Şimdi Ara

Maliye Bakanı Şimşek: Dünya Üzerinde En Yüksek Asgari Ücret Veren Sayılı Azınlık Ülkelerden Biriyiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Mehmet Şimşek: Türkiye'de asgari ücret düşük değildir
    https://www.ensonhaber.com/ekonomi/mehmet-simsek-turkiyede-asgari-ucret-dusuk-degildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi standartlarabidesi -- 1 Temmuz 2024; 12:30:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam çıktı ekrana milletle taştaş geçiyor. Borsacıyı da kestane gibi çizip attı.
    Bu adamı sosyal medyada yağlayıp ballıyolardı "bir yıldır neyi başardı" diye sorduklarımda ise cevap yoktu.

Ulan tarihin en kötü ekonomik krizinde bile kimsenin beğenmedigi Kemal Derviş bir yılın sonunda iyi kötü düzlüğe çıkarmıştı bu arkadaş ise alt gelirliye vergi dayamaktan başka bildiği yok.
    Faiz gelirlerinde vergi alsana. Kuyumculara, holdinglere yüklensene .

Nebati 'den kötüsü gelmez diyorduk yanılmışım.
    AKP varsa kötünün dibi olmaz
  • Adam çıktı ekrana milletle taştaş geçiyor. Borsacıyı da kestane gibi çizip attı.
    Bu adamı sosyal medyada yağlayıp ballıyolardı "bir yıldır neyi başardı" diye sorduklarımda ise cevap yoktu.

Ulan tarihin en kötü ekonomik krizinde bile kimsenin beğenmedigi Kemal Derviş bir yılın sonunda iyi kötü düzlüğe çıkarmıştı bu arkadaş ise alt gelirliye vergi dayamaktan başka bildiği yok.
    Faiz gelirlerinde vergi alsana. Kuyumculara, holdinglere yüklensene .

Nebati 'den kötüsü gelmez diyorduk yanılmışım.
    AKP varsa kötünün dibi olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 1 Temmuz 2024; 12:38:40 >
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt

Son cümle önemli.

Kemal Derviş'in geldiği dönemde kriz vardı bu doğru. Ama maaşları ödemek için karşılıksız para basılmıyordu. Kaç senedir karşılıksız para basıyor hükümet maaşları ödemek için, yıllardır halının altına ittirdiler sorunları. Ayrıca EYT gibi bir bela ortaya çıktı. Mehmet Şimşek iyi yada kötü demiyorum. Ama şu anda içinde bulunduğumuz ekonomik kriz Kemal Derviş'in zamanıyla kıyas tutmaz.

• AKP dünya tarihinin gördüğü en büyük illüzyonist partilerden biridir. Seneler sonra bu partinin insanları nasıl uyuttuğu, kendini hedef olmaktan çıkarıp birbirine kırdırarak uzun yıllar iktidarda kaldığı üzerine sayısız tez yazılacak...

Fakat her illüzyonun ya da yanılsamanın er geç ortaya çıkan bir de gerçek tarafı var. Şimşek'in ifâdesi de asgari ücretlinin içinde bulunduğu illüzyondan artık çıkması gerektiğini gösteriyor. Bu ülkede asgari ücret her zaman düşüktü, AKP'den önce de düşüktü, Derviş reformları ve sıcak para dağılımının etkisiyle Türkiye'nin geçici bahar yaşadığı 2005-2012 yılları arasında da düşüktü. Aslında adamın söylemi yanlış değil. Tek fark eskiden asgari ücretle çalışan insan sayısı azdı. Aile toplantılarında, sağda solda "adama asgari teklif etmiş şerefsizler", "utanmadan asgari ücret veriyorlar" gibi söylemleri duyardık. Şimdi asgari dolar bazında daha yüksek ama bu durum çalışana refah getirmedi aksine daha fazla kişi asgariyle çalışır hâle geldi ve piyasa karman çorman oldu.

Ülkede piyasa dengesi özelikle covid zamanında bozuldu. Yaklaşan kritik seçimler, covidin etkilerini bertaraf etme çabası ve populist söylemlerin etkisiyle geçtiğimiz 2-3 yılda asgari ücret gereğinden fazla yükseltildi. İstisna olarak her yıl asgariye uçuk ve ara zamlar yapıldı, bu noktada bir ara asgari ücret yol-yemek dahil edilince memur maaşını geçti. Dolar baskılanıp faiz düşürüldü ve piyasaya pompalanan ucuz kredilerle asgari ücretli vatandaş geçici olarak normal alım gücünün üstüne çıktı. Asgariye yapılan bu zamlar enflasyonu daha da körükledi ve piyasanın içinden geçildi.

Şimdi ne durumdayız peki? Sadece bu populizm bitti ve asgari ücretli eski alım gücüne geri dönüyor, başka da değişen bir şey yok. Asgari ücretli doğal olarak son 2-3 yılda kendisine verilen uçuk zamların ve ucuz kredilerin olduğu dönemdeki alım gücünü arıyor. Bundan dolayı öfkesini memurlara, öğretmenlere, sağa sola yönlendiriyor.

• Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt
    EYT ile çok bir ilgisi yok hocam , calisan sayisi emekliyi çevirmede Avrupa ortalamasinin üzerindeyiz. Asil sorun israfcilik fazla olmasinda , belediyelerin borcu ayyuka cikmis , 5 yillik partici Hayir kurumu gibi calisiyorlar. Diğer sorunu biliyorsunuz Suriyeliler , şahsen zannetmiyorum ki AB den gelen fon bunlara yetiyor. Son olarak KGF kredileri , yap işlet devret modeli garanti verilen projeler hepsi kara delik , sevgilerle

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben çok yoruldum bu düzenin bekçilerinden...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • EYT'nin sorumlusu muhalefet demiş  

politikyol
    Mehmet Şimşek, EYT'nin faturasını muhalefete kesti
    https://www.politikyol.com/mehmet-simsek-eytnin-faturasini-muhalefete-kesti
    Zaten bu bakanları da Rte atıyor hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bütün nefreti üzerinde topluyor, seçimden önce bırakır yada bıraktırılır.

• Sadece konuşarak borsanın içinden geçti ve ileride oraya da vergi getirecek. Şuan AKP yavaş yavaş siyasi intihar ediyor.

• müstehak

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Kesinlikle doğru. Hiç bir zaman EYT çıkartmak istemediler fakat muhalefet EYT lilere tam destek verdi. Oy için mecburiyetten ak parti de ETY çıkartacağız dedi. Muhalefet başlattı her şeyi.

• Kıyasladıkları ülkelere bak   EEeee seçmen kitlesinin çoğunluğunu asgari ücretli oluşturan bir partinin seçmenini böylesi ülkelerle kıyaslamasına ben kocaman bir MÜSTEHAK derim.  

• İyi en azından az miktarda utanma duygusu olduğunu gosterip, dünyada en çok asgari ücretli çalıştırılan ülkeler listesinde rekortmen ülkeler arasındayız diyememis. Hazır utanma duygusunun muskuklarini kısmisken bunu da soyleyebilirdi.

Ben sadece şuna üzülüyorum. Ben bu aptalca açıklamanın muhattabi olan bir zeka degilim. Yerlerde surunup şükreden embesil ordusu ile aynı muhameleyi görüyoruz ona yaniyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.