Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Zion'u kurtarıyorlar matrix'i değil

Iyi de son sahnede falcı ile Trinity deniz kıyısında konuşmuyorlar mıydı? Gerçek Dünya bildiğin Mars gibiydi zaten.

kahinle / mimar konuşuyordu...
    trinity değil

mimar erkek olan
    kahin bayan yaşlı zenci olan.. 2.filmde ajan smith onunda izini bulup kendini ona kopyalıyor ve onunda tüm güçlerine sahip oluyor ve böylece 3.filmde çok güçlü oluyor... tüm matrixi kendi kopyalarıyla doldurmasının sebebide budur...
    sahne giflerini veriyorum

MATRIX filmi ile ilgili..

evet soruları alayım?
    />

Orayı karıştırmışım, peki sonuç olarak sadece Matrix'i kurtarmıyorlar mı, gerçek dünyaya halen makineler hakim olmuyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Iyi de son sahnede falcı ile Trinity deniz kıyısında konuşmuyorlar mıydı? Gerçek Dünya bildiğin Mars gibiydi zaten.

trinity değil

mimar erkek olan
    kahin bayan yaşlı zenci olan.. 2.filmde ajan smith onunda izini bulup kendini ona kopyalıyor ve onunda tüm güçlerine sahip oluyor ve böylece 3.filmde çok güçlü oluyor... tüm matrixi kendi kopyalarıyla doldurmasının sebebide budur...

evet soruları alayım?
    />

Orayı karıştırmışım, peki sonuç olarak sadece Matrix'i kurtarmıyorlar mı, gerçek dünyaya halen makineler hakim olmuyor mu?

Makineler ile anlaşma yapıyorlar. Makineler Zion'u saldırmaktan vazgeçiyorlar. Matrix yeniden inşa ediliyor. Matrix'ten kurtulmak istenenlere izin hakkı doğuyor. Benim anladığım böyle.

• Mimar diyor ki ikinci filmde, senden önce 5 seçilmiş daha vardı ve onlar da yapmalarını gerekeni yapıp kaynağa geri döndüler ve Zion'u kurtardılar. Seçilmişin görevi kaynağa dönüp içindeki kodu ana programa girmek. Böylece yanına alacağın 23 kişi ile Zion'u yeniden kuracaksın. Ancak Trinity'yi seçersen Zion'daki herkes ölecek ve insan ırkı yok olacak.

Neo 23 kişi ile Zion'u nasıl yeniden kurabilir. İngilizce rebuilt diyor Mimar yani yıkılmış olan birşeyi tekrar eskisi gibi yapmak. Yıkılmış bir Zion nasıl 23 kişi ile tekrar yapılabilir? Seçilmişin görevi kaynağa dönüp ''içinde taşığı kod ile'' sistemi sıfırlamak. Mimar Neo'nun kendi izin verdiği bir dengeleme unsuru olduğunu söylüyor çünkü insanların umuta ihtiyaçları var. Mükemmel bir dünyada yaşayamıyorlar.

Seçilmişin gücü bu dünyayı aşar ne demek? Eğer Neo seçilmiş ise, seçilmişliği ve anormalliği Matrix programı içinde geçerli. Öbür türlü sadece basit bir insan. Ancak Neo bize gerçek denilen dünyada da gayet bir şekilde etrafı inceleyip görebiliyor, hissedebiliyor. Mimarın odasına girerken görülen enerji ışıması ile seondaki ışıma aynı.

Mimar kahin için ben Matrix'in babası isem Kahin de annesidir diyor. Kahin'in yaratılış sebebi tıpkı Neo gibi denge. Kahin, onun yaptığını ben yıkmaya çalışırım diyor. Ve seri başından beri bizimkilere yardım eden de kendisi. Kendi içinde olduğu programı yok etmek isteyen bir program olabilir mi? Veya ana program buna izin verir mi? Verir. Eğer ona öyle bir görev vermiş ise.

10 sayfanın hepsini okuyamadım, ama okuyacağım. Ancak arkada hakarete varan sözler edilmiş düşünceleri kabul ettirmek için. O tür arkadaşlar dışındaki benim gibi seriye hayran arkadaşlar ile tartışmak isterim. Matrix çok sevdiğim ve üzerine kafa yormaktan hoşlandığım bir film serisi.

