Şimdi Ara

Marea Benzin Filtresi Nerede ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
23.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracıma periyodik bakım işlemleri için yakıt(benzin)filtreside aldım ancak yaptırdığım usta aldığım benzin filtresi buna ait değil dedi.Bende aldığım yer ile internetten aldığım için tlf ile görüştüm ve konuyu anlattım o ise bana "Parça doğru parça,ancak senin ustan ya yerini bulamadı,ya daha önce takılmamış yada değiştirmek zor geldiği için böyle dedi" dedi.Bende ürünleri dışardan alıp ücretsiz değişim yaptırdığım için ustama böyle diyemedim.Aracımın yakıt filtresi nerededir arkadaşlar lütfen yardım.Şimdiden Tşkler.Not: Aracımda LPG var ve doğal olarak LPG Fİltreside va, elimdeki bu benzin filtresine benzer ama o çok kolay ve görünür bir yerde.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Marea Benzin Filtresi Nerede?

Marea aracınızın benzin filtresini bulmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

• Motor kaputunu açın.
    • Motorun sol tarafında, şoför koltuğuna yakın bir konumda yer alan siyah plastik bir filtre kutusu arayın.
    • Kutunun üzerinde "BENZIN FILTER" yazısı olacaktır.

Marea Benzin Filtresi Değişimi Nasıl Yapılır?

Marea benzin filtrenizi değiştirmek için aşağıdaki talimatları izleyin:

• Aracınızı düz bir zemine park edin ve el frenini çekin.
    • Motoru kapatın ve soğumasını bekleyin.
    • Benzin filtresi kutusunun üzerindeki iki cıvatayı gevşetin ve kutuyu çıkarın.
    • Eski benzin filtresini çıkarın ve yenisiyle değiştirin.
    • Filtre kutusunu yerine takın ve cıvataları sıkın.
    • Motoru çalıştırın ve herhangi bir sızıntı olmadığını kontrol edin.

Ek Bilgiler:

• Marea benzin filtreniz genellikle her 20.000 - 40.000 kilometrede bir değiştirilmelidir.
    • Kirli bir benzin filtresi, motor performansını düşürebilir ve yakıt tüketimini artırabilir.
    • Benzin filtresi değişimini kendiniz yapabileceğiniz gibi, yetkili bir servise de yaptırabilirsiniz.

Önemli Not: Bu talimatlar, Fiat Marea araçları için geneldir. Belirli modeliniz veya yılına bağlı olarak küçük farklılıklar olabilir. Emin değilseniz, lütfen aracınızın kullanım kılavuzuna başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • araç 1,6 mı 2.0 mı?
    üstte resmi görünen 1,6 için olan filtre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narec -- 21 Aralık 2011; 21:56:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: narec

araç 1,6 mı 2.0 mı?
    üstte resmi görünen 1,6 için olan filtre
    Evet aracım 1.6 16 valf 2004 Liberty Modeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: aceren34

Arkadaşlar aracıma periyodik bakım işlemleri için yakıt(benzin)filtreside aldım ancak yaptırdığım usta aldığım benzin filtresi buna ait değil dedi.Bende aldığım yer ile internetten aldığım için tlf ile görüştüm ve konuyu anlattım o ise bana "Parça doğru parça,ancak senin ustan ya yerini bulamadı,ya daha önce takılmamış yada değiştirmek zor geldiği için böyle dedi" dedi.Bende ürünleri dışardan alıp ücretsiz değişim yaptırdığım için ustama böyle diyemedim.Aracımın yakıt filtresi nerededir arkadaşlar lütfen yardım.Şimdiden Tşkler.Not: Aracımda LPG var ve doğal olarak LPG Fİltreside va, elimdeki bu benzin filtresine benzer ama o çok kolay ve görünür bir yerde.

