Şimdi Ara

!!!MAIL ORDER HAKKINDA!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
55.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mail order'ın tam olarak ne olduğunu ve nasıl gerçekleştirilebildiğini öğrenmek istiyorum bilen bir arkadaş açıklayabilir mi acaba?

Örneğin kredi kartı ile taksit ile mail order nasıl neye göre yapılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Şubat 2008; 19:30:46 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sanal Kart ile Mail Order

Sanal kartlar, fiziksel kartlara alternatif olarak sunulan, yalnızca çevrimiçi işlemler için kullanılabilen dijital ödeme yöntemleridir. Mail order, fiziksel ürünlerin posta yoluyla sipariş edildiği bir alışveriş yöntemidir.

Sanal kartlar, mail order işlemlerinde kullanılabilir mi sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Cevap, kullanılan mail order şirketine ve ödeme işlemcisine göre değişebilir.

Sanal Kartın Kabul Edildiği Mail Order Şirketleri:

Bazı mail order şirketleri, sanal kartları ödeme yöntemi olarak kabul etmektedir. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Amazon
    • eBay
    • Walmart
    • Target

Sanal Kart ile Mail Order Yapma:

Sanal kart ile mail order yapmak için şu adımları izleyebilirsin:

1. Sanal kartını veren kuruluştan bir sanal kart oluştur.
    2. Mail order şirketinin web sitesini ziyaret et ve satın almak istediğin ürünü seç.
    3. Ödeme sayfasına ilerlediğinde, "Sanal Kart" seçeneğini seç (varsa).
    4. Sanal kart numaranı, son kullanma tarihini ve CVV'yi gir.
    5. Siparişi tamamla.

Sanal Kart ile Mail Order Yapmanın Avantajları:

• Güvenlik: Sanal kartlar, fiziksel kartlardan daha güvenlidir, çünkü kaybedilseler veya çalınsalar bile kötüye kullanılamazlar.
    • Gizlilik: Sanal kartlar, gerçek kart numaranı ifşa etmeden çevrimiçi alışveriş yapmana olanak tanır.
    • Kolaylık: Sanal kartlar, çevrimiçi alışverişlere kolaylık sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Sanal Kart ile Mail Order Yapmanın Dezavantajları:

• Kabul Edilememe: Tüm mail order şirketleri sanal kartları kabul etmeyebilir.
    • Ek Ücretler: Bazı mail order şirketleri, sanal kart kullanımı için ek ücretler talep edebilir.
    • Doğrulama Gerekliliği: Bazı durumlarda, mail order şirketleri sanal kart sahibinin kimliğini doğrulamak için ek adımlar gerektirebilir.

Sonuç olarak, sanal kartlar mail order işlemlerinde kullanılabilir, ancak kabul edilebilirlikleri mail order şirketine ve ödeme işlemcisine göre değişebilir. Sanal kart kullanmayı planlıyorsan, sipariş vermeden önce mail order şirketinin sanal kartları kabul edip etmediğini kontrol etmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşlar anladığım kadarıyla bu iş telefonda bile oluyor değil mi?

Satın alacağımız firmayı telefon ile arayarak kredi kartı bilgilerimizi vs. veriyoruz (tabii güven meselesi yok, güveniyoruz) karşı taraf hemen çekiyor gerekli miktarı kartımızdan.

Bu kadar değil mi yapılan işlem?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ráistlin

Arkadaşlar anladığım kadarıyla bu iş telefonda bile oluyor değil mi?

Satın alacağımız firmayı telefon ile arayarak kredi kartı bilgilerimizi vs. veriyoruz (tabii güven meselesi yok, güveniyoruz) karşı taraf hemen çekiyor gerekli miktarı kartımızdan.

Bu kadar değil mi yapılan işlem?

