Şimdi Ara

Mafia III (2016) [ANA KONU] (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.454
Cevap
29
Favori
103.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jumong88

Arkadaşlar oyunun hikayesi gerçekten harika, mafya serisini sevenler hikaye için bir şans vermeli. Bu arada oyunu bitiren var mı? Spoiler istemeyeceğim spoilersız bir sorunun yanıtını arıyorum, bölgeleri verdiğimiz kişiler bize darılıp sorun çıkarabiliyor mu? Vito reyize öncelik tanıyorum da.

Ben 3'er 3'er dağıttım eşit davrandım ama birine uzun süre vermeyince canımı sıkıyorsun Lincoln diyorlarBir de yan görevlerini etkileyebilir,2 bölgesi varken hepsinin yan görevi yarım kalmıştı ne zaman 3.bölgeleri vermeye başladım yan görevleri devam etti,hikaye açısından Cassandra,Burke ve Vito'nun yan görevleri önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 14 Ekim 2016; 18:31:14 >

• Eyvallah dostum o zaman yapayim yıllardır kullanıyorsun sıkıntı çıkmadıysa sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: CheKD

quote:

Arkadaşlar oyunun hikayesi gerçekten harika, mafya serisini sevenler hikaye için bir şans vermeli. Bu arada oyunu bitiren var mı? Spoiler istemeyeceğim spoilersız bir sorunun yanıtını arıyorum, bölgeleri verdiğimiz kişiler bize darılıp sorun çıkarabiliyor mu? Vito reyize öncelik tanıyorum da.

Ben 3'er 3'er dağıttım eşit davrandım ama birine uzun süre vermeyince canımı sıkıyorsun Lincoln diyorlarBir de yan görevlerini etkileyebilir,2 bölgesi varken hepsinin yan görevi yarım kalmıştı ne zaman 3.bölgeleri vermeye başladım yan görevleri devam etti,hikaye açısından Cassandra,Burke ve Vito'nun yan görevleri önemli.

Teşekkürler hocam.

• neyse en azından müziklerinle gönlümü aldın 2k.

• quote:

Orijinalden alıntı: grkm_61

bu adamda karşılaştırma videolarından aldı yürüdü. ne zaman baksam 1k abonesi artıyor

• Gençler Mafia 3 oynuyorum ama bir sorun var. Steal trucks ve Steal weed bölümlerinde tırları ve otları çaldım tekrar çalmaya gittim ama iki bölümde de ne tekne var ortada ne de tır. Herhangi bir görev de yok haritada. Herkesin yanına gittim kimse görev vermiyor. Oyun ilerlemiyor şuan. Yardım edebilecek birisi var mı?
  • Tr yama calismasi yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu 44 saat sonunda,tüm yan ve ana görevleri yaparak,her türlü toplanabilir şeyi toplayarak,3 sonun hepsini görerek bitirdim ve şunu söyleyebilirim burada oyuna çöp diyenler oyuna ön yargı ile yaklaşan kişiler emin olun,oyunun Mafia 1 ve 2 gibi olmadığı kesin ve ön yargıyı oluşturan şeyde bu zaten ama Mafia 3 kendisine has bir havaya,hikayeye,atmosfere ve karakterlere sahip.Oyunun performans sorunları olduğu,yan görevlerin sayısının fazla olduğu ve bu yan görevlerin kendini tekrar ettiği ve yapay zekasının zayıf olduğu doğru ama sadece bu 3 şeyi görüp,tadı damağınızda kalan bir hikayeyi,kendine has hikayeleri olan karakterleri,harika New Bordeaux,kaliteli hikaye sunumunu ve kaliteli müziklerini görmezden gelmek net saçmalık.Oyun bence gayet keyifli ve güzeldi.

