Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar matrix serisi 500 kere izleyen birisi olarak söylüyorum ve tamamiyle filimi anlamış birisi olarak konuşuyorum eğer gerçekten kafanızda soru işaretleri kaldıysa sorun hemen cevaplıyayım size :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilseaaa -- 3 Şubat 2014; 17:17:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: devilseaaa

Evet arkadaşlar matrix serisi 500 kere izleyen birisi olarak söylüyorum ve tamamiyle filimi anlamış birisi olarak konuşuyorum eğer gerçekten kafanızda soru işaretleri kaldıysa sorun hemen cevaplıyayım size :)))

İlk sayfadaki sorularıma cevap verebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Google-

Oo topic kopmuş bende bakan olmadı sandım.Buyrun benim sorulara..

-Film Sonlarında, 2-3 saniyelik bir goruntu vardi hersey yenileniyor kedi falan geciyor hatta yenilenince tekrar geciyor.Bu ne anlama geliyo Matrix 7. Kez mi kuruluyor...

-Birde bi yerde "Bunlar Matrix in 6. versioyunundan geliyorlar" diye bir söz vardi.Bu 6. versiyonu çok anlayamadım.Ayrıca Bunlar 6. versiondan geliyorlar derken kendileri o anda nerdeler?

Not:Bir arkadaşım tarihteki kavimlerin 6 kez tamamen yok oldugunu, bu 6. versiyon ile bunu anlattıklarını söylemişti.

-Ayrıca 2.Film de Milyonlarca Smith Oluşma sahnesinin başında, Smith Bizim Esas oğlan ile konuşurken "owererite" senin üzerine yazıldım falan diyordu.Burda Matrixin yazılımı ile ilgili birşey söylüyor bunu da anlayamadım.

-Ondan sonra, Bizim Neo, Trinity ile makinalar şehrine giderken bi anda bulutların uzerine cıkıp güneşi görüyorlar, ordaki espri nedir.

Aklıma geldikçe yazarım...

Bunu diyorsun heralde arkadaşım yanlış görmediysem gelelim sorularına.

1.Flimi tekrardan izlemem lazım uzun süre geçti ama çok net hatırlıyorum ama tekrardan bakmak lazım tabikide tam sahne sahne ezberlemedim ama söyliyim dediğin şey dejavudur 1.flimde neo kahini görmek için matrixde girdiklerinde merdivenlerden yukarıya çıkarken arkasından bir kara kedi geçiyor sonra bir daha geçiyor her neyse olayı uzatmıyım :D ve açıklama olarak neoya şöyle diyorlar:Dejavu matrixde bir dalgalanmadır birşeyi değiştirdiklerinde olur.Son sahnedede barış imzalandığı için gökyüzü artık aydınlanıyor eski haline gelirken matrixdeki değişikler olduğundan oluyor o olay.
    2.Bu matrix 6 kez kurulduya tekrardan kusursuz olanı bulmak için (gene bulamadı mimar :/) Bu neoylada 6.matrix kurulduğunda tanıştıkları için kısacası flim 6. versiyonda geçdiği için öyle diyorlar kendileride 6.versiondalar peki diğer versiondaki adamlar?(1. version 2. version vb) eski versionlardaki bazı adamların hala yaşadığığı biliyor o anlamda bunlar 6. versiondan dediler mesela o şimdi isimini söylerimde bilmeyenler olur 2. flimde matrixi kuran benim diyen eleman varya o ilk baştan beri var mesela umarım anlatabilmişimdir karışık oldu birazcık :).

3.Arkadaşının dediğinden hiçbirşey anlamadım 6. kavimdeki herkesin yokfalan olduğu yok neocuğumuz gidiyor birtek:(.
    4.Bak birazcık uzun olucak ama vaktin varsa dinle şimdi normalde bildiğimiz gibi ajan smith uçarmıyor mesela bunlar hep sonradan gerçekleşen olanlar kopyalama yeteneğide yok bu adamın sadece sadece kulağındaki o aletler sayesinde diğer elemanlarıyla haberleşip kimin nerede olduğunu sinyal alıyorlar o flimde gördümüz bu hat teklikeli bu hat dinleniyor espiside o olay işte 1. flimde genç kırmızı kadını tasarlayan bir çocuk var onu tuzağa sıkıştırıp öldürüyorlar işte hat dinlendikleri için yerlerini buluyolar her neyse uzattım.şimdi neo smithi yendikten sonra smithin programdan silinmesi gerekiyor ama silinirken bir hata ortaya çıkıyor ve bu neonun üstüne yazılıyor smithimiz onun birkaç özelliğini(uçma) gibi kazanıyor tabiki başka özelliklerde kazanıyor kendini kopyalama gibi.Olay öyle işte.Kısaca yenildikten sonra silinmesi lazım ama silinirken sorun oluyor daha güçlü bir virus olmaya başlıyor.
    4.Şimdi arkadaşım 1. flimde anlattıkları gibi insanlar yapay zekayı buluyor yani düşünebilen makineleri buluyor ve ondan sonra insanlar ile makineler arasında savaş çıkıyor ve makineler savaşı kazanıyor insanlar son bir çare olarak bu makinelerin güneşten enerji aldıklarını keşvediyorlar ve gökyüzüne bir bomba yolluyorlar ve bu güneşi kapatıyorlar ve makinelerde insan bedenini enerji kaynağı olarak görüp onların beynine sanal olarak matrixi yansıtıyorlar.işte konudan sapmıyım kısaca İnsanlar gökyüzünü kapatıyor oradaki espiri derken ne demek istediğini anlamadım umarım bu yazdığım doğdudur bi arkadaş yanlış görmediysem yok makineler gökyüzünü kirletmişler falan demiş öyle birşey yok yani

Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

ARKADAŞLAR BU ARADABAZI ARKADAŞLAR ÇOK YANLIŞ BİLGİLERE SAHİP VE 1. SAYFADA BUNUN ÜZERİNDE DURULMUŞ ZİONA GERÇEK DEĞİL DİYORLAR ONLAR BİRDAHA İZLESİNLER FLİMİ ARKADAŞLAR ZİON TAMAMİYLE GERÇEKTİR MAKİNELERDEN KURTULAN BİR GRUP İNSANIN MAKİNELERDEN KAÇMAK İÇİN YERİN ALTINDA KURDUĞU ŞEHİRDİR ZİON TAMAMİYLE GERÇEKTİR 3. FLİMDEDE MAKİNELER OLAYI ÇAKIYORLAR VE BÜYÜK MATKAP GİBİ ALETLERLE YERİ DELİP ZİONA O KENDİSİNDEN KAÇAN İNSANLARI ÖLDÜRMEK İÇİN GİRİYORLAR ARKADAŞLAR YANİ NEOYLA SMİTH İLE ALAKASI YOK BU İŞİN KISACASI ZİON GERÇEKTİR TARTIŞMA YOK KİLİT :D

• devilseaaa kullanıcısına yanıt
    Ne kadar da guzel anlamissin, masallah alcakgonulluk de pacalardan akiyor. ben hala soyluyorum zion da matrix dunyasi gibi sanal diye, simdi ne olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

Ne kadar da guzel anlamissin, masallah alcakgonulluk de pacalardan akiyor. ben hala soyluyorum zion da matrix dunyasi gibi sanal diye, simdi ne olacak

Öncelikle şakamı yaptın ciddimi söyledin pek anlamış değilim ama :D eğer ciddiysen her türlü tartışmaya girebilirim yani tartışmayada gerek yok zaten doğru olan şey belli ama yapıcak birşey yok.Bana nereden zionun sanal olduğunu söylermisin acaba nereden kapıldın bu fikre eğer zionda sanalda gerçek dünya diye bir yer olmuyor o zaman :D 1. flimde söylüyor zaten zionun gerçek olduğunu daha nereden kapılıyorsunuz bu fikre ben anlamış değilim :D
  • devilseaaa kullanıcısına yanıt
    İki nedenle kapiliyorum, birincisi neo gercek (yani sanal) dunyada da ayni yeteneklere sahip. demek ki ayni fizik kurallari (daha yakin bir kavram bulamadim) gecerli. otekisi ise benim cikarimimi dogrulamasi. bana kalirsa matrix hesaplanirken o hata var ya, o hatayi bulmak icin, cigin daha onceden dagin zirvesinde patlatilmasi gibi, neo-trinity-... yaratiliyor, ajan smith yaratiliyor, bunlarin diger programlar esliginde rollerini oynayip matrixteki hatanin duzelmesine on ayak olacak senaryoyu olusturmaya calisiyor mimar ve kahin. Tatbikat yani. bu sirada da virus antivirus iliskisi icerisinde yarattigi neo ve smith'i izledik biz de. yani bana kalirsa tum izlediklerimiz sanal

• pelerinli kullanıcısına yanıt
    Zion'un sanal oduğuyla ilgili senaryodan bir cümle bul inanalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 4 Şubat 2014; 10:36:32 >
  • Benim anlamadığım filmin sonunda sanal dünyayı kurtarıyorlar ama insanlar gerçek dünyada halen makinelere falan bağlı mı kalıyor?

• Animatrix'i izleseniz sorulan soruların en az %70'i sorulmazdı bu başlıkta.
  • Zion'u kurtarıyorlar matrix'i değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Zion'un sanal oduğuyla ilgili senaryodan bir cümle bul inanalım

film sana belli bir perspekektiften anlatiyor. yani size tamamen ne gercekse sunmuyor, akil yurutmeni istiyor. izlediyseniz, 12 angry man gibi.

