Bildirim
Manisa-Ankara / Ankara-Manisa 1.3Mjet Yakıt
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
561 km gidiş 561 km geliş dolaştın molaştın 1,300 km rahat rahat yaparsın km de 20 kuruşu 100-110 km sabit hızla yakalarsın fakat biraz sıkıştırırım yolda dersen yakıt masrafın 300 tl yi geçmez gidiş geliş. -
Yakacağınız max. 220 lira dır gönlünüz ferah olsun eko gitmek istiyorsanız 80km normal gitmek istiyorsanız 100 km sabit hızla gidin. -
bencede devirli kullanımda yakıcak 220-250tl arasıdır. -
100 kilometreyi geçme, Yokuşlarda vites küçült yavaş git. Devirli kullanırsan içer mazotu Ben 1.3 multijet doblo ile 400 kilometre yolu 100 liraya gittim. Klima bazen açıldı, bazı noktalarda trafik vardı. Araçta 6 kişi vardı toplam. Birazda devirli kullandım 140'a kadar çıktım bazı noktalarda. -
cevaplar için teşekkürler yolculuğumuz yaklaşık 220TL'ye mal oldu -
206 1.4 hdi ile izmir manisa 55-60 lt mazot yakıyordu yaklaşık güncel fiyatlarla 220 250 tl falan sizin aracınızda normal gidip gelmiş hocam küçük hacim dizeller basmassan gerçektende çok az yakıyor -
quote:
Orijinalden alıntı: NCL
206 1.4 hdi ile izmir manisa 55-60 lt mazot yakıyordu yaklaşık güncel fiyatlarla 220 250 tl falan sizin aracınızda normal gidip gelmiş hocam küçük hacim dizeller basmassan gerçektende çok az yakıyor
Bi yanlislik var ama
İzmir-Manisa arasi 60 km
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
206 1.4 hdi ile izmir manisa 55-60 lt mazot yakıyordu yaklaşık güncel fiyatlarla 220 250 tl falan sizin aracınızda normal gidip gelmiş hocam küçük hacim dizeller basmassan gerçektende çok az yakıyor
Hocam ufak bir yanlışlık olmuş mesafe konusunda -
quote:
Orijinalden alıntı: Mehesr
quote:
Bi yanlislik var ama
İzmir-Manisa arasi 60 km
manisa izmir arası 30 km hocam -
Aynı arabayı kullanıyorum. 90 civarında kasarak giderim derseniz düşeceği en az tüketim 4.2 civarıdır. 3 yıldır o kadar zorlamama rağmen 4.0 altına düşmedim. 90'la giderim derseniz ortalama hız 80 falan çıkıyor, öylede yol bitmiyor.
Arabada hafif yük falan var 100 - 110 giderim derseniz ortalama 4.7 - 5.0 lt yakarsınız 100 km'de. Punto'ların yol bilgisayarında ort tüketim değeri gerçekle örtüşüyor denebilir. Ortalama yakacağınız mazot 250 - 270 lira civarı olur bahsettiğim şekilde kullanırsanız.
Ankara - Antalya yolunca arabada 4 kişi full bagaj vaziyette yokuşlarda gaz kesmeden ortalama 110 km/h hızla 5.6 yaktım.
3 yıldır kullandığım araba. onbinlerce km yol sonundaki tecrübelerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 19 Aralık 2012; 21:37:28 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Du Hast
Aynı arabayı kullanıyorum. 90 civarında kasarak giderim derseniz düşeceği en az tüketim 4.2 civarıdır. 3 yıldır o kadar zorlamama rağmen 4.0 altına düşmedim. 90'la giderim derseniz ortalama hız 80 falan çıkıyor, öylede yol bitmiyor.
Arabada hafif yük falan var 100 - 110 giderim derseniz ortalama 4.7 - 5.0 lt yakarsınız 100 km'de. Punto'ların yol bilgisayarında ort tüketim değeri gerçekle örtüşüyor denebilir. Ortalama yakacağınız mazot 250 - 270 lira civarı olur bahsettiğim şekilde kullanırsanız.
Ankara - Antalya yolunca arabada 4 kişi full bagaj vaziyette yokuşlarda gaz kesmeden ortalama 110 km/h hızla 5.6 yaktım.
valla öyle bir bitiyor ki. sadece sabır. istanbul ankara arasını 8 saatte 80 km sabit hızla renault 9 ile gittim. full depo ile yola çıktım. çeyrek depo kala ankaraya vardım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: statükocu
quote:
Orijinalden alıntı: Du Hast
valla öyle bir bitiyor ki. sadece sabır. istanbul ankara arasını 8 saatte 80 km sabit hızla renault 9 ile gittim. full depo ile yola çıktım. çeyrek depo kala ankaraya vardım.
Tabiki biter bitmez değil. Kırıkkale - İstanbul arasını bende yol bilgisayarına göre ortalama 83 km/h hızla gittiğim oldu. 600 km civarıydı. neredeyse tamamen otobanda gittim, istanbula indiğimde 4.0 lt/100 km gösteriyordu. Depoyu tekrar doldurdum çok minik bir sapma vardı belki pompanın kalibresinden kaynaklanıyordu. Ama yavaş ve sürekli sabit hızla insanın konsantrasyonu dağılıyor, uykusu geliyor, kafası bulanıyor. Hele geceyse 10 paket sigara içerim bu tarz sürüşle. Tabi bunlar benim için geçerli bir başkası sıkılmıyorsa, uykusu gelmiyorsa vakti varsa problem olmaz.
-
evet ben hergün gidiyorum manisa izmir alsancak 35 km git-gel 70 km aracım ford fiesta 1.4 tdci 2005
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X