Şimdi Ara

matematiksel için CPU önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum.
    Bir PC toplamam gerekiyor ancak benim çalıştığım konu bilgisayar üzerinde yoğun matematiksel işlemler yapan bir kimya programı.
    P4 seviyesinde bir işlemci de bilgisayar saatlerce, bazen günlerce bu işlemi yapmak zorunda. Testleri inceliyorum CPU icin mesela 3D puanı, video işleme puanı veya Quake puanı vs. veriliyor. Acaba benim bu durumda hangi tür puanları göz önüne almam gerekiyor. CPU seçiminde kriterim ne olmalı bu durumda ? GHz değeri mi ? Cache Bellek değeri mi ? vs.

Not: Benim için CPU nun floating denen işlem hızı önemli. ilginize şimdiden tesekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifdu -- 1 Mayıs 2007; 18:46:38 >

• mantıken xenon server işlemcileri birden fazla işleme eş zamanlı cevap verebildiğinden bence bu işlemci senin işini görecektir.
  • paran ne kadar bilmem ama conroe alcağın kesin sana tavsiem E6600 dür daha yksek paran varsa extreme bişiler al hngi extreme olursa olsun :D
  • 4 çekirdek bir sistem almanı öneririm
  • AMD FX serisinden 2. El bi işlemci bulursan çok iyi olur FX 60 falan yada Fx 57 2.el bulman durumda çok iyi olacaktır

1 . el alacaksan core 2 Quad serisine bakmanı önericemm
  • öyle uzun süre hesaplama yapan program o neymiş öyle şaştım çok sağlam işlemci lazım gigaflop şampiyonu bi işlemci lazım sana
  • ACABA YAZILIMIN NASIL BİR YAZILIM eğer Tek çekirdek görüyorsa CORE 2 QUAD almak en matıklısı olacaktır çünkü 8mb L2 önbellek kullanımı var

EĞEr paranız yetmiyorsa ve aynı durumda iseniz Önerim AMd 3700 ALIP OC'lemek 3 GHZ seviyesine 2 GB dual DDR bellek kullanmak tabi ayrıca ...
  • asal sayı testinde intel işlemciler çok iyi sonuç çıkarıyordu
    ve super pi testlerinde de intel işlemciler çok iyi

kanaaitimce intel E6600 veya q6600 almanı öneririm
  • İşyerinde Amd64 3500 ve Core2duo 6300 işlemcili bilgisayarlarımız var. İnşaat mühendisliği hesaplamalarında kullanılan bazı programları kullanıyoruz. Genelde matris çözümlerini içeriyor bu hesaplamalar. Core2'ler bu işler için Amd 3500'den daha yavaş kalıyor uyarıyım. Ofis olarak Core2 almaktan pişmanız. Beklediğimiz performansı alamadık.

Birkaç inceleme yaptığımda intelin bilimsel hesaplamalar üzerine puanlama yapan sciencemark diye bir programda hep amd'den yavaş kaldığını gördüm. Yani bilimsel hesaplamalarda intel genel olarak yavaş kalıyor olabilir.

http://www.extremetech.com/article2/0,1697,2014652,00.asp

Kullandığınız programın çoklu çekirdek destekleyip desteklemediğine de bakarsanız iyi olur. Paranızı boşa harcamış olmazsanız böylelikle.

• Cevaplarıza ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaslar...Bu program(lar) birden fazla CPU yu destekliyor (32 CPU ya kadar desteklediğini duymuştum). Süre, üzerinde hesaplama yapılan moleküldeki atom sayısına paralel olarak artıyor. Tabii ben daha ufak sayıda ve basit yapılı moleküllerle hesaplamak durumunda kalıyordum. Yurtdışındakiler süperbilgisayarlarla yapıyorlar bu işleri....İlginiz ve bilginiz için tekrar teşekkür ederim.iyi aksamlar.
  • E4300 al sahinden mercedese binmis gibi olursun fiyatida cok uygun bu islemci sana fazlasiyla yeter extreme islemcilerin hic geregi yok fiyatlari arakadalarin soledikler 900$ asagi deil ve kesinlikle degmezz o paraya en fazla zenginsen E6600 dusunebilirsin E6600 sorasi acayip pahali zengin cocugu isi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carlito_Br

İşyerinde Amd64 3500 ve Core2duo 6300 işlemcili bilgisayarlarımız var. İnşaat mühendisliği hesaplamalarında kullanılan bazı programları kullanıyoruz. Genelde matris çözümlerini içeriyor bu hesaplamalar. Core2'ler bu işler için Amd 3500'den daha yavaş kalıyor uyarıyım. Ofis olarak Core2 almaktan pişmanız. Beklediğimiz performansı alamadık.