Hikaye,Hikaye Sunumu ve Karakterler

Hikaye

Hikayesi kesinlikle güzel ve sıradan değil,kendine has ilerliyor pek fazla klişe içermiyor,benimde oyun çıkmadan önce bir çok kişi gibi düşündüğüm sıradan bir intikam hikayesi kesinlikle değil,hikayesi tatmin edici uzunlukta yan görevleri saymazsam 20 saat'e yakın bir hikaye uzunluğu sunuyor ki 3 tane ana yan görev var ki bunlar hikaye için önemli yan görevler her ne kadar kendilerini tekrar etseler de onlar da en az 3-4 saat sürüyor ama sonunda öğrendiğiniz şeyler o 3-4 saatlik sürece değiyor.Hikaye'den kısaca bahsetmem gerekirse oyunun hikayesi Amerika'nın en pis dönemlerinden biri olan Vietnam işgali döneminde geçiyor,oyunun geçtiği bölge olan New Bordeaux da ırkçılık hat safha da,siyahi insanlar açık artırmada satılıyor,zorla dövüştürülüyor,köle olarak satılıyor,kızıl haç örgütünün işkencesini çekiyorlar ve çok fazla acı çekiyorlar.Lincoln Clay de diğer siyahilerden farklı bir durumda değil,annesi Lincoln'ü 7 yaşında terk ediyor ve Lincoln yetimhaneye yerleştiriliyor,bin bir türlü zorluk içerisinde yaşıyor,hikayenin içerisinde Lincoln de durumdan bahsediyor zaten annesi Lincoln'ü bıraktığında giyecek ayakkabısı olmadığını ve arkadaşları ile ayakkabı dükkanına gittiği ama sırf siyahi olduğu için ayakkabı dükkanına alınmadığı sokak da çıplak ayakla gezmek zorunda kaldığını,kolay kolay yiyecek bulmadıklarını,sırf bir kız ona baktı diye kızın abisinden ölesiye dayak yediğini gibi bir çok durumdan.Oyuna başlamadan önce yapımcıların bize sunduğu bir yazıda da aslında o dönemlerin ne kadar pis olduğunu anlıyoruz.Dönem ve hikaye birbirine çok iyi uymuş,atmosferi de iyi sağlamış yapımcı.Oyunun hikayesi ile ilgili söyleyeceğim son şey ise oyunun 3 tane farklı sonu var hepsini beni şaşırttı,hepsi de farklı ve ilginç sonlardı.

Hikaye Sunumu

Oyunun en iyi olduğu kısımlardan bir tanesi de hikaye sunumu,film tadında bir hikaye sunumu vardı,hikaye videoları girdiğinde hiç sıkılmadım hatta kısa olduğu için üzülüyordum.Hikaye sunumunun bir kısmı olaylar bittikten sonra bizi tanıyan bir karakter ve bizim davamızla ilgilenen bir görevlinin ağzından olayların anlatılmasıyla,diğer bir kısmı ise hikayenin ilerleyişine göre ilerleyen olaylara göreydi.Kaliteli bir hikaye sunumu var Mafia III'ün.2015 senesinde çıkan Black Mass isimli bir film var baş rolünde Johnny Depp'in oynadığı ben ona benzettim,hem olayları yaşıyorsunuz hemde olayların sonrasında olayların içerisinde olan bir kişinden olayları dinliyorsunuz.

Karakterler

Mafia III'ün karakterleri de hikayesi kadar iyi bence.Karakterler sıradan değil,hepsinin bir hikayesi ve arka planı var oyunda ilerledikçe hepsini biraz daha tanıyorsunuz ve hepsini biraz daha seviyorsunuz.Karakterlerin sadece Lincoln ile olan değil aynı zamanda diğer karakterler ile olan iletişim ve etkileşimleri de iyi olmuş.Benim favori karakterlerim John Donovan ve Father James oldu.

Grafikler ve Animasyonlar

Grafikler

Oyunun grafikleri bence kötü değil ama 2K daha iyisini yapabilirdi kanaatindeyim.Beklentinizi nasıl tuttuğunuza göre grafikler değişir,gidip bir The Witcher 3 veya Uncharted 4 ayarında grafikler beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız,benim size tavsiyem beklentinizi yüksek tutmayın,yüksek tutmazsanız oyunun sizi tatmin edebilir.

