Şimdi Ara

Macbookların lcd ekranı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zamanda macbook'a geçmeyi düşünen biri olarak geçen hafta darty'de bir macbook'un benim için önemli olan ekranını biraz inceleyim dedim, bir de ne göreyim en kalitelisinden panel kullanıyor diye okuduğum macbook ekranlarında, ekranın bir köşesinden diğer köşesine pencereyi sürüklediğim zaman pencerenin renginde bariz bir değişiklik oluyor bakış açısı bu kadar mı köt macbook ekranının? yoksa benim incelediğim ekranda mı bir sorun vardı çözemedim valla, oradaki sony vaionun ekran'ı çok daha doğru renk veriyordu renkte değişim macinki kadar değildi.
    Kafam karıştı benim valla renk doğruluğu için monitöre o kadar para verdikten sonra kahrolurum ben.
    macbook veya macbook pro sahipleri görüşlerini yazarsa sevinirim bu konuda..

• macbook ların ekranları hiçte kaliteli değil, TN panel kullanıyor zaten,görüş açıları iyi değil.

macbookpro nun ekranı bir nebze olsun daha kaliteli.

öyle s-ips panelli bir şey bakıyorsan dizüstünden vazgeçmen gerekli.
  • Sony kullananlar Vaio'nun ekranda çok üstün olduğunu söylüyorlar. Özellikle Vaio'nun yeni x-black çift lambalı modelleri bende gördüm yansıma dışında gerçekten çok güzel ekranı.

Bahsettiğin ekran sorununu ben ilk defa senden duyuyorum. Bence o makinede kesin bir sorun vardır macbook da inceledim Apple mağazasında hiç görmedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 2 Ocak 2008; 15:23:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rider30

Sony kullananlar Vaio'nun ekranda çok üstün olduğunu söylüyorlar. Özellikle Vaio'nun yeni x-black çift lambalı modelleri bende gördüm yansıma dışında gerçekten çok güzel ekranı.

Bahsettiğin ekran sorununu ben ilk defa senden duyuyorum. Bence o makinede kesin bir sorun vardır macbook da inceledim Apple mağazasında hiç görmedim..

ekran konusunda doğru söylemişsin rider sonyler gerçekten de baktığım macbooklardan daha stabil (çift lambalıların) bu arada bahsettiğim sorunu nette biraz araştırdım, bu sorunu daha önceden ele alanlar da olmuş, hatta 20" imac ile yaptıkları bir testte aynı olay var. (siteyi tekrar bulursam video ile birlikte koyacağım buraya) Bu arada sen beni biraz yalnış anlamışsın galiba, bu bahsettiğim sorun ( ki kimilerine göre sorun değil çünkü biraz ayrıntı) aslında çoğu notebookta ve tn paneller kullanan lcdlerde var. Fakat benim macbook'a yüklenmemin sebebi iddialı olduğu kadar fiyatının da bu doğrultuda yüksek olduğu bir üründe standart sayılabilecek bir lcd ekran kullanmaları. Yoksa tasarım ve fotoğraf editleme için kullanmayacaksa herşeye rağmen piyasaki notebook standardının üzerinde bir kalitede macbook ekranları ama macbooku tasarım vb için kullanmayacaksan wordde şiir mi yazacan? oda var , yinede en ucuz modeli 2200 YTL den başlayan bir seriye yakıştıramadım.

Magnat yorum için teşekkür ederim senin de , aynı doğrultuda düşünüyoruz, sanırım performansı iyi ekranı idare eder ucuz bir notebook alıp ekrana bağlayarak kullanıcam veya paraya kıyıp sony yada macbook pro alacam ekranlarını değerlendirip, tasarım veya fotoğraf editleme ile kullananlar hangi notebooku tercih ediyor acaba ekran için?

• Fotoğraf video kısaca renk ile ciddi uğraşan birisiyim kısaca:
    Notebook ekranları edit işlemleri için 'ideal' platformlar olmasada çoğu zaman kullanıyorum (Evdeki/iş yerindeki kalibrasyonlu ekranlarımı tabiki tercih ediyorum ama mobil iken mecbursunuz) MacBook pro 17 HD sahibiyim ve benimde gördğüm en iyi notebook ekranlaından birisi ama yinede burada yiğidin hakkını vermek lazım : Aynı klasmandaki üst uç Sony ekranları bir parça daha iyi.
    15.4 LED aydınlamalı (opsiyonel) Macbook pro lardan çok fazla beklentim vardı ama malesef renk sapmaları çok fazla ve kalibrasyon ilede fazla değişim göstermiyorlar.Umarım ileride led aydınlatmalı ekranlar bu konuda dha iyi performans gösterirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.