Şimdi Ara

Mahkemeye tanık olarak çağırıldım yardım..(gittim )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
7.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler kaza yaptığımda da konusunu açmıştım (http://forum.donanimhaber.com/m_88928617/f_//tm.htm#889286179).

Geçenlerde kazada kimse şikayetçi olmadığından kovuşturmanın iptali benzeri bir şey yazan kağıt gelmişti. Tam olay bitti konu kapandı derken bugün bir kağıt daha geldi. Kazazedelerden biri galiba şikayetçi oldu ve benide tanık olarak göstermiş. Bu kişiyle aynı okuldayız ama tanımıyorum bile. Önümüzdeki ayın 17sinde mahkeme var ve tanık olarak gitmek zorundaymışım. Kağıtta duruşmaya katılmamanız halinde cmk 44 e göre duruşma masraflarını karşılayacağım ve zorla duruşmaya götürüleceğim yazıyor.

Beyler olayı yukarıda anlattım ben bu olayla ilgili mahkemeye gitmessem ne kadar ceza öderim ?

Mahkemede nasıl davranmalıyım ?

Neden ben şikayetçi olmadığım halde tanık gösterildim ?

18 yaşından küçük olduğum için mahkemeye velimin de katılması gerekirmi ?

Mahkemeye ben başvurmadığım halde neden gitmediğim için ceza alıyorum ?

Edit: bugün belirtilen saatte gittim. sanıklar çağrıldı ve tanık olarak tüm kazazedeler çağırılmış tek benimle ilgili değilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armstrong26 -- 18 Temmuz 2014; 2:39:53 >

• 18den kucuksunuz diye velinizin gitmesine gerek yok diye biliyorum okulda ki coxukla konusun sahitlikten sildirebilirse sildirsin yoksa ifade verirken soforu tutacagim de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam giderim ama tanıklık yapmam.

edit: ya da üsttekinin dediği gibi şöförü tutarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-960471B1F -- 25 Haziran 2014; 16:19:07 >
  • üç maymunculuk yap.
  • şoförü tut
  • duruşmaya git. duruşma esnasında söyle söyleyeceklerini ya da tanıklık yapmak istemeyeceğin orası sana kalmış. duruşmaya katılmazsan bir sonraki duruşmada emniyet vasıtasıyla polis eliyle her türlü götürecekler. o kadar korkmanı gerektirecek bir durum da yok.
  • şoförün yanında ol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yürüyen Johnnie

duruşmaya git. duruşma esnasında söyle söyleyeceklerini ya da tanıklık yapmak istemeyeceğin orası sana kalmış. duruşmaya katılmazsan bir sonraki duruşmada emniyet vasıtasıyla polis eliyle her türlü götürecekler. o kadar korkmanı gerektirecek bir durum da yok.

tanıklık yapmak istemediğimde benim açımdan herhangi bir yasal durum oluşacakmı? birde bu davanın ertelenmesi gibi bir durum oluşurmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: armstrong26

quote:

Orijinalden alıntı: Yürüyen Johnnie

duruşmaya git. duruşma esnasında söyle söyleyeceklerini ya da tanıklık yapmak istemeyeceğin orası sana kalmış. duruşmaya katılmazsan bir sonraki duruşmada emniyet vasıtasıyla polis eliyle her türlü götürecekler. o kadar korkmanı gerektirecek bir durum da yok.

tanıklık yapmak istemediğimde benim açımdan herhangi bir yasal durum oluşacakmı? birde bu davanın ertelenmesi gibi bir durum oluşurmu ?

sizden zorla laf alacak değiller :) belki hatırlamıyorsunuz olayları. o yüzden yasal bir durum olamaz. ceza mahkemesinde görülen bir dava sonuçta tek celsede sonuca bağlanacak değil, bir sonraki celseler olacaktır. ama diğer mesajımda da dediğim gibi tanık olarak çağrılmış iseniz ve gitmezseniz bir sonraki celseye ihzaren polis vasıtasıyla gidersiniz.

• Kasma kendini rahat ol diyeceğimde çok zor ben titremiştim hakim karşısında.
  • Lan ben 14 yaşında darptan çıkmıştım hakimin karşısına elalem tanık olmaktan korkuyor Git yemezler merak etme kimsede siciline bi şey işlemez tanık oldun diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BlitzCrank- -- 25 Haziran 2014; 17:22:43 >
  • Tanık olarak yazmadan önce senden onay alınması gerekmiyor mu? Sonuçta TANIKLIK ister yaparsın ister yapmazsın.
  • bir sıkıntı olmuyor ama sakın yalan söyleme daha sonra vicdan azabı çekiyorsun
  • Sanık olmadığın sürece hiç bir problem yok. Olay ne , kazayı sen mi yaptın bilmiyorum ama (kenimden örnek vereyim) '' SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK OLARAK '' yargılandığım bir olay var.

OKUMAK İSTEYEN AŞAĞIDA OKUR !

2011 yılında GittiGidiyor hesabım çalınıyor ve bu hesaptan , başkasının çalıntı kredi kartı ile TEK BİR İŞLEM BENİM ÇALININAN HESABIM İLE 238 TL'lik bir alışveriş (toplamda 6.500 tl) yapılıyor , toplamda 27 işlem yapılıyor. Geri kalan 26 FARKLI İŞLEM '' GOOGLE CÇŞ ADWEB '' olarak gözüküyor ve yaklaşık hasar değeri 6.300 lira oluyor müştekiye.

Adam da beyanda tüm herşey benim hesabımdan yapılmış gibi beyan veriyor ve mahkeme GG'den bilgi istiyor , GG veriyor herşeyi.Çağlayan adliyesinde Çocuk Mahkemesine ç çıktım geçenlerde.Olayı gayet açıklayıcı bir şekilde anlattım.Pedagog ile görüştüm.Konuşma yeteneğim olduğu için Pedagog ne iş yaptığımı vs sordu , etkliyeci ve sakin konuşmamdan dolayı şaşırdı.Ne işin var senin burada dedi , buraa hep serseri , kara kuru sorunlu tipler gelir dedi.

Olay olurken 16-17 yaşlarındaydım.Allah'tan tüm herşeyi GG'ye yazmış ve bu durumdan dolayı şikayetçi olduğumu hesabım çalındığında belirtmiştim.IP ADRESLERI BATMAN'DA GÖZÜKÜYOR ; KE*** GÜ*** adında bi şerefsiz.Kimse - SAVCI dahi - onu ne ifadeye çağırıyor ne şikayetçi oluyor.

Herşeyi ben -ki bende madurum - yapmışım gibi ifade vermiş savcı ve müşteki.Ekim ayında son duruşma için ANKARA ÇOCUK MAHKEMESİNE gideceğim . CİDDİ ANLAMDA HUKUKSAL DESTEK ALDIM.

Bu işler şakaya gelmez !

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan955

Tanık olarak yazmadan önce senden onay alınması gerekmiyor mu? Sonuçta TANIKLIK ister yaparsın ister yapmazsın.

Hocam dediğim gibi onayı bırak kişiyi tanımıyorum bile. Avukat bir tanıdıklada konuştum mahkeme günü gidip olayı olduğu gibi anlatacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

18den kucuksunuz diye velinizin gitmesine gerek yok diye biliyorum okulda ki coxukla konusun sahitlikten sildirebilirse sildirsin yoksa ifade verirken soforu tutacagim de

şeytannnnn
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.