Şimdi Ara

Mart'ta sattığım aracın hgssi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mart ayında bir araç satmıştım, üzerindeki hgsyi bir şey olmaz yeni araç alınca aktarırım diyerekten iptal ettirmedim. Malum piyasadan dolayı araç da alamadım. Önce otobandan geçtiği ve bakiyenin yetersiz olduğu mesajları geldi, daha sonra sorgulamaya girdiğimde Akhisar-İstanbul arasındaki yeni otoyolu kullandığını ve 257 TL lik tutar ödenmediği için 1285 TL olduğunu gördüm. Araç benim üstüme değil ancak otoban geçişlerinde hala bana yetersiz bakiye diye mesaj geliyor. Daha önce başına gelen var mı, nasıl bir yol izlemeliyim? Konunun benzerini göremediğim için yeni konu açtım. İlginize ve cevaplarınıza şimdiden teşekkürler

• Muhtemelen HGS kimin üstüne ise ondan tahsil ederler. Sattığınız kişiye ulaşmaya çalışın hocam. Bir de hgs müşteri hizmetlerine ulaşıp sorarsanız daha iyi olabilir.
  • PTT ye başvurun HGS iptal ettirebilirsiniz , eğer araç satışından sonra ceza gelmişse HGS nedeniyle ; noter araç satış belgenizi kaybetmeyin onu ibraz ederek cezadan muaf olabilirsiniz .
  • Henüz tarafıma gelen bir ceza yok ama kart üzerinde HGS uygulamasında 175 TL görünüyor, yarın PTT ye gidince güncelleyeyim

• Arac satışı yapıldığı anda hgs niz sizde kalıyor araçtan ayrılıyor sonra gidip ptt den alabiliyorsunuz mesajların size gelmesine takılmayın . o ceza yeni sahibini bulur.

• Araç satışında iptal ettirmeniz gerekirdi aldığınız banka/PTT nin herhangi bir şubesine uğrayıp iptal ettirin. Hesabınızda / k.kartınızda bakiye bulduğu anda otomatik ykleme yapacaktır. Geçmişe yönelik ise satış belgeleriyle iş çözülecektir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hikmet_19

Arac satışı yapıldığı anda hgs niz sizde kalıyor araçtan ayrılıyor sonra gidip ptt den alabiliyorsunuz mesajların size gelmesine takılmayın . o ceza yeni sahibini bulur.

Yanlış, aracımı bir sene önce abime sattım ve hala araç üzerinde bana ait olan HGS aktif.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HGS, plakaya da bağlı. Plaka değişmediyse, sizin HGS aktif durumdaysa, HGS kimin adınaysa ona gelir. Müşteri hizmetlerini arayın durumu anlatın, size yol gösterirler. HGS etiketi olmayan ama plakadan okunan araçlar için durumu düşünürseniz, size gelmesi olası.

• Bu gibi durumlar ile uğraşmamak için ilk hgs alırken kart olanında aldım. aracı satışından sonra gidip kartta ki plakayı sildiriyorum yeni araç alınca ona kaydediyorum hesap kitap işleri ile çok uğraşmıyorum.

bir dahaki sefere kart almanızı tavsiye ederim.

• Hgs'de araçtan araca hesap taşıma yapılmıyor. İptal edip yeni bir hesap açılması gerekiyor.

Ertesi gün araç almış olsaydınız da yeni aracınıza o hesabı taşıyamayacaktınız.

Aracınızı satıp noterden çıkınca ilk iş Ptt'ye gidip Hgs hesabınızı kapatmak olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: münzevii

Yanlış, aracımı bir sene önce abime sattım ve hala araç üzerinde bana ait olan HGS aktif.

Alıntıları Göster
    Aynen öyle.

Aracı sattıktan sonra plakaya tanımlı hgs’yi iptal ettirmek yada başka araca aktarmak, araç sahibinin sorumluluğunda.
  • Hgsyi iptal ettirdim, hiç bir ceza karşıma çıkmadı, eski geçişler geçtiği günkü ruhsat sahibine tebliğ olarak gidecekmiş. Cevaplarınız için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: münzevii

Alıntıları Göster

Evet HGS bakiyeniz veya banka hesabınıza bağlıysa hesabınızda bakiye varsa çeker, yoksa araç sahibine gider imiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlperenOgutcen

Hgsyi iptal ettirdim, hiç bir ceza karşıma çıkmadı, eski geçişler geçtiği günkü ruhsat sahibine tebliğ olarak gidecekmiş. Cevaplarınız için teşekkürler

Ben aracı sattım o gün hgs yi iptal ettirdim, 2 gün sonra İzmir tarafımda araç 3 kere paralı yoldan geçmiş, geçiş ve ödenmeyen cezası benim TC ye geldi. O tarihte ruhsat sahibi ben olmadığımı satış ile belgeleme rağmen(3 kere belge gönderdim yazı yazdım vs.)üzerimden düşüremedim. 8 ay sonra aracı alan aradım, hemen ödeyeyim abi! dedi. Derdim öyle bitti.

Hgs’yi iptal ettirirken ptt yada banka cezası borcu ile ilgilenmiyor, iptal edip varsa bakiyeyi veriyor.

Hgs nin online işlem merkezinde geçiş be borç kaydı var mı kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 25 Aralık 2020; 19:26:35 >

• 2018de araç aldım. Alınca hgs çıkarttım. 2019 da bi ara geçişlerimi sorgulamak için müş. hizmetlerini aradım. Arabanın üstüne 2 hgs çıktı. Benim cama yapıştırdığım hgsden değil plakadan okursa önceki sahibinin hesabından çekiliyormuş.

Toplamda 115 liralık geçiş yapmışım onun hgsden.

Ulaştım önceki sahibine hgsni iptal ettirmemişsin 115 lira gçmiş diyroum. Vay sen benim hgsden nasıl geçersin vs yapıyor. İptal ettirtdim ödedim parasını gittim. Hiç sesimi çıkartmayıp camdaki etiketi söksem sürekli ondan çekecekti ki otomatik ödeme talimatı varmış bankadan aldığı için.

Cezalar plakaya yazılıyor olması lazım. Geçiş ihlali sorgulaması , muayeneden önce ödenen ceza ve geçiş ihlalleri hep plaka üstüne oluyor.

• Böyle saçma işler anca burda olur. Arabayi satiyorsun otomatik olarak iptal olmasi lazim hgs ogs ne zıkkımsa, illa pttye git müşteri hizmetlerini ara sacma sacma işler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.