Şimdi Ara

Manuel araca otomatik şanzıman takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
13.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2012 yılında sıfır aldığım Renault Latitude marka aracım var. Aracımdan çok memnunum. Ve benim için donanım ve motor yönünden tatmin eden bir model. Ancak manuel vites.
    Şu an bunu satıp daha modelli ve otomatik bir araba almaya kalksam aracımın denginde birşey almaya kalktım mı en az 100.000 TL gözden çıkartmam gerekiyor. Sıfır oldumu üstüne bir 30.000 - 40.000 daha koy.
    Aracım 110 HP ve megane, fluencedeki motorlar ile aynı. Onlardaki EDC şanzımanın aracıma olacağını düşünüyorum. Bu sebeplerden ötürü Renault şanzıman ve motorların (çıkma) piyasada çok fazla olduğu için uygun bir EDC şanzıman bulup araca monte ettirmek istiyorum.
    Fantazi peşindemiyim yoksa olabilir mi bilmilyorum. Ancak araştırmaya başladım.
    Bilgi sahibi arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim. Sizce olabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Manuel Araca Otomatik Şanzıman Takılması

Manuel bir araca otomatik şanzıman takılması mümkündür ancak maliyetli ve karmaşık bir süreçtir. Bu dönüşüm, teknik uzmanlık ve özel parçalar gerektirir.

Manuel arabaya sonradan otomatik vites taktırmayı düşünüyorsanız, aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısınız:

• Uyumluluk: Tüm manuel araçlar otomatik şanzıman dönüşümüne uygun değildir. Aracınızın uyumlu olup olmadığını bir oto tamircisine danışmalısınız.
    • Maliyet: Manuel vitesi otomatiğe çevirme fiyatı, aracın modeline, şanzıman tipine ve işçilik maliyetlerine bağlı olarak değişir.
    • İşlem: Dönüşüm süreci genellikle birkaç gün sürer ve şunları içerir:
      • Mevcut manuel şanzımanın çıkarılması
      • Yeni otomatik şanzımanın takılması
      • Transmisyon kontrol ünitesinin (TCU) takılması
      • Kablolama ve diğer modifikasyonlar
    • Faydalar: Otomatik şanzıman, sürüşü daha kolay ve rahat hale getirir. Ayrıca trafik sıkışıklığı veya yokuşlu arazilerde araç kullanırken stresi azaltır.
    • Dezavantajlar: Dönüşüm maliyetli olabilir ve aracın değerini düşürebilir. Ayrıca, otomatik şanzımanlar manuel şanzımanlara göre genellikle daha az yakıt verimlidir.

Manuel aracınızı otomatiğe dönüştürmeyi düşünüyorsanız, yetkili bir oto tamircisiyle görüşmeniz ve tüm seçenekleri dikkatlice değerlendirmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • OLMAZ ÜSTAD MACERA OLUR BİZİM USTALAR O ARACI ÖYLE Bİ YAPARKİ Bİ DAHA MANUELE DÖNSENİZ BİLE RANDIMAN TUTMAZ MANUEL İLE YOLA DEVAM .
  • Fantazi..
    Bu sadece kaza, kırılma gibi durumlarda mantıklı dayanaklar üretilerek olur 5 yıllık bir modele değmez. Genel de maliyetlerden ötürü bunun tersini yaparlar :) siz tam tersmişsiniz. Araç autom. dir vazgeçilmeyecek kadar seviliyordur düşük yada özel modeldir daha ucuz ünite maliyetiyle manuele geçilir. Olay sadece çıkma ünite bulmakta da değil o kadar para hesabı yapan kişi işçilik fiyatı alınca zaten kaçar.
  • Hocam otomatiği manuel'e çevirmesi kolay fakat bugünün parasıyla manuel'i otomatiğe çevirmek büyük masraf!

Sadece şanzımanla iş bitmiyor.

Akslar sağ,sol ,elektronik aksam,vites ve pedallar yani çıkma bir şanzımanda bulsanız çok para .

O şanzımana ve işçiliğe vereceğiniz parayı aracınızın üzerine ekleyip otomatik araç alır kafanız rahat olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sizin isteğinize, birde bir kapıyı dikizi yerine oturtamadıklarından defalarca gitmeme rağmen düzeltemedikleri için rüzgar sesinden ütülenen kafama bakıyorum.

"Ağrımayan başınıza paranızla dert arıyorsunuz" bence diyerek düşüncelerimi özetliyorum.
  • Düşünce güzel ancak bu değişikliği ruhsata işletmeniz lazım, ruhsata işletmezseniz muayeneden geçemezsiniz... Her muayenede vites indir manueli tak muayene geçince vitesi taktır fuzuli masraf... Ruhsata işletme işi de mümkün mü araştırmak lazım, bu cam filmi değil sonuçta aracın yürüyen aksamı ile ilgili bir parça...
  • Astarı yüzünü geçer.Sadece şanzımanı alıp takmak ile bitecek bir iş değil ek bir sürü değişiklik gerektirir.Satıp aynı aracın otomatiğini alsan aradaki fark daha az olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

Düşünce güzel ancak bu değişikliği ruhsata işletmeniz lazım, ruhsata işletmezseniz muayeneden geçemezsiniz... Her muayenede vites indir manueli tak muayene geçince vitesi taktır fuzuli masraf... Ruhsata işletme işi de mümkün mü araştırmak lazım, bu cam filmi değil sonuçta aracın yürüyen aksamı ile ilgili bir parça...

Ruhsatta aracın manuel vites olduğuna dair bir ibare yok ki
  • Açıkçası ben sadece şanzıman, gösterge ve vites kısmının değiştiği zaman bu işin hallolacağını düşünmüştüm. Ancak bu kadar basit değil sanırsam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.