Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (290. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.675
Cevap
128
Favori
283.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2012 15 inç retina macbook pro m bile güncelleme aldı ve hala şaşırıyorum hala nasıl bu kadar iyi çalışıyor bu diye. Eylüldeki güncellemeyi alamayacağım muhtemelen ama hiç tahmin etmemiştim 2012 de aldığımda bu kadar uzun süre kullanabileceğimi.
  • mhmt777 M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, ben inşaat mühendisiyim ve aralıklarla yaklaşık 7 yıldır macbook pro kullanıyorum. Arada 4 sene asus zenbook kullandım. Evde yaşadığım bir voltaj değişikliği esnasında anakartı yandı ve yeniden MBP'ya döndüm. 3 yıldır aktif olarak MBP 2107 13" 256GB Touchbarsız model sahibiyim. Günlük kullanımda çok memnunum, ancak inanın mühendislik uygulamaları için aynı şeyi söyleyemeceğim. Öncelikle autocad'de anlam veremediğim şekilde kasmalar ve takılmalar oluyor ve windows cihazlarla arasında çok fazla font hatası yaşanıyor. Ben şirkette ana olarak teklif hazırlama ve idari işlerde görev alıyorum. Autocad yoğun bir çalışmam olmadığı için bunu sorun etmiyorum. Ayrıca şirkette bulut depolama üzerinde ortak dosyalar üzerinde çalışıyoruz. Bu sebeple apple yazılımları yerine microsoft office 365 kullanıyorum. Özellikle excel kullanırken de bazı uyumsuzluklar yaşıyorum. Dosya üzerinde çalışırken hiçbir sorun yok gibi görünüyor ancak çalıştığınız dosyaları pdf yapmaya kalktığınız anda hücrelerin içindeki yazılar kayıyor, boyut değiştiriyor vs. Sadece bu sebeple zaten az boyutlu olan ssd üzerine bir de windows 10 kurdum. Artık mesai saatleri içerisinde genellikle windows üzerinde çalışıyorum. Bu esnada da MBP üzerindeki tuş yerleşimleri standart windows cihazlardan farklı olduğu için harici kısayol kullanımları biraz daha zor oluyor. Bu sorunu aşmak için de harici klavye kullanıyorum.

Sonuç olarak; sahip olduğum cihazdan çok memnunum. Her gün bilgisayarımla birlikte çeşitli toplantılara katıldığım için taşınabilirlik ve pil ömrü benim için çok önemli. O yüzden büyük ekranlı ve daha performanslı cihazları hiç değerlendirmeye katmıyorum. Ekonomik ömür açısından en az 2 sene daha MBP'mu kullanmayı planlıyorum. Bundan sonra muhtemelen 2. el değeri de belli bir seviyedeyken cihazımı satıp Lenovo Thinkpad'de şansımı deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: oyyen

Merhabalar, ben inşaat mühendisiyim ve aralıklarla yaklaşık 7 yıldır macbook pro kullanıyorum. Arada 4 sene asus zenbook kullandım. Evde yaşadığım bir voltaj değişikliği esnasında anakartı yandı ve yeniden MBP'ya döndüm. 3 yıldır aktif olarak MBP 2107 13" 256GB Touchbarsız model sahibiyim. Günlük kullanımda çok memnunum, ancak inanın mühendislik uygulamaları için aynı şeyi söyleyemeceğim. Öncelikle autocad'de anlam veremediğim şekilde kasmalar ve takılmalar oluyor ve windows cihazlarla arasında çok fazla font hatası yaşanıyor. Ben şirkette ana olarak teklif hazırlama ve idari işlerde görev alıyorum. Autocad yoğun bir çalışmam olmadığı için bunu sorun etmiyorum. Ayrıca şirkette bulut depolama üzerinde ortak dosyalar üzerinde çalışıyoruz. Bu sebeple apple yazılımları yerine microsoft office 365 kullanıyorum. Özellikle excel kullanırken de bazı uyumsuzluklar yaşıyorum. Dosya üzerinde çalışırken hiçbir sorun yok gibi görünüyor ancak çalıştığınız dosyaları pdf yapmaya kalktığınız anda hücrelerin içindeki yazılar kayıyor, boyut değiştiriyor vs. Sadece bu sebeple zaten az boyutlu olan ssd üzerine bir de windows 10 kurdum. Artık mesai saatleri içerisinde genellikle windows üzerinde çalışıyorum. Bu esnada da MBP üzerindeki tuş yerleşimleri standart windows cihazlardan farklı olduğu için harici kısayol kullanımları biraz daha zor oluyor. Bu sorunu aşmak için de harici klavye kullanıyorum.

