Şimdi Ara

Magnat - HECO ürünlerini dinleyebileceğiniz showroom yakında açılıyor... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
1
Favori
4.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

kardeşim söylediğimi anlamıyorsanız cevap yazıp insanı meşgul etmeyin.mesela al sana örnek.

http://www.canhifi.com/hoparlorler/tower-hoparlorler/bowers-wilkins-nautilus-1.126.78.718.aspx

şu hoparlorun bir mercedesten pahalı olabilmesi için nasıl bir malzeme kullanıldı saf altın mı içindeki bütün kablolar?
    benim anlatmaya çalıştığım bu değil.yok satıcı kazıkladı yok distributor kazıkladı diyene kadar zaten sen ona vermen gerekenden daha fazla verdin.ha işine gelir alırsın işine gelmez almazsın.ister 1 milyon lira ver bana ne bundan para senin paran.

Ne kadar boş yazılar ve iddialarınız var. Bu hoparlörün parça maliyetinin iddianız üzerine 1000$ altında olduğunu ispatlayabilir misiniz? İçinde ne kullanıldığı ile ilgili en ufak fikriniz olmadığına eminim ama yine de sorayım.
    Sizin bakış açınızdan gidersek ciddi bir araba fiyatına satılan fotoğraf makinası, 5 haneli rakamlara satılan şaraplar, 9 haneli rakamlara satılan tablolar, vb bir sürü örnek dünya üzerinde olmaması gerekir. Bu Şarabın içinde ne var kardeşim üzüm değil mi, e şişesi desen? tablo desen boya, hadi kanvası koy gene yetmez, lens desen bir kasa iki cam e nasıl denkleştireceğiz 5 haneli rakamları. Bunları alan herkes kazık yiyor diye ancak kendinizi tatmin edecek bir bakış açınız olması sizi bağlar, siz aynen bildiğiniz yoldan devam edin kazık yemeyeceğinizi düşündüğünüz sistemleri alın aklınızı da bence kendinize saklayın kendinizi iyi hissedeceksiniz her hobinin hi-endi müşterisi kazık yiyor diye düşünmeye devam edin.

yahu arkadaş taktın 1000 dolara.sadece bir örnekti.nereden bileyim gerçek maliyetini.sen biliyormusun?sadece çok fahiş farklar olduğunu anlatmaya çalışıyorum.yukarıda örnekte verdim kaç lira mesela bunun maliyeti de 102 bin euroya satıyor adam?engin bilgilerinizi bizimle paylaşırmısın bu konuda madem çok biliyorsun bizde cahiliz eğit bizi de.enerji78 kardeş sana da sorayım aynı soruyu senin de engin bilgilerini dinlemek isteriz.ne de olsa cahil ve boş adamız siz doldurmuşsunuz forumu hep birlikte.
    kazık yemediğini kabullenmek istiyorsun ama kusura bakma ben kendimi kandırmayı sevmem.sen devam et.açık açık vealenen kazık yiyoruz bu konuda.hemde kallavisini.
    ha dedimki işine gelen alır gelmeyen almaz kimseye niye aldın niye bu fiyata satıyorsun deme hakkımız yok.
    araba fiyatına satılan kamera da fiyatının üzerinde ama araba fiyatına kamera alan adam kaç tane araba fiyatı çıkarıyor o çektiği fotoğraf ile film ile düşündün mü?onun bir mantığı var ya hoparlorun?

şu tablonun 300 milyon dolara satılmasını da oldum olası anlamadım anlayamamda herhalde.ama alan veren memnun bana ne kaça alıp satıldığından bana saçma geliyor bunu da rahatlıkla söylerim ne sana sorarım bunu ne de herhangi birinize.

Magnat - HECO ürünlerini dinleyebileceğiniz showroom yakında açılıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Mayıs 2015; 15:45:41 >

• ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Valla forum da bir zibidi var zaten bizde okuyup eğleniyoruz

Sen bir kürdan imal ette bak bakalım ne aşamalardan geciyor ( gerekyok hoparlöre )sonra zırvala

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Valla forum da bir zibidi var zaten bizde okuyup eğleniyoruz

Sen bir kürdan imal ette bak bakalım ne aşamalardan geciyor ( gerekyok hoparlöre )sonra zırvala

ne oldu canım zoruna mı gitti yazdığım?ne içtin kafan çalışmıyor falan derken iyi de ben zibidi deyince mi kötü oldu?lahanaya kıtır kıtır sapına gelince mee olmaz öyle.ya boyundan büyük laflar etmeyeceksin hiç fdurduk yere ya da biri cevap verince viyaklamayacaksın.hadi koçum şimdi bak işine.
    Senin gibi ucuz işci çok çalıştırıyorum merak etme zekanızı tahmin ediyorum sermaye düşmanı bizde hata coluk cocuk fakir e yazıyoruz Ne anlar fakir zenginin harcadığı parayı

Hahahahahhaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 24 Mayıs 2015; 16:00:17 >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    senin aklın almaz benim zekamı koçum.hadi sen çalıştırdığın ucuz işçilere söyle ne söyleyeceksen.bir numara büyük gelirim ben sana.
    ha bide editlemişsin yazını.fakirlik falan bir kusur hata değil ama iyiki senin gibi yaratmamış allah o zaman kendime acırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Mayıs 2015; 16:21:18 >
    Yaw he he

• quote:

quote:

quote:

kardeşim söylediğimi anlamıyorsanız cevap yazıp insanı meşgul etmeyin.mesela al sana örnek.

http://www.canhifi.com/hoparlorler/tower-hoparlorler/bowers-wilkins-nautilus-1.126.78.718.aspx

şu hoparlorun bir mercedesten pahalı olabilmesi için nasıl bir malzeme kullanıldı saf altın mı içindeki bütün kablolar?
    benim anlatmaya çalıştığım bu değil.yok satıcı kazıkladı yok distributor kazıkladı diyene kadar zaten sen ona vermen gerekenden daha fazla verdin.ha işine gelir alırsın işine gelmez almazsın.ister 1 milyon lira ver bana ne bundan para senin paran.

Ne kadar boş yazılar ve iddialarınız var. Bu hoparlörün parça maliyetinin iddianız üzerine 1000$ altında olduğunu ispatlayabilir misiniz? İçinde ne kullanıldığı ile ilgili en ufak fikriniz olmadığına eminim ama yine de sorayım.
    Sizin bakış açınızdan gidersek ciddi bir araba fiyatına satılan fotoğraf makinası, 5 haneli rakamlara satılan şaraplar, 9 haneli rakamlara satılan tablolar, vb bir sürü örnek dünya üzerinde olmaması gerekir. Bu Şarabın içinde ne var kardeşim üzüm değil mi, e şişesi desen? tablo desen boya, hadi kanvası koy gene yetmez, lens desen bir kasa iki cam e nasıl denkleştireceğiz 5 haneli rakamları. Bunları alan herkes kazık yiyor diye ancak kendinizi tatmin edecek bir bakış açınız olması sizi bağlar, siz aynen bildiğiniz yoldan devam edin kazık yemeyeceğinizi düşündüğünüz sistemleri alın aklınızı da bence kendinize saklayın kendinizi iyi hissedeceksiniz her hobinin hi-endi müşterisi kazık yiyor diye düşünmeye devam edin.

yahu arkadaş taktın 1000 dolara.sadece bir örnekti.nereden bileyim gerçek maliyetini.sen biliyormusun?sadece çok fahiş farklar olduğunu anlatmaya çalışıyorum.yukarıda örnekte verdim kaç lira mesela bunun maliyeti de 102 bin euroya satıyor adam?engin bilgilerinizi bizimle paylaşırmısın bu konuda madem çok biliyorsun bizde cahiliz eğit bizi de.enerji78 kardeş sana da sorayım aynı soruyu senin de engin bilgilerini dinlemek isteriz.ne de olsa cahil ve boş adamız siz doldurmuşsunuz forumu hep birlikte.
    kazık yemediğini kabullenmek istiyorsun ama kusura bakma ben kendimi kandırmayı sevmem.sen devam et.açık açık vealenen kazık yiyoruz bu konuda.hemde kallavisini.
    ha dedimki işine gelen alır gelmeyen almaz kimseye niye aldın niye bu fiyata satıyorsun deme hakkımız yok.
    araba fiyatına satılan kamera da fiyatının üzerinde ama araba fiyatına kamera alan adam kaç tane araba fiyatı çıkarıyor o çektiği fotoğraf ile film ile düşündün mü?onun bir mantığı var ya hoparlorun?

şu tablonun 300 milyon dolara satılmasını da oldum olası anlamadım anlayamamda herhalde.ama alan veren memnun bana ne kaça alıp satıldığından bana saçma geliyor bunu da rahatlıkla söylerim ne sana sorarım bunu ne de herhangi birinize.

