Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Google-

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ucimentay

ben zion sehrinin gercek olduguna inaniyorum :) ruya icinde ruya yok diyorum.
    tabi bazi bosluklar olusuyor.

neo kopyalanip smith in yok edilmesi ile barisi sagladktan sonra o son sahnede gordugumuz memleket neresi diye sordum ?kendikendime.

orasi Matrix olsa insan tarlalarinda uyutulan pil olarak kullanilan insanlarin uyandirilmasi mumkun degil delirme risklerinden oturu (Morpheus baskan soluyodu bi sahnede). nolucak onlara ? ( sonucta matrix icinde bulunan her insan bi tarla pili )
    makineler insanlari kullanmayi birakiyorlar mi ?
    ya da artik klonlamiyorlar mi ?
    ole olsa makineler nasil yasayacak ??

hadi zion sahte olsun yine ayni sey yasanacak insanlara zulm devam edicek.
    ne bicim baris bu ?
    izlediklerimizin hepsi matrix icinde ise insanlar (neo,tri,morph ve zionun tamami ) nerede ? hic bilgi yok ? biyerden baglanmalari gerekiyor sonuc olark.

Neo nun gozleri kor iken yaptigi show! ise adam mesih gibi bisi zaten mucizeler yapabilmesindn oturu Zionun olmamasina baglanmasi :/ dusundurur hep.
    zaten adam secilmis kisi bosuna mi arayip durdular onu :)

Kahin ile Mimarin konuştuğu sahneyi diyorsan orası matrix. Ama yeni matrix olabilir. Yani yeni versiyon. Çünkü kedi falan geçerken son sahnede yine dejavu oluyor.

Barış sağlanınca makinalar Zion'a saldırmaktan vazgeçiyorlar. Matrix'te ise uyanmak isteyenlere izin veriyorlar. Sonuçta herkes matrixten haberdar değil veya herkes uyanmak istemeyebilir. Yani makinelerin güç kaynakları bitmeyecek.

O kısım biraz sıkıntılı gibi geldi bana

Uyanmak isteyenler zion gibi biyerde mi yaşayacak?

Evet aynı Neo'nun uyandığı gibi. İlla zionda yaşamaları şart değil. Yeni şehir kurarlar.

O gemileri yapan zekalar kurar kurmasına da gerçek dünya/gökyüzü/güneş için verilmiyor mu bu savaş. Ondan bahsediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mr.Loney kullanıcısına yanıt
    Robotlar insan tarlaları olmazsa yaşayamıyorlar onlardan enerji üretiyorlar,dolayısıyla insanların matrix'ten ayrılmasına izin vermeleri mantıksız olur.Savaş insanların hayatta kalması için veriliyor bir taraf zion'u korumaya çalışıyor öbür taraf saldırmaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

quote:

Zion'u kurtarıyorlar matrix'i değil

Iyi de son sahnede falcı ile Trinity deniz kıyısında konuşmuyorlar mıydı? Gerçek Dünya bildiğin Mars gibiydi zaten.

kahinle / mimar konuşuyordu...
    trinity değil

mimar erkek olan
    kahin bayan yaşlı zenci olan.. 2.filmde ajan smith onunda izini bulup kendini ona kopyalıyor ve onunda tüm güçlerine sahip oluyor ve böylece 3.filmde çok güçlü oluyor... tüm matrixi kendi kopyalarıyla doldurmasının sebebide budur...
    sahne giflerini veriyorum

MATRIX filmi ile ilgili..

evet soruları alayım?
    />

Orayı karıştırmışım, peki sonuç olarak sadece Matrix'i kurtarmıyorlar mı, gerçek dünyaya halen makineler hakim olmuyor mu?

matrix yeniden yazılıyor...son kişi seçilmiş neo barışı getirdiğinden matrixde kavga savaş ve üstünlük oyunları oynanmıyor artık...
    çünkü düşman kalmadı.. ajan smith/fransız /yapay zekalı makineler
    insanlar ile makineler arasında yeniden barış sağlandı ve gökyüzü tekrardan güneş gördü..

