Şimdi Ara

Manfrotto Tripod İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aylardır yaptığım araştırmalar ve incelemeler sonucu tripod olarak uzun yıllar
    ergonomik olarak kullanmaya müsait olduğuna ikna olduğum;
    manfrotto 190xb + 486rc2 ball head almaya karar verdim ve aldım.

İlk izlenimlerim şöyle;

-Ürün inanılmaz kaliteli hissi veriyor. Gerçekten kaliteli olup olmadığını kullandıkça anlayacağız sanırım.
    Ancak yorumlar çok iyi genelde inşAllah sorunsuz kullanırım.

-Kafa olarak tercih ettiğim 486rc2 ball head. Yani bir top üzerinde kameranın sabitlenmesi sistemi.
    İnanılmaz bir icat bu, kollarla ayrı ayrı uğraşmadan sadece makineyi istediğin
    konuma getiriyorsun ve mandalı sıkıyorsun, pozisyon tamam.
    Eskiden kollarla tekrer uğraşmamak için tripodu hareket ettirdiğim bile oluyordu
    ve bu işten böylelikle kurtuldum.

-Bacakların ikisinde daha rahat tutmayı sağlayacak kauçuk-sünger tutmaçlar çok kullanışlı.

-Hem ayak hemde ball head yaklaşık 5-6 kg taşıma kapasiteli.

-Daha önce slik 700dx kullanmıştım ve çok büyük ve ağır gelmişti.
    190xb daha compact ve daha hafif, ball head olduğu için kollarının olmamasıda büyük avantaj taşıma sırasında.

Saygılar

• güle güle kullanın iyi birer seçim yapmışsınız.
    yalnız merak edenler yada almayı düşünenler için fotoğraflarda eklerseniz çok daha güzel ve bilgilendirici olur bence

tekrar güle güle kullanın...
  • Ball head olmasının tabiki pek çok avantajı var. Fakat Ball head ile Panaroma çalışmak veya Pan tilt yapmak malesef imkansız.
  • Teşekkür ederim.
  • Ball Head,Makro çekimi için uygunmudur yada şöyle sorayım makro çekim için hangi kafa daha uygundur?
  • makro çekim için gear head güzeldir ama pahalıdır
  • evet geared head modelleri oldukça pahalı,şimdilik daha uygun fiyatlı 460 MG modeli işimi görür sanırım.
    teşekkürler Frostbite

güle güle kullan semsal01
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 1100D için lens tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Fujifilm HS20 Lens Camı Sökme ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ball head makro çekimde oldukça rahattı.
    Bir sıkıntısını görmedim.
    İyi dileklerinize teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semsal01 -- 16 Haziran 2008; 12:55:49 >
  •  Manfrotto Tripod İnceleme

Bu resim gövde 190xb ye ait

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semsal01 -- 16 Haziran 2008; 13:02:05 >
  •  Manfrotto Tripod İnceleme

Bu da ball head 486RC2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semsal01 -- 16 Haziran 2008; 13:02:52 >
  • Birde şunu eklemeyi unutmuşum incelemeye;

Kolay takılabilir pabuç sistemi inanılmaz kolay, çıt, tık bu kadar.
  • Birde 222 veya 322 head lere bakın mandal yerine joystick benzeri çok daha kolay bir kumanda var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: playdead

Birde 222 veya 322 head lere bakın mandal yerine joystick benzeri çok daha kolay bir kumanda var.

Evet joystick li modellere de baktmıştım.
    İki nokta orada kafama takıldı

1-daha pahalılar
    2-Joystick bir mandal-tetik sayesinde boşalıyor ve hareket sağlıyorsun. İşte o tetik acayip sert ve yorucuydu
  • Hatırladığım kadarıyla onun sertliği ayarlanıyor. Ama 322 nin bir dezavantajını yazayım fazla havaya (yüksek açıyla) kaldıramıyorsunuz. İstediğim açıyı yakalamak için tripodun arka ayaklarını kısaltıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playdead -- 18 Haziran 2008; 10:25:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.