Bir rivayete göre sağ arka çamurluğun içinde plastik bir kutunun içinde olduğu söyleniyor ama bir ara bende değiştirmek istemiştim usta bulamadı şimdi git periyodik bakımda hallederiz dedi zaten büyük bir ihtimal deponun içinde benzin pompasının girişinde olduğunu söyledi ve ekledi o da değişmiyormuş,Evet ben bir ara şamandırayı sökmüştüm pompa girişinde bir fitre var ama değişir mi değişmez mi başka resimdeki gibi bir fitre varmı bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Einstein(ayştayn)

quote:

Arkadaşlar aracıma periyodik bakım işlemleri için yakıt(benzin)filtreside aldım ancak yaptırdığım usta aldığım benzin filtresi buna ait değil dedi.Bende aldığım yer ile internetten aldığım için tlf ile görüştüm ve konuyu anlattım o ise bana "Parça doğru parça,ancak senin ustan ya yerini bulamadı,ya daha önce takılmamış yada değiştirmek zor geldiği için böyle dedi" dedi.Bende ürünleri dışardan alıp ücretsiz değişim yaptırdığım için ustama böyle diyemedim.Aracımın yakıt filtresi nerededir arkadaşlar lütfen yardım.Şimdiden Tşkler.Not: Aracımda LPG var ve doğal olarak LPG Fİltreside va, elimdeki bu benzin filtresine benzer ama o çok kolay ve görünür bir yerde.

Bir rivayete göre sağ arka çamurluğun içinde plastik bir kutunun içinde olduğu söyleniyor ama bir ara bende değiştirmek istemiştim usta bulamadı şimdi git periyodik bakımda hallederiz dedi zaten büyük bir ihtimal deponun içinde benzin pompasının girişinde olduğunu söyledi ve ekledi o da değişmiyormuş,Evet ben bir ara şamandırayı sökmüştüm pompa girişinde bir fitre var ama değişir mi değişmez mi başka resimdeki gibi bir fitre varmı bilmiyorum
    filtre benzin deposunun içinde pompanın üzerinde değiştirilemez

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkan65

Peki O Zaman Neden Bu Parçayı Satıyorlar veya 3-4 Bakımda Değiştirilmesi Öneriliyor
  • quote:

quote:

Peki O Zaman Neden Bu Parçayı Satıyorlar veya 3-4 Bakımda Değiştirilmesi Öneriliyor

Alıntıları Göster
    Onu bilmiyorum ama olması gereken yerden sadece benzin hortumu geçiyor istersen burada hortumu kesip filtre koyabilirsin filtre yeri var ama kendi yok belki dizel olanlarda vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan65 -- 22 Aralık 2011; 23:07:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Onu bilmiyorum ama olması gereken yerden sadece benzin hortumu geçiyor istersen burada hortumu kesip filtre koyabilirsin filtre yeri var ama kendi yok belki dizel olanlarda vardır

Alıntıları Göster
    bazı modellerde benzin deposunun içinde , bazılarında ise sağ arka kapının altına eğil siyah plastik kapak var var onun altındadır benzin filtresi
    , geçen yıl bende almıştım değiştirmek için sonradan benimkininde deponun içinde olduğunu öğrendim
  • quote:

Orijinalden alıntı: somet 16

bazı modellerde benzin deposunun içinde , bazılarında ise sağ arka kapının altına eğil siyah plastik kapak var var onun altındadır benzin filtresi
    , geçen yıl bende almıştım değiştirmek için sonradan benimkininde deponun içinde olduğunu öğrendim

Sağ Arka Kapı Altına Bakacam Eğer Buradaysa Değiştirmeye Çalışacam
  • quote:

quote:

Sağ Arka Kapı Altına Bakacam Eğer Buradaysa Değiştirmeye Çalışacam

Alıntıları Göster
    (1.6 16valf motorlar için )Arkadaşlar bu resimleri yabancı bir siteden aldım resimdeki yani sol taraftaki resimdeki arabanın altında benzin deposunun oralarda sanırım bir kapak var onu sökeceksin arkadaşların bahsettiğide burası sanırım o kapağın altında diyor 1.6 16valf motorlar için ve 30.000km de değişmesi gerekliymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einstein(ayştayn) -- 24 Aralık 2011; 8:31:18 >