Gökyüzü tekrar güneş mi gördü???Matrix'ten mi bahsediyorsun???Gerçek dünyada güneşi görmek mümkün değil.

gerçek dünyada güneişi görmek mümkün.. makineler güneş sisteminimi bozduda haberimiz yok? bukadar kesin nasıl konuşabiliyorsunuz anlamıyorum.. evet dünyada savaş olmuş yapay zekalı robotlar üstün gelmiş yeni bir sistem olşturulmuş ama güneş ve uzay ilgili hiçbir detay geçmiyor geçiyorsa bana filmin dksını söyle birdaha bakayım satır satır kare/sn ezberimde

• demircibu kullanıcısına yanıt

Bu sahnede Morpheus Neo'ya robotlarla olan savaştan bahsederken "ilk kim saldırdı bilmiyorum ama gökyüzünü yakan bizdik diyor"İlk makineler güneş ışını olmadan çalışmıyor,o yüzden insanoğlu son çare olarak güneş ışınlarının dünya'ya girmesini engelliyorlar,(Animatrix'te detaylı olarak anlatılıyor).Eğer güneş ışınları olsaydı makinelerin işine gelmezmiydi,o zaman makinelerin zaten insanlara ihtiyacı olmazdı insanları sırf enerji üretebilmek için kullanıyorlar,bütün insanları yok ederlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 15 Şubat 2014; 1:28:21 >
  • quote:

/>

Bu sahnede Morpheus Neo'ya robotlarla olan savaştan bahsederken "ilk kim saldırdı bilmiyorum ama gökyüzünü yakan bizdik diyor"İlk makineler güneş ışını olmadan çalışmıyor.Ayrıca Animatrix'te insanların gökyüzünü nasıl yok ettiği anlatılıyor.Eğer güneş ışınları olsaydı makinelerin işine gelmezmiydi,o zaman makinelerin zaten insanlara ihtiyacı olmazdı insanları sırf enerji üretebilmek için kullanıyorlar

cevaplıyorum; bunu sana 2sahneyle kanıtlıcam...

trinity olmayan güneşimi görüyor burda?

1.güneşin hala var olduğu.. ve trinityin dedikleri ben güneşi hiç görmedim demesi ve güneşi görmesi bu 3.filmde geçiyor

enerji ve insanların neden uyutulduğuna gelirsek cevaplar;
    Yıl, 2100

Kendilerinin enerji kaynağı olarak kullanılmasını hiçbir insan kabül etmiyordu ve karşı geliyordu, karşı gelenler öldürüldü. İnsanları bayıltarak kullanmayı deneyen makineler bayılan vücudun metabolizmasının yavaşladığını ve elde edilen enerjinin düştüğünü biliyorlardı. İnsanları zihinleri açık bir şekilde kontrol altında tutmanın yollarını arayan makine ırkı bu mekanizmayı geliştirmeyi başardı.

Zero One etrafında devasa tarlalar oluşturdular, bu tarlalarda bulunan milyonlarca pot kapsülleri içinde insan vücudunu fizyonun yeni bir türüyle birleştiren makineler, her bir bedeni bilgisayar tabalı olarak kurdukları sanal bir dünyaya bağladılar.

İnsanlar bu sanal dünyada yaşadıklarını zannederken, tamamen açık olan zihinleri, bedenlerinin maximum enerji üretmesini ve makinelerin ihtiyaç duydukları enerjiye kaynak olmalarını sağlıyorlardı. İşte bu sistemin tamamına Matrix dendi.

Matrix sisteminden gelen bu enerji, büyük enerji hatlarıyla Makine Şehri'ne gönderiliyordu ve makineler olağan faaliyetlerini bu enerji türüyle gerçekleştirebiliyorlardı.[simage][/simage]

Alakasız bir cevap vermişsin bunları zaten biliyorum.Ben Güneş yok edildi demedim.İnsanlar gökyüzünü yakmış yani atmosfere güneş ışınlarının girmesini engellemişler,ancak belli bir katmanı geçince güneşi görmek mümkün (3.filmde hovercraft'la belli bir yüksekliğe çıkıyorlar orada görüyorlar)Ama bir daha yeryüzünde güneş'i görmek mümkün değil,sürekli kalın bir bulut tabakasıyla kaplı,öyle olsa makineler bir yolunu bulup atmosferi tekrar açarlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 15 Şubat 2014; 1:45:23 >
  • quote:

Alakasız bir cevap vermişsin bunları zaten biliyorum.Ben Güneş yok edildi demedim.İnsanlar gökyüzünü yakmış yani atmosfere güneş ışınlarının girmesini engellemişler,ancak belli bir katmanı geçince güneşi görmek mümkün (3.filmde hovercraft'la belli bir yüksekliğe çıkıyorlar orada görüyorlar)Ama bir daha yeryüzünde güneş'i görmek mümkün değil öyle olsa makineler bir yolunu bulup atmosferi tekrar açarlardı.

peki tek cevap vercem filmin çekildiği sahneyi paylaşıyorum seninle..filmi aç sana saniye dksını verim izle o sahne gerçekmi değilmi? trinityin dedikleri aynen dediğim gibimi değilmi :)) sonra yine konuşalım..

bunlardan sonra hala güneş yok dersek yeni senaryomuz hayırlı olsun deriz

Güneş var zaten ben yok demedimo sahneyi'de biliyorum.Kalın bulut tabakası yüzünden atmosferi geçemiyor ışınlar.tekrar söylüyorum belirli bir yüksekliğe çıkınca görülüyor güneş o bulut tabakasını geçince,ama yeryüzüne ışınlar ulaşamıyor,ulaşamazda sonsuza dek barışta gelse savaşta olsa dünyada yaşam bitmiş,yoksa makineler zaten bir yolunu bulup o bulut tabakasını temizlerdi.İnsanoğlu tamir olamayacak şekilde canına okumuş atmosferin. Animatrix'i tekrar seyretmeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 15 Şubat 2014; 2:03:53 >
  • 13 Şubat 2014; 21:30:13 adlı mesajınız

quote:

Gerçek dünyada güneşi görmek mümkün değil.

benda cevapları verdim zaten...
    artık dünyada savaş bitti hem bizim dünyamız hemde matrixde... dolayısıyla güneşi görmek mümkün ve filmin sonlarında görünüyor...

dünyada yaşam bitmiş değil öyle olsa zionda yaşam olmazdı zion insanların saklanıp yaşadığı tek yer(son kurtarılmış bölge) bu 2ayrı kutsal kitapda geçiyor 100kere yazdım bunu bu filmde ordan alıntı yapmış filmdeki geçen ve yazılan yazıların çoğu alanında en iyileri tarafından olan kişilere sorulup yazılmış ve buda dünya içinde mümkün.. en azından izlediklerimize göre yorumluyoruz.. herkes istediğine inanabilir nasıl hala ziona sanal diyor bazı arkadaşlar ki bizde anlatıyoruz detaylı şekilde:))
    bir arkadaşımız konuda çok güzel yazdı dediki wachowski kardaşler bir senaryo yazdı film yaptı siz ordaki senaryoya karşı çıkıyor inanmıyorsunuz :)) çok doğru diyor aynen durum bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 15 Şubat 2014; 2:07:17 >

Hocam ben Türkçe konuşuyorum,yazdıklarımı dikkatli okuyormusun?Barış gelince bulutlar "aaaa barış geldi hadi dağılalımda dünya biraz güneş görsün"mü diyecek?Bulutların düşünme yetisi mi var?Yazdıklarının hiçbir mantık bulamadım.Zion'da makineler olmasa oksijen ve su üretemezler.Bağımlı yaşıyorlar,başka yerde yaşam yok.2.filmde konsey başkanı mıydı neydi Neo ile sohbet ederken bahsediyor.Barış konusuna gelince barış:makinelerin Zion'a saldırmaktan vazgeçmesi.Makineler İnsanlardan enerji üretmeye devam edecekler çünkü başka enerji üretecekleri bir kaynak yok.Sen bütün seriyi aç bir daha seyret başta Animatrix olmak üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 15 Şubat 2014; 2:22:50 >
  • quote:

Hocam ben Türkçe konuşuyorum,yazdıklarımı dikkatli okuyormusun?Barış gelince bulutlar "aaaa barış geldi hadi dağılalımda dünya biraz güneş görsün mü diyecek mü diyecek"?Yazdıklarının hiçbir mantık bulamadım.Zion'da makineler olmasa oksijen ve su üretemezler.Bağımlı yaşıyorlar,başka yerde yaşam yok.2.filmde konsey başkanı mıydı neydi Neo ile sohbet ederken bahsediyor.Sen bütün seriyi aç bir daha seyret başta Animatrix olmak üzere.

çok fazla izledim ben... cevaplarımdan sonra yazılarını değiştin sen.. atmosfer ile bulutların üstüne çıkmaları sonradan yazdın.. ilk mesajınla sonraki yazdıkların farklı...
    animatrix diye tutturdun...