ilkerinanç,

Iddia sahibi sizsiniz benden kanıt istiyorsunuz bunun ne mantığı var, kanıtı iddia sahibinin ortaya koyması gerekmiyor mu? Iddianız şu hoparlör 100.000$ ama maliyeti 1.000$ etmez. E buyur kanıtla diyoruz ben nerden bileyim diyorsunuz? E bilmiyorsan neden işkembeden atıyorsun. Daha önce yazdım konu ile ilgili en ufak bir fikriniz yok. Şöyle açıklasam belki biraz daha fazla fikir oluşur, tüketici elektroniği bir hoparlör içinde kullanılan 1 adet kapasitör centler ile ifade edilirken gerçek highend bir hoparlörde kullanılan kapasitörlerin tanesi birkaç yüzlü €/$ rahatlıkla çıkabilir. E maliyet farkı çıktı mı birkaç binli sayılara. Sürücü maliyeti desen birkaç €/$ lardan bunun yüzlü katlarına çıkıyor, Kabin malzemesi desen en ucuz sunta ile uçak imalatı kalitesinde alüminyum fiyatı hakkında bir araştırma yapılırsa belki farklar daha rahat anlaşılır. Karbon nano tube diyafram kaç lira bilginiz var mı? Veya wbt giriş terminali ile tüketicini elektroniğinde kullanılanlar arasındaki fiyat farkı?
    Olayı tamamen baştan alırsak, sıfırdan bir marka yaratmak, bu marka altında sıfırdan bir ürün yaratmak, yarattıktan sonra pazarlaması, Tanıtımı için çalışmak, bütün imalat, sabit, yatırım, stok, Bakım, garanti vs maliyetleri, vergiler, distribütör, bayi karları vs düşündüğümde bu kadar niş bir müşteri kitlesine hitap eden her türlü hiend hobi/zevk için normal karşılıyorum. Burada çoğu zaman fiyatlar maliyete göre değil performansa göre belirlenir. Herkes her hobinin en tepesine çıkamaz buna ne zamanı ne bilgisi ne yeteneği ne eforu ne parası yeter, ama tüm bunları ortaya koyup çıkanada çıkamayanlar enayiye bak Gözüyle yaklaşır maalesef.
    Bahsettiğim konuların hepsi hobi ile ilgili ticari bir örnek vermedim bunlar üzerinden para kazanılıyor demedim. Çevrenizde en basitinden hobisi için leica Gövde lens kullanan bir arkadaşınız varsa ona sorun neden aldığını çünkü 100 de bir fiyatına kamera var hem de daha yüksek piksel. Nasıl kazık yediğini anlamasına yardımcı olursunuz.
    Konu başından beri yazdıklarınızdan bir tabloya, bir şaraba veya herhangi bir zevkin en tepe noktası için harcanacak parayı anlayamayacağınızı zaten aleni şekilde belli ettiniz, tekrar yazmanıza gerek yoktu.
    Ben size şunu sorayım herhangi en uçlarda yaptığımız bir hobiniz var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam çay ocağı işletiyor gelmiş burda 100.000 € luk hoparlörün 1.000 $ maliyeti yok diyor allah akıl fikir versin sana cevap vermiyorum daha. O söylediğin kelimeyi gel birde karşımda söyle 3 hafta biberonla beslerler seni. Tanımadığın insana zibidi diye hitap etme kimin ne çıkacağı belli olmaz.
    Daha cevap yok sana.

• kardeş iddia falan atmadım ortaya gayette bilinen ve aşikar olan birşeyi söyledim.bir hoparloru bir mercedes fiyatına satıyorsan sağlam arge çalışman olması lazım ve maliyet.ne gibi bir maliyeti varda mercedes fiyatına satıyor adam bunu soruyorum.sen maliyetini biliyorsan ukalalık yapacağına kardeşim ben onun maliyetini biliyorum şu paraya maloluyor dersin geçer gidersin bide adam biliyor eyvallah deriz işimize bakarız.elin bowers wilkins ini korumak sana mı kaldı ve ne sebeple?ben diyorumki bu sektör fazla overrated bir sektör.1000 doları taktın kafana hala aynı şeyi tekrarlayıp duruyorsun.ben aradaki uçurumu örnek verdim hadi 10 bin dolar olsun karşılığını almış oluyormuyuz o zaman?10 bin dolarlık ne gibi bir maliyet var ya da.açıkla da bilelim.kardeşim ben biliyorum sen bilmiyorsun demek kolay bildiğini ispatla o zaman bize ya da forum köşelerinde insanlar bir fikir söylediğinde lan sen cahilsin bilmiyorsun ben biliyorum pozlarına girip aklınız sıra ezmeye çalışmayın bireyi gerçekten bildiğinizi ispat edin.
    defalarcasöyledim hala kafanızı bir yere taktınız öyle kaldı.ben sana niye o parayı veriyorsun demedim demem korumaya geçmene gerek yok.sadece hifi fazla overrated bir sektör kar marjı çok uçuk bu yüzden bayiye distributore niye bu kadar fark var diye sormanız komik bunu söylüyorum.zaten bayiye gelene kadar 1 e 5-10-100 koyup geldi oraya o cihaz.
    neyse bu bakış açıları ile birbirimizle anlaşmamız zor.

he cevap mı vermiş oldun şimdi?hayır anlamadığım insanları ne sebeple aşağılıyorsunuz böyle yok çay ocağı işletiyor yok senin gibi ucuz işçi çalıştırıyorum.yani kendinizi yücelttiğinizi mi sanıyorsunu böyle?zavallısınız başka birşey değil.ben başında sizinle alakalı birşey yazmadım yazmam da.kimsiniz siz bana ne ne olduğunuzdan kendinizi ne sanıyorsunuz babanız yaşında adamım arkadaş belki ben?
    ha bir de kimi biberonla besliyorsun sen başkasının yumruğunu yemeyen kendisininkini balyoz sanırmış derler 12 senedir çok duydum bu lafları bu forumda ben bana sökmez bunlar yani.hadi canım kardeşim sana biri laf etmedikçe sazan gibi atlama ortalığa...