Birkaç inceleme yaptığımda intelin bilimsel hesaplamalar üzerine puanlama yapan sciencemark diye bir programda hep amd'den yavaş kaldığını gördüm. Yani bilimsel hesaplamalarda intel genel olarak yavaş kalıyor olabilir.

Kullandığınız programın çoklu çekirdek destekleyip desteklemediğine de bakarsanız iyi olur. Paranızı boşa harcamış olmazsanız böylelikle.

Carlito_Br arkadaşın dediklerini dikkate al bence,intel fanatiklerine aldanma

• işlemcinin güc tüketimine dikkat et elektrik faturası ağır olur sonra.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

quote:

İşyerinde Amd64 3500 ve Core2duo 6300 işlemcili bilgisayarlarımız var. İnşaat mühendisliği hesaplamalarında kullanılan bazı programları kullanıyoruz. Genelde matris çözümlerini içeriyor bu hesaplamalar. Core2'ler bu işler için Amd 3500'den daha yavaş kalıyor uyarıyım. Ofis olarak Core2 almaktan pişmanız. Beklediğimiz performansı alamadık.

Carlito_Br arkadaşın dediklerini dikkate al bence,intel fanatiklerine aldanma

intel fanatiklerini dikkate almasın, senin gibi amd fanatiğini dikkate alsın güzel iş ben intel fanatiği değilim ama c2d serisinin bu işi daha iyi yapacağını düşünüyorum. aslında bi amd birde intel makina da deneyipte görmesi daha mantıklı olur

• bence senin işine üstte arkadaşlarında dediği gibi xeon işlemciler daha çok yarayacaktır tercihin xeon veya opteron serisi olabilir kanımca
  • Tekrar merhaba arkadaslar..Verdiginiz bilgilerin hepsini dikkatle okuyorum.tekrar tesekkür ederim. Aklıma bir soru takıldı konuyla ilgili olarak. Kullandiğim programlar birden fazla işlemciyi taniyor. Peki Xp veya hangi işletim sistemi birden çok işletim sistemini destekiliyor acaba (ya da işletim sisteminin desteklemesi illa gerekli mi ? Program desteklese yeterli midir ?). Bu konuda da cahillim bayağı yüksek. ilginize ve bilginize simdiden tesekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifdu -- 4 Mayıs 2007; 11:13:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: akifdu

Tekrar merhaba arkadaslar..Verdiginiz bilgilerin hepsini dikkatle okuyorum.tekrar tesekkür ederim. Aklıma bir soru takıldı konuyla ilgili olarak. Kullandiğim programlar birden fazla işlemciyi taniyor. Peki Xp veya hangi işletim sistemi birden çok işletim sistemini destekiliyor acaba (ya da işletim sisteminin desteklemesi illa gerekli mi ? Program desteklese yeterli midir ?). Bu konuda da cahillim bayağı yüksek. ilginize ve bilginize simdiden tesekkür ederim.

XP 64 bit yada vista reel anlamda 64 bit ve çft çekirdek kullanır. Bunun yanında fedora da aynıdır. Kullandığın prg.lar linux desteği veriyorsa fedora ile kullanabilirsin.

bu konuda senin için en önemli kriter bütçe olacaktır. gönül ister ki imzaya yazdığım fantazi bilgisayarına sahip ol... tabii vga'lar sana gereksiz...

bir de kullanacağın programların adını sanını yazarsan daha reel yanıtlar alabilirsin...

