Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wintersun09

13. katı bende izledim. matrix'le aynı yıllarda çıkmış. bu arada daha önce çıkan vanilla sky'da buna benzer konu. kim kimden esinlendi yada hepsi birer akımın parçası mı bilmiyorum.evet; matrix 1 'i izleyeli uzun zaman oldu. ama matrix 1 unutulacak bir film değil. matrix 2-3'ü beğenmedim bana saçma geldi göz ucuyla izlemek için izlemiştim doğru dürüst bir şey hatırlamıyorum. konunun ilk sayfasını okudum. bazıları kurtulan olmadığını zionunda aslında matrix olduğunu söylemiş. bunu okuyunca aklıma bir şey geldi. emin değilim sadece teori. matrix'de insanlar herkes mutlu tasarlanmış ama kimse kabul etmemiş ve tarlaların çoğunu kaybetmişlerdi ve yeniden tasarlanmış bu hali vermişlerdi. bu yoldan çıkarak bunu da kabul etmeyenler için yani tarlaları kaybetmemek için zion'uda bu yüzden tasarlamış olabilirler. matrix yaratan makineler matrix gerçeği bilen kendi asilerini yarattı ama aslında onlarda tarlaların içindeydi. bunu yaratmalarında ki amaç tarlaları kaybetmemek içindi.

Matrix'in Ghost In The Shell adlı animeden esinlenildiği söyleniyor. Bu arada Matrix Reloaded (2) ve Revalution (3) gayet de güzeldi bir daha izlemenizi öneririm hatta özellikle Reloaded adamlar aşmış ya. Neyse Zion'un yazılım olması gibi bir ihtimal olursa makinelerin ve hatta seride gördüğümüz herşeyin yazılım olması gerektiğini kabul etmek gerekir. 3. sayfada X@nder'in koyduğu yazıyı okduğumuzda da Zion'un gerçek olduğunu rahatlıkla görebiliriz.

quote:

Orijinalden alıntı: Akşahin

ben matrix filminin tamamen din ve felsefe üzerine inşa edilip görsel planda anlatılmak istenen mananın şeklen uyarlanmasıdır diyorum... bu yüzden filmde görsel olarak anlatılmak istenen şeyin birebir içinde bulunduğumuz yaşamdan karşılığı vardır.
    saygılar...

quote:

Orijinalden alıntı: Akşahin

arkadaşlar filmde anlatılmak istenen bir konu var bence filmi şu anda bulunduğumuz yaşamımızda neye işaret ediyor diye düşünürsek bir çıkış yolu bulabiliriz diye düşünüyorum.

buna göre bizim yaşadığımız hayat gerçekten bir rüya bir hayal ise eğer! diyorum ve değişik bir açıdan konuya bakalım istiyorum. işte size bir hadis...

insanlar uykudadırlar ölünce uyanırlar. hz.muhammed s.a.v.

Çok enteresan bir film gerçekten de filmi izlediğimde hiç böyle düşünmemiştim. Ama bu biraz da insanların bakış açısıyla alakalı; kimisi Hıristiyanlığın propagandası diyor, kimisi sadece felsefik diyor, siz ise din ve felsefeye bağladınız, ben ise olayın felsefesinden ve dinî boyutundan çok filmin türü (bilim-kurgu aksiyon), kurgusu, ses ve görsel efektleri, dövüş sahneleri, arada ufaktan esprileri, diyaloglarıyla ilgiliyim. Yani izleme sebeplerim çok ve her yönden de beğendiğim bir film değil seridir, ilk film son fim diye ayırt etmem hepsi güzeldir.

@d4nce4lif3 Eski yoruma takılmışsın

quote:

Orijinalden alıntı: AnimePiggy

Şu an yazacağım teoride herhangi bir sayı vermiyorum, defalarca da olabilir, tek bir sefer de. Fakat bu sadece bir teori.

Ortada Zion'un(gerçek Dünya) da simülasyon olma olasılığı var bildiğiniz gibi, zaten gerekçeler 4 sayfanın hepsinde yer alıyor. Fakat bu, sadece bir tekerrürden ibaret olmasın? İnsanlar gelişti, yapay zekayı buldu, onları kullandı ve Animetrix'de anlatılan 2. rönesans gerçekleşti. Fakat, bir de şöyle düşünelim. Peki ya 2. rönesansta anlatılanlar, olayın sıfırından ibaretse ve Matrix içinde tarih tekerrür edip, aynı olaylar simülasyonal olarak yeniden yaşanmış olabilir mi? Belki de yazılımsal hatalar buna tekabül ediyordur. Matrix; kendi içinde 6 defa tekerrür etti ve olayların başlangıcı ile birlikte rakam 7 oluyor.

