Bildirim
mareaya en uygun lastik
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü, 2 Mobil
Giriş
-
Michelin Energy saver tavsiye ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan65 -- 4 Ocak 2012; 21:13:17 > -
marea´ya özel lastik yoktur
Michelin "Fransa" ürünüdür
benim hep tavsiye ettiklerim;
Yazlik: Continental
Ki$lik: GoodYear
Modelleri fark etmez! hepsi cok iyi!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinfo -- 4 Ocak 2012; 22:26:07 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ozkan65
Michelin Energy saver tavsiye ederim
hocam dediğin energy saver ın özelliği yakıt tüketimini de düşürür deniyo ama kullananlar pek birşey değişmediğinden bahsetti ne açıdan energy saver ı önerirsin? -
Bir kere lastik çok hafif ve asfalt sesi yok gibi ve araçtaki sesleri azaltıyor bendekiler alman malı yakıt için birşey diyemicem Ayrıca ne marka lastik alırsan al yeni tarihli olsun beklemiş lastik alma üzerlerinde yanakta üretim tarihleri var üretildiği hafta ve yıl olarak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan65 -- 4 Ocak 2012; 23:15:45 > -
quote:
Bir kere lastik çok hafif ve asfalt sesi yok gibi ve araçtaki sesleri azaltıyor bendekiler alman malı yakıt için birşey diyemicem Ayrıca ne marka lastik alırsan al yeni tarihli olsun beklemiş lastik alma üzerlerinde yanakta üretim tarihleri var üretildiği hafta ve yıl olarak
evet onlara mutlaka dikkat edicem.yalnız bir kaç soru daha var kafamda.benim marea da 14 inc. jant var şu anda.orjinalde fabrika çıkışında 14 inc mi? 14-15-16 nasıl etkiler birde lastiklerin üzerinde yazan örneğin;175/65/14 te ordaki 175-165 neyi etkiler.birde michelinin üretim yeri çok önemli dediler.yanlış hatırlıyorda olabilirm ama türkiyede üretilen lerde var onlar kötü diye duydum.... -
quote:
bendekilerde alman üretimi gayet başarılı lastik -
T serileri italya veya ingiltere H serileri alman malı Türk malı michelin hiç duymadım 14inch ORJİNALİ 15 inch te takabilirsin 185 65 14 yerine 185 60 15 takabilirsin ama jant büyüdükçe jantın ve lastiğin fiyatı büyür
Lastiklerin üzerinde yazan her rakamın her harfin bir karşılığı vardır. Örneğin 195/65 R 15 H bu ebatların açılımı: 195 lastiğin yere basan taban genişliğinin karşılığıdır. 65 lastiğinizin yanak yükseklinin taban ölçüsüne göre yüzdesel %yüksekliğidir. R 15 aracınızın jantının inç cinsinden çapıdır. H ise lastiğin maksimum çıkabileceği hız değeridir.
T,H ve V serileri hızı gösteriri. T=190km/h H=210 km/h.V serileri maksimum 240 km/h hıza kadar çıkabildikleri için aynı desen aynı ebat lastiklerde bile H serilerine göre daha pahalıdırlar.Ayrıca V serileri kullanımı daha serttir.Standart kullanıcıya H tavsiye edilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan65 -- 5 Ocak 2012; 0:49:19 > -
quote:
T serileri italya veya ingiltere H serileri alman malı Türk malı michelin hiç duymadım 14inch ORJİNALİ 15 inch te takabilirsin 185 65 14 yerine 185 60 15 takabilirsin ama jant büyüdükçe jantın ve lastiğin fiyatı büyür
Lastiklerin üzerinde yazan her rakamın her harfin bir karşılığı vardır. Örneğin 195/65 R 15 H bu ebatların açılımı: 195 lastiğin yere basan taban genişliğinin karşılığıdır. 65 lastiğinizin yanak yükseklinin taban ölçüsüne göre yüzdesel %yüksekliğidir. R 15 aracınızın jantının inç cinsinden çapıdır. H ise lastiğin maksimum çıkabileceği hız değeridir.
T,H ve V serileri hızı gösteriri. T=190km/h H=210 km/h.V serileri maksimum 240 km/h hıza kadar çıkabildikleri için aynı desen aynı ebat lastiklerde bile H serilerine göre daha pahalıdırlar.Ayrıca V serileri kullanımı daha serttir.Standart kullanıcıya H tavsiye edilir.
dogru yazmi$ arkada$imiz!
ekleme yapayim;
quote:
H ise lastiğin maksimum çıkabileceği hız değeridir.
lastikle max. sürat siniridir! daha hizli gidebilirsiniz lastikle ama risikoyu ve sorumlulugu kendi üzerinize almi$ oluyorsunuz!
en kötü ihtimali; lastik düz yolda patlayabilir. Gerci benim basima hic gelmedi ama T Lastikleri takili arabamda 220 sürdügümü cok hatirliyorum
H olsun T yada V Olsun...bu HIZ seviyesine göre Lastikler design edilip üretilir!
-
arkadaşlar bilgiler için saolun.çok açıklayıcı oldu gercekten tesekkürler eywallah -
araştırmalarıma göre o maximum hızlar 24 saat boyunca sürekli olarak kullanılabilecek güvenli hızlarmış -
arkadaşlar bir şey daha kafama takıldı.benim şu anda kullandığım 14inc jant orjinal fabrika çıkışlı jantlar 14-15-16 deniyo.ama bana 14 ufak geldi sanki.direk 15 inc jant ve lastik mi alsam 14 e göre avantajları ve dezavantajları ne olur -
Jantı büyütürsen lastik yanaklarını küçültmek zorunda kalırsın buda güzel görüntü getirir ancak konfor düşer yani lastik esnekliği azalır -
quote:
Jantı büyütürsen lastik yanaklarını küçültmek zorunda kalırsın buda güzel görüntü getirir ancak konfor düşer yani lastik esnekliği azalır
peki marea için 14jant az gelir mi yakıtı etkiler mi 15jant daha mı uygun olur -
Dış çapla oynamadığın zaman fark etmez zaten zaten dış çapı büyütürsen lastik sürter lastikçilerde liste vardır bununla ilgili
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan65 -- 6 Ocak 2012; 18:30:25 > -
Marea'nın orjinal Lastikleri Michelin Energy Saver'dır. Bu model'in üretimi sona erdikten sonra yerini Michelin Energy Saver Plus 'a bırakmıştır.
Orjinal Lastik Ölçüleri ve özellikleri 185/65 R14 86H serisidir.
Bu lastik; bu ölçülerde piyasadaki en kaliteli lastik olduğu gibi aynı zamanda da en pahalı lastiktir.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X