Şimdi Ara

Magnat - HECO ürünlerini dinleyebileceğiniz showroom yakında açılıyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
4.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Efendim muhtemelen benim yazdığım mesajlar üzerine bunca açıklama yapma gereği duydunuz ve söylediğim fiyatların yanlış olduğunu söylüyor ve daha fazla cevap gelmesini istemiyorsununuz. Öncelikli olarak forumda herkesin herşeyi yazma özgürlüğü vardır, yanlışı doğruyu adminler karar verir.

Bu bilgileri paylaşmayacaktım fakat siz beni haksız duruma düşürdünüz oyüzden açıklıyorum

Ben 07 mart tarihinde gsa dan magnat monitör supreme 202 modeli hoparlörleri liste fiyatı 750 iken 600 liraya satın aldım faturası bende isterseniz koyarım. Aynı tarihte bu ürünün gsa da liste fiyatı 750 lira idi herkes biliyor.
    Yaklaşık 10 gün sonra fazlada olabilir siz aynı ürünü 450-60 lira civarına satmaya başladınız bunuda herkes biliyor. Yani liste fiyatından satın almış bir kişi yaklaşık 300 liralık bir kayıp yaşadı. Belki çok yüksek bir miktar olmayabilir fakat ürün fiyatı 700 lira civarında. 2-3 bin liralık ürün değil. Buyüzden %40 civarında bir oynama söz konusu.

Şunuda belirteyim sizin nekadar kar yaptığınız gsa nın nekadar kar yaptığı ne umrumda nede beni ilgilendirir. Benim gözüm satın almış olduğum ürünün ikinci elde değer kaybetmesi, ben bunu görürüm.

Magnat 202 modelden ziyade 802 veya heco 302 almak istiyordum fakat fiyatı 1000 liranın üzerinde veya o civardaydı ve bu indirimle birlikte 750 liraya düştü ikiside. İşte benim üzüldüğüm bir durumda bu. 600 zaten verdim 150 lira daha koyar 802 veya heco 302 alırdım eğer ki indirim olacağından haberim olsaydı. Veya indirim hiç olmasaydı istediğim bir zamanda 500 liraya ikinci el olarak satabilirdim şuan imkansız bir fiyat.

Amacım sizin ticari kimliğinizi firmanızı karalamak kötülemek değil aslında söylediklerim size zarardan çok fayda sağlıyor. Çünkü tüketiciyi üzdüğünüz durumları bilip bundan sonra ona göre hareket edersiniz, haddime değil kendinizce kendinize ders çıkartmış olursunuz kısacası.

Söylemiş olduğum "magnat-heco ürünlerini almayı düşünmüyorum" cümlesi beni ilgilendirir benim fikrimdir kimseye engel olmam. Satmış olduğunuz ürünler hakkında ki fikrim ise bennim almış olduğum fiyattan da olsa fiyatına göre magnat-heco çok başarılı ürünler fakat kendi adıma sıkıntı olan durum sizin fiyat politikanız oldu.

Eğer müşteri memnuniyetini gerçekten kazanmak insanların gönüllerinde (en azından kendi adıma) büyük bir güvenilirliğe sahip olmak istiyorsanız, 01 mart tarihinden itibaren alınmış ürünlerin fiyat farkını sadece adınıza kayıtlı faturadan değil tüm bayilerinizden alınmış ürünler olarak kapsayabilirsiniz.

İyi günler başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 22 Mayıs 2015; 17:53:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iyi de arkadaşlar birşeyi atlıyoruz sanki.pelin ithalatçi gsa satıcı.siz satıcıdan almışsınız.ithalatçının satıcıya malı ne kadara verdiğini biliyormusunuz da yorum yapıyorsunuz bu konuda?ithalatçı satıcıya "bu fiyata satacaksın kardeşim" mi diyecek bunu mu bekliyorsunuz?mağduriyet varsa bu bence pelinden kaynaklanmıyor takip ettiğim kadarıyla.benim kişisel fikrim bu.
  • Bu konu hakkında iki yorumda bulunacağım.

1. Satıcı firmaların burada böyle mesaj yayınlayıp reklamlarını yapmaları bana göre doğru değil. Forum kurallarına aykırı. Herkes buraya konu açıp reklam yaparsa işimiz var..