Gerçek Dünya üzerinde, orijinal bir Matrix ve sürekli kendini tekrar simülasyonal bir Matrix...

Çok enterensan bir şey yazmışsın bir an kilitlendim Matrix zaten bir yazılım ve bu yazılım da bir başka deyişle simülasyon ve başka bir simülasyon yok. O 6. ve 7. Matrix olayı Matrix'in boyuna çuvallayan Matrix versiyonlarıyla alakalı. Son Matrix (versiyonunu unuttum X@ander'in yazısında var) çuvallamaktan son anda döndü 3 filme bakılırsa. Yani aklınızda 7 tane Matrix şeklinde değil de güncellenen,değişen, geliştirilen Matrix adlı simülasyon olarak kalsın. X@nder'in 3. sayfadaki mesajını okursanız Zion'un gerçek olduğunu görürsünüz. Zion gerçek olmasaydı hiçbir şey gerçek olmayacaktı bence film kurgu yönünden daha kötü olacaktı.

• @Frost_Nova, 3. sayfayı okumamıştım. O yazı biraz açıklayıcı oldu.

Bu arada olayı tam anlayabilmek için iki çözüm yolumuz var:

Ya Wachovski kardeşleri foruma davet edip ne olup bittiğini öğreneceğiz ya da bir sinema yazarı ya da eleştirmeni bulup ne olup bittiğini öğreneceğiz...
  • filmin serileri çok kafa karıştırıyor haklısınız.
  • Buraya kadar sabredip okudum, yorum sirasi bende. Hic bir postta Dark City filminden bahsedildigini görmedim, duymadiysaniz acilen edinin biraz daha kafaniz karissin. Basrolde 24'den tanidigimiz Kiefer sutherland var.

Simdi postlarin genelindeki zion'un oldugu gercekligin de baska bir matrix oldugu meselesine gelince.. Bence her iki durum icin de yeterli kanit yok. Zion'un sanal oldugu fikri tutarsiz cunku Animatrix'teki tarih bilgilerine bakildiginda makinelerin yeterince güclenip son kalan insanlari yer altina surukledigi gayet acik. Eger dediginiz gibi Zion ve makine sehri de sanal ise, ortaya büyük bir senaryo boslugu cikiyor: o zaman gercek dünya nedir, orda kimler vardir? Matrix icine matrix insa etmenin amaci nedir? Bunlar cevapsiz kaliyor..

Ote yandan Neo'nun "alemlere rahmet" diye yollanmasi fikri de bir o kadar abesle i$tigal, hatta yukarlarda birinin yazdigi gibi seyirciyi aptal yerine koymak oluyor. Ben bu noktada biseyleri atladigimizi dusunuyorum, Neo'nun varligindan emin oldugumuz esas Matrix disinda da bir takim gucunun olmasi hakkinda eminim yapimcilarin mantikli bir aciklamasi vardir. Hatta bu filmin icindedir büyük ihtimalle ama üzerinde zaman gectigi icin hatirlamiyor olabiliriz.

Ajan Smith'in gercek dünyaya gecisi ise bana o kadar senaryo boslugu gibi gorunmedi cunku yanlis hatirlamiyorsam smith Bane iken yalnizca bir insandi, yalnizca karakteri ve emelleri Smith'inkilerle yer degistirmisti. Bu da teknik olarak mümkün görünüyor.

Bunlarin disinda benim icin net olmayan 2 konu var:

- Filmin/programin adi neden matrix? Bu güne kadar film hakkinda okudugum, dinledigim hic bir yerde bu sorunun sorulduguna rastlamadim. Lise matematigindeki matrislerle (lineer cebir) ne gibi bir alakasi var?

[ 1 0 5 ]
    [ 3 7 9 ]
    [ 4 6 1 ] gibi sayi dizileriyle yani? Burda da bir anlam gizli mi, yoksa hicbir alaka yok da kulaga hos geliyor diye mi?

- Mimar yarattigi ilk matrix'in mükemmel olduğunu ama insanlarin bundan ho$lanmadigini, bi sure sonra sorunlar oldugunu soylerken ne demek istiyordu?

