merhabalar. ustalara ve bilenlere bir sorum olacaktı yardımcı olursanız çok hora geçer :D
şimdi. benim bir alan adım var ve o alan adında mail hesaplarımda var. işyerinde yöneticiyim. mesela www.tgg.com ve ali@tgg.com .... vs ben işyerindeki diğer kullanıcıların gönderdikleri mailleri nasıl görebilirim. onların bilgisayarlarına bakmadan? mesela bir program varmıdır? yoksa outlook ta bir ayarı falan mı var? o da değilse bana bir server mı lazım?
şimdiden teşekkürler..
bunun yapılabilmesi mümkün. ama yapılması hiç etik değil. pozisyonunuz ne olursa olsun bu size başkaların maillerini onlardan habersiz okuma hakkı vermez.
quote:
Orijinalden alıntı: S:T
bunun yapılabilmesi mümkün. ama yapılması hiç etik değil. pozisyonunuz ne olursa olsun bu size başkaların maillerini onlardan habersiz okuma hakkı vermez.
etik olur şöyle olur. sistem yöneticisiyim firma sahibiyim. çalışanlardan birinin geçenlerde rakip firmaya benim şirketimin bilgilerini gönderdiğini bir arkadaşımdan öğrendim. ayrıca o şahış şirketimin adına parasal anlamda habersiz işler çevirdi. bende diğerlerinden de şüphelendiğim için bir metod bir yöntem varmı diye sordum.
peki sizin Gizlilik Sözleşmesinden haberiniz yokmu?
ben çalışanım benim patronum hiçbir sebepten dolayı benim haberim olmadan bırak maillerime bakmayı bilgisayarımı açamaz ;) çünkü o bilgisayar o mailler benim özelimdir.
eğer bilgi sızdırma varsa gidersin adamın bilgisayarına izin ister oturur maillerini kontrol edersin. varsa bir sızma tazminatını vermeden işten kovarsın olur biter. o dediğiniz sebep yinede sizin o kişinin tüm maillerinden haberdar olmanızı gerektirmez.
çoktan baktım bile . hatta o para konusundaki mail bana olayı ihbar eden arkadaş tarafından iletildi. gece işyerinde kaldım ve elemanın tüm pst lerini ve klasörlerini inceledim. gönderilmiş ögeler klasörü ve silinmiş ögeler klasörünü boşaltmış.....
evet yokmu bana yardımcı olacak bir arkadaş??
up!!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme