Şimdi Ara

madende ölenler neden şehit oluyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
2
Favori
10.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt

ülkenin %99 u kimlikte müslüman olduğu için gelenek oyle süre gelmiş,sen şeklen kabul et müslüman değilim diyip şehitliğin maddi getirisine bak ozaman o konudada kısıtlayan yok kimseyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Ekim 2022; 15:49:10 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Hangi surenin hangi ayeti olduğunu yazar mısın? Bir bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 16 Ekim 2022; 20:44:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neyse şimdi bir şey yazacam yeni yasa yüzünden başımız derde girecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bahsettiğimin Müslümanlıkla alakası yok.Akp hükümetinden önce de bu tür kazalar oluyordu, o zaman da geride kalan yakınlarına Sosyal Haklar tanınıyordu değil mi? Eee o zaman "Halkın büyük bir kesimi Budist" miydi de bu tür kazalarda ölenleri Şehit saymak kimsenin aklına gelmiyordu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 16 Ekim 2022; 18:11:24 >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

Dinde böyle bir makam yok. Geçmişin devlet yöneticileri halkı susturmak için din uydurdular oradan referanslar var sadece. 1000 sene önce ile şimdiki kafa aynı.

İnsanlar ortadoguda bireysel kimliğe sahip değil. Her biri topluluğa ait olmaya mecbur bu yüzden ölen kişilerin kişi olarak değil toplum parçası olarak değeri var.

• Started_With_FX5200 S kullanıcısına yanıt

Kömür sadece sobada yakacak olarak mı kullanılıyor sanıyorsun çok merak ediyorum? Başka iş mi yok ? gibi saçma bir soru daha duymadım hayatımda. Apartman görevlisi senin çöpünü almasın o zaman. Belediyedeki temizlik görevlileri "İnsanların çöplerinin toplayamam " diyip toplamasın o zaman. Sanayideki motor ustası "ben motor yağı değişemem ellerim kirleniyor" diyip yağı sana versin orda kendin değiştir o zaman.

Kaç yaşındasın bilmiyorum da çok boş bir konu açmışsın. İlgi mi çekmeye çalışıyorsun napıyosun anlamadım. Neymiş madende çalışmayacakmış başka iş bulacakmış. Hadi lan ordan

Yukarıda bir çok kişi yazmış şehit mevzusunu. Adamların bu haklardan yararlanması niye zoruna gidiyor? Şehittir yada değildir onu Allah bilir. Ama bu kadar emekçi ve zor bir işte çalışıp böyle acı bir durumla karşılaşan ailelere devlet bakması lazım.

Birine şehit dediğin zaman

"neden öldüler" diye sorma hakkın kalmaz.

Allah cennete koydu neden diye sorulur mu derler.

Ne yazalım şimdi.

• Olayı çözmüşsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 16 Ekim 2022; 17:28:51 >

Bir ben mi çözdüm bakma sen mültecilerle beraber 100 milyon insan olayı her yönü ile çoktan çözdü de işte kendine yediremiyor.

Yüzlerce sene yanıldık demek kolay iş değil.

• Kuran'da yazmayan her dini olguyu hurafe sayan tipler sıra şehitlik konusuna gelince her türlü hurafeye sarılıyor. Bu meyanda şehitlik kavramına dindarlardan daha çok laikçiler başvurıyor. Özellikle eski Türkiye'nin dindarlık karşıtı askeriyesi şehitlik kavramına en çok başvuran kurum idi. Her türlü dini kavram yasaktı, bir tek şehitlik kavramı serbest....

Şehitlik bir şey uğruna ölmektir. Ne uğruna öldüysen onun şehidi olursun. Vatan için, para için, çocuğun rızkı için, vs vs. Örneğin vatan uğruna şehit olana verebileceği bir şey olmadığından bir anlam ifade etmez. O yüzden Kuran sadece Allah uğruna ölene şehit der. Çünkü ölüye yani ruhlara ancak Allah hükmedebilir. Başka bir canlının veya kavramın ölüye hükmedemeyeceği için Allah uğruna ölenler dışında kimse şehit olmaz.

Madende ölenler paranın şehidi, çocuğunun rızkının şehidi yani çalışma hayatı kavramının şehidi olur. Peygamber Muhammed'in yanında savaşmış nice insan için bizzat Kuran yoluyla Allah şehit demiyor. Çünkü Allah için savaşa gitsen bile kendi nam ve şöhretin için, aileni kurtarmak için, toprağını kurtarmak vs savaştığın için şehit sayılmazsın. Peygamber yanında savaşıp ölen için bile şehitlik garanti değil. Ama onun dışında nerde ölürsen öl şehit oluyosun kolaylığı. Hele bu devirde Allah için savaşıp ölene şehit değil terörist diyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 16 Ekim 2022; 16:21:21 >

• Madene indikleri için para alıyorlar Allah yolunda bedava çalışmıyorlar nasıl şehit oluyorlar madenci olanlar genelde yüksek maaş ve erken emeklilik için madenciliği seçiyor 0 işcilerin hiçbirisi geçim sıkıntısı olmasa yaşarken o mezarlık gibi madene girmez.
    Bana göre zorunlu hizmet dışında ve askerliğini zorunlu olarak yapanlar dışında kimse şehit değildir.
    Adamlar iyi maaş almak ve hayatını güvence altına almak için asker,polis oluyorlar zaten o işi parası için yapıyorsun maaş almasınlar yüzde 99'u görevi bırakır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutup ayısı -- 16 Ekim 2022; 16:13:49 >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

Hadis ayet değil

• şehit ilan edilmeleri geride kalan ailelerinin hakları için

Doğru cevap bu. Şu olayı bile Akp ye bağlayan dinini, ayet, hadis bilmeyen kişiler yorum yapıp diğer üyelerde destekliyor.Bu 20 yıl öncede 40 yıl öncede şehit denilirdi.

• Şehitliğin 5 mertebesi var. Bunlardan bir tanesi göçük altında kalmakla alakalı. O yüzden şehitler.

Bende böyle düşünüyorum millet sadece savaşta şehit oluyor diye biliyorlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne saçmalıyorsun sen ya?

Kimse çalışmadığı için çalışıyorlar ne demek?

Varmı tezin ispatla.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Haberi okuda söylediğin yalandan belki utanırsın. İkinci kurada çıkınca sevinmiş evini borç harç taşımış...

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Şehitlik mertebesi İslam dinine inananları ilgilendiriyor.Sizi değil.

• farukkk kullanıcısına yanıt

20 yıl önce yaşanmış hangi olaya şehit denmis açıp göstersene bir gazete kupürü

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.