Şimdi Ara

Mangal yapmanın püf noktaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
5
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu anlatacaklarım 3 yıllık tecrübe ile sabittir,yorumlarınızı bekliyorum.

    Kasaptan et almak;
    -Kasaba gittiğinizde antrikot isteyin ne kadar olsun cevabına dilim hesabı yanıt verin(tabi kilo ile de sınırlayabilirsiniz)
    -*püf noktası*antrikotlarınızı 1 parmak kalınlığında dilimletin nedenine değineceğim.

    Kömür Seçimi
    -Kömür olarak açık şiş kömürler var tane satıyorlar onlardan alabilirsiniz daha uzun yanar,
    -Ancak böyle bir imkanınız yoksa alacağınız kömürün paketini elleyin ve içindeki kömürlerin büyük parçalar halinde olanını alın.
    (Ufak ufak olanlar çabuk bitecektir ve yağlara daha dayanıksızlaşacaklardır)

    Mangalı yakmak
    -önce çıra varsa çırayı yakın(yoksa odun da olur ancak gazete yakmayın.)(pürmüz de varsa daha iyi olur)
    -ardından yavaş yavaş ateşin kenarlarından itibaren kömürleri diziyoruz, ta ki içinde ateş yanan bir tepe oluncaya kadar.
    -yel yapmaya başlıyoruz,içerideki kömürler çıtırdamaya başlayacak.
    -tüm kömürler ateş rengini alınca(pembe kırmızı)ateşi dağıtıyoruz eşit bir şekilde.
    -ateşin üstünde elimizi 3-4 sn tutamayacak hale geldiğinde etlerimizi koymak için yeterlidir.

    Eti Pişirmek
    -İlk önce etlerimizi güzelce tuzluyoruz(tuz eti kurutur diyenlere inanmayın tecrübeyle sabit,inanmayan denesin ve görsün)
    -Daha sonra telimize diziyoruz
    -Ateşin üstüne koyuyoruz
    -Et pişirmekte en önemli olan şey eti çok çevirmemektir yoksa tüm lezzetinin olduğu suyu akar gider.

    Eti Mühürlemek
    -Eti ateşe koyduktan sonra takribi bir 1,5 dakika sonra kontrol ediyoruz,pişen yüzü kızarmış mı? diye(Sakın çatal batırmayın yoksa suyunun dışa çıkması için yol vermiş olursunuz)
    -Etin üstü terlediğinde altı pişmiş demektir çevirebilirsiniz.
    -Diğer yüzünü de aynı şekilde pişiriyoruz.
    Bu yaptığımız işlem eti mühürlemedir etin içindeki suyu bu yaptığımız pişirme yöntemi ile içeride hapsoluyor ve etimizin kurumasına engel oluyor.

    Et seçimi
    -Antrikot mangala en yakışan ettir çünkü;hayvanın yağlarının en homojen olduğu bölgedir.Ben çoğunlukla antrikot tercih ediyorum.
    -Eti buzlukta çok saklamayın eğer saklayacaksanız,vakumlu poşetlerde saklayın sakın buzdolabı poşetlerinde saklamayın yoksa saman gibi olur!!!!
    -Biz türkler genellikle çok pişmiş yeriz yemeklerimizi dolayısıyla ete de böyle alıştırılmışızdır çoğumuz,şahsen ben az pişmiş severim ancak bir mangal yaptığımızda nasıl et sevdiğini bilmediğimiz insanlar varsa eti 1 parmak kalınlığında alıyorum ideal oluyor.
    Şayet siz de benim gibi az pişmiş seviyorsanız daha kalın dilimlettirerek bu tadı tutturabilirsiniz.

    Okuymaya üşenenler için küçük notlar:
    -Eti ne kadar ince dilimlettirirseniz o kadar pişmiş olur.
    -Eti vakumlu poşette saklayın buzdolabı poşeti kullanmayın.
    -Etin her yüzünü en az 1,5 dakika pişirin*ta ki etiniz kızarana kadar*

    Güzel iltifatlar almanız dileğiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu konu yararlı konu arkadaşlar yerimizi alalım.

    Edit: Şu şurda dursun

    http://forum.donanimhaber.com/m_115876839/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC8BE145A -- 24 Haziran 2016; 17:34:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler ben de böyle yapıyorum mangalı tabi tavuk daha tatlı geliyor :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafızamı zorladım fakat en son ne zaman mangalda et yediğimi hatırlayamadım. Uzun süredir tavuk yapıyorum. Bir ara şişe kıymaları dizip yapmıştım. 2 sene oldu herhalde.
    Hayat çok pahalı bir hal aldı.

    Her neyse faydalı konu olmuş.
  • yararlı konu teşekkürler. favoriye attım
  • İftardan önce bu konuyu açmış olman çok manidar. Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kilo Vermenin Püf Noktası
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • olm bi cofrey bi bu duzgun bişey koysana su resmıne :/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InsignAce

    olm bi cofrey bi bu duzgun bişey koysana su resmıne :/

  • Et bilimine saygim var hocam ama cira demeyecektin.

     Mangal yapmanın püf noktaları

    İnce otlar cakmakla alev alabilir avuc kadar ot. Kucak kadar dal. Dize kadar odun gibi bir tarif var.

    Fakat komur oldugundan. Avuc kadar odun ustune kucak kadar dal ustune bir paket komur.
    Otlari 2-3 yerden cakmakla tutusturmak yeterli.
    Cirayla jelle bir seyle ugrasmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BÖCCÜK ♂

    Hafızamı zorladım fakat en son ne zaman mangalda et yediğimi hatırlayamadım. Uzun süredir tavuk yapıyorum. Bir ara şişe kıymaları dizip yapmıştım. 2 sene oldu herhalde.
    Hayat çok pahalı bir hal aldı.

    Her neyse faydalı konu olmuş.

    Haklısın,ama mekanlardaki fiyatlarla karşılaştırdığında mangal bedavaya geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/ScwwdStLaec

    Ben hiç uğraşmıyorum videoya çektim link yukarda işin kolayına kaçıyorum en fazla 5 dakikada kömürler tamamen tutuşup korlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozok6666 -- 27 Ekim 2018; 23:56:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne mangalı millet ac ac
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.