el freni çekildikten sonra parka alınmalı ters yazmışsınız. el frenini çekince fren bırakılmalı. |
Makyajlı Opel Grandland (2022-2024) Ana Konu & Kullanıcı İncelemesi (47. sayfa)
-
-
Kullanma kılavuzunda p moduna al ve kontağı kapat yazar. Tam otomatik şanzıman için gerisi gereksiz.
Yokuşa parkederseniz şanzımana yük binmesini önlemek için ilk önce aracı boşa alıp el frenini çekersiniz. Ayağınızı frenden çekip yükü el frenine bindirirsiniz. Sonrasında p moduna alıp kontağı kapatırsınız. Böyle yaparsanız ilk çalıştırmada şanzıman geçişi daha yumuşak olur
-
Selamlar herkese, 2022 model 1.5 Dizel aracı ikinci el olarak almıştım. Ortalama yakıt 12 L civarında dolaşıyor. Yetkisi servisi aradım bu konuda yapabileceğimiz birşey yok diyor. Ortalama yakıtın bu kadar yüksek gözükmesi normal midir? Araç 50.000 km'de bu arada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavenix -- 4 Aralık 2024; 11:51:36 > -
İyi günler,
Aynı araçtan bende de var. Aldığımdan bu yana ortalamam 6.7ltr karma kullanımda. Bir sorun olmalı. -
Ortalama hızınız ne gözüküyor acaba ?
-
Birimde hata olabilir mi ? L/km yerine km/l gibi
-
Çok sağolun gerçekten de birim ayarı varmış onu düzeltince normal değerlere indi şimdi, tekrar teşekkürler desteğiniz için :)
-
En son 1600tl fiyat aldım geçen ay bu fiyattan daha uyguna veren bayi var mı acaba duyduğunuz -
Eğer eğimli bir yer ise
-ayak frende N'ye al
-el frenini çek
-ayağı frenden kaldır
-p'ye stop et.
Eğimli değilse doğrudan N'den P'ye alıp stop edebilirsiniz, kendi zaten el frenini otomatik çeker.
Eğimli yerde el freni sonrası ayağı frenden kaldırıp P'ye alma sebebi araç ağırlığı yükünün sanzımana binmemesi. Bu şekilde aracı tutan el freni oluyor sanzıman değil.
-
Telefon eşleştirmede doğru ayarları yaparsanız zaten telefonun internetini kullanıyor. Hata menude uygulama mağzası bile var ama TR'de boş.
Navigasyonda trafik bilgisi var yani ayarlarında görebilirsiniz (Istanbul). Esasen normalde bu navigasyon sistemleri bildiğim radyo frekansları üzerinden trafik bilgisi alabiliyor (TP - RDS - DAB gibi farklı teknikler vardı) ama Türkiye'de olmadığı için sadece internet.
-
Rica ederim :) o motorun 12lt yakması mümkün gelmemişti
-
Anlık değil de geçmişe dönük verilerden bilgi alıyor olabilir bence. Efektif olmaması da bundan kaynaklanıyor. Anlık trafik bilgisi alabilen dahili navigasyon görmedim
-
Bende beyaz renk grandland gs alarak aranıza katıldım arkadaşlar.Aracı aldığımda dikkat etmem gereken bir durum var mı.Önümüzdeki hafta aracı teslim alacağım. -
Mrb Arkadaşlar;
Myopel mobil uygulamasını kurarak yeni aldığım 2024 Gs paket aracamın girişini yaptım. Multimedia için 5.8 gb boyutunda güncelleme pakedi görünüyor uygulamada. Bilgisayardan myopel sayfasına girerek güncellemeyi indirdim ve flash belleğe yüklemesini yaptım. Yarın araç multimediasını güncellemeyi düşünüyorum. Bu işlemi yapan oldumu, multimediada bi değişiklik oldumu aceba.
-
Merhaba, ben yaptım multimedya tarafında fark ettiğim bir değişiklik olmadı, ama sürüş modu biraz değişti. Normal mod, eco mod kadar olmasa da hantallaştı. Bir yıl dolduğu için dün bakıma götürdüm Servis etkisi olmayacağını söylese de yurtdışı ve bazı yerli forumlarda benim gibi başkalarının olduğunu da gördüm. -
Canlı trafik bilgisi ile ilgili şöyle bir video yapmış bir arkadaş, navigasyon olup olmama konusunda benim de kafamı karıştıran bu oldu aslında.