• quote:

Büyük ihtimal kullandığınız yazılım çoklu çekirdek (multi core) desteğinden mahrum ve saat hızına bağlı. E6300 ü 2200MHz ye getirip deneyin bir de eğer durum hala aynı ise o sistemde mutlak bir sorun var demektir.

İntel işlemciler AMD nin önde olduğu zamanlarda bile matematiksel işlemlerde öndei idi. Encode decode uygulamalarında daha iyiydiler. Ve özellikle saat çevrimine bağlı uygumalarda fark açılıyordu. (Bazıları hızı seviyordu) Hatta oyun için AMD video vb işlemler için intel diye.

Ya da tüm bunların dışında sisteminizde bir sorun var keza bunun dışında ihtimal yok o sistemin geri kalması için.

____________________________________________________________________________

Bunun dışında işlem gücü için SPi (Süper pi) gibi yazılımların sonuçlarına bakabilirsiniz ayrıca test yazılımlarında CPU puanı bulunur ve bir de encoding decoding uygulamalarında kısa süren makbuldür.

İşlemci olarak intelin C2D serisinden birini öneririm. Bütçe doğrultusunda model önerebiliriz ancak şu an için bütçeyi 250$ altı dersek tavsiyem E6600 dür.

Ya da biraz masrafla 4 çekirdek serisinden birini seçiniz.

• Bu mesajım konuyu başlatan arkadaşın mesajına cevaptır. Eğer sorun matematiksel hesaplama ise baz alman gereken kriter SuperPi den kaç saniye aldığıdır işlemcinin ve bu süre ne kadar az ise matematiksel hesaplamada o işlemci daha iyi demektir. İşlemcilerin bench testlerinde bu değer veriliyor zaten fakat bu site yakın zamanda hız aşırtma veritabanı diye bir uygulama başlattı fikir sahibi olmak için orayada bakabilirsin. Benim tavsiyem intelin Core 2 Duo mimarisidir. Bu mimariden bütçene uygun bir seçim yapabilirsin.

Çoklu çekirdek desteğine gelince, program destekliyorsa işlemcilerinin tüm çekirdeklerini hesaplamada kullanabilirsin ki anladığım kadarıyla senin program biraz gelişmiş bir program ve bu desteğinin olması sürpriz olmayacaktır. Fakat o türde programlar genelde network üzerinde farklı bilgisayarların CPU larını kullanma imkan kabiliyetine sahiptir genelde yani diğer adıyla paralel processing yapabilirler. 32 CPU dediğide o anlama geliyor tahminimce yani bir networkte bulunan 32 pc nin CPU'sunu hesaplama için aynı anda kullanabilir. Bunun için tabii her pc ye o programın uygun eklentilerini kurman gerekir. Şimdilik bu kadar yeterli sanırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Bu mesajım konuyu başlatan arkadaşın mesajına cevaptır. Eğer sorun matematiksel hesaplama ise baz alman gereken kriter SuperPi den kaç saniye aldığıdır işlemcinin ve bu süre ne kadar az ise matematiksel hesaplamada o işlemci daha iyi demektir. İşlemcilerin bench testlerinde bu değer veriliyor zaten fakat bu site yakın zamanda hız aşırtma veritabanı diye bir uygulama başlattı fikir sahibi olmak için orayada bakabilirsin. Benim tavsiyem intelin Core 2 Duo mimarisidir. Bu mimariden bütçene uygun bir seçim yapabilirsin.

Çoklu çekirdek desteğine gelince, program destekliyorsa işlemcilerinin tüm çekirdeklerini hesaplamada kullanabilirsin ki anladığım kadarıyla senin program biraz gelişmiş bir program ve bu desteğinin olması sürpriz olmayacaktır. Fakat o türde programlar genelde network üzerinde farklı bilgisayarların CPU larını kullanma imkan kabiliyetine sahiptir genelde yani diğer adıyla paralel processing yapabilirler. 32 CPU dediğide o anlama geliyor tahminimce yani bir networkte bulunan 32 pc nin CPU'sunu hesaplama için aynı anda kullanabilir. Bunun için tabii her pc ye o programın uygun eklentilerini kurman gerekir. Şimdilik bu kadar yeterli sanırım.

+1907

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.