Sonuç olarak; sahip olduğum cihazdan çok memnunum. Her gün bilgisayarımla birlikte çeşitli toplantılara katıldığım için taşınabilirlik ve pil ömrü benim için çok önemli. O yüzden büyük ekranlı ve daha performanslı cihazları hiç değerlendirmeye katmıyorum. Ekonomik ömür açısından en az 2 sene daha MBP'mu kullanmayı planlıyorum. Bundan sonra muhtemelen 2. el değeri de belli bir seviyedeyken cihazımı satıp Lenovo Thinkpad'de şansımı deneyeceğim.
    Merhaba, uzun kullanım tesi niteliğindeki yazınız için teşekkür ederim. Ben şu an halihazırda ThinkPad kullanıcısıyım. Açıkcası MBP yi kendimi ödüllendirmek için almayı düşünüyorum. Zaten TP her zaman elimin altında olacak, Autodesk programlarını denerim, olmazsa yine TP de hallederim ama ekran kalitesi arasıra video, film ve kişisel uğraşlar için almayı dşünüyordum. Yazdığınız, bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkürler.

• apple servisler ne zaman açılacak bilgisi olan var mı? 27 mart deniyordu? benim garanti mayıs ayında bitiyor. o tarihe kadar açılmazsa benim garantim yanacak mı? durduk yere ekranda yatay çizgiler oluştu iki hafta önce ve servise gönderemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivert -- 26 Mart 2020; 23:57:7 >

• oyyen O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle uzunca süredir foruma yazmıyorum. Hocam mükemmel bir yorumlama yapmışsınız. Kendi adıma teşekkür ediyorum.
    7-8 aydır 2019 model 13 MacBook Pro kullanıcısıyım. Ayriyeten Thinkpad t480s kullanıyorum. (Sanırım ikisinde de aynı i5 işlemci var. İ5 8250u veya 8265u olabilir.) Daha önceden de Thinkpad kullanıyordum ve yıllardır süren macos ve MacBook merakımı gidermek için 8 ay kadar önce MacBook Pro aldım. Ancak sizin söylediğiniz gibi office programı uyumsuzlukları ve iş hayatımda kullandığım özel programlarda kullandığım dosya formatları uyumsuzlukları ve ufak hataları maalesef ki MacBookta can sıkıyor. Almadan Bilgi sahibi olsam kesinlikle tercihim almamaktan yana olurdu. Ancak MacBook hakkında olumsuz yoruma denk gelmek pek mümkün değil. Birazda amacı sadece günlük işlerini halletmek için alan kişilerin problem yaşamamasından kaynaklı olabilir.
    Hocam ben sizin yaptığınız bu tarz yoruma ilk kez denk geliyorum ve kendimde benzer şekilde tecrübe ettiğimi belirtmek istiyorum.
    Arkadaşlar MacBooklar iyi hoş ama kullanırken güncel bir Windows kullanan cihaz kadar verim almak pek mümkün değil en azından benim yaptığım işte ben öyle tecrübe ettim. (Avukatım)
    Video edit, baskı, mimarlık ve mühendislik işleri için kullananlar memnun olabilirler ancak benzer fiyata bir thinkpad çok daha memnun edebilir bileğinize. Burada sadece Thinkpad sevicilik yapmıyorum, işlemci ram ve Ssd kriterine göre güzel bir Dell xps veya asus zenbook ta olabilir. (Thinkpad de mümkünse x ve t seriler tercih edin. Diğer serilerinden kalite olarak daha yukarıdalar.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 16 inch macbook alacağım ama pt.com güvenilir mi ? apple yetkili satıcı diyor ama ilk defa duydum siteyi
  • Korkmazengineering kullanıcısına yanıt
    Ben de alacagim biraz bekleyin 10.nesil islemcilerle guncellensin.daha mantikli olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sivert kullanıcısına yanıt
    Apple mağazaları kapalı. Apple servisleri açık. İstanbul'da iseniz Mecidiyeköy Ofis iletişime gidebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unicornek kullanıcısına yanıt
    Ne demek, amacım tamamen kişisel tecrübelerimi paylaşmak. Benim durumum sizinkinden biraz daha farklı, yaşayacağım sorunları göze alarak 2. kez MBP aldım. Sonuçta en kötü ihtimalle windows kurup bootcamp ile yola devam ederim demiştim ki sonuçta böyle oldu :) Kendi bahanelerimi özetleyeyim;