Edit: Bu arada önceki sayfalarda senarist kardeşlerin film ile ilgili açıklamaları olduğu yazılmış. Bununla ilgili bir kaynak bilen varsa paylaşabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 11 Şubat 2014; 23:17:48 >

• Zion'un gerçek dünya olduğunu düşünenlere Morpheus'dan sorular var :)
    "Gerçek" nedir?
    "Gerçeği" nasıl tanımlarsın?
    Eğer, hissedebildiğin koklayıp, tadıp, görebildiğin şeylerden söz ediyorsan "gerçek", beyne iletilen elektrik sinyallerinin yorumlanmasıdır.

Benim şahsi düşüncem Zion'un gerçek olmadığı yönünde; çift katmanlı bir yapı var alt katman insanların gerçek sandığı üst ise Matrix denilen.

Ama derseniz ki gerçek dünyada süper kahramanlar var bi el hareketiyle makineleri durdurabilir kör halde etrafı görebilir falan bu kurguya göre Zion gerçek olabilir. :)
  • ben 2 ser kez izledim anca anladim

• cnr_kfks kullanıcısına yanıt
    Morpheus o sözleri Neo'ya Matrix'i anlatmak için söylüyor,Zion'dan bahsetmiyor.Hatırlarsanız Neo Nebucadnazzer'e ilk kez çıktığı zaman Morpheus:"Welcome to the Real world" (Gerçek dünya'ya hoş geldin) diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 12 Şubat 2014; 4:04:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bahago

ben 2 ser kez izledim anca anladim

Tebrikler 2 kere de anlayabildi isen.
  • quote:

Morpheus o sözleri Neo'ya Matrix'i anlatmak için söylüyor,Zion'dan bahsetmiyor.Hatırlarsanız Neo Nebucadnazzer'e ilk kez çıktığı zaman Morpheus:"Welcome to the Real world" (Gerçek dünya'ya hoş geldin) diyor

Zaten burada yanilgi. arkadas demis ki o ciktiklari yer de sanal ama bilmiyorlar, tipki icindekilerin matrixin sanal oldugunu bilmedikleri gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Google-

quote:

son savaşta giflerini verdiğimden sonraki olan dövüşte matrix içinde ajan smith kazanmıştır ve neonun bedenini oan kopyalamıştır ama bu bir taktikdir...
    oan makinedeki ana pc yani şu;

sistemi resetler sıfırlar matrix yeniden yazılır ve kazanan neo olmuş olur..ve böylece neo ile makineler arasındaki anlaşma gereği barış gelir AJAN SMİTH ÖLÜR..

neo bence ölmedi.. bunu sslerle kanıtlamışdım... kamera son kadrajda makinenin üzerinde bir gemi onu taşıyordu

ve oan neonun gözünden ışıklar süzmesi olarak gördük son kez şehri...

ek detay;
    matrix4ün çekilmeme sebebi senarist ve yönetmenin anlatacağımız seriyi 3seride anlattık tamamladık demesiyle son noktayı koydu..

Şimdi eğer kazanan smith ise neden barış sağlandı?

Benim anladığım şu;

Smith kazandı. Smith neoyu kopyaladı. Sonra neo kaybettiği için makinalar neoyu öldürdü. Neo ölünce smith öldü. Sonra smith ölünce makinalar smith'den kurtulduğu için barış sağladı.

YADA

Smith neo'yu kendine kopyalayınca makinalar NEO'nun bedeni üzerinden smithe ulaşıp smitihi parçaladılar. Böylece neo kendini feda ederken kazanmış oldu ve barış sağlandı.

quote:

YADA

Smith neo'yu kendine kopyalayınca makinalar NEO'nun bedeni üzerinden smithe ulaşıp smitihi parçaladılar. Böylece neo kendini feda ederken kazanmış oldu ve barış sağlandı.
    anladığın kısım doğrudur

• quote:

quote:

quote:

quote:

trinity değil

mimar erkek olan

evet soruları alayım?
    />

matrix yeniden yazılıyor...son kişi seçilmiş neo barışı getirdiğinden matrixde kavga savaş ve üstünlük oyunları oynanmıyor artık...
    çünkü düşman kalmadı.. ajan smith/fransız /yapay zekalı makineler
    insanlar ile makineler arasında yeniden barış sağlandı ve gökyüzü tekrardan güneş gördü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 12 Şubat 2014; 9:59:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

Zaten burada yanilgi. arkadas demis ki o ciktiklari yer de sanal ama bilmiyorlar, tipki icindekilerin matrixin sanal oldugunu bilmedikleri gibi.

