Şimdi Ara

Marmara tıp fakultesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar marmara tıp hakkında pek bir fikrim yok, tanıdığım kimse de yok acaba nasıl bir yer biraz anlatabilir misiniz?
    Bir de sizce ingilizce eğitim mi mantıklı türkçe mi, zaten 6 yılı 7 ye uzatmanın pek bir manası yok gibi ama ingilizce eğitim sadece doktor olmaktan fazlasını yapabileceksem neden olmasın, fikirlerinizi paylaşır mısınız lütfen.

• Kendi tercih dönemimdeyken araştırmıştım.
    Öğrendiğim kadarıyla zor bir fakülteymiş. Son sene TUS çalışmaya falan pek müsaade etmiyorlarmış.
    Ayrıca mantıklı olan Türkçe eğitimdir.
    İngilizce eğitim alabilmek için İngilizcenin çok iyi olması lazım ki bunu ancak yurt dışına giderek başarabilirsin. Türkiye'de ancak lisede olduğu gibi gramer öğretirler.
    Tabi İngilizce kesin olarak gerekli, tüm önemli makaleler falan İngilize. Dolayısıyla kendini geliştirmen için şart ama benim önerim Türkçe bir fakülteye git, İngilizce'ni ise dışarıdan geliştir.
    Zaten kendi çabanla da okduğunu anlayabilecek kadar yabancı dilini geliştirebiliyorsun.

Boşu boşuna hazırlıkta zaman kaybetme derim.
    Eğer başka bir fakülte yazabiliyorsan başkasını öneririm.

Ama tabi illa İstanbul olsun diyorsan ve Çapa falan tutmuyorsa, Marmara da çok kötü bir fakülte de değil. Biraz zorlanırsın ama halledebilirsin. Okuyanların çoğu çok da şikayetçi değil fakültelerinden.

• zor bir fakülte değil aslında kolay bile denebilinir öğrenci dostu bir sistemi var, (internliği zor evet.) ilk üç yıl komiteden geçme notu 45 dir. alttan komite alma imkanı da var not ortalaman tutuyorsa. o yüzden zor yanlış bir tabir. Ayrıca final yok, bu çok büyük bir nimet. başka okullar finallere çalışırken sen tatile girmişsindir. tek zorluğu belki ingilizce olmasıdır o da maksimum ikinci komitede oturuyor ki ilk iki komite kolay.

ingilizce kesinlikle gerekli, türkçe tıp okuyanların çoğu ingilizceye zaman ayıracak yrterli vakti bulamaz (zaten tıp okuyorum bölümüm zor bir de ingilizceye vakit ayıramam diye hep ertelenir o ingilizce) ama ingilizce okuyorsan mecbur öğrenmek zorundasındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Surgery -- 11 Temmuz 2015; 10:26:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ***DÜZCE TIP FAKÜLTESİ***
    9 yıl önce açıldı
    Çapa tıp - Ege tıp
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.