* Apple ürünlerinin malzeme kalitesi çok yüksek, beni bu anlamda çok tatmin ediyor.
    * Tasarımları çok güzel, kullanıcıyı görsel olarak çok tatmin ediyor.
    * 2. el piyasasında kendine her zaman bir yer buluyor, değişim vakti geldi dediğim cihazı bile güncel satış fiyatının %40-50'si arasında bir değere satıp yenileme maliyetimi düşürebiliyorum. Kullandığım cihazı 6.200₺'ye satın almıştım. Bugün bildiğim kadarıyla touchbarsız model yok ama baz model 10.000₺ civarında. Ben cihazımı şu anda satmak istesem 5.000₺'ye rahat satarım diye düşünüyorum.
  • Merhaba beyler, 16 inç Macbook pro alm durumum var lakin bu Windows yükleme olayları konusunda emin olamadım, sadece oyun için Windows yükleyeceğim, cihaza 32 GB ram ve 8 GB grafik seçeceğim 512 GB hfıza da ayırabilirim, peki cihaz ömründe stabilitesinde bir sıkıntı oluşturur mu, grafik beklentim yok low ayarda 60 FPS oynarım çok yırmam cihazı, geri kalan işlemleri Mac OS da yaparım zaten? İkilemde kaldım zenbook pro Duo ile Macbook arasında, var mı deneyimleyen yorum yapacak bir arkadaş? Teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam dostlar macbook pro 13' 512gb 2018 kullanıcısıyım herkese selam olsun. Ben bu cihazı 6 ay önce aldım, alırken 2019 diye aldım ama içi 2018 modellere hakim değilim konu ile alakalı bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

• Caraudiohifi kullanıcısına yanıt
    everymac.com
    MacBook Pro 13-Inch "Core i5" 2.3 Touch/2018 Specs (Mid-2018 13" (Touch Bar)*, MR9Q2LL/A*, MacBookPro15,2, A1989, 3214): EveryMac.com
    https://everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i5-2.3-13-mid-2018-true-tone-display-touch-bar-specs.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: JUNE8O

https://everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i5-2.3-13-mid-2018-true-tone-display-touch-bar-specs.html
    Teşekkürler üstad, mac kullanıcısı olarak nasıl buluyorsun, bu modeli?
  • sivert kullanıcısına yanıt
    Konudan alakasız da hocam bu word u nerden yüklediniz bende indirecektimde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler bir sorum olacaktı. 2019 macbook pro 15 e sahibim de ekranı temizlemek için ne kullanıyorsunuz. Hayatımda gördüğüm en tuhaf ekran sanırım. Gözlük bezini nemlendirerek silmeme rağmen iğren bir görüntü oluyor izli. Özellikle telin flashı ile bakarsanız daha net anlaşılıyor. Cozemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobreakuaro -- 3 Nisan 2020; 15:56:46 >
  • enevre kullanıcısına yanıt
    transmission aracıyla torrentten yükledim.
    https://1337x.unblockit.pro/torrent/3851701/Microsoft-Word-2019-VL-16-26-Cracked-for-macOS-CR4CKS/
  • quote:

Orijinalden alıntı: tobreakuaro

Beyler bir sorum olacaktı. 2019 macbook pro 15 e sahibim de ekranı temizlemek için ne kullanıyorsunuz. Hayatımda gördüğüm en tuhaf ekran sanırım. Gözlük bezini nemlendirerek silmeme rağmen iğren bir görüntü oluyor izli. Özellikle telin flashı ile bakarsanız daha net anlaşılıyor. Cozemedim
    Güderi ile silin hocam. Güderi ıslak olmayacak ama.
    Önce nemli normal bir bezle ekranı silin, hemen sonra kurumadan güderi ile silerseniz hiçbir iz kalmaz.
  • Ayrton_SENNA kullanıcısına yanıt
    Hocam ıslatıp gözlük bezimle sildim hafif nemlendirip Ama ekran leke içinde yani cok kötü oldu. O bezden yok bende bulmaya calısayım ama mikrofiber var evde ama onu da evde temizlikte kullanmışlar biraz sertleşmiş açıkcası

• tobreakuaro kullanıcısına yanıt
    Ekran sıcakken silerseniz iz kalabilir. Bilgisayar bir süre kapalı kaldıktan sonra (örneğin gece kapatıyorsanız, sabah açmadan) önce hafif ıslak pamukla silin. Tam kurumadan, bu sefer kuru pamukla hohladığınız bölgeleri dairesel şekilde silin.
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Kalıcı bir hasar vermeyim de ondan korkuyorum ilk sıcakken sildim sanırım. Ekran türü dediğim gibi ilk kez karşılaştığım bir tür

• 
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.