@Fox90

• Ya hu boş verin arkadaşlar. İsteyen istediğini alsın, istediğini satsın. Birbirimizi kırmaya , üzmeye değer mi? Koyuverin gitsin

• quote:

kardeş iddia falan atmadım ortaya gayette bilinen ve aşikar olan birşeyi söyledim.bir hoparloru bir mercedes fiyatına satıyorsan sağlam arge çalışman olması lazım ve maliyet.ne gibi bir maliyeti varda mercedes fiyatına satıyor adam bunu soruyorum.sen maliyetini biliyorsan ukalalık yapacağına kardeşim ben onun maliyetini biliyorum şu paraya maloluyor dersin geçer gidersin bide adam biliyor eyvallah deriz işimize bakarız.elin bowers wilkins ini korumak sana mı kaldı ve ne sebeple?ben diyorumki bu sektör fazla overrated bir sektör.1000 doları taktın kafana hala aynı şeyi tekrarlayıp duruyorsun.ben aradaki uçurumu örnek verdim hadi 10 bin dolar olsun karşılığını almış oluyormuyuz o zaman?10 bin dolarlık ne gibi bir maliyet var ya da.açıkla da bilelim.kardeşim ben biliyorum sen bilmiyorsun demek kolay bildiğini ispatla o zaman bize ya da forum köşelerinde insanlar bir fikir söylediğinde lan sen cahilsin bilmiyorsun ben biliyorum pozlarına girip aklınız sıra ezmeye çalışmayın bireyi gerçekten bildiğinizi ispat edin.
    defalarcasöyledim hala kafanızı bir yere taktınız öyle kaldı.ben sana niye o parayı veriyorsun demedim demem korumaya geçmene gerek yok.sadece hifi fazla overrated bir sektör kar marjı çok uçuk bu yüzden bayiye distributore niye bu kadar fark var diye sormanız komik bunu söylüyorum.zaten bayiye gelene kadar 1 e 5-10-100 koyup geldi oraya o cihaz.

he cevap mı vermiş oldun şimdi?hayır anlamadığım insanları ne sebeple aşağılıyorsunuz böyle yok çay ocağı işletiyor yok senin gibi ucuz işçi çalıştırıyorum.yani kendinizi yücelttiğinizi mi sanıyorsunu böyle?zavallısınız başka birşey değil.ben başında sizinle alakalı birşey yazmadım yazmam da.kimsiniz siz bana ne ne olduğunuzdan kendinizi ne sanıyorsunuz babanız yaşında adamım arkadaş belki ben?
    ha bir de kimi biberonla besliyorsun sen başkasının yumruğunu yemeyen kendisininkini balyoz sanırmış derler 12 senedir çok duydum bu lafları bu forumda ben bana sökmez bunlar yani.hadi canım kardeşim sana biri laf etmedikçe sazan gibi atlama ortalığa...

@Fox90

Kardeş diye hitap etmek için bir sebebiniz var mı? kardeş filan olduğumuzu sanmıyorum. Lütfen üslubunuzu düzelterek cevap verin.

Bu aşağıdakini siz yazmadınız mı? Bu bir iddia değil mi? Bilinen gerçek dediğiniz şey nedir? Nereden edindiniz bu gerçeği?

"bence sen belki 1000 dolar bile tutmayan bir maliyete üretilen ürünün 100 bin dolarlara satıldığı bir sektörde bunları konuştuğumuzun farkına varsan iyi olacak gibi. "

2 yazı önce 1000 $ tutmaz derken şimd birden 10.000$ e çıktı maliyet fiyatı. İşte bu kadar dayanaksız yazdıklarınız.

Bakın yazdıklarımı okumadınız mı okudunuz da en ufak fikriniz yok mu? Yazdığım bileşenlerin fiyatlarını araştırın sonra yorum yapın derim. Basit bir soru sordum, en ucuz suntadan frezede Dikdörtgen bir hoparlör kabini yapmak ile uçak imalatı için kullanılan alüminyumdan cnc de birbirine paralel Duvarı olmayan tamamen özel imalat bir Kabin arasında nasıl bir fiyat farkı olur? Peki bunların rijiditeleri arasında nasıl bir fark olur? Benim veya sizin tam tamına bir maliyeti bilme şansımız yok ancak tahmin yapabiliriz. Benim tahminim tüm maliyet fiyatları ile hesap yaparsak imalat bedeli ile satış fiyatı arasında 5-7 kat fiyat farkı olmalı. Bu söylediğim son kullanıcı fiyatı. Ben size bir örnek vereyim 20.000$ satılan hiend sayılan bir hoparlörün sadece xover üzerinde kullanılan kapasitörlerin tanesi 40$ civarında ve hoparlör başına 4 adet kullanılıyor. Sizin hesaba göre bu hoparlörün maliyeti 200$ ın altında olmalı, e bu rakam sadece kapasitör maliyetini kurtarmıyor. Yazdığınız iddia bu sebeple dayanaksız ve en ufak bir bilgiye dayanmayan tamamen uydurma bir bilgi. Ben size bunu anlatmaya çalışıyorum.