Animasyonlar

Oyunun animasyonları en çok eleştirilen kısımlarından bir tanesi,Mafia 1 ve 2'deki bir çok animasyona sahip olmadığı doğru,araba kaputu ve bagajı açamıyoruz veya zıplayamıyoruz ama bu oyununda kendine has animasyonları var bazıları gerçekten iyi mesela düşmanların ölme animasyonları çok iyi yapılmış gerçekten acı çektiklerini görebiliyorsunuz,ayağına sıktığınızda yüzüstü düşüp "Lütfen daha hazır değilim" dediğindeki çırpınışı bence gayet gerçekçi olmuş.Bunun dışında oyunda dikkat edilmesi zor ama güzel ve küçük animasyonlar var mesela Lincoln araba kullandığında hızlandıkça vitesi attırması veya arabada radyoyu açtığınızda Lincoln'ün müziğe uyum gösterip parmaklarını hareket ettirmesi gibi.Animasyonlar ne iyi olmuş ne kötü olmuş ama yetersiz olmuş bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Şehir,Atmosfer ve Yapay Zeka

Şehir(New Bordeaux)

Oyunun en çok beğendim kısımlarından biri de New Bordeaux'nun tasarımı oldu,Hangar 13 gerçekten güzel bir şehir yapmış.New Bordeaux kendi içerisinde 10'a ayrılıyor her bölge farklı ve kendine has bir hava içeriyor,örnek vermem gerekirse Delray Hollow gibi fakir ve siyahilerin çoğunlukta olduğu bir bölgeye giderseniz sefaleti görüyorsunuz,Barclay Mills gibi sanayi ve çöplük bölgesine gittiğinizde her tarafın fabrikalarla ve pislikle dolu olduğunu görüyorsunuz veya Frisco Field gibi zengin mahallelisine gittiğinizde hızlı arabalar ve villalar görüyorsunuz.New Bordeaux güzel ve canlı bir şehir olmuş.

Atmosfer

Oyunun atmosferi ise yukarı da belirtiğim gibi ırkçılığın yoğun olduğu bir atmosferde geçiyor,siyahiler bırakın 2.sınıf insan muamelesi görmeyi,köle bile zor oluyor,sefalet içinde ölüp gidiyorlar pek fazla seçenekleri yok ya sefalet içinde bir hayat geçirecekler ya da bir suç örgütünün altına girip kelle koltukta yaşamaya çalışacaklar.Irkçılığın dışında yozlaşan bir suç şehri de görüyorsunuz,uyuşturucuların,fuhuş'un,adam öldürmenin ve daha fazlasının hat safhada olduğu bir suç atmosferi.Mafia III atmosfer konunda iyi bir iş ortaya koymuş.

Yapay Zeka

Sanırım oyunun en kötü tarafı yapay zekası,gerçekten zayıf bir yapay zekaya sahip Mafia II'nin çok arkasında kalmış bir yapay zeka.Mafia II de yolda adama çarpsak,adam ilk önce özür diler bir daha çarparsak yoluna bak birader derdi üçüncüde ise dalardı bunda ise Lincoln abi özür dileriz,lütfen abi kesme bizi havasında bir halk var.Araba kazaları da öyle arabasına çarptığın adam hayırdır kardeş gel bakalım buraya derdi Mafia II de,bu oyunda ise adam yoluna hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor.Halkı bir nebze görmezden gelebiliriz ama bir Mafia oyununda düşmanların ve polislerin yapay zekası iyi olmalı bence.Düşmanların yapay zekası içler açısı halde,oyunu zorda oynadım adamın dibindeki adamı öldürüyorum,gözünün önünde adamı yatırıyorum hiç bir tepki yok resmen mal gibi bakıyor ve benim onu öldürmemi bekliyor.Polislerde aynı düşmanlar gibi adamlar polislere de adam gibi bir yapay zeka yapmadıklarından polise vurduğunda ve polis ölmediğinde direk polis çemberi oluşuyor ve suçlu oluyorsunuz.Mafia II de hız yapsan ceza keserdi polisler Mafia I'de de ama bu oyunda polis sizi sallamıyor bile.Oyunun yapay zekası gerçekten zayıf,2K gibi bir firma çok daha iyisini sağlamalıydı oyunculara.