2. erayçelik'in de belirttiği gibi distribütör 100 liraya alıp 150 liraya satıcıya, satıcıda 250 liraya satıyor, son kullanıcı da 25 lira indirim alıp 225 e anlaşmış oluyor. Bu mağduriyet bana göre satıcıdan kaynaklı, distribütörden değil. Olay artık distribütörün direk olarak son kullanıcıya ulaşması ile alakalı gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

iyi de arkadaşlar birşeyi atlıyoruz sanki.pelin ithalatçi gsa satıcı.siz satıcıdan almışsınız.ithalatçının satıcıya malı ne kadara verdiğini biliyormusunuz da yorum yapıyorsunuz bu konuda?ithalatçı satıcıya "bu fiyata satacaksın kardeşim" mi diyecek bunu mu bekliyorsunuz?mağduriyet varsa bu bence pelinden kaynaklanmıyor takip ettiğim kadarıyla.benim kişisel fikrim bu.

Normal bir distributor aynen öyle der. Yani liste fiyatını belirler ve belirlediği liste fiyatından iskonto ile satıcıya mali satar. Satıcının alış fiyati ile liste fiyatı arasında satabildiği rakamda ona kar olur. Normalde bir distributor son kullanıcıya satış yapmaz ve bayisine yönlendirir. Satış yapacaksa bile bayisinin sattığı fiyattan satar ki ürünün piyasa fiyati değişmesin ve bayi ağı zarar görmesin. Eğer ki bir distribütör bir malı bayi alış fiyatından satarsa bir daha kim onun bayisi olur ve kim bayisinin gider mal alır?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

quote:

iyi de arkadaşlar birşeyi atlıyoruz sanki.pelin ithalatçi gsa satıcı.siz satıcıdan almışsınız.ithalatçının satıcıya malı ne kadara verdiğini biliyormusunuz da yorum yapıyorsunuz bu konuda?ithalatçı satıcıya "bu fiyata satacaksın kardeşim" mi diyecek bunu mu bekliyorsunuz?mağduriyet varsa bu bence pelinden kaynaklanmıyor takip ettiğim kadarıyla.benim kişisel fikrim bu.

Normal bir distributor aynen öyle der. Yani liste fiyatını belirler ve belirlediği liste fiyatından iskonto ile satıcıya mali satar. Satıcının alış fiyati ile liste fiyatı arasında satabildiği rakamda ona kar olur. Normalde bir distributor son kullanıcıya satış yapmaz ve bayisine yönlendirir. Satış yapacaksa bile bayisinin sattığı fiyattan satar ki ürünün piyasa fiyati değişmesin ve bayi ağı zarar görmesin. Eğer ki bir distribütör bir malı bayi alış fiyatından satarsa bir daha kim onun bayisi olur ve kim bayisinin gider mal alır?

On numara bir tespit olmuş,bir olay anca bu kadar kısa öz ve anlaşılır bir şekilde özetlenebilirdi.

• quote:

İyide kardeşim satıcı firmaların bu ürünleri kaça sattığını tedarikçi Pelin bilmiyormu.Tedarikçi firmanın bir malı tedarik ettiği firmadan ucuza satması ne olaki!..O zaman araya hiç aracı koymadan tedarik ettiği malı kendi satsın.

• Burda bukadar insan fiyatların dengesizliğini distiribitör firmaya bağlamış ve eleştiriyorken arkadaşın biri distiribitör firmanın ne suçu var diyor. Bukadar insan birşeyler yazıyorsa bir bildiği vardır diyip anlamaya çalışmak lazım öncelikle.

Distiribitör ürünleri ülkeye getirir fiyatı belirler bayilik için anlaştığı firmayada kendi belirlediği fiyattan sattırır. Kendisi de bayinin sattığı fiyatın altında satmaz. Kendisi hiç satmayadabilir. Olayın normal işleyişi budur. 10 gün içinde satılan ürün yarı fiyatına düşerse 10 gün önce almış insanın elindeki üründe ciddi şekilde değer kaybediyor. Bunun sorumlusu distiribitör firmadır bizim eleştirdiğimiz de bu.
    Ayrıca madem okadar kar yapıyorsun neden 2-3 katı fiyatına sattın zamanında diyede düşünülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 23 Mayıs 2015; 21:11:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

quote:

İyide kardeşim satıcı firmaların bu ürünleri kaça sattığını tedarikçi Pelin bilmiyormu.Tedarikçi firmanın bir malı tedarik ettiği firmadan ucuza satması ne olaki!..O zaman araya hiç aracı koymadan tedarik ettiği malı kendi satsın.