Ben burada her hangi bir markadan modelden bahsetmiyorum b&w örneğini siz verdiniz, bu markayı ne kullanırım ne ticari bir ilişkim var... Ne de benim kriterlerime göre hi-end bir cihaz kullanıyorum.

Sadece bu hobi değil başka hobilerin hiendi içinde geçerli bir durum bu. Burada konuşulan şey zaten siz neden anlamıyorsunuz veya almıyorsunuz değil sizin düşüncenizi değiştirmek değil konu, konu bilmediğiniz bir konu hakkında atıp tutmanız. Size olayın temelini anlatmaya çalışıyorum. Zaten farkı hobilerden de Örnekleri bu Yüzden verdim. Size sorduğum soru baki herhangi bir hobinizi hiend olarak yapıyor musunuz? Evet ise nedir?

• quote:

quote:

kardeş iddia falan atmadım ortaya gayette bilinen ve aşikar olan birşeyi söyledim.bir hoparloru bir mercedes fiyatına satıyorsan sağlam arge çalışman olması lazım ve maliyet.ne gibi bir maliyeti varda mercedes fiyatına satıyor adam bunu soruyorum.sen maliyetini biliyorsan ukalalık yapacağına kardeşim ben onun maliyetini biliyorum şu paraya maloluyor dersin geçer gidersin bide adam biliyor eyvallah deriz işimize bakarız.elin bowers wilkins ini korumak sana mı kaldı ve ne sebeple?ben diyorumki bu sektör fazla overrated bir sektör.1000 doları taktın kafana hala aynı şeyi tekrarlayıp duruyorsun.ben aradaki uçurumu örnek verdim hadi 10 bin dolar olsun karşılığını almış oluyormuyuz o zaman?10 bin dolarlık ne gibi bir maliyet var ya da.açıkla da bilelim.kardeşim ben biliyorum sen bilmiyorsun demek kolay bildiğini ispatla o zaman bize ya da forum köşelerinde insanlar bir fikir söylediğinde lan sen cahilsin bilmiyorsun ben biliyorum pozlarına girip aklınız sıra ezmeye çalışmayın bireyi gerçekten bildiğinizi ispat edin.

@Fox90

Kardeş diye hitap etmek için bir sebebiniz var mı? kardeş filan olduğumuzu sanmıyorum. Lütfen üslubunuzu düzelterek cevap verin.

Bu aşağıdakini siz yazmadınız mı? Bu bir iddia değil mi? Bilinen gerçek dediğiniz şey nedir? Nereden edindiniz bu gerçeği?

"bence sen belki 1000 dolar bile tutmayan bir maliyete üretilen ürünün 100 bin dolarlara satıldığı bir sektörde bunları konuştuğumuzun farkına varsan iyi olacak gibi. "

2 yazı önce 1000 $ tutmaz derken şimd birden 10.000$ e çıktı maliyet fiyatı. İşte bu kadar dayanaksız yazdıklarınız.

Bakın yazdıklarımı okumadınız mı okudunuz da en ufak fikriniz yok mu? Yazdığım bileşenlerin fiyatlarını araştırın sonra yorum yapın derim. Basit bir soru sordum, en ucuz suntadan frezede Dikdörtgen bir hoparlör kabini yapmak ile uçak imalatı için kullanılan alüminyumdan cnc de birbirine paralel Duvarı olmayan tamamen özel imalat bir Kabin arasında nasıl bir fiyat farkı olur? Peki bunların rijiditeleri arasında nasıl bir fark olur? Benim veya sizin tam tamına bir maliyeti bilme şansımız yok ancak tahmin yapabiliriz. Benim tahminim tüm maliyet fiyatları ile hesap yaparsak imalat bedeli ile satış fiyatı arasında 5-7 kat fiyat farkı olmalı. Bu söylediğim son kullanıcı fiyatı. Ben size bir örnek vereyim 20.000$ satılan hiend sayılan bir hoparlörün sadece xover üzerinde kullanılan kapasitörlerin tanesi 40$ civarında ve hoparlör başına 4 adet kullanılıyor. Sizin hesaba göre bu hoparlörün maliyeti 200$ ın altında olmalı, e bu rakam sadece kapasitör maliyetini kurtarmıyor. Yazdığınız iddia bu sebeple dayanaksız ve en ufak bir bilgiye dayanmayan tamamen uydurma bir bilgi. Ben size bunu anlatmaya çalışıyorum.

