Şimdi Ara

Makine Mühendisliği hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim, ablalarım, arkadaşlarım oncelikle hepinize merhaba. Ben bir fen lisesinde ikinci sınıfta okuyorum. Malesef notlarım cok kötü (cidden kötü) öncelikle düşündüm ki eğer kendime bir hedef koyarsam, onun için azim göstereceğimi düşündüm. Mühendis olmak istiyorum çünkü bir şeyler yapmayı daha küçük yaslarimdan beri seviyorum. Makine mühendisliği benim ilgimi çekti bununla ilgili birkaç seye baktım, ancak tam bir bilgim yok. Aramizda makine mühendisi olan, okuyan, olmak isteyen kim varsa bi el atın diyorum. Tam olarak ne yapar, geliri ne kadardır, hangi üniversitelerde bölümü vardır, puanları nasıldır, tercih edilen bir meslek midir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anadolu Lisesi 12.sinifim. bu sene sınava giriyorum 4 ay kaldı sana bildiklerimi söyliyim. Makine Mühendisi çizim yapar tahmin edeceğin gibi makinelerle uğraşır Ar-ge yapar araba uçak vs iş olanağı geniş. Istanbulda boğaziçi itü YTÜ de kaliteli bir eğitimi var vede ankarada odtu. Diğer unilerden çıkanlar piyasada sıkıntı çekebilir. Neyse puanları aman aman yüksek değil ama ulaşılması da kolay değil ilk 10.000 e görmen lazım itü için. Maaşlar ise birazda sana bağlı kendini geliştirmiş kaliteli diploma notu yüksek isen 5. Yılda 4k maaş alırsın genel olarak böyle sorun varsa pm at

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mühendislik artık neredeyse her üniversitede açılmaya başladı. Sıradan bir meslek olma yolunda hızla ilerliyor. İyi yerlere gelmek istiyorsan öncelikle seçkin bir üniversiteden mezun olmalısın (odtü, bilkent, itü ve birkaç üniversitede daha) genel olarak erkeklerin tercih ettiği bir meslektir. bayan-erkek oranı 1/10 civarı diyebilirim. doğal olarak okul hayatında kızlarla olan iletişimin zayıflayabilir. Bahsettiğim gibi iyi bir üniversiteye gidersen sağlamış olduğu sosyal olanaklar da çok fazla olduğu için bu senin için problem olmayabilir. Ancak yinede kişiliğinle alakalı bir durum. Mesleğe gelecek olursak iş alanı hem devlette hem de özel sektörde çok geniş. İş bulma sıkıntısı yaşamazsın ancak seni ne derecede tatmin eder orası yine sana kalmış. Kendini geliştiren yeniliklere açık üniversitenin vermiş olduğu mühendislik zekasını alabilirsen eğer birkaç senelik tecrübeden sonra piyasada aranan kişi olabilirsin. Ayrıca ingilizceyi kesinlikle bilmek zorundasın. İyi bir kariyer istiyorsan bütün yolların dil şartına çıktığını göreceksin. maaş olarak 1500 tl de alabilirsin 100 000 tl de net bişey söylemek zor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.