Burada Matrix evreninin yaratılmasında katkısı olan anime film yapımcıları ile görüşülerek, işbirliği sağlanmıştır.

sana bende şunu diyorum ısrarla anlamıyorsun ana pc dilinde assembly ilede yazabilirim...

şu yaşanamaz dediğin dünyada zion nerde? dünya dışındamı dünya içindemi yoksa zion sence sanalmı ?

Filmde nerede olduğundan bahsedilmiyor,Dünya üzerinde herhangi bir kıtada olabilir.
  • fotodaki terimler ve uzay hakkında kesin birşey diyemem fikir yürütemem ama
    ziondaki enerji için şöyle yorumlar var

http://www.kolikler.com/liste/cevap/1691/matrix/hadi-makinalar-enerjilerini-insan-tarlalarindan-aliyor-Zion-enerjiyi-nerden-aliyor

yoruma gelll

quote:

babacım ne teknolojisi yahu. zionlular giydikleri donu bile elde örüyolar. ne kuru pili ne teknolojisi. Filimde neo ile konsey üyesi tonton ihtiyarın makina dairesindeki diyaloğundan enerjinin nereden geldiğini konsey üyesinin bile bilmediğini anlıyoruz. yani senarist diyorki. çok kurcalamayın. oluyo işte bi şekilde. ama illa mantıklı cevap arayacaksanız yanlış tarafa koşuyorsunuz. nükleer enerji varsa neden insan tarlaları hibi verimsiz bir enerji kaynağına bukadar kaynak harcıyor makinalar? yok olmamış. eniyisi bikaç kere daha açıp kapatın siz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 15 Şubat 2014; 3:33:25 >

• Bir kişi bile Baudrillard demedi mi şurada?
  • konuyu açan arkadaş bombayı bırakmış gitmiş
  • Kusursuz bir film değil. Sonuçta kul yapımı.. Mantık hataları barındırmaları normal. Hatasız , mükemmel bir film, hikaye
    aramaya çalışırsanız , filmin yapımında emeği geçenlere haksızlık etmiş olursunuz.
    Ayrıca filmin içinde belgesel niteliğinde; her soruya, her duruma açıklama getirmek sıkıcı olacağından, bazı
    konuları izleyicinin yorumuna bıraktıklarını düşünüyorum.
  • efsane bir filmdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atalay`

Bir kişi bile Baudrillard demedi mi şurada?

Simulasyon ve Simülaklar Psikoloji dersinde muhabbeti olmuştu bu konuyla ilgili. Ama konu farklı birşey hacı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Atalay`

Bir kişi bile Baudrillard demedi mi şurada?

Simulasyon ve Simülaklar Psikoloji dersinde muhabbeti olmuştu bu konuyla ilgili. Ama konu farklı birşey hacı

Wachowski kardeşler Baudrillard'dan ilham aldıklarını söylüyor ama Baudrillard onları simülasyonu ve felsefesini yanlış anlamakla suçluyor. Adam haliyle kızgın, fikrini alıp popüler kültür ikonu haline getiriyorlar. Bir şeyler üretmek? yok.
  • quote:

Matrix'in Hikayesi

1- İkinci Rönesans
    Milenyum çağının ortalarında insanoğlu yapay zekaya can vermiş ve tüm yükümlülüklerini makinelere devrederek yavaş yavaş tüketim toplumuna dönüşmeye başlamıştır.Robotlar insanların verdiği tüm görevleri yerine getirmekte fakat bu canlılardan saygı görmemektedir.Bir robot sahibine direniş gösterir ve insan gibi bir zekaya sahip olduğu için insan gibi yargılanır.Dava sonucunda o ve onun modelini imha etme kararı alınır ve robotlara karşı tam bir saldırı başlar. Sosyal ortamdaki son robot çalışmaz hale geldikten sonra diğer modeller birleşir ve dünya üzerinde bir noktada birleşerek kendilerinin "01" olarak adlandırdıkları bölgede toplanırlar. Birkaç dönem sonra üretip dünya pazarına sundukları cihazlar tüm gezegenin ekonomik dengesini bozunca durumun ciddiyetini anlayan insanlığın tüm liderleri birleşir ve robotların başlıca enerji kaynakları olan güneş'in karartılması kararını alırlar

2 - Savaş
    Dünya atmosferine atılan sis bombası benzeri kimyasallarla gezegenin hiçbiryeri güneş görmeyecek şekilde kapatılır ve arkasından insanların taarruzu başlar.Fakat makineler onların aciz bedenlerinin saldırısına hazırlıklıdır.Dev makine ordularıyla insanlığı yeryüzünden silen robotlar savaş sonrası gözünü mazlumlara diker

3 - Yeni Dünya Düzeni
    Savaşta insanoğlunun bedenini derinden inceleyen makineler, yok olan güneşin ardından yeni enerji kaynaklarına yönelir. Araştırmalarının sonunda insan bedenindeki ısıyı füzyonun bir türüyle birleştirip elektrik enerjisine dönüştürebilen makineler, buldukları üreyen ve kendini yenileyebilen bu yeni enerji kaynağının beyinlerini insanlığın en mükemmel yıllarını içeren Matrix adını verdikleri simulasyonla uyuşturarak bedenlerinden faydalanır ve bu şekilde karşılıklı bir yaşam döngüsü oluşur

4 - Matrix
    Matrix programının tasarımcısı (Architect) ilk sürümlerde insan için tamamen kusursuz bir dünya kurar.Bu mükemmel dünyaya inanmayan insanlar simulasyondan uyanmaya kalkışır.Tam tersi bir dünyada ise insanlar simulasyonun içinde ölmektedir.Mimar güncelleştirmeler sonunda en son 19.yüzyıl dünyasını inşa eder ve insan psikolojisini araştırmak üzere programa Kahin (The Oracle) karakterini dahil eder. Yıllar içinde anormal insanların yeniden uyanmayı denemesi ve bunların birleşerek sistemi çökertmesi riskine karşılık kahin programa "Seçilmiş Kişi" (The One) senaryosunu entegre eder. Programa göre seçilmiş, Matrixte üstün güçlere sahip olacak, ve insanları matrix'ten kurtaracaktır

5 - The One
    Yüzyıllar süren Seçilmiş kişi döngüsünde kurtarılan insanlar gerçek dünyada Zion adını verdikleri yeraltı şehrini kurar ve insanlığı orada devam ettirirler. Hovercraft benzeri uçan gemileriyle yeryüzüne yaklaşarak korsan sinyallerle matrix'e geçici olarak yeniden girebilen zion insanları hayatlarını olası savaşı durdurabilmesi ümidiyle seçilmiş kişiyi matrixte arayarak geçirirler.Bu kaçak girişleri önlemek maksadıyla sisteme Ajan adı verilen matrix'e bağlı her kişiliğe girip çıkabilen sistem temellerine uygun olarak güçlendirilmiş programlar yerleştirilmiştir.Zionlular Matrix'te seçilmiş kişiyi ararken ayrıca ajanlardan da kaçmak zorundadırlar

6 - Döngünün Sonu
    Kahinin uyanmayı deneyen insanları temizlemek için, her iki tarafta tüm insanların ölümüyle sonuçlandığı bu reset-loop çözümüne bir süre sonra kendi de razı olmamış ve son döngüde seçilmiş kişiye yüklediği gücün aynısını Smith adlı bir ajanada yükleyerek onları kendi haline bırakmıştır.Virüs gibi kendini kopyalayan smith tüm matrix'i ele geçirir ve donanımsal olarak matrix'i kontrol eden makinelerede bulaşmaya başlar.Virüs tehdidi altında olan makineleri kurtarabilecek tek kişi ise o dönemdeki seçilmiş kişi olan Neo'dur

7 - Barış
    Makine şehrine giderek anlaşma yapan Neo, Matrix'e yeniden girerek Smith ile karşılaşacak, fakat ona entegre edilmiş kodun kendisininkiyle aynı oldugunu farkettikten sonra virüsün kendisinede bulaşmasına izin vererek onu ve kendini tamamen yoketmiş olacak, ve anlaşma gereği Makinelerle insanlık arasındaki savaş sona erecektir.

Kaynak

Belki konu içerisinde paylaşılmıştır sayfalara henüz bakamadım. Yeni başlayanların işine yarayacak bilgilerle dolu bir yazı. Bazı arkadaşlar da oldukça güzel açıklamış bazı püf noktaları. Kurabiye olayını buradan öğrendim acaba kesin bilgi mi

Ayrıca işsizin biri, @demircibu adlı üyenin konu içerisindeki tüm yorumlarını sırasıyla düzenleyip ilk mesaja iliştirtse fena olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 4 Mart 2014; 19:21:00 >

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.