Ben burada her hangi bir markadan modelden bahsetmiyorum b&w örneğini siz verdiniz, bu markayı ne kullanırım ne ticari bir ilişkim var... Ne de benim kriterlerime göre hi-end bir cihaz kullanıyorum.

Sadece bu hobi değil başka hobilerin hiendi içinde geçerli bir durum bu. Burada konuşulan şey zaten siz neden anlamıyorsunuz veya almıyorsunuz değil sizin düşüncenizi değiştirmek değil konu, konu bilmediğiniz bir konu hakkında atıp tutmanız. Size olayın temelini anlatmaya çalışıyorum. Zaten farkı hobilerden de Örnekleri bu Yüzden verdim. Size sorduğum soru baki herhangi bir hobinizi hiend olarak yapıyor musunuz? Evet ise nedir?

kardeşim olamazsın zaten bu şekilde davranırsan.lafın gelişi söylenmiş birsöz bir daha da duyamazsın zaten.

neyse birşeyi anlatamadım galiba ben.overrated kelimesinin manasını sanırım bilmiyorsun abartılmış diye çevirebiliriz herhalde basitçe.10 bin dolarlık bir hoparlor ile 100 bin dolarlık hoparlor arasında ne işçilişk ne kalite ne malzeme neses kalitesi açısından 90 bin dolarlık fark olmaz, olamaz.ha dersinki zevktir kardeşim burada kime göre neye göre jkavramı girer işi içine ki görecelik diyoruz biz buna.görece bana iyi gelen sana kötü gelir ben beğenirim sen beğenmezsin bu ne kötü ne de iyi olduğunu gösterir bunun.zevk meselesidir ama sonucunda abartılmış bir sektör olduğu gerçeğini değiştirmez.parası olan adam 100 bin doları gecelik harcar kendi bileceği iş.ben bunu aldın almadın almamalısın yanlış falan demiyorum kimseye demem de.
    ama çıkıpta kardeşim distributor 100 lira fazla koymuş satıscı 200 lira artırmış deyip muhabbete girersen bende bunu eleştirirm kendimce.diyorumki zaten üstüne kat kat koyulup geliyor satıcı bende biraz bundan yesem dediğinde kızma hakkımız yok bu da benim kişisel fikrim.yani üretici 1 e malettiğini 10 a satınca hi-end di hobiydi işin içindeki olayı bilen distributor satıcı biraz kazanmak isteyince vay efendim kazıklandım.komik yani bence.hala ne dediğimi anlamış değilsiniz hala tartııyorsunuz benimle niye olduğu da bilmiyorum.ancak başka bir satıcı bir ürün veya sektör için bu şekilde tartışır.neyse.
    102 bin euroluk bir hoperlorun maliyetini sizden bekliyorum yani misal niye bir mercedes almayayım da bu hoparloru alayım param olsa bunun cevabını merak ettim.cevap verecekseniz verin veremiyorsanız siz de an az benim kadar bilmiyorsunuz demektir.nokta.
    uzatmaya gerek yok yani fazla.hayatta baarılar sana.bir ürün hakkında değerini haketmiyor veya hakediyor demekte benim tasarrufum ve beni ilgilendirir.

• Arkadaşlar bu neyin kavgası alan almış satan satmış parasını cebine koymuş konunun esas sahipleri konuya dahil olmuyorlar siz birbirinizi kırıyorsunuz yapmayın lütfen