Aynen hocam Matrix için söylüyor ama Zion içinde geçerli bu soru hatta şuan yaşadığımız dünya içinde geçerli. Bu felsefe çok eskilere dayanır. Descartes İlk Felsefe Üzerine Düşünceler kitabında Varsayalım der, "mutlak bir güce sahip, kurnaz bir kötücül cin beni aldatmak için bütün enerjisini kullanıyor olsun." Böyle bir yaratık, iki ile üçün beş ettiği veya karenin dört kenarı olduğu hakkında bizi kolayca yanıltabilir. Hatta bu kötücül cin, daha da kolay bir şekilde, bizi dışarıda bir dış dünyanın var olduğuna inandırabilir; oysa gökyüzü, hava, toprak, renkler, şekiller, onun yargımızı bulandırmak için kullandığı düş yanılsamalarıdır. Matrix ve Felsefe kitabında Descartes'ın ileri sürdüğü kuşkucu savın hatalı olduğunu göstermenin herhangi bir yolu var mı? sorusu sorulur. Morpheus'un sorduğu sorular gibi.

Yönetmenlerin işlediği asıl tema bu işte Zion'un gerçek olduğunu gösteren nedir? Ancak aski istikamette yönetmenler Matrix içinde Matrix olduğuna dair birçok ipucu verdiler filmde(çok bahsedildi tekrar bahsetmeye gerek yok).

Inception filmini izleyen bilir rüya içinde rüya gibi iki katmanlı matrix veya bilgisayarcılar bilir virtual machine gibi işletim sistemi içinde işletim sistemi :)

• Benim katmanlı bir Matrix'in olduğunu düşmeme iten şey Mimar'ın söyledikleri.

Düşün ki bir program yazıyorsun. Program sürekli çöküyor. Bu çökmeyi engellemek için içinde bir programcık koyuyorsun ve o programcığın görevi ana programı çökertmeye çalışmak. Neden böyle birşey yapasın ki?

Matrix'in çökmesinin nedeni insan doğası. Makineler bunu anlayamıyor. İlk versiyonlar da bu yüzden çöküyor. İnsan zihni mükemmelliği kaldıramıyor. Sonra ayrı bir versiyon deniyor. Bunda da tercihler önceden belirlendiği için insan zihni yine kaldıramıyor olayı çünkü insanı insan yapan ve makineden ayıran şey özgür iradelerinin olması. Yapay zeka olasılıklar üzerinden çalışıyor. İnsan gibi duygusal değiller ki o yüzden Mimar Neo'nun seçimine anlam veremiyor, Neo'nun kodlarını okuyup kalbin beyne baskın geldiğini gördüğünde.

Son versiyonda bu sefer özgür iradeyi tetikleyecek yeni bir alt sistem kuruyor. Bu da Zion. Ana sistemi ikiye bölüp iradeyi temsil eden kısmın başına Kahin koyuluyor ve görev olarak Matrix'ten çıkış yaptığını sanan insanlara yol göstermesi oluyor. Kahin de sonuçta bir program. Böylece insanlar özgür iradeleri ile Matrix içinde sorgularken dengesizleşip bug oluşturmak yerine, çıkış yaptığı hissiyatı verilip dengeleniyor.

Neo ise bu dengeleme içinde oluşan bir anormalli. Tıpkı Smith gibi. Kahin ilk filmde Neo'ya ''Seçilmiş olabilirsin ancak bu hayatında değil, belki bir sonrakinde,'' diyor. Trinity'ye ise, ''O kişiye aşık olacaksın,'' diyor. Ve Matrix'in yeniden yapılandırılmasına da bu aşk sebep oluyor. Kısaca Kahin kendisine verilen görevi yapıyor. Sistemi yıkmaya çalışıyor kişileri manipüle ederek.

