Zaten konuşulmuş ancak ben de yazayım. Laptop bataryası değiştirme işi çok sıkıntılı. Genelde eski pillerin bağlantısını kestiğiniz anda devre çalışmaz duruma geliyor, yeni pil taksanız da çalışmıyor. Bazı arkadaşlar eski pilleri sökmeden yeni pilleri takıyor, sonra eski pilleri söküyor. Bu durumda yine 2 seçenek var, ya üzerindeki yazılımdan dolayı düşük kapasite ile kullanmaya devam edeceksiniz ya da herhangi bir sorun olmayacak. Muadil bataryalarda bu değiştirme işleminin başarı oranı çok daha yüksek. |
Matkap İçin Pil Tavsiyesi (12C'lik 18650 Pil Test Ettim) (2. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Selamlar.
-
Selamun aleykum sayın Piladam resmini koyduğum pil orjinalmidir rengi farklıda bilgi verebilirmisiniz rica etsem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savsat2000 -- 30 Aralık 2021; 12:9:46 > -
Aleyküm selam, benim incelediğim pil farklı bu pil farklı.
Benim incelediğim 18650-25P, sizin baktığınız için 18650-25BL
Benim incelediğim yüksek güçlü, sizin baktığınız düşük güçlü ama uzun ömürlü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun
-
Bu değerli bilgi için teşekkürler emeğinize elinize sağlık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, sa internetten lazer aldım pilide 18650 3.7v, uzun süre gidebilicek bir pil arıyorum öneriniz nedir?
-
Hocam eğer lazeriniz yüksek güç tüketen bir model değilse. Alacağınız 18650 pil yüksek kapasiteli olabilir. 18650 pillerde ulaşılabilecek en yüksek kapasite 3500mAh civarı iken, yüksek güç uygulamaları için kullanılan pillerde kapasite değerleri daha düşüktür.
Kısaca lazerin uzun çalışmasını istiyorsanız kapasitesi yüksek 18650 pil almanız gerekiyor. Seçenek olarak LG 18650MJ1, Molicel M35A, EVE 35V gibi modelleri tercih edebilirsiniz. Eğer lazeriniz yüksek akım çekiyorsa, Molicel P28A 2800mAh model pili tercih edebilirsiniz.
-
T.
-
Muadil bataryalarda bu değiştirme işleminin başarı oranı çok daha yüksek.
Yazmışsınız ama tekrar sorayım.
Bir Rus'un YT videolarında aynı şeyi öğrendim.
Kore, Çin, vs. batarya modülü al, 18650lerini onların değiştir diye.
Merak ettiklerim...
Bu muadil bartarya modüllerinde, BMS illa var, değil mi?
Ama BMS, gerilimsiz kalınca kilitlenmeyecek şekilde olduğu için mi kurtarıyoruz?
Yoksa, orijinal batarya modülünde BMS yanında başka bir entegre daha var ama muadillerde bu mu yok?
İki durumda da... muadil batarya modülü... pilleri değişince... doğru kapasite ve doğru ömür rapor ediyor, değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 26 Eylül 2024; 23:22:23 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X