Alıntıları Göster
    güzel kardeşim adamlar gsa ile anlaşmaları bozulduktan sonra bu fiyata satıyor.heleki hifi gibi fiyat konusunda ucu açık bir sektörde adam niye bu fiyata satıyorsun mu diyecek gsaya?ticaret yapıyor adamlar amme hizmeti değil.fiyatı belirlenir ister alırsın ister almazsın bu da alıcı olarak senin tasarrufun.bende gsadan aldım ve niye bu fiyata satıyorsun diye sormadım hiç.adam vermiş fiyatını istersem alırım istersem almam kimse zorla satmıyor bana.

@enerji78 @aydinsakaryali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 23 Mayıs 2015; 21:50:48 >

• quote:

güzel kardeşim adamlar gsa ile anlaşmaları bozulduktan sonra bu fiyata satıyor.heleki hifi gibi fiyat konusunda ucu açık bir sektörde adam niye bu fiyata satıyorsun mu diyecek gsaya?ticaret yapıyor adamlar amme hizmeti değil.fiyatı belirlenir ister alırsın ister almazsın bu da alıcı olarak senin tasarrufun.bende gsadan aldım ve niye bu fiyata satıyorsun diye sormadım hiç.adam vermiş fiyatını istersem alırım istersem almam kimse zorla satmıyor bana.

Herşeyin usulü , adabı , oluru , olması gerekeni olduğu gibi bu bahsettiğimiz olayın da olması gerekeni oluru bizim bahsettiğimiz şeklidir. Ticaret sanıldığı gibi basit olay değil bu bahsettiğimiz firmalarda mahalle esnafı değil. En basitinden mahallendeki bakkal bile bağzı ürünleri tedarik ettiği firmanın belirttiği fiyattan satış yapmak zorunda. Peki bu ürünlerin fiyatı neden distiribitör firma tarafından belirleniyor ? En basit cevabı ürünün piyasa değerini korumak amacıyla. Fakat pelin ticaret ürünün piyasa değerini korumak yerine daha çok müşteri çekmek kendi adını duyurmak istedi bizde bunun sonucunda mağdur olduk. Tabiki aynı zamanda sevinen arkadaşlarda oldu.

Şimdi fiyatı bukadar oynayabilen bir ürünü (ileride satabilme ihtimalini göz önünde bulundurursak ) sen satın almak istermisin ? Satın aldın 1 ay sonra yarı fiyatına düştü nasıl satacaksın şimdi elindekileri ? Aldığın fiyatın 4 de 1 fiyatına satmaya gönlün rağzıysa sat bakalım.

Ben neden ödediğim miktar ile bir üst modelini alabilme ihtimali varken düşüğünü aldım ? Veya neden aldığım ürün %50 değer kaybetti ? Borsacılık oynamıyoruz.
    Bak bakalım apple sattığı ürünü yenisi çıkaa bile yarı fiyatına indiriyor mu ? Apple ın ürünlerini satma yetkisine sahip mağzalar bile altı veya üstü olabilir apple ın fiyatlarına çok yakın fiyatlarda satıyor. Yenisi çıktığında 2 binlerdeki ürün 200-300 lira değer kaybediyor en fazla sonuçta satın aldığımız şey mendil türü bir ürün değil. Baışımız sıkışır , hastalık olur , sistemi upgrade yapmak isteriz satabilme ihtimalimiz var sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 23 Mayıs 2015; 22:36:06 >

• quote:

Güzel kardeşim biz bir şeyi atlıyorsak eğer,sizin birden çok şeyi atladığınız kesin bunların birinciside Etik diye tabir edilen bir kelime vardır bilmem hiç bu kelimeyi duydunuzmu birde Ticari Ahlak denilen bir bir durumda vardır.Bu yaşanılan olaylarda benim bahsettiğim bu iki kavramın esamesi bile görülmemiştir...

• tavsiye edilen satış fiyatı der bakkala verirken.bu fiyata satmak zorundasın demez diyemez.bunun adına serbest piyasa ekonomisi diyoruz arkadaşlar.dünyaya dönün isterseniz.
  • quote:

Önce distribütörluk ve bayilik nedir ve nasıl çalışırlar bir arastir istersen. Ondan sonra yorum yap. Eğer bir distribütör bayi alış fiyatından mal satarsa bir daha bayi bulamaz. Distribütör kampanya yapabilir ve bunu da seri sonu ürünlerde stok bitirme amaçlı yapar. Bu durumda da bayi alış fiyatını düşürür ve tüm bayilere liste fiyatını da düşürür. Vu durumda bu malın bir daha devamı gelmez. Bu işin kuralı budur. Yoksa bir ürünün fiyatını dusur sonra tekra yukselt profesyonel bir satış stratejisinde olmaz. Olursa da o malın hiçbir değeri kalmaz.