Neo ilk filmde öldüğünde gerçek dünyada aldığı bir öpücük onu tekrardan hayata bağlıyor. Matrix'te ölen, gerçek dünyada da ölür. Neo'nun ölmemesi seçilmişliği mi, yoksa gerçek dünyanın aldatıcılığı mı? Kahin'in bir sonraki yaşam diye belirtmesi tesadüf mü?

Neo Matrix yapılandırmasına giriş yapabildiği andan itibaren içeriyi kodlar halinde görüp anlamlandırabiliyor. Bu elbette ki sistemdeki anormalliğin ona verdiği bir güç. Ancak bu güç Matrix içinde geçerli. Çünkü öğrenilen bütün o karate hareketleri, uçmalar, kaçmalar ara programda yükleniyor sonra da kişi o sanal varlığı ile Matrix'e aktarılıyor. Ama Neo elleri ile Sentinel'leri durdurabildi. Ve ara bir dünyada uyandı. Programlar tarafından kontrol edilen bir dünyada. Hiçbir güce sahip olmadan hem de. Kahin Neo için, ''Burası ile makine dünyası arasında sıkışıp kaldı,'' diyor. Makine dünyası neresi? Bize söylenen Matrix ve gerçek dünyaydı. Konuşmayı Matrix içinde yaptıklarına göre geriye tek bir dünya kalıyor.

Kahin Neo'ya ''Seçilmişin gücü bu dünyayı aşar,'' dediğinde bu peygamberliğin aslında Matrix içinde olduğundan şüphe etmemize sebep oluyor çünkü Mimar Neo'ya ''Sen Matrix içindeki bir anormallisin,'' diyor. ''Sana bu güçleri sistem bahşetti,'' demek istiyor.

Gelelim Mimar'ın konuşmasına.

Mimar Neo'ya kendini tanıttıktan sonra, Matrix'teki varlığı insan zihninden oluşturulduğu için bazı cevapları anlayabilip bazılarını anlayamayacağını söylüyor. Neo neden burda olduğunu sorduğunda ise cevabı, ''Senin varlığın Matrix'in programlanmasında oluşan sorunu dengelemeden kalan bir kalıntı.'' Mimar bu kalıntıyı yani Neo'yu ne kadar yok etmek istese de matematiksel olarak yaptığı hesaplarda sistemin uyumunu bozmamak için silemediği bir anormalli olarak tanımlıyor. Ve arkasından diyor ki, ''Sürekli kurtulmak istediğim bir yük olsan da kontrol edilemez değilsin. Ki bu yüzden eninde sonunda buraya geldin.'' Yani Neo'nun oraya gelmesi sistem tarafından istenmiş, anormalliyi kontrol etmek için oluşturulmuş birşey. Aynı şekilde Anahtarcı'nın giriş kapısını açacak anahtarı üretebilen bir program oluşu ve Fransız'ın onu hapis tutması da önceden programlanmış durumlar. Fransız Neo'ya ''Senden öncekiler bize karşı daha saygılıydı.'' diyor.

Mimar, anormallinin yani Neo'nun sürekli bir diğerinin oluşmasını tetiklediğini söylüyor. Ve tekrar ediyorum bu süreçin kontrol altında olduğunu söylüyor. Neo ise kendisinden önce beş seçilmiş daha oluşu için ''Ya bana kimse söylemedi, ya da kimse bilmiyor,'' diyor. Burada kimse dediği kurtulduğunu sanan insanlar.

Mimar devam edip ''İlk iki denemem başarısız olduğu için mükemmelliyetçi bir zihin yerine daha basit bir beyne ihtiyaç duydum,'' diyor. Sezgisel bir zihne yani Kahin'e. ''Ben baba isem o da annedir,'' diyerek iki programın nasıl üst bir program olduğunun vurgusunu yapıyor. Kahin kendisi insan ruhunun derinliklerini araştırma görevi sırasında yeni bir program yazıyor ve program aktifleştirildiğinde kabul etme yönünde seçim yapanların yüzde 99'u anormalli olmayı kabul ediyor böylece her ne kadar Mimar bunu istemese de sistem içinde güç elde etmiş oluyor. Aynı şekilde kabul etmeyenler ise yine kontrol edilmezlerse sistemi tehdit etmiş oluyorlar. Ama seçilmişi de kontrol etmek için yeni bir program yazılıyor. Bu da Zion. Seçilmiş, Zion'un ve içindeki insanların yok olmaması düşüncesi ile başına buyruk bir tehdit olmaktansa(Smith gibi) sistem devamlılığını sağlayan bir araca dönüşüyor.

