Şimdi Ara

Macbook yavaş açılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    OS X ile ilgili birkaç sorum var.
    1-) OS X 10.10 Yosemite işletim sistemi kullanıyorum. Sanki açılış süresi biraz uzun gibi geliyor bana. 30 saniyeden biraz daha fazla. Masaüstünde yaklaşık disk kullanımı 143.6GB. Bunun büyük kısmı resim ve videolardan oluşuyor. Yavaşlık sebebi bundan olabilir mi? Diski bölüp resimleri işletim sisteminin yer almadığı bir yerde saklasam faydası olur mu?
    2-) Macbook da kullanabileceğim ücretsiz bir phototoshop programı var mıdır?
    3-) Elimde bulunan 1TB Samsung harici harddiske Macbook da birşey kaydedip silemiyorum. Sadece windows tabanlı işletim sistemini destekliyor sanırım. Bu harddisk i nasıl OS X üzerinde kullanabilirim? Formatlamak işe yarar mı?

Teşekkürler

• 1- Açılış hızını artırmanız için Ssd kullanmanızı öneririm. (zaten ssd ise yapacak pek bişey yok) Resimlerin farklı bir bölüme alınmasının Sistem hızına faydası olacağını sanmıyorum ancak daha güvenli olur. Kullanıcı ayarları kısmından (User & Groups) açılışta çalışan programları (Login Item) kaldırabilirsiniz.

2- bilmiyorum bunu

3 Mac os 'un nfts disklere doğal yazma özelliği yoktur. Tuxera yada paragon ntfs gibi uygulamalarla ntfs disklere yazma özelliği kazandrabilirsiniz.

Rica :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 10 Kasım 2014; 0:42:10 >
  • 2 sorunuz için Adobe'un yılda bir kampanyası oluyor, cs3 gibi eski sürümleri çok çok kısa bir süre ücretsiz edinebiliyorsunuz, o da bölgesel kampanyalara denk gelebilir.
  • bende imac aldım donanım olarak yüksek fakat 45 snde acılıyor normalmi?
  • Bilgi için teşekkürler herkese. Önerileri biraz çalışıp uygulamaya geçeceğim :)
  • Gayet normal 45 sn açılış süresi. SSD ile ortalama 15 sn ye iniyor. (Bende öyle)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

Gayet normal 45 sn açılış süresi. SSD ile ortalama 15 sn ye iniyor. (Bende öyle)

eyw
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım çok yavaş
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

Gayet normal 45 sn açılış süresi. SSD ile ortalama 15 sn ye iniyor. (Bende öyle)

MacBook air var 5-6 saniye olan açılış son güncellemeden sonra 12-15 saniye ye çıktı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssd ile bende 5-6 saniye civarı.Son güncellemeden sonra hız artışı yaşanmadı.Sadece dock yarıya kadar iniyordu,şimdi onun yerine arka plan 1-2 saniye hafif kararıyor.
  • 5-6 SN ssd ie nasıl oluyor? Power düğmesine bastıktan sonra bilgisayar dong sesi çıkarttıktan sonra 5-6 sn mi yoksa Mac OS yükleniyor barını gördükten sonra 5-6 sn mi? Eğer power düğmesine bastıktan 5-6 sn sonra masaüstü geliyorsa bu çok iyi. Benim sistemimde yükleniyor barı gelene kadar ciddi bir süre geçiyor. (10 SN kadar) Bunun acaba bilgisayarın içinde orjinal yuvasında bıraktığım 500 GB lik stok HDD hatta optik sürücü ile alakası var mı bilmiyorum yani açılışta o diskler ayrıca kontrol edilip mount ediliyor filan olabilir mi? Çünkü air lerde ne optik sürücü var ne mekanik HDD. Yada sizin işlemcileriniz i7 mi? Yada daha yeni model makineler olduğu için apple boot süresini kısalttı mı acaba? Eğer power'a bastıktan 3-5 sn sonra masaüstü geliyorsa böyle birşey olması lazım. Yalnız performans da sorun yok. Yazma 490 okuma 514 lerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 20 Kasım 2014; 8:56:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.