• quote:

quote:

Önce distribütörluk ve bayilik nedir ve nasıl çalışırlar bir arastir istersen. Ondan sonra yorum yap. Eğer bir distribütör bayi alış fiyatından mal satarsa bir daha bayi bulamaz. Distribütör kampanya yapabilir ve bunu da seri sonu ürünlerde stok bitirme amaçlı yapar. Bu durumda da bayi alış fiyatını düşürür ve tüm bayilere liste fiyatını da düşürür. Vu durumda bu malın bir daha devamı gelmez. Bu işin kuralı budur. Yoksa bir ürünün fiyatını dusur sonra tekra yukselt profesyonel bir satış stratejisinde olmaz. Olursa da o malın hiçbir değeri kalmaz.

bence sen belki 1000 dolar bile tutmayan bir maliyete üretilen ürünün 100 bin dolarlara satıldığı bir sektörde bunları konuştuğumuzun farkına varsan iyi olacak gibi.
    neyse ya bana ne neyi tartışıyorsam ben hala.he he öyle olsun tamam.

• quote:

quote:

quote:

bence sen belki 1000 dolar bile tutmayan bir maliyete üretilen ürünün 100 bin dolarlara satıldığı bir sektörde bunları konuştuğumuzun farkına varsan iyi olacak gibi.

bu bahsettiğimiz firmaları mahalle esnafına göre yorumlayarak bizim anlatmaya çalıştığımızı anlaman güç anlamamakta da ısrar ediyorsun. Senin kendini haklı gördüğün konu standart bir esnaf için geçerli olur ama bu bahsettiklerimiz artık ticareti daha profosyönel düzeylerde yapan firmalar küçük işyeri , esnaf değiller.

Ford markası 50 bin liralık aracını 30 bine düşürdüğünde ne olur ? Aracın ikinci el piyasadı 20 bine düşer. Şimdi 50 bine aldığın arabayı 20 bine satmaya kıyabilecekmisin ? Zorunda kaldın sattın birdaha ford alırmısın ? Biz olayı bu mantıkda değerlendiriyoruz. Ford yapıyormu böyle bir fiyat polikası ? Hayır. İllaki indirim vs oluyordur fakat ürünün değer kaybetmesine yol açıcak düzeylerde değil.

Apple ıphone 6 yı 2.300 liraya satarken, satış yetkisi verdiği teknosa 1.800 e satamaz yada 2.800 e de satamaz apple izin vermez. Bak fiyatlarına aradaki fark çok azdır.

Biraz anlamaya çalış esnaf değil pelin ticaret bu mantıkla değerlendirme. Mendil veya kondom satın almıyoruz kullanıp atacak değiliz İkinci el piyasası var olan ürünler alıyoruz Kola cips boru pense değil hoparlör amfi bu satma ihtimalin söz konusu.

• quote:

quote:

quote:

Hangi ürünmüş bu cidden merak ettim. Örnek var mı? Yoksa tamamen hi-end imajının kafanızda oluşturduğu hurafeden mi ibaret?
    Neden bu Sektörün müşterilerinin geri zekalı hiçbirşeyden anlamayan ne sunulursa alacak fahiş fiyatmı aldım gitti diyen mankafalar, imalatçı firmaların da inanılmaz Çakal %1 maliyetle %99 kar yapmaya çalışan teknik bilgisi yeteneği olmayan soyguncular olduğu düşülür inanın anlamakta zorluk çekiyorum.
    Her hobinin veya zevkin en üst noktasında yaşamak istemenin bedeli her zaman orantısız ve standartların çok üstündedir. Buna her hobi, her zevk dahil. Araç, fotoğraf, yemek, şarap, spor, müzik, müzik/sinema sistemleri, resim v.b istediğiniz kadar çoğaltılabilir. Hayatında yemeği sadece karın doyurmak için yiyen bir insanın bir tabak Yemeğe yüzlerce lira verilmesini anlaması veya telefon kamerasıda harika çekiyor diyen birinin leica, hasselblad gibi markalara istenen bedelleri anlayamaması gayet olasıdır. Maalesef herşeyin hi-endi standarta göre orantısız şekilde pahalıdır. Bunun nedenlerini merak ederseniz araştırıp rahatlıkla bulabilirsiniz.