Seçilmişin görevi içinde taşıdığı kod ile kaynağa geri dönüp sistemi tekrar başlatmak. Sonra 23 kişi seçip yıkılmış Zion'u yeniden ''kurmak.'' Ama bunu yapmazsa sistem çökecek ve bütün insanlık ölecek. Neo buna izin veremezsiniz dediğinde ise enerji için başka yollar da mevcut diyor. Eğer enerji için başka yollar da mevcut ise Matrix'i neden beş kere yeniden başlatıp yok olmanın eşiğine bile bile geldiler? Sistem içindeki, içinde insan esansı taşıyan bir hataya neden bu kadar bel bağlasınlar? Mimar burada Neo'yu manipule etmek için bunu söylüyor. Bütün insanlığın kaderi senin omuzlarına gazı vermesi, bundan önceki beş seçilmiş için işe yaradı çünkü seçilmişler, seçilmiş olmaktan, kahraman olmaktan hoşnuttular ve isteni düşünmeden yerine getirip sistemi baştan başlattılar. İnsanlığa bağlı olarak düzenlendiler. Ve sistem tıpkı fimin ismindeki gibi ''yeniden yüklendi.'' Neo'nun durumu ise farklı. Çünkü Kahin tarafından işleme konan aşk, genel işleyişi bozdu ve Neo'nun kaynağa dönmesine ve sıradaki seçilmişin doğmasına engel oldu.

Üçüncü filmde Smith'in sistemi tehdit etmesi ve sistemin onu durduramıyor oluşu Mimar'ın yukarda söyledikleri ile alakalı. Sistem anormalliği kontrol edemezse çökmeye mahkum. Asıl seçilmişi kontrol etmek için Zion programlandı ancak Smith'in tekrar kaynağa dönmesini düzenleyecek birşey ortada yok. O yüzden Neo'ya ihtiyaç duyuluyor. Smith Neo'yu dönüştürdüğünde, sistem onun kodlarına girebildi daha önemlisi sistem Neo'nun varlığının silinmesi ile dengeleyici olarak Smith'i de sistemi çökertmeden silebildi.

Sonunda ise Kahin'in öngördüğü versiyon devreye girdi. Mimar'ın ''tehlikeli bir oyun oynadın,'' demesi de bundan ileri geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 12 Şubat 2014; 13:59:29 >

• Şimdi sırrı arıyorsunuz...
    ama bulamayacaksınız çünkü aslında dikkatle bakmıyorsunuz.
    Aslında öğrenmek istemiyorsunuz.
    Aldatılmak istiyorsunuz.
  •  MATRIX filmi ile ilgili..

Kırmızı:

Tasavvufî hâlin şiddet ve kuvvetine yönelik delil olarak tanımlanıyor. Diğer yandan saf ateş rengi olan kırmızı, himmete işaret ediyor. Bu renk; ayrıca ruhu, vuslatı, yani Allah’a kavuşmayı ve varlık âlemini niteliyor. Mevlevîlikte şeyhin postu kızıldır. Zira güneş batarken kızıl renge bürünür. Hz. Mevlânâ da güneşin gurub ettiği sırada Hakk’a vasıl olduğu için kırmızı Mevlevîlikte ‘vuslat rengi’ olarak benimsenir.

Mavi:

Necmeddin Kübrâ Hazretleri’ne göre mavi, nefsin kuvvet ve safasına delalet ediyor. Zira nefis, zuhur ettiği zaman rengi mavi. Bu renk, tasavvufta nefs-i emmâreyi (kötülüğü ve şerri şiddetle emreden nefis) anlatıyor.