Oynanış ve Görevler

Oynanış

Oyunun oynanışı çok değişmiş Mafia 1 ve 2'deki özgünlüğü kaybetmiş ve GTA vari bir oynanışa bürünmüş.Oyundaki gizli ilerleme seçeneği her ne kadar oyuncuya ekstra seçenek sunsa da gizli ilerlemek çok sıkıcı olduğundan olmasa da olurmuş.Oyuna bölge sistemi gelmiş GTA Sanandreas da olduğu gibi,halkın sizi suç işlerken gördüğünde polisi araması ve polis çemberinin oluşması bildiğiniz Watch Dogs'tan alınmış,mekan basma fikri Godfather 2'den gelme gibi ve çatışması,çatışmalar Mafia 1 ve 2'ye göre çok daha hızlı ve kolay olmuş bence Rockstardan da yardım alarak Max Payne,GTA ve Mafia karışımı bir çatışma sistemi yapmışlar.Mafia gibi oynanışı özgün biri serinin oynanışı değiştirmek akıl karı olmamış ve oynanış sınıfta kalmış bence.

Görevler

Görevler oyunda 4'e ayrılmış durumda.Ana görevler,ana görevleri açan yan görevler,mafyadaki adamlarımız için yaptığımız yan görevler ve oyundaki 3 ana karakterin(Vito,Burke ve Cassandra) özel yan görevleri.

Ana görevler gerçekten güzel ve keyifli görevler olmuşlar hiç biri sıkmadı beni ve zevk alarak oynadım.
    Ana görevi açan yan görev ile bir yerden sonra sıkmaya başlıyor maalesef,kendini çok tekrar eden görevler.
    Mafyadaki adamlarımızı için yaptığımız görevlerde getir götür işleri onlarda kendini çok tekrar ediyor.
    Ve son olarak 3 ana karakterin görevi,her ne kadar kendilerini pek tekrar etmeseler de onlarda bir yerden sonra sıkıcı oluyor.

Görevlerin geneline bakarsak kendini tekrar eden görevler çoğunlukta ama ana görevlerin güzel olması,yan görevlerin kendini tekrar etmesini bir nebze görmezden gelmenize yardımcı oluyor.

Silahlar ve Vuruş Hissi

Silahları ben çok beğendim hepsini gerçekten olduğu gibi farklı olmuşlar.Neredeyse tüm silahları kullandım pompalılar hariç hepsi de iyi silahlardı,silah yelpazesi geniş olmuş oyunun.

Vuruş hissi oyunun en çok beğendim noktalarından bir tanesi oldu,çok sağlam bir vuruş hissine sahip oyun,düşmanınız hemen ölmüyor,vurulduğu yerlere göre farklı reaksiyonlar veriyor mesela omzundan vursanız geriye irkiliyor 3-4 saniye kendine gelmeye çalışıyor,ayağından vursanız yüzüstü yere düşüp kıvranıyor,elinden vursanız ilk önce silahını bırakıp kendini yere atıyor.Oyunda çatışmaların olması gerektiğin çok olduğunu düşünürsek vuruş hissi kendini tekrar eden görevlerde yardımınıza koşuyor.

Arabalar,Müzikler ve Sürüş Dinamikleri

Mafia III'deki arabaları beğendim,gerçekten güzel arabalar zaten günümüzde de çok beğeniliyorlar antika diye yüz binlerce liradan satılıyorlar.Özel modifikasyonları yapınca araba kullanmak daha da güzel oluyor.

