Şimdi Ara

Makyajlı Focus Ghia 1.6TDCİ-Toyota Corolla D-4D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki araçtan birini düşünüyorum. Ancak focusun içeri aldığı yol ve rüzgar sesi, corollanında yetersiz kaldığını düşündüğüm motoru beni ikilemde bırakıyor. servislerde ise toyotanın ford a bi üstünlüğü söz konusu. fiyat ve donanımları birbirine yakın araçlar. yol tutuş, performans, yeni makyajlanıyor olması focusu sanki bi adım öne çıkarıyor gibi... sizlerin de düşüncelerini öğrenmek istiyorum... şimdiden teşekkürler

• makyajlı focusu incelemek lazım iyice ben ankaradayım gecen gittim 20 sinden sora gelcek dediler bakmadan bişi diyemicem..
  • 2010 basinda yeni focuslar gelcek bu model 2 yil icin cikacak yani ve bence biraz daha makyajlanmaliydi ozellikle ic tasarimi hos degil focusun

corollayi zaten sevmedim hic toyotanin araclari cok plastik duruyo ic malzeme kaliteside dusmus

sedan arabalardan hoslandigin anlasiliyor bence honda civic, vw jetta gibi modeller daha iyi bunlardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ay61n -- 10 Şubat 2008; 20:33:19 >
  • Focusun içeri aldığı ses belki makyajla belirli seviyelere çekilebilir, bence görmek lazım. Corolla sorunsuz, çok güzel bir araç ama motoru bence biraz daha büyük olnalıydı. 1.4 lt 90 hp motor önceki kasadada kullanılıyordu. Kasa büyüdü, ağırlık arttı, aynı motor. Testlerde hele otomatik şanzumanlı (MMT) model baya hantal kalıyor. Focusun dizel motoru ise zaten belli, lafa meydan bırakmıyor. Makyajlı focusun ilk etapta hb olanları gelir, sedanları ne zaman gelir oda belli değil. Birde yeni kasa şu zaömna çıkacak, bu zaman çıkacak diye beklemeninde pek anlamı yok. O zaman bu yıl içinde yeni megane III falanda çıkacak onuda bekleyelim derken bu işin sonu yok. Yeni focuslar gelsin, test et ve ona göre kararını ver. Benim tercihim motor gibi faktörler ve yeni mondeodan alıntılar sebebiyle hb kasada focus olurdu. Sedanda corollayı alırdım (yeni focus sedanın gecikeceğini düşünerek kıyaslayamam diye).

• Corolla'nın motoru çok iyi ama yetersiz gibi. Ayrıca hız sabitleyici yok (ne kadar işe yarar o ayrı konu). Focus motoru gerçekten kendini kanıtlamış ve çok satmış bir motor. Peugeot, Citroen, Volvo da aynı motoru kullanıyor. Eğer fiyatlar aynı ise Focus al derim. Ama tabii ki de yine ikisini de test edip karar vermek daha uygun olur.
  • ben resimleri göremiyorum
  • Focus ghia da hız sabitleyici bulunmaktadır.
    Focusun toyotadan tek üstün olmadığı nokta sessizlik, dayanıklılık ve problemsizliktir. Sürüş yol tutuş konfor ve hakimiyet hissi direksiyon sistemi hepsi toyotadan iyidir. Güvenlikte de ikisi de 5 yıldız olmasına rağmen ford daha iyidir.
    Bir de belirteyim yeni corollada vites oranları değiştirildi ve bir önceki corollalara göre d4d ler 12 saniyede (eskisi 13.3 saniye) de 100'e çıkıyor.
    Bence seçim focustan yana olmalı makyajlı olması da avantaj.
    Ayrıca aks ve süspansiyon sisteminde değişiklik yapılmadığını biliyorum. (Premium sınıfı hariç En iyi yol tutan araba olmaya devam)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane 3 - civic
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • focus kasasıda motoruda daha iyi
  • Amaç yakıt ekonomisi değil mi?
    Hem dizel alıp hem büyük motora heveslenmek çelişki bence
  • 10-15 yıl kullanacaksan toyota al
  • quote:

Orjinalden alıntı: iakalinli

Amaç yakıt ekonomisi değil mi?
    Hem dizel alıp hem büyük motora heveslenmek çelişki bence

toyota yakıtta daha ekonomik dediğin doğru ama herşey ekonomi mi acaba?? almışken hem ekonomik hemde performanslısını almak daha doğru olmaz mı?
  • aslında servislerde bir üstünlük yok ikisi arasında...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.