Şimdi Ara

::MATEMATİK ZEKASI VE DİL ZEKASI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EVET ARKADAŞLAR ben bir dil öğrencisisiyim ve
    matematik benim gerçekten çook canımı sıkıyor.
    özellikle cevremdeki insanların matematik yapanların dil yapanlardan daha zeki olduklarını söylediklerinde
    kuduruyorum.bende merak ediyorum hangisi daha zeki????
    yorumlarınızı bekliyorum bu benim için çok önemli

• bende dil öğrencisiyim matematik de bilirim dilde matematikte kendi çapında zordur ikiside zeka işidir bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: catsdreams

bende dil öğrencisiyim matematik de bilirim dilde matematikte kendi çapında zordur ikiside zeka işidir bence
    Matematik de bir dildir onu öyle ufak görme. O dilden konuşması da bi çeşit marifet. Hem matematik evrenseldir. Konuştuklarını tüm dünya anlar.

Zeka ise kapasite meselesidir. İlla şunlar şunlar zeki diye söylenemez. Söyleyene ve bunda ısrar edene de anca gülerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun.dll

Matematik de bir dildir onu öyle ufak görme. O dilden konuşması da bi çeşit marifet. Hem matematik evrenseldir. Konuştuklarını tüm dünya anlar.

Zeka ise kapasite meselesidir. İlla şunlar şunlar zeki diye söylenemez. Söyleyene ve bunda ısrar edene de anca gülerim.

Alıntıları Göster
    Zekanın birçok çeşidi var. Matematik yapabilen herkese zeki denemeyeceği gibi yapamayan da aptal değildir. Dil de kendine göre bir zeka gerektirir. Kimi çok çabuk öğrenirken kimi de hiç öğrenemeyebilir.

• ZEKA NEDİR? İLK ÖNCE BUNUN CEVABINI BİLMEK LAZIM

ZEKA: KARŞILAŞILAN BİR PROBLEM KARŞISINDA ÇÖZÜMÜN ZAMAN BAĞLANTILI BULUNABİLME YETENEĞİDİR.

SENİN BİR DİLİ ÖĞRENMİŞ OLMAN ÇOK ZEKİ OLDUĞUNU GÖSTERMEZ.

ZEKi İNSANLAR OLAYLARI ÇABUK KAVRAYIP HEMEN ÇÖZÜM ÜRETEBİLEN İNSANLRDIR... BENCEDE MATEMATİKSEL VE GÖRSEL ZEKANIN YAŞAMDA ÇOK ÖNEMİ VARDIR. DİĞER ZEKA TÜRLERİNE GÖRE BASKINDIRLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalso -- 13 Kasım 2005, 17:58:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilalso

ZEKA NEDİR? İLK ÖNCE BUNUN CEVABINI BİLMEK LAZIM

ZEKA: KARŞILAŞILAN BİR PROBLEM KARŞISINDA ÇÖZÜMÜN ZAMAN BAĞLANTILI BULUNABİLME YETENEĞİDİR.

SENİN BİR DİLİ ÖĞRENMİŞ OLMAN ÇOK ZEKİ OLDUĞUNU GÖSTERMEZ.

ZEKi İNSANLAR OLAYLARI ÇABUK KAVRAYIP HEMEN ÇÖZÜM ÜRETEBİLEN İNSANLRDIR... BENCEDE MATEMATİKSEL VE GÖRSEL ZEKANIN YAŞAMDA ÇOK ÖNEMİ VARDIR. DİĞER ZEKA TÜRLERİNE GÖRE BASKINDIRLAR.
    bende bir dil öğrencisiyim ama matematik hiç yapamam anlamıyordum zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

Alıntıları Göster
    ama yapmamız gerek Allahtan ben yapabiliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    ben matematik zekasını küçümsemiyorum arkadaşlar aksine matematik yapan insanları tebrik ediyorum çünkü o da bi yetenek ama asıl sorun onlarında dil yeteneğinin var olduğunu kabul etmemesi..
    bence dil öğrenebilen insanlar küçümsenmemeli yada matematik yapabilen insanlarla karşılaştırılmamalı..
    yanılıyormuyum??????????????????
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saralondé

ben matematik zekasını küçümsemiyorum arkadaşlar aksine matematik yapan insanları tebrik ediyorum çünkü o da bi yetenek ama asıl sorun onlarında dil yeteneğinin var olduğunu kabul etmemesi..
    bence dil öğrenebilen insanlar küçümsenmemeli yada matematik yapabilen insanlarla karşılaştırılmamalı..
    yanılıyormuyum??????????????????

Alıntıları Göster
    haklısın bence..
  • quote:

haklısın bence..

Alıntıları Göster
    hele yeni sınav sistemini düşünürsek biz dilcilere matematik yapma zorunluluğu gertirildi o zaman sayısal öğrencilerinede dil yapma zorunluluğu getirilsin????
  • quote:

haklısın bence..