• Proğramcının yatığı bir antivirüs

• ben zion sehrinin gercek olduguna inaniyorum :) ruya icinde ruya yok diyorum.
    tabi bazi bosluklar olusuyor.

neo kopyalanip smith in yok edilmesi ile barisi sagladktan sonra o son sahnede gordugumuz memleket neresi diye sordum ?kendikendime.

orasi Matrix olsa insan tarlalarinda uyutulan pil olarak kullanilan insanlarin uyandirilmasi mumkun degil delirme risklerinden oturu (Morpheus baskan soluyodu bi sahnede). nolucak onlara ? ( sonucta matrix icinde bulunan her insan bi tarla pili )
    makineler insanlari kullanmayi birakiyorlar mi ?
    ya da artik klonlamiyorlar mi ?
    ole olsa makineler nasil yasayacak ??

hadi zion sahte olsun yine ayni sey yasanacak insanlara zulm devam edicek.
    ne bicim baris bu ?
    izlediklerimizin hepsi matrix icinde ise insanlar (neo,tri,morph ve zionun tamami ) nerede ? hic bilgi yok ? biyerden baglanmalari gerekiyor sonuc olark.

Neo nun gozleri kor iken yaptigi show! ise adam mesih gibi bisi zaten mucizeler yapabilmesindn oturu Zionun olmamasina baglanmasi :/ dusundurur hep.
    zaten adam secilmis kisi bosuna mi arayip durdular onu :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ucimentay

ben zion sehrinin gercek olduguna inaniyorum :) ruya icinde ruya yok diyorum.

neo kopyalanip smith in yok edilmesi ile barisi sagladktan sonra o son sahnede gordugumuz memleket neresi diye sordum ?kendikendime.

orasi Matrix olsa insan tarlalarinda uyutulan pil olarak kullanilan insanlarin uyandirilmasi mumkun degil delirme risklerinden oturu (Morpheus baskan soluyodu bi sahnede). nolucak onlara ? ( sonucta matrix icinde bulunan her insan bi tarla pili )

ne bicim baris bu ?
    izlediklerimizin hepsi matrix icinde ise insanlar (neo,tri,morph ve zionun tamami ) nerede ? hic bilgi yok ? biyerden baglanmalari gerekiyor sonuc olark.

Neo nun gozleri kor iken yaptigi show! ise adam mesih gibi bisi zaten mucizeler yapabilmesindn oturu Zionun olmamasina baglanmasi :/ dusundurur hep.

Kahin ile Mimarin konuştuğu sahneyi diyorsan orası matrix. Ama yeni matrix olabilir. Yani yeni versiyon. Çünkü kedi falan geçerken son sahnede yine dejavu oluyor.

Barış sağlanınca makinalar Zion'a saldırmaktan vazgeçiyorlar. Matrix'te ise uyanmak isteyenlere izin veriyorlar. Sonuçta herkes matrixten haberdar değil veya herkes uyanmak istemeyebilir. Yani makinelerin güç kaynakları bitmeyecek.

• quote:

quote:

ne bicim baris bu ?

Kahin ile Mimarin konuştuğu sahneyi diyorsan orası matrix. Ama yeni matrix olabilir. Yani yeni versiyon. Çünkü kedi falan geçerken son sahnede yine dejavu oluyor.

Barış sağlanınca makinalar Zion'a saldırmaktan vazgeçiyorlar. Matrix'te ise uyanmak isteyenlere izin veriyorlar. Sonuçta herkes matrixten haberdar değil veya herkes uyanmak istemeyebilir. Yani makinelerin güç kaynakları bitmeyecek.

O kısım biraz sıkıntılı gibi geldi bana

Uyanmak isteyenler zion gibi biyerde mi yaşayacak?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

trinity değil

mimar erkek olan

evet soruları alayım?
    />

matrix yeniden yazılıyor...son kişi seçilmiş neo barışı getirdiğinden matrixde kavga savaş ve üstünlük oyunları oynanmıyor artık...
    çünkü düşman kalmadı.. ajan smith/fransız /yapay zekalı makineler
    insanlar ile makineler arasında yeniden barış sağlandı ve gökyüzü tekrardan güneş gördü..

Gökyüzü tekrar güneş mi gördü???Matrix'ten mi bahsediyorsun???Gerçek dünyada güneşi görmek mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

quote:

ne bicim baris bu ?

O kısım biraz sıkıntılı gibi geldi bana

Uyanmak isteyenler zion gibi biyerde mi yaşayacak?

Evet aynı Neo'nun uyandığı gibi. İlla zionda yaşamaları şart değil. Yeni şehir kurarlar.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.