• quote:

Zion'u kurtarıyorlar matrix'i değil

Iyi de son sahnede falcı ile Trinity deniz kıyısında konuşmuyorlar mıydı? Gerçek Dünya bildiğin Mars gibiydi zaten.

• Trinity ölüyor hocam,son sahnede mühendis ile kahin sohbet ediyor.
  • Matrix: 10/10
    Matrix 2: 7/10
    Matrix 3: 4/10

Animetrixler güzel...

Film serisi sona doğru gizemini ve kalitesini düşürdüğü için, üzerinde pek fikir yürütmedim. Anime dünyasına aşikar olan herkes zaten az çok film hakkındaki sorulara net cevaplar verebilir...
  • quote:

Trinity ölüyor hocam,son sahnede mühendis ile kahin sohbet ediyor.

Karıştırmışım orayı. Izleyeli uzun zaman oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

quote:

Iyi de son sahnede falcı ile Trinity deniz kıyısında konuşmuyorlar mıydı? Gerçek Dünya bildiğin Mars gibiydi zaten.

kahinle / mimar konuşuyordu...
    trinity değil

mimar erkek olan
    kahin bayan yaşlı zenci olan.. 2.filmde ajan smith onunda izini bulup kendini ona kopyalıyor ve onunda tüm güçlerine sahip oluyor ve böylece 3.filmde çok güçlü oluyor... tüm matrixi kendi kopyalarıyla doldurmasının sebebide budur...
    sahne giflerini veriyorum

MATRIX filmi ile ilgili..

evet soruları alayım?
    />

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

quote:

kahinle / mimar konuşuyordu...
    trinity değil

mimar erkek olan
    kahin bayan yaşlı zenci olan.. 2.filmde ajan smith onunda izini bulup kendini ona kopyalıyor ve onunda tüm güçlerine sahip oluyor ve böylece 3.filmde çok güçlü oluyor... tüm matrixi kendi kopyalarıyla doldurmasının sebebide budur...
    sahne giflerini veriyorum

evet soruları alayım?
    />

Peki bana en son sahnede Neo ile Smith dövüştü kim kazandı kim kaybetti. Neo öldü mü ve en onemlisi Smith nasıl patladı? Biraz ayrıntı verebilirsen sevinirim son soru ile ilgili.

• son savaşta giflerini verdiğimden sonraki olan dövüşte matrix içinde ajan smith kazanmıştır ve neonun bedenini oan kopyalamıştır ama bu bir taktikdir...
    oan makinedeki ana pc yani şu;

sistemi resetler sıfırlar matrix yeniden yazılır ve kazanan neo olmuş olur..ve böylece neo ile makineler arasındaki anlaşma gereği barış gelir AJAN SMİTH ÖLÜR..

neo bence ölmedi.. bunu sslerle kanıtlamışdım... kamera son kadrajda makinenin üzerinde bir gemi onu taşıyordu

ve oan neonun gözünden ışıklar süzmesi olarak gördük son kez şehri...

ek detay;
    matrix4ün çekilmeme sebebi senarist ve yönetmenin anlatacağımız seriyi 3seride anlattık tamamladık demesiyle son noktayı koydu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 7 Şubat 2014; 9:53:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

son savaşta giflerini verdiğimden sonraki olan dövüşte matrix içinde ajan smith kazanmıştır ve neonun bedenini oan kopyalamıştır ama bu bir taktikdir...
    oan makinedeki ana pc yani şu;

sistemi resetler sıfırlar matrix yeniden yazılır ve kazanan neo olmuş olur..ve böylece neo ile makineler arasındaki anlaşma gereği barış gelir AJAN SMİTH ÖLÜR..

neo bence ölmedi.. bunu sslerle kanıtlamışdım... kamera son kadrajda makinenin üzerinde bir gemi onu taşıyordu

ve oan neonun gözünden ışıklar süzmesi olarak gördük son kez şehri...

ek detay;
    matrix4ün çekilmeme sebebi senarist ve yönetmenin anlatacağımız seriyi 3seride anlattık tamamladık demesiyle son noktayı koydu..

Şimdi eğer kazanan smith ise neden barış sağlandı?

Benim anladığım şu;

Smith kazandı. Smith neoyu kopyaladı. Sonra neo kaybettiği için makinalar neoyu öldürdü. Neo ölünce smith öldü. Sonra smith ölünce makinalar smith'den kurtulduğu için barış sağladı.

YADA

Smith neo'yu kendine kopyalayınca makinalar NEO'nun bedeni üzerinden smithe ulaşıp smitihi parçaladılar. Böylece neo kendini feda ederken kazanmış oldu ve barış sağlandı.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.