Alıntıları Göster
    Evet matematik bir yetenek dolayısı ile herkeste aranmamalı. Nasıl ki herkes resim yapamazsa herkes matematik de yapamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Evet matematik bir yetenek dolayısı ile herkeste aranmamalı. Nasıl ki herkes resim yapamazsa herkes matematik de yapamaz

Alıntıları Göster
    +1907 firstangela
    nasıl bize mat zorunluluğu var onlarada ing zorunluluğu getirilsin
    hükümetin işine gelmez ama
  • quote:

+1907 firstangela
    nasıl bize mat zorunluluğu var onlarada ing zorunluluğu getirilsin
    hükümetin işine gelmez ama

Alıntıları Göster
    hangisinin zeki olduğu böyle ölçülmezki zaten elma yla armutu toplamak gibi birşey
    sadece dalga geçiyorlardır bende sayısalcıyım mesela özellikle tm lerle dalga geçeriz ama öylesine yani ama fizik görmenin falan hayatta bazı faydalıarı oluyor yaşadım biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1C865604E

hangisinin zeki olduğu böyle ölçülmezki zaten elma yla armutu toplamak gibi birşey
    sadece dalga geçiyorlardır bende sayısalcıyım mesela özellikle tm lerle dalga geçeriz ama öylesine yani ama fizik görmenin falan hayatta bazı faydalıarı oluyor yaşadım biliyorum

Alıntıları Göster
    matematiğe kafan çalışıyorsa herşeye çalışır kafan ;)

şöyle bişey

Matematik ==> Dil

ama matematik bilmemen Dil zekanın olmadığını göstermez bence ama matematiğe çalışıyora dile zaten çalışıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: lftx

şöyle bişey

Matematik ==> Dil

ama matematik bilmemen Dil zekanın olmadığını göstermez bence ama matematiğe çalışıyora dile zaten çalışıyordur.

Alıntıları Göster
    ben katılmıyorum her matematik yapabilen insan dil öğrenemez arkadaşım
    bak yine dil öğrenenlerin bu noktada işleri küçümseniyor.
    dalga geçmek konusuna gelince o anlaşılıyo ama cidden tartışmalar oluyo
    harbiden hükümetin işine gelmez matların dil yapması zorunluluğu

• quote:

ben katılmıyorum her matematik yapabilen insan dil öğrenemez arkadaşım
    bak yine dil öğrenenlerin bu noktada işleri küçümseniyor.
    dalga geçmek konusuna gelince o anlaşılıyo ama cidden tartışmalar oluyo
    harbiden hükümetin işine gelmez matların dil yapması zorunluluğu

Alıntıları Göster
    walla bence ikisininde kendine gore zekası war.cunku matematik yapan dil yapamıyo dil yapan mat yapamıyo...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lftx

şöyle bişey

Matematik ==> Dil

Alıntıları Göster
    yok öyle bişey.Çok iyi matematikçiler biliyorum ,dili kafası almıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: lftx

şöyle bişey

Matematik ==> Dil

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D31AEED02

yok öyle bişey.Çok iyi matematikçiler biliyorum ,dili kafası almıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: lftx

şöyle bişey

Matematik ==> Dil

Alıntıları Göster
    burda yazdıklarnızın bi çıktısını alıp benim sacma
    salak konuşan komşularımıza ve
    matemetikçileri deha sanan i
    nsanlara göstereceğim...

• quote:

burda yazdıklarnızın bi çıktısını alıp benim sacma
    salak konuşan komşularımıza ve
    matemetikçileri deha sanan i
    nsanlara göstereceğim...

Alıntıları Göster
    matematik = zeka

buna itiraz etmeyin lütfen ama tutupta öss sorularına bakıp yorum yapmayın.Ordaki soruların zeka ile doğrudan bağlantısı yok.Çünkü bilgi gerektiren sorular var.Önemli olan matematiği kavrayabilme ve kalıp soruların gidiş yollarını öğrenmekten ziyade daha farklı çözüm yollarını bulmak veya orijinal sorularda yorum yapabilmektir.

Dilcileri küçümsemem fakat matematiklede kıyaslamam.Dil öğrenmenin sayısal zeka ile bağlnatısını kuramıyorum.Tamamen ezber yeteniğine dayanıyor

---------

sayısalcılarada dil sorusu çözme zorunlulupu getirilsin demişsin.Onu görünce mesajımı editliyorum ve diyorum.

Matematik yanında dil sorularını kıyaslaman bana kahkaha attırıyor.Ne alakası var kardeşimmm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 14 Kasım 2005, 0:04:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

matematik = zeka

buna itiraz etmeyin lütfen ama tutupta öss sorularına bakıp yorum yapmayın.Ordaki soruların zeka ile doğrudan bağlantısı yok.Çünkü bilgi gerektiren sorular var.Önemli olan matematiği kavrayabilme ve kalıp soruların gidiş yollarını öğrenmekten ziyade daha farklı çözüm yollarını bulmak veya orijinal sorularda yorum yapabilmektir.

Dilcileri küçümsemem fakat matematiklede kıyaslamam.Dil öğrenmenin sayısal zeka ile bağlnatısını kuramıyorum.Tamamen ezber yeteniğine dayanıyor

---------

sayısalcılarada dil sorusu çözme zorunlulupu getirilsin demişsin.Onu görünce mesajımı editliyorum ve diyorum.

Matematik yanında dil sorularını kıyaslaman bana kahkaha attırıyor.Ne alakası var kardeşimmm

Alıntıları Göster
    bende dil öğrencisiyim. matematik en nefret ettiğim dersti. şu an ersi yok ama öss'de çıkacak işte.

ama ben şunu keşfettim, isteyerek çalışınca yapılıyor. şimdiye kadar hep matematiğe bir nefretim vardı. gerçi şimdi de var ama önceleri istekli çalışmadığım için yapamıyordum. ama bu işi başaracağım diye başladıktan sonra eğer "gerçekten" kendine güveniyorsan yaparsın bence. ben yaptım şahsen. sadece birisi bana bir gaz verdi, ne olduysa ondan sonra oldu zaten. bi dilci olarak matematikten 30'da 24 yaptım ve bu hayatımda yapmadığım birşeydi. sadece işteyerek çalışacaksınız. gerçi ben halen nefret ediyorum ama yapmaktan başka çaremiz yok. öss sistemi bunu gerektiriyor.....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.