SORU: POST KASMAK NEDİR YA? KIMIN BOYLE BIR AMACI OLABILIR KI? FORUM AMACINA HIZMET EDIYOR, INSANLAR FIKIR PAYLASIYOR ISTE DAHA NE OLSUN

edit: youtube videolari supermis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derZyklus -- 11 Ağustos 2009; 20:21:45 >

• 3 filmide izledik gitti.Daha ne tartışıyorsunuz.Yok zion şu yok makine tarlaları yok bilmem ne.Filmi yapanlar bile bu kadar kafa yormamışlardır.
  • arkadaşlar söylediğim gibi bence filmi değil filmin şu an yaşamakta olduğumuz hayatta neye işaret ettiğine odaklanmalıyız.
    matrix serisi
    13.kat
    dark city
    varoluş (Existenz)
    adlı filmleri seyrettim... bu filmlerin arasında seyretmediğiniz varsa mutlaka seyredin ve son olarak;
    "what the bleep do we know" (ne halt biliyoruz ki!?)
    isimli filmi izleminizi ve yukarıda yazılı filmleri tekrar değerlendirmenizi rica ediyorum.
    saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akşahin -- 20 Ağustos 2009; 16:08:22 >
  • Hepsini bi potada eritip özetleyecek olursak; insan ortaya ciktigindan beri gercegin kendisi hakkinda ogrenebildiklerimiz, gercegin kendisinin yaninda cocukca kaliyor.
  • Olayı ele alma biçimi aslında filmin tuzağı yani bizim zor olanı,dolaylı yollardandan gidip zorlayıp düşünmemizi istiyor ama olayın özü (aşk kadar)basittir.Bunu zaten makinalarda anlayamamıştır ve bize de aynı muamele çekiliyor çünkü basitliği,sadeliği,özü hep küçük görürüz ve o yüzdendirki bu tarz filmler hep bize yakın gelir ve yakalar ama ne yapıp edip bunuda zorlaştırmak için uğraşırız ve sonraki aşamaya bir türlü geçemeyiz ya da geçmemize izin vermezler(geçmek istersek tabi aynı bugünki gerçekler,petrol,açlık,silahlanma,rasiszm,imf, bunlara bi karşı çıkın bakıyım bir grup kurup leşiniz biter bla bla bla..)Teknolojimiz çok ilerde dünya olarak heyooo yaşasın ama nasıl hala açlıktan ölen insan olabilir mantıksız değil mi neyse konudan uzaklaştım sanırım hemen döneyim.

Zion umudu temsil eder daha önce defalarca yok edilip tekrar senaryo ile kurulmuştur,böylece bir şansı olan insan,umudu olan insan daha çok düşünmeye,çabalamaya başlar ve duyduğu şüphe zincirleri bir enerji kaynağıdır.Fakat mükemmel kavramının (mutluluk,açlığın,sefaletin olmadığı) insanın doğasına aykırı olduğunu ve kabul etmediğini anlayan makinalar (mimar)mükemmel olanın,karşı kontrolün aslında kontrolsüzlükten ve tavizden yana olan bir denklem,sav yaratır.Ama bu son denediği denklem bu sefer pahalıya olacaktır.Zion,matrix tekrar yaratılır fakat burdada neo sorunu kendini göstermiştir beklenen de birşeydir çünkü daha öncede olmuştur,fakat bu sefer Ajan Smith durumuda çıkmıştır yani bu sefer ne makinalarciddi bir tehdit altındadır ve bu yenidir,şaşkınlıktır ve bu gerçektir,tam bir kaos oluşur ve çözüm iki tarafın (makineler ve insanlar) yenilmesinde değildir çözüm barıştır ve Neo insanı bunu sağlamıştır yani simulasyonda bir başarı sağlamıştır ve barışı ister ve sağlarda finalde.

Bu da şöyle bir yarar sağlayacaktır artık özgür kalmak isteyenler,uyanmak isteyenleri salıvermeyi vaad eder makinalar.Ki Kahin sorar Mimara ''söz veriyormusun?'' diye mimar da''sence insana mı benziyorum'' diye,yani yozlaşmamıştır makineler insanoğlu gibi.Sözünü tutmayan,savaş meraklısı,güç meraklısı olduğunu altmetin olarak lafını da koyar insanlığa.

Tabi bu kurtulanlarda artık gerçek Zion mu herneyse onu kurmaya başlayabilirler ama Mimar yine alt metinde zaten öncesinde ''barışın ne kadar süreceğini zannediyorsun'' demiştir Kahine,yani bizler uslanmayız savaşta savaş,daha fazla güç diyeceğimizi bilir,animatrixte makinelere karşı zülmümüzü hatırlayınız.Makineler hergün birşeyler öğrenirken (son filmde öğrenilmeye başlanan sevgi teması önplandadır)biz hala güç,savaş,kibir,tamahkarlıkta vs..ısrarlıyızdır.

Uzun oldu ama benim anladığım bunlardır yanlış veya doğru önemli olan anlayıştaki farklılıkların biraraya gelmesinden oluşan zincirin zenginliğidir.

• konu biraz eskimiş gibi ama bencede zion gerçek arkadaşlar orda doğan ve bağlantı yuvaları olmayan insