca bilgisayarı internet acayip şekilde yavaş speedtest yapınca 0.3 mbps falan çıkıyor hatta bazı zamanlar speedtesi bile açamıyor. Fakat windowsta hiçbir sıkıntı yok internet kaç mbps ise full çekiyor bunun sebebi ne olabilir bilgili arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

İyi forumlar

Diğer yöntemleri boşver.

İşk önce sistem tercihleri kısmına girip ağ ayarlarına girin. Bir tane yandex dns ile çalışan network tanımlayın. Bir tane de dns siz çalışan network açın.

Dns ile deneyin. Sorun devam ederse. Modem arayüzüne girip wireless ayarlarında kanal ayarı var. Çevredeki mldemlerin kullanmadığı bir kanalı seçip deneyin. Modemlerin kanalını görmek için options tuşuna basılı tutarak ağların üzerine tıklayın, menüde duran wireless işaretinden.

Bunları dns li ve dns siz olarak deneyin.

Şimdi bu kısıma kadar çözülmediyse; modem arayüzünden 802.n11 ayarı olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Onu değiştirerek dene. Tekrar olmazsa; modem üzerinden uzaktan erişimi aktif edip. Teknik servisi arayın ve mac kullanıyorum internet bağlantım çok yavaş özel ayar yapar mısınız de. Ücretsiz yapmaları lazım.

Modem arayüzünde wireless kısmında çeşitli seçenekler var. Oradaki seçenekleri tam hatırlamıyorum fakat paylaşırsan nokta atışı olarak sorunu çözebiliriz.

Kendim bu sorunu 2 ayda çözdüm ve 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 23 Eylül 2016; 14:16:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: L[A]hor

quote:

Orijinalden alıntı: hakan3327

Apple macbook 2016 early kullanıyorum. Cihazda bootcamp ile windows yüklü

Sorun işe şu

İyi forumlar

Diğer yöntemleri boşver.

İşk önce sistem tercihleri kısmına girip ağ ayarlarına girin. Bir tane yandex dns ile çalışan network tanımlayın. Bir tane de dns siz çalışan network açın.

Dns ile deneyin. Sorun devam ederse. Modem arayüzüne girip wireless ayarlarında kanal ayarı var. Çevredeki mldemlerin kullanmadığı bir kanalı seçip deneyin. Modemlerin kanalını görmek için options tuşuna basılı tutarak ağların üzerine tıklayın, menüde duran wireless işaretinden.

Bunları dns li ve dns siz olarak deneyin.

Şimdi bu kısıma kadar çözülmediyse; modem arayüzünden 802.n11 ayarı olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Onu değiştirerek dene. Tekrar olmazsa; modem üzerinden uzaktan erişimi aktif edip. Teknik servisi arayın ve mac kullanıyorum internet bağlantım çok yavaş özel ayar yapar mısınız de. Ücretsiz yapmaları lazım.

Modem arayüzünde wireless kısmında çeşitli seçenekler var. Oradaki seçenekleri tam hatırlamıyorum fakat paylaşırsan nokta atışı olarak sorunu çözebiliriz.

Kendim bu sorunu 2 ayda çözdüm ve 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

tek bir modemde yaşamıyorum ki bu sorunu bugune kadar 20 farklı yerde bağlanmayı denedim mac işletim sistemiyle hepsinde aynı sorun

• Bilgisayarı kapatın. Cmd option p r tuşlarına basık tutarak bilgisayarı acın. Apple logosunda yeniden başlatana kadar basık tutmaya devam edin. Bu şekilde resetleme yapıp dener misiniz tekrar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dediğiniz şekilde aynı sorunu ben de yaşadım. Ne sistemle ne de donanımla ilgili sadece bazen uyumsuzluk yapıyor. Ben de evdeki modem değiştiğinde bu sorunla karşılaştım fakat dediğim şekilde çözdüm. Şimdi hiç bir sorun olmadan kullanıyorum.

PRam resetleyin, bir de kntrl + alt(options) + power tuşuna basarak mac kapalıyken reset atın. Bunlar sistemi dosyalara zarar vermeden sıfırlar. Bir ihtimal düzelir.

• 2015 retina mbp bilgisayarımda yosemite kullanırken ara ara wifi hızımın çok düşmesi sorununu yaşıyordum. Modemi fişten çekip takınca düzeliyordu. El capitana yükselttiğimde bu sorunum düzeldi. Artık hızım hep olması gerektiği gibi fakat şu anda da bazen internetten kopmalar yaşıyorum. Yukarıda menuden wifi kapa ac yapıyorum düzeliyor. Yine çok can sıkıcı bir durum. Dikkat ettim de bilgisayar uyku modunda uyanınca yani bilgisayarın kapağını kaldırınca internete girmeye çalışırken karşılaşıyorum daha çok bu sorunla. Bazen normal kullanım sırasında birden bire gidiyor. Sorunu çözebilmiş değilim.

Uydunet kullanıyorum verdikleri modemle birlikte

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mac'te wifi aç kapa için herhangi bir kısayol var mı klavyede ?
  • Ben bilgisayarı ilk aldığımda durum sendeki gibiydi ama kendiliğinden duzelti sanırım bi ara kanal ayarları ile oynamıştım ondan olabilir.

• Bir başka yöntemde ben söyleyim. Elinizde wifi modem varsa, bu modemi mevcut modeme bağlayıp onun wifisiyle bağlanmayı deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.