Vitesin boşa alınması konusunda da daha önce kullandığım dsg şanzımanda boşa al > el freni çek > ayak frenini bırak-tekrar bas > parka al şeklinde alışkanlık edinmiştim ancak bu toggle shift için çok uygulanabilir gelmedi bana bir incelemede arabayı stop ettiğinde şanzıman kendisi el frenini çekik park moduna aldığını gördüm. Belki bu akışı kendisi yapıyor olabilir mi ?
Uğur MutluyoutubeOpel Canlı Trafik Aktifleştirme - Navi 5.0 8" - Crossland X Grandland X Opel Connect Aktifleştirme Sitesi - Tomtom Traffic https://connect.opel.de/ Bu linke MyOpel hesabınızla giriş yapın. Eğer hesabınız yoksa hesap oluşturun. Giriş yaptığınızda daha önce eklemiş olduğunuz aracınızın Şase numarası ve aracınız sizi karşılıyor olması lazım. Eğer aracınız ekli değilse ekleyin. Etkinleştirebileceğiniz hizmetlerin tümünü etkinleştirdikten sonra, aracınız başında ve telefonununuzun internetini paylaşarak bu hizmeti aracınızda kullanmaya başlayabilirsiniz. Canlı trafik bilgisiyle 3 yıl ücretsiz kullanım yapabiliyorsunuz. Opel Connect Servislerin Ülkelere göre hizmet kapsamı --- https://connect.opel.de//sites/ov/files/2020-01/Connected_Services_Territory_DE.pdf Kırmızı SOS tuşu olan araçlar için kılavuz --- https://connect.opel.de/sites/ov/files/2019-09/OV-Connect_QG-ActivationInCar_DE_Ed1909_Rev02.pdf Kırmızı SOS tuşu olmayan araçlar için kılavuz --- https://connect.opel.de/sites/ov/files/OV-Connect_QG-LiveNavi_Tethering_DE_Ed1911_Rev01.pdf Opel Connect Dökümantasyon --- https://connect.opel.de//sites/ov/files/2019-11/OV-Connect_UserGuide_DE_1024.pdfhttps://www.youtube.com/watch?si=jOWyTBnGETxLFeNc&v=3roiE-c0yWo&feature=youtu.be
-
Ben toggle'da da aynısını yapıyorum. Hatta düz zeminde bile.. sanzimana en ufak yük binmesin diye. Zira bazen göz secmese de hafif eğim olabiliyor. Boşa alıyorum, ayak frende iken el freni, sonra ayağımı frenden çekip el freni üstüne oturuyorum. O noktadan sonra siz kontak kapatsanız bile p freni aktif oluyor. Ayrıca basmanıza gerek yok.
-
Arkadaşıma grandland gs almak istiyoruz. Kredili en uygun nereden alabiliriz ve oran nedir? Teşekkürler. -
hocam bir sorum daha var bugun test sürüşü yaptım d de iken araç hareket etmedi brake holdun olduğu broşürde yazmıyor var mı acabaquote:
Orijinalden alıntı: sarppyTavanı gövde rengi ile gelen partiler de oluyor hocam, hatta bunların tavan barı olan ve olmayanları bile mevcut. Görsellerini aşağıda paylaşıyorum.
Siyah tavan için seramik kaplama ile değil de kaliteli bir PPF ile daha iyi bir koruma sağlayabilirsiniz. Seramik kaplamanın kalınlığı yaklaşık 1-2 mikron iken boya koruma filminin kalınlığı 150-200 mikron seviyelerindedir.
-
Aracın GS modelini tercih ettim .Sanırım 1 hafta sonra teslim alacağım Birkaç sorum olacak
1.Aracın muzik sistemi nasıl? Çok kaliteli olmasını beklemiyorum ama Vasat diyen var mı?
2. Kablosuz Apple Carplay özelliği yok sanırım ama emin olmak istedim. Bilgi verebilir misiniz?
3. Kış lastiği de almak zorunlu oldu. 102V yük sınıfı bir lastik mi almalı yoksa ağırlık sınıfının önemi yok mu? Ankara da yaşamaktayım . Burada kardan çok buzlanma sorunu oluyor . Lastik marka ve modeli öneriniz olur mu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X