Sürüş dinamiklerini bir çok kişi beğenmese de ben beğendim,arabaların kullanımı basit ve rahat olmuş.Normal kullanımı sevmeyenler için Simülasyon tipi araba sürüş dinamikleri seçeneği koymuşlar,beğenmeyenler için iyi bir alternatif olmuş.

Mafia III'ün haritası büyük olduğundan bir çok mesafe kat ediyorsunuz ve bu bazen dayanılmaz oluyor,müzikler bu konuda imdadınıza yetişiyor ve sıkılmanızı engelliyor.Oyunda 3 tane radyo kanalı mevcut hepside farklı tip de ve güzel müzikler çalıyorlar.

Mafia III değerlendirmem bu kadar,Mafia III ben genel olarak beğendim ve tavsiye ederim ama biraz daha bekleyin fiyatı biraz fazla ve performans sorunları hala mevcut.Oyun zaten Batman Arkham Knight muamelesi gördüğünden yakın zamanda ucuzlar o zamana kadar sorunları da çözülür,rahatça daha uygun bir fiyata sorunsuz bir oyun oynarsınız.

Oyundan Kendim Çektiğim Bir Kaç Resim

Mafia III (2016) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 15 Ekim 2016; 3:27:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sanryco

Gençler Mafia 3 oynuyorum ama bir sorun var. Steal trucks ve Steal weed bölümlerinde tırları ve otları çaldım tekrar çalmaya gittim ama iki bölümde de ne tekne var ortada ne de tır. Herhangi bir görev de yok haritada. Herkesin yanına gittim kimse görev vermiyor. Oyun ilerlemiyor şuan. Yardım edebilecek birisi var mı?

Bunlar yan görev, elemanlarınızın mekanlarının size daha fazla para getirmesini sağlıyor. Belirli bir göreve ulaşınca o mekanlar maksimum kapasiteye çıkıyor. yeni bölge ele geçirin o görevler tekrar ortaya çıkar.
  • Cevap verebilecek biri yok mu? Steal the Semi Truck diyor ama tır ortada yok. Ben daha önce bu görevi yaptım. Şimdi ortada tır yok. Oyun ilerlemiyor görevi yapamadığım için. Mafia III (2016) [ANA KONU]

Aynı sorun Are We Cool bölümünde de var. Steal the Boat yazıyor ama Boat yok ortada. Ben bu iki bölümü de daha önce yaptım. Oyunun ilerlememesinin başka bir sebebi olabilir mi? Mafia III (2016) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanryco -- 15 Ekim 2016; 1:48:38 >

• quote:

quote:

Gençler Mafia 3 oynuyorum ama bir sorun var. Steal trucks ve Steal weed bölümlerinde tırları ve otları çaldım tekrar çalmaya gittim ama iki bölümde de ne tekne var ortada ne de tır. Herhangi bir görev de yok haritada. Herkesin yanına gittim kimse görev vermiyor. Oyun ilerlemiyor şuan. Yardım edebilecek birisi var mı?

Bunlar yan görev, elemanlarınızın mekanlarının size daha fazla para getirmesini sağlıyor. Belirli bir göreve ulaşınca o mekanlar maksimum kapasiteye çıkıyor. yeni bölge ele geçirin o görevler tekrar ortaya çıkar.

Nasıl yeni bölge ele geçirebilirim?

• CheKD kullanıcısına yanıt
    Emeğine sağlık hocam yazdıklarının hepsini okudum ve tamamen katılıyorum. Oyunu oynamadan sırf bug dolu videolarına bakarak soğumuştum daha oynamadan ama oynadıkça oyuna fena ısındım şuan bitmesin istiyorum. Ha fiyat olarak 60 liradan fazla verilmeyecek bir oyun ama hikayesi ve atmosferi kendine çekiyor resmen. Lincoln Clay!
  • quote:

Orijinalden alıntı: FSOCIETY

Emeğine sağlık hocam yazdıklarının hepsini okudum ve tamamen katılıyorum. Oyunu oynamadan sırf bug dolu videolarına bakarak soğumuştum daha oynamadan ama oynadıkça oyuna fena ısındım şuan bitmesin istiyorum. Ha fiyat olarak 60 liradan fazla verilmeyecek bir oyun ama hikayesi ve atmosferi kendine çekiyor resmen. Lincoln Clay!