• tema59 T kullanıcısına yanıt
    hocam basit birşey söyledim denmeyen kalmadı.
    3 adımda özetlersek hifi abartılmış bir sektör alana niye aldın diyemeyiz para verenin parası kimseyi ilgilendirmez ve son olarak bu kadar ucu açık bir sektörde de satıcı niye bu kadar ekliyor distributor niye bu kadar fazla kazanıyor demekte aynı oranda abes.
    anlatmaya çalıştığım buydu.ama arkadaşlar herşeyi olduğu gibi bunu da çok biliyor bu yüzden tartışıyoruz.sorun yok yani aslında alıştım ben bunlara.
  • Arkadaşlar Ben GSA firmasından Magnat 800 Model ( Frontlar 800 Center 250 ve Surroundlar 100 ) 5li sistemi Bundan yaklaşık 1.5 yıl önce Marantz 1504 receiver ile birlikte 2300 TL ye almıştım , Bu arada Magnat Subwoofer almak içinde araştırmaktaydım benim o tarihte subwoofer için aldıgım fiat 1500 tl idi geçen zaman içinde kurlar yükseldi ve Magnat subwooferın 250 modeli bir ara 1900 liste fiyatına kadar çıktı , Geçenlerde Pelin ltd kampanyası sırasında Subwooferı da 1100 tl ye alarak mevcut seti tamamladım , Bu arada ögrendiğim kadarı ile Pelin LTD , GSA ile olan antlaşmasını bitirmiş ve kendi ithal ettikleri ürünleri kendi pazarlama kanallarından satışa başlatmışlar ve piyasaya yeni girişleri sırasındada sınırlı sayıda ürünler için böyle bir fiyat politikası uygulamışlar. Subwooferı teslim alırken Geçmişte seti GSA firmasından aldıgımı ve Orhan beyle olan sohbetimizden çok memnun oldugumu söyledigimde , Kendilerinin de Orhan beyle gayet iyi ilişkiler içinde olduklarını ve Orhan beyden takdirle bahsettiler ve tamamen ticari sebeplerle kendi ürünlerini kendilerinin pazarlama kararı aldıklarını belirttiler. Bende almayı düşündüğüm subwooferı daha uygun bir fiyata aldıgım için memnuniyetimi belirtmek isterim.
    Arkadaşlar bu durumla her gün elektronik ürünlerde karşılaşıyoruz. Ben NOTE2 Samsung telefonumu aldıgımda fiatı 2100 Tl idi , 2 ay sonra 1900 TL ye bugünde nerede ise 1200 tl ye indi, Akıllı telefonlarda , bilgisayarlarda bu durumları her gün yaşıyoruz. Aslında Hİ Fİ sektöründe son derece şişirilmiş fiatlarla tüketicilere ürünler sürülmekte . Bu durumu internetten fiatları takip eden herkez fark ediyor, Bu hop ların fiatlarınada ALmanya veya ingilteredeki fiatlarla karşılştırırsanız Ülkemizde nasıl bir fiat politikası uygulandıgını görürsünüz, Aslında Pelin LTd yeni fiat politikasını keşke diger ithalatçılarda örnek alsa ve tüketiciler daha uygun fiatlara cihazlara sahip olabilseler. Bence bu konuda fiatlar niye düştüğ diye üzülmek yerine , keşke diger firmalarda bu yaklaşımla hareket etse diye düşünmeliyiz selamlar

• quote:

quote:

quote:

@Fox90

kardeşim olamazsın zaten bu şekilde davranırsan.lafın gelişi söylenmiş birsöz bir daha da duyamazsın zaten.

neyse birşeyi anlatamadım galiba ben.overrated kelimesinin manasını sanırım bilmiyorsun abartılmış diye çevirebiliriz herhalde basitçe.10 bin dolarlık bir hoparlor ile 100 bin dolarlık hoparlor arasında ne işçilişk ne kalite ne malzeme neses kalitesi açısından 90 bin dolarlık fark olmaz, olamaz.ha dersinki zevktir kardeşim burada kime göre neye göre jkavramı girer işi içine ki görecelik diyoruz biz buna.görece bana iyi gelen sana kötü gelir ben beğenirim sen beğenmezsin bu ne kötü ne de iyi olduğunu gösterir bunun.zevk meselesidir ama sonucunda abartılmış bir sektör olduğu gerçeğini değiştirmez.parası olan adam 100 bin doları gecelik harcar kendi bileceği iş.ben bunu aldın almadın almamalısın yanlış falan demiyorum kimseye demem de.
    ama çıkıpta kardeşim distributor 100 lira fazla koymuş satıscı 200 lira artırmış deyip muhabbete girersen bende bunu eleştirirm kendimce.diyorumki zaten üstüne kat kat koyulup geliyor satıcı bende biraz bundan yesem dediğinde kızma hakkımız yok bu da benim kişisel fikrim.yani üretici 1 e malettiğini 10 a satınca hi-end di hobiydi işin içindeki olayı bilen distributor satıcı biraz kazanmak isteyince vay efendim kazıklandım.komik yani bence.hala ne dediğimi anlamış değilsiniz hala tartııyorsunuz benimle niye olduğu da bilmiyorum.ancak başka bir satıcı bir ürün veya sektör için bu şekilde tartışır.neyse.
    102 bin euroluk bir hoperlorun maliyetini sizden bekliyorum yani misal niye bir mercedes almayayım da bu hoparloru alayım param olsa bunun cevabını merak ettim.cevap verecekseniz verin veremiyorsanız siz de an az benim kadar bilmiyorsunuz demektir.nokta.
    uzatmaya gerek yok yani fazla.hayatta baarılar sana.bir ürün hakkında değerini haketmiyor veya hakediyor demekte benim tasarrufum ve beni ilgilendirir.

Yazdıklarımı anladınız işinize gelmedi anlamamazlıktan mı geliyorsunuz, yoksa anlayamadımız mı?
    Üslubunuza dikkat edin diyorum hala senli benli yazıyorsunuz...

Tekrar yazayım belki bu sefer anlarsınız.

