Şimdi Ara

MacBook Pro hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir macbook almak istiyorum ama konuları araştırdım net bir bilgiye sahip olamadım.

bütçem 2 ile 3 arası yani max 3bin. kodlama ve grafik vs çalışıcam ve genel film dizi vs.

macbook air 13 ile macbook pro 13 ikisi de 2800-2900 arası. aynı fiyatlarda ama pro'nun işlemcisi falan daha iyi.

air'ın tek artısı sdd olması falan sanırım. nasıl bir fark eder ve hangisini önerirsiniz? artıları eksileri nelerdir? ufak bir açıklama yaparsanız sevinirim.

Son olarak bimeks de 2900- esc diye bir sitede 2500 falan. ESC güvenilir bir site midir? alınabilir mi oradan?

Şimdiden teşekkür ederim.

• esc güvenilir evet. onun dışında vatanın %25-30 indirimlerini takip et oralarda da 2400-2500 civarlarına iniyor 2012 pro ile 2013 air. 2013 air tavsiye ederim ben. eğer pro düşünüyorsan biraz daha bekle pro lar haswell le güncellenecek onlara bakarsın.
  • Bende aynı ikilem de kalıp Pro aldım. Optik sürücüyü çıkarıp ssd takmayı düşünüyorum. 750 de hdd var. Air de böyle bir imkan yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

Bende aynı ikilem de kalıp Pro aldım. Optik sürücüyü çıkarıp ssd takmayı düşünüyorum. 750 de hdd var. Air de böyle bir imkan yok

airde zaten ssd var. kütük optik sürücülü pro nunda 3te biri inceliğinde. kıyaslama yaptığınız bilgisayarlar oldukça farklı kafada... ayrıca hddyi çıkarıp sağla mbi ssd takana kadar aynı paraya geliyor ssd li pro zaten...

Ve 2 mesaj üstteki arkadaşın dediği gibi yeni nesil pro lar gelecek haswell li, pil ömründe ciddi bir artış bekleniyor, bence beklemeye değer yeni pro ları, eğer çok iyi bir indirimle alma şansınız varsa eski nesili oda bir opsiyon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylo88

quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

Bende aynı ikilem de kalıp Pro aldım. Optik sürücüyü çıkarıp ssd takmayı düşünüyorum. 750 de hdd var. Air de böyle bir imkan yok

airde zaten ssd var. kütük optik sürücülü pro nunda 3te biri inceliğinde. kıyaslama yaptığınız bilgisayarlar oldukça farklı kafada... ayrıca hddyi çıkarıp sağla mbi ssd takana kadar aynı paraya geliyor ssd li pro zaten...

Ve 2 mesaj üstteki arkadaşın dediği gibi yeni nesil pro lar gelecek haswell li, pil ömründe ciddi bir artış bekleniyor, bence beklemeye değer yeni pro ları, eğer çok iyi bir indirimle alma şansınız varsa eski nesili oda bir opsiyon.

Ben iki modeli de yanyana koyup inceledim Pro kütük gibi filan değil , air 1.35 Pro 2 kilo. Üstelik i7 ve 8 gb ram olması da cabası. Tercih meselesi bunlar.

• Bende ayni ikilemdeydim bu haftasonu alacagim.Fakat air'da surucu olmadigini ogrenince proda karar kildim.
  • i7 ve 8gb ramli pro 3400 vatanda. 3bin liranın altında nerde var arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖmerI -- 12 Ekim 2013; 21:47:00 >
  • carpediemsral kullanıcısına yanıt
    Haswell nedir hocam? Güncellenince katkısı ne olacak?
  • intelin 4. nesil işlemcileri. işlemci gücü grafik gücü olarak daha iyi olacak cihazlar ayrıca pil ömründe ciddi iyileştirmeler olacak yeni nesil macbook air de olduğu gibi 12 saat pil ömürleri olacak muhtemelen. bunlar işlemci tarafındaki iyileştirmeler. bunun dışında wifi de ac güncellemesi gelecek bunu birçok kişi es geçiyor ama çok önemli bir özellik bence. bununla ilgili ayrıntıları internetten araştırıp bulabilirsiniz. bunlar geleceği kesin olan güncellemeler. başka güncelleme gelir mi gelirse ne kadar önemli bir güncelleme olur bunlar şimdilik belirsiz. biraz daha bekleyip göreceğiz.
  • Air bence üst düzey kullanıcılar için lüks olacaktır. SSD birimleri ve ramler anakarta entegre şekilde çalışıyor. ve ekran kalitesi pro ya göre daha düşüktür. Fotoğraf ve grafik ile uğraşan kişiler bence air den uzak durmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan0338

Bende ayni ikilemdeydim bu haftasonu alacagim.Fakat air'da surucu olmadigini ogrenince proda karar kildim.

Yeni prolarda da sürücü yok sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetSelçuk

quote:

Bende ayni ikilemdeydim bu haftasonu alacagim.Fakat air'da surucu olmadigini ogrenince proda karar kildim.

Yok artık iyi ki almadım vazgeçtim Windows 8'li Asus aldım (i7,8gb ram) hemde daha ucuza geldi.
  • Ah be abicim ne yaptın sen yaaaa.

Şaka bir yana hayırlı olsun demekten başka birşey diyemeyiz iyi günlerde kullan.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AhmetSelçuk

quote:

Yok artık iyi ki almadım vazgeçtim Windows 8'li Asus aldım (i7,8gb ram) hemde daha ucuza geldi.

Hayırlı olsun, bugüne kadar iki tane Asus kullandım, biri N56 serisi diğeri de zenbook UX32VD. O yüzden aynı değil diyorum, mac başka bir şey.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.