Hocam ana görevler gerçekten güzel ve sırf o görevleri görmek için bile kendini tekrar eden yan görevler yapılır bence.Oyunun tüm sonlarını görün hocam tavsiye ederim hepsi de çok iyi.Hepsini görmek için son tercih görevinde oyununuzun save'ini alın saklayın bitirince tekrar üstüne yazdırarak bir daha oynayın.Benim 1.favori karakterim John Donovan'dır adam bildiğiniz manyak,2.side Father James.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 15 Ekim 2016; 1:55:40 >

• quote:

quote:

Hocam ana görevler gerçekten güzel ve sırf o görevleri görmek için bile kendini tekrar eden yan görevler yapılır bence.Oyunun tüm sonlarını görün hocam tavsiye ederim hepsi de çok iyi.Hepsini görmek için son tercih görevinde oyununuzun save'ini alın saklayın bitirince tekrar üstüne yazdırarak bir daha oynayın.Benim 1.favori karakterim John Donovan'dır adam bildiğiniz manyak,2.side Father James.

Dediğini yapacağım hocam merak ettiğim bir olay var.
    Joe ile ilgili vitonun görevlerini yapmaya başladım ama henüz Joe piyasada gözükmedi. Joe'nun Leonun şöförü olarak gözüktüğü videoyu izledik hepimiz onun haricinde Joe ile ilgili kısımlar var mı? Vito ve Joe birbirlerini görüyorlar mı? çok spoiler yemeyeceğim şekilde söyler misin?

• quote:

quote:

quote:

Dediğini yapacağım hocam merak ettiğim bir olay var.
    Joe ile ilgili vitonun görevlerini yapmaya başladım ama henüz Joe piyasada gözükmedi. Joe'nun Leonun şöförü olarak gözüktüğü videoyu izledik hepimiz onun haricinde Joe ile ilgili kısımlar var mı? Vito ve Joe birbirlerini görüyorlar mı? çok spoiler yemeyeceğim şekilde söyler misin?

Hocam I need a favor sonrası Vito olayları anlatıyor ama oda tam bilmiyor yaşayıp yaşamadığını,videodaki adamda benziyor ama o adam kesin Joe diye bir kanıt yok.

• Mafia 3 e ilk gelen güncellemenin ardından kısa süre önce 1.2 Gb boyutunda yeni bir güncelleme daha geldi.Oyunu steam üzerinde oynayanlar otomatik olarak bu güncellemeyi indirebilirler.

Güncelleme içeriği ;

We just rolled out a hotfix on PC that addresses blurry rendering for some players, and other stability improvements.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 15 Ekim 2016; 2:46:38 >
  • quote:

quote:

quote:

Nasıl yeni bölge ele geçirebilirim?

Oyunda 9 bölge var. 3 tanesi 3 farklı factionın ana base'i. bir tanesi cassandra'nın diğeri vito'nun diğeri ise İrlandalı elemanın. Bu üçünü aldıysan geriye 6 bölge kalıyor. O 6 bölgeyi almak için haritayı aç, o bölgelerde cia ajanı Denivan ile konuşman gerekiyor konuş, o bölgeleri almak için 2 tane bölgenin önemli ağını çökertmeni isteyecek.

• CheKD kullanıcısına yanıt
    Sonunda konuda olması gereken objektif görüşlerin yer aldığı mükemmel bir paylaşım

Emeğinize sağlık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Sonunda konuda olması gereken objektif görüşlerin yer aldığı mükemmel bir paylaşım

Emeğinize sağlık :)

Teşekkürler hocam.Konuda bir çok kişi oyunu eleştiriyor da niye eleştiriyor belli değil.Ben bir çok kişinin oyunu oynamadan ön yargı ile yorum yaptığını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.