Bakın 100.000 $ hoparlörün maliyeti 1.000$ etmez diyen sizsiniz benden ispat istiyorsunuz. Iddia sizin, iddianızın arkasında durun varsa bir bilginiz yazın yoksa kulaktan dolma hurafe bilgiler ile forumu kirletmeyin.
    B&w örneğini siz veriyorsunuz maliyet Hesabını benden soruyorsunuz, bunu üreticisi Hariç kimse bilemez çünkü Örneği olmayan bir tasarım, piyasada satılmayan Sürücüler vs hiçbir hesap çıkış noktası yok.
    Yukarıdaki yazılarımda zaten bilmenin mümkün olmadığını ama araştırmalarım ve tahminlerimde maliyet ile satış fiyatı arasında 5-7 kat fark olduğu kanısında olduğumu yazdım. Bu her marka ve her ürün için geçerli olmayabilir ama genel olarak çok yanlış olmadığını düşünüyorum.
    Yine önceki mesajlarımda yazdım inat edip sanırım okumuyorsunuz. Hiç hiend diye bahsettiğiniz cihazların en azından sürücü ve xover malzemelerine baksanız bir fikir sahibi olursunuz. Girin madisound veya partSconnectiona fiyatlara bakın. 1 adet sürücü fiyatı birkaç $ ile birkaç bin $ arasında değişiyor, kapasitör baksanız 1 adedi centten başlayıp 1000$ üzerine çıkıyorlar. Bir seramik Sürücünün maliyetleri 1000$ civarında üzerinde 3-4 sürücü bulunan bir cihazın 2 adet hoparlörde kullanıldığında sadece sürücü maliyetleri ne oluyor kendiniz hesaplayın. Girin peak consult hoparlörlerin fiyatlarına bakın sonra gidin audiotech cquenze sürücülerin, scan speak revelator tiz ünitelerin ve duelund caplerin, wbt girişlerin fiyatlarına ve hoparlörlerde Kaçar adet kullanıldıklarına bakın alt alta toplayın sonra iddianızın ne kadar Saçma olduğunu kendiniz görün.
    Burada konuştuğumuz konu 100 liralık hoparlör 10 liralıktan 10 kat iyi mi çalar değil ama onun cevabı zaten belli çoğunlukla fiyat artışı ile performans eşit olarak artmaz. Bu hifi için değil neredeyse herşey için geçerli.
    Burada konumuz yine sizin hoparlörmü Mercedes mi arasında kalmanız gibi manasız bir Başlıkta değil. Bir hoparlör ile bir Aracın farkını mı soruyorsunuz Anlayamadım. Ne amaçla imal edildikleri anlaşılmayacak bir nokta mı, Nasıl mantıksız bir soru bu?
    Noktalı virgüllü konuşmaya gerek yok nerede nokta konulacağı sizin talebinize göre Alınacak bir karar değil.
    Itiraz ettiğim şey basit, hiend bir cihazın maliyeti 100 de 1 inden azdır iddianız... Buraya cevap verecekseniz yazın yoksa bence uzatmamıza gerek yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

Arkadaşlar bu neyin kavgası alan almış satan satmış parasını cebine koymuş konunun esas sahipleri konuya dahil olmuyorlar siz birbirinizi kırıyorsunuz yapmayın lütfen

Konu alım satım ile ilgili değilki, hiçbir dayanağı olmayan hurafe bir iddiayı doğruymuş gibi insanlara empoze etme çabası...

• 102 bin euro

• Sizce bir Mercedes'in maliyeti ne kadar? Sizin mantıkla düşünsem ve ağırlıktan yola çıksam, kaliteli bir celiğin tonu 2000 Euro desek, 1,5 ton bir Mercedes 3000 Euro eder ki satış fiyatiyla alakası olmaz. En pahalisindan paslanmaz çelik olsa yaklaşık 10000 Euro/ton olsa 15000 Euro yapar ki yine alakasız.

• mercedesin yaptığı arge ile kullandığın aracın güvenliği konforu motoru geliştiriliyor.mercedesin kaç tane patenti olduğunu düşündünüz mü hiç?bu adam arge yapıyorum arabam bu yüzden pahalı derse benim için anlamı var ama BW çıkıp derse sadece gülerim.
    benim anlatmaya çalıştığımı anlamadığınız sürece anlaşamayacağız.son kez yazıyorum benim fikrim bu,bu hobimi de4rsiniz sektörmü dersiniz artık fiyatlar aşırı şişirilmiş bence haketmiyor.ama beni ilgilendiren kısmı bu değil bana göre etmez başkasına göre eder tartıştığım bu değil benim ısrarla bu tarafa çekmeye çalışmanıza rağmen.bu kadar kar marjına rağmen üreticiye laf yok ben de bundan 3-5 kazanayım deyince yok olmaz sen kazıkçısın.böyle bir mantık yok.kazık diyorsan sen o kazığı çoktan yedin zaten.sen burada belli bir kişi değil alınganlık yapmasın kimse genel konuşuyorum.
    bundan sonra söylediğimi ister anlayın ister anlamamazlığa gelip konuyu değiştirin umrumda değil yazacağımı yazdım ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Mayıs 2015; 22:10:04 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.