Bu kadar sayılır +

1 ) Kredi kartını Mail order 'a açtırman gerekiyor.( Bankalar kredi kartını ilk aldığında mail order'a kapalı tutarlar genelde).
    2 ) Hoş telefonda bilgileri veriyorsun ama karşılığında mail order ödeme formunu imzalamazsan gidip çekilen tutara itiraz etme hakkın oluyor.
    İmza atmadığın zaman senden habersiz çekilmiş oluyor ve suç teşkil ediyor.
    Güven meselesi yok derken, imzalaman gereken ödeme formu güvencen oluyor.

• O ödeme formu nasıl bize ulaşıyor acaba?

Ayrıca kartı mail order a açtırmak için yapmamız gereken işlem nedir? Kartı aldığımız bankaya gitmemiz mi gerekir yoksa telefon ile halledilebilecek bir işlem mi?
  • Yukarı.
  • Arkadaşlar dikkat çekmek için illaha ki gündem yaratacak aptal özürlü haber topicleri mi açmak lazım? Şurada binlerce kişiden 3-5 kişi dahi mi bilmiyor mail order ın ne olduğunu nasıl yapıldığını, neler gerektiğini.

Ayıp gerçekten bir zamanlar bu kadar paylaşımın üst düzeyde olduğu bir forumda böyle kayıtsız kalınmak.

"Bu zamana kadar biz de böyle yapmalıymışız demek" dedirtiyorsunuz insana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ıtem fıyat yardım
    16 yıl önce açıldı
    KNIGHT ONLINE Bilgi pls
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet bende mail-orderla bir şeyler satın alıcam abdden form geldi üzerine sanal kart bilgilerimi yazıp kartı açık tutarsam ordan çekemezlermi?
  • Burada yazdığına göre mail order için illahaki bir form lazım.

ama ben evimden telefon açıp, kredi kartı bilgilerimi karşı tarafa telefondan söyleyerek bu işlemi yapmak istiyorum. Böyle bir şey yok mu? İllaha ki bankaya gidip form doldurup formu faks ile ürün satın alacağımız firmaya mı yollamalıyız?

Ayrıca kredi kartını mail order'a açtırmak için bankaya mı gitmek gerekiyor, telefondan bankayı arayarak talimat veremez miyiz?
  • Yukarı
  • quote:

Burada yazdığına göre mail order için illahaki bir form lazım.

ama ben evimden telefon açıp, kredi kartı bilgilerimi karşı tarafa telefondan söyleyerek bu işlemi yapmak istiyorum. Böyle bir şey yok mu? İllaha ki bankaya gidip form doldurup formu faks ile ürün satın alacağımız firmaya mı yollamalıyız?

Ayrıca kredi kartını mail order'a açtırmak için bankaya mı gitmek gerekiyor, telefondan bankayı arayarak talimat veremez miyiz?

Tabiki bankaya gitmen gerekmiyor.Araman yeterli.Hani şu 444 küsürlü numara.Hangi bankayla çalışıyorsan eğer.
    Müşteri hizmetlerine , Ben kartımı mail order alışverişlerime açtırmak istiyorum diyosun.Okadar.
    Form dediğimiz olayın senin açından önemi şu : Olurda internette veya başka biyerde senin adına fazla bir para çekilirse ,
    senin itiraz edebilmen için.Yoksa bi önemi yok.Diyelim ki G..tigidiyordan alışveriş yaptın.Orası zaten güvenli olduğu için böyle bişeye gerek kalmıyor.

Herhangi biyeri arayarak telefonla bilgilerini verip alışveriş yapabilirsin.Formada gerek yok.
    Karsı taraf derseki sana , size fax geçeceğimiz forma imza atın bize gönderin diye, sende imzalayıp gönderirsin.
    Formun esprisi bu yani.Karsı taraf senin dediğin miktardan fazla bi rakam çekmesin diye.Ha keza sen güveniyosan , form hikaye.

• Çok sağol hocam tüm sorularımı açığa kavuşturdun. Form işi isteğe bağlı yani, tamamdır. Karşı taraf güvenilir bir firma olduğundan bir sorunum olmayacak çok şükür.

Sağol tekrar.
  • quote:

Çok sağol hocam tüm sorularımı açığa kavuşturdun. Form işi isteğe bağlı yani, tamamdır. Karşı taraf güvenilir bir firma olduğundan bir sorunum olmayacak çok şükür.