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Bu kafayı be içerek yakaladınız merak ediyorum

100 bin USD bir ürüne verecek gucu olan insanlar merak buyurmayın kafaları iyi calisiyor ki o Güce ermiş Ler

9500 mesajı da bu kafayla yazdı iseniz okuyup eylenmek isteriz üyeliğinizi gizliden açığa cekinde okuyup eğlence olsun

• quote:

kardeşim söylediğimi anlamıyorsanız cevap yazıp insanı meşgul etmeyin.mesela al sana örnek.

http://www.canhifi.com/hoparlorler/tower-hoparlorler/bowers-wilkins-nautilus-1.126.78.718.aspx

şu hoparlorun bir mercedesten pahalı olabilmesi için nasıl bir malzeme kullanıldı saf altın mı içindeki bütün kablolar?
    benim anlatmaya çalıştığım bu değil.yok satıcı kazıkladı yok distributor kazıkladı diyene kadar zaten sen ona vermen gerekenden daha fazla verdin.ha işine gelir alırsın işine gelmez almazsın.ister 1 milyon lira ver bana ne bundan para senin paran.

Hiç sıfırdan bir ürünün tasarım, prototip ve numune üretimi aşamalarında bulundunuz mu? Bir ürünün fiyatının sadece görünen ürünün üzerindeki materyal maliyeti olarak hesaplandigini nereden çıkarsınız? Bu gördüğünüz kısım buzdaginin görünen kısmı.

• Boşver yorma kendini anlamak istemiyor yada o kapasite yok birde tutmuş forum zibidisi diyor klasik kıt beyin işte bilmiyorsan öğrenirsin bukadar basit.

• quote:

kardeşim söylediğimi anlamıyorsanız cevap yazıp insanı meşgul etmeyin.mesela al sana örnek.

http://www.canhifi.com/hoparlorler/tower-hoparlorler/bowers-wilkins-nautilus-1.126.78.718.aspx

şu hoparlorun bir mercedesten pahalı olabilmesi için nasıl bir malzeme kullanıldı saf altın mı içindeki bütün kablolar?
    benim anlatmaya çalıştığım bu değil.yok satıcı kazıkladı yok distributor kazıkladı diyene kadar zaten sen ona vermen gerekenden daha fazla verdin.ha işine gelir alırsın işine gelmez almazsın.ister 1 milyon lira ver bana ne bundan para senin paran.

Ne kadar boş yazılar ve iddialarınız var. Bu hoparlörün parça maliyetinin iddianız üzerine 1000$ altında olduğunu ispatlayabilir misiniz? İçinde ne kullanıldığı ile ilgili en ufak fikriniz olmadığına eminim ama yine de sorayım.
    Sizin bakış açınızdan gidersek ciddi bir araba fiyatına satılan fotoğraf makinası, 5 haneli rakamlara satılan şaraplar, 9 haneli rakamlara satılan tablolar, vb bir sürü örnek dünya üzerinde olmaması gerekir. Bu Şarabın içinde ne var kardeşim üzüm değil mi, e şişesi desen? tablo desen boya, hadi kanvası koy gene yetmez, lens desen bir kasa iki cam e nasıl denkleştireceğiz 5 haneli rakamları. Bunları alan herkes kazık yiyor diye ancak kendinizi tatmin edecek bir bakış açınız olması sizi bağlar, siz aynen bildiğiniz yoldan devam edin kazık yemeyeceğinizi düşündüğünüz sistemleri alın aklınızı da bence kendinize saklayın kendinizi iyi hissedeceksiniz her hobinin hi-endi müşterisi kazık yiyor diye düşünmeye devam edin.

• quote:

quote:

Hiç sıfırdan bir ürünün tasarım, prototip ve numune üretimi aşamalarında bulundunuz mu? Bir ürünün fiyatının sadece görünen ürünün üzerindeki materyal maliyeti olarak hesaplandigini nereden çıkarsınız? Bu gördüğünüz kısım buzdaginin görünen kısmı.

Ne kadar tutacak tasarımı? Bu tasarım altından mı? Ya prototip o da mı altın, hele numune herhalde o da altın değildir değil mi? :) insanın tek değer yargısı altına vurmak olunca ortaya bunlar çıkıyor işte... Inanın ben bunların hepsini geçtim sadece parça maliyeti bile 100 de birin altında iddiasına bile cevap alamadım...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.