Şimdi Ara

marş basıyor ateşleme var fakat araç çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
23.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    96 Model 70S Fiat Uno aracım var bugün iş çıkışı 30 km kadar araçla sıkıntısız seyahat edip eve geldim, akşam üzeri aracı tekrar çalıştırmaya çalıştığımda marş basıyor fakat araç çalışmıyordu bunun üzerine,

Bujiyi söküp ateşlemeyi kontrol ettim ateşleme vardı,
    Marş basıyor,
    Trigeri kontrol ettim sıkıntı yok,
    Distribütör kapağını söküp kuruladım,
    LPG de yeterince var,
    Akü de yeni sayılır

fakat aracı çalıştıramadık 2, 3 defa vurdurmayı denedik yine olmadı ek olarak araç bugün dışarıdaydı 8,9 saat o arada yağmur falanda yağmıştı, sebebi ne olabilir bu konuda fikri olan arkadaşlar var mı?

SORUN ÇÖZÜLDÜ ARKADAŞLAR HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.

Sorunun sesbebi gaz anahtarıymış bu yüzden gazı kesiyormuş, bir kablo yardımı ile aşağıdaki gibi LPG beyninden (mavi kablonun olduğu yerden) aküye kablo çektik bu sayede rölesi hep açık olacağı için otomatik gazı açıyor bu şekilde LPG de vurdurduk biraz zorlansada çalıştı. Ustaya götürdüm sadece LPG rölesi arızalanmış 10TL bir ücretle değiştirdi.
    marş basıyor ateşleme var fakat araç çalışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybaham -- 10 Mart 2018; 11:39:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• kuru havada deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krank devir sensoru olabilir.

• zincirkıran Z kullanıcısına yanıt
    3, 4 defa karşılaştığım bir durum var hıza bağlı olmaksızın araç ansızın stop ediyordu fakat hemen çalıştırabiliyordum bu durum yaklaşık 1 aydır falan var, sensör arızası böyle birşeye sebep olabilir mi şuanki durumun sebebi de bu olabilir mi?

• Benzinde çalıştırmayı denediniz mi?

Ayrıca evet arabanız ateşleme zamanını mekanik değil de sensör üzerinden alıyorsa krank sensörü çoğu zaman stop etmeye ve çalışmamaya sebep olabilir.

• nacker kullanıcısına yanıt
    Evet, benzindede denedim fakat aynı sonuç maalesef çalışmadı.

• Marş motoru dislisi islanmis ya da mars motorunun yay mekanizmasina pislik girmis olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam bende ayni arizadan bayagi cektim vectra aracimda. cogu ustada bilmiyodu subap erimis diyen bile vardi, eger elektronik sensor varsa bide oraya baktirin. stop etmeyede sebep olabilir cunku krankin devir sayisina gore ateslemeyi yapiyo o parca. sirf o markaya bakan ozel servislerde yedegi bulunuyo, deneyebilirsiniz. bi ihtimalde benzin pompasi olabilir. yakit basmazsa ilk etapta, arac gene calismiyo. ama ne olursa olsun arizadan emin olmadan parca degisimi yaptirmayin

• Teşekkür ederim @NextMove @zincirkıran gece yağmuryağmazsa, sabahtan tekrar deneyeceğim

• aybaham kullanıcısına yanıt
    Aküden çıkan artı kablosunu takip edin .İnce olan kablolarda siyah soket göreceksiniz .Bu soketlerde temassızlık olduğunda çalışmamazlık yapabiliyor.Kontrol etmekte fayda var

• Sıkıntı bence ateşleme bobini, ateşleme modülü veya tevzi makarası kaynaklı bende marş sorunu yoktu araç giderken stop ediyordu sorun modülden çıktı iyi bir kontrol edin ateşleme sistemlerini

• 70s karburatörlu ise krank sensöru olmayabilir. Elektronik ateşleme bobininine elektrik veren modul bozuk olabilir. Bir ihtimal bobinde.

• benzin pompası ihtimalini unutma.lpg li ise elektrik bağlantılarını kontrol et.

• Bu sabah yine çalıştıramadım aracı, Bujilerden birisininin şapkasını söküp tornavida ile şaseye değidrip marşa bastığımda ateşleme yaptığını görebiliyorum fakat bir şey dikkatimi çekti araçta daha önce lpg kokusu falan gelirdi şimdi o koku yok, LPG den sorun olabilir mi nasıl kontrol edebilirim bilgisi olan var mı?
    Tevzi makarasını kontrol ettim yanma vs. gibi bir durum yoktu sağlam görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybaham -- 9 Mart 2018; 9:14:26 >
  • Akunun + kutupbaşına bir kablo bağlayıp lpg beyninin uzerindeki bobinin + ucuna bağla fişini çıkarma marşa bas çalışırsa lpg elektrik tesisatina baktır. Distributorden bobine giden buji kablosunun dışınsa bir kablo sarılî olması lazım. Bu sarılı olan kablo ateşlemeyi algilayip lpg anahtarına gaz bobinlerini yani vanalarini açtirir. Tabi lpg abahtarina her şekilde elektrik gelecek ışıkları yanacak.

• CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    Marşa bastığımda LPG beynindeki ledin yanıyor röle var sanırım oda çalışıyor, yani marşa basınca lpg beyni tetikleniyor gözle görebiliyorum. LPG anahtarı çalışıyor gaz seviyesini falan düzgün gösteriyor.

• aybaham kullanıcısına yanıt
    + kutupbaşindan lpg beynindeki bobinin + ucundaki fişe kablo bağla fişi çikarma birde böyld dene

• CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam

• Yakıt gelmiyor yada motor kompresyonu düşük demeye gelmiştim ama zaten sorun bulunmuş. Allah kimsenin tekerine taş değdirmesin

• quote:

Orijinalden alıntı: aybaham

teşekkür ederim hocam

Rica ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.