Sağol tekrar.

Ne demek hocam....Bişey yapmadık ki.
    Olanı paylaştık :)
    Form istege baglı ama....
    Aman diyim...Limitine göre hareket et.
    En saglıklı mail order yöntemi şu : Sanal kart yap kendine ( kullanıdıgın kredi kartının sanalı ) , limitini kendin belirle...
    Ne olur ne olmaz...

Sağlıcakla kal
  • Arkadaşlar bir şey daha soracaktım bu mail order olayında, aldığımız ürünün tamamı bakiyeden düşülmüyor da ödeyeceğimiz taksit düşülüyor diye bir şey duydum doğru mu acaba?

Yani 600 ytl lik bir şey aldık diyelim 6 taksitle. Her ay 100 ytl düşüyor bakiyeden, ödeyince geri geliyor. Bakiyenin tümden 600 YTL sini kullanmıyor yani doğru mudur?
  • quote:

Arkadaşlar bir şey daha soracaktım bu mail order olayında, aldığımız ürünün tamamı bakiyeden düşülmüyor da ödeyeceğimiz taksit düşülüyor diye bir şey duydum doğru mu acaba?

Yani 600 ytl lik bir şey aldık diyelim 6 taksitle. Her ay 100 ytl düşüyor bakiyeden, ödeyince geri geliyor. Bakiyenin tümden 600 YTL sini kullanmıyor yani doğru mudur?

bildigim ve alışveriş yaptıgım sitelerden .. her yaptıgım alışverişlerde ... 12 taksitlede olsa bütün miktar bakiyemden düşülüyor ve taksitleri ödedikce bakiyem çogalıyor ...
  • Herşeyden önce MAIL-ORDER cok tehlikeli bi islem.

Mail-order ile bilgilerinizi verdiginiz firma Türkiyenin en güvenilir firmasın da olsa TEHLİKELİ. Kredi kartı bilgilerini kendi ellerinle yazarak bi yere YAZILI HALDE bırakıyosun. Her zaman icin o bilgilerin, o firmada calısan kötü niyetli biri tarafından kaydedilip sonraki zamanlarda kartından para cekme ihtimali, yada sen hissetmeden BONUS paralarını yeme ihtimalleri var. O yüzden MAIL-ORDER isine fazla girmemek lazım. O ise girsen bile, mecbur kalsan bile SANAL KART bilgilerini vermek lazım. SANAL KART denen seyi kendi ellerinde her ay degistirebilirsin. Kredi kart no, CVC kodu ve son kullanma tarihin her ay degisir böylece.

• Konuyu hortlatmış olacağım ancak bu önemli. Mesela özellikle bu yaz aylarında insanların büyük bölümü tatil sitelerinden tatil alırken mail order yöntemini kullanıyor.

Aslında baktığınız zaman güvenlik açısından son derece sakıncalı bir yöntem bu. Mesela birkaç gün mail order ile alışveriş yaptım ve firmaya kredi kartına ait tüm bilgileri geçmiş oldum. Yani kartın arkasında bulunan güvenlik koduna kadar yazıyorsunuz forma. Şimdi acaba kartımı iptal ettirip yeni bir kart çıkarttırsam mı diye kara kara düşünüyorum...
  • Arkadaşlar Merhaba,

Mail order artık tarihe karışma yolunda. Yerini e-tahsilat teknolojileri alıyor. Hem kart bilgisi paylaşmaya gerek kalmadan ödeme yapıyorsunuz, hem de ödemeyi alana bir çok özellik sağlıyor.

http://www.kamilarici.com/e-tahsilat/e-tahsilat-sisteminin-varolus-ve-gelisim-sureci
  • 3d açık olan bir kart mail orderdan işlem yapamıyor çok saçma ya
  • Çünkü mail order yönteminin hiç bir güvenliği yok. Artık devir online ödeme devri. Bahsettiğiniz 3D alt yapısı da bu sistemlerde mevcut zaten.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.