• quote:

(1.6 16valf motorlar için )Arkadaşlar bu resimleri yabancı bir siteden aldım resimdeki yani sol taraftaki resimdeki arabanın altında benzin deposunun oralarda sanırım bir kapak var onu sökeceksin arkadaşların bahsettiğide burası sanırım o kapağın altında diyor 1.6 16valf motorlar için ve 30.000km de değişmesi gerekliymiş

Mükemmel Tşk Ederiz. Peki Bunu Biz Değiştirebilirmiyiz ve benzin Dışarı Akar mı

• quote:

quote:

Mükemmel Tşk Ederiz. Peki Bunu Biz Değiştirebilirmiyiz ve benzin Dışarı Akar mı

Alıntıları Göster
    Açında görün orada filtre yok

• quote:

Alıntıları Göster
    Rica ederim arkadaşlar formlar bunun için bir miktar akar artık ama şöyle yapabilirsin bir arkadaş daha al yanına biriniz hortumun çıkış hattını söksün diğer arkadaş hemen hızla yenisini taksın bir elinizlede benzin gelirse diğer taraftan orayı tıkarsınız sonrada diğer geliş hattını söküp hemen yenisini takarsınız öyle bişeyler işte kendiniz değiştirirsiniz sonuçta yalnız tek sorun aracı ya life kaldıracaksın yada kanala çekeceksin rahat çalışmak için.Bunu sağlayabilirmiyiz

• quote:

Rica ederim arkadaşlar formlar bunun için bir miktar akar artık ama şöyle yapabilirsin bir arkadaş daha al yanına biriniz hortumun çıkış hattını söksün diğer arkadaş hemen hızla yenisini taksın bir elinizlede benzin gelirse diğer taraftan orayı tıkarsınız sonrada diğer geliş hattını söküp hemen yenisini takarsınız öyle bişeyler işte kendiniz değiştirirsiniz sonuçta yalnız tek sorun aracı ya life kaldıracaksın yada kanala çekeceksin rahat çalışmak için.Bunu sağlayabilirmiyiz

Alıntıları Göster
    Kanal Operasyonu yapacam en kısa zamanda bilgileri paylaşacam

• quote:

yapma hocam bazı modellerde var
  • quote:

quote:

yapma hocam bazı modellerde var

Alıntıları Göster
    olabilir ama ben hiç görmedim olması daha iyi tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan65 -- 28 Aralık 2011; 22:04:23 >
  • quote:

olabilir ama ben hiç görmedim olması daha iyi tabiki

Alıntıları Göster
    ressim bulabilirsem eklerim buraya
  • quote:

ressim bulabilirsem eklerim buraya

Alıntıları Göster
    Aynı resim bendede vardı alt kapağı açınca sadece hortumlar vardı ama ısrar edersen takılabilir
  • quote:

Aynı resim bendede vardı alt kapağı açınca sadece hortumlar vardı ama ısrar edersen takılabilir

Alıntıları Göster
    1999´a kadar üretilen 1,6 Bravo/Brava/Marea´larda filitre bulursunuz!
    1999´dan sonra üretilen´lerde ise (plastik manifod olanlari) filitre bulamazsiniz (returnless system)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinfo

1999´a kadar üretilen 1,6 Bravo/Brava/Marea´larda filitre bulursunuz!
    1999´dan sonra üretilen´lerde ise (plastik manifod olanlari) filitre bulamazsiniz (returnless system)

Alıntıları Göster
    Arkdaşlar Calcutta arkadaşın dediğine bende katılıyorum hatta bende yazacaktım aynı şeyi veya biraz farklı olarak emin olmadığım için yazmadım bende acaba italyan üretimi araçlarda falan varda yerlilerde yokmu diye aklıma geldi,zira resmi aldığım sitede 96-98 marea/brava yazıyordu yani Calcutta'nın da dediği gibi ya 96-98 üretimlerde var veyada yurtdışı üretimlerde var diğerlerinde yok hemen hemen bağlantılı zaten yurtdışı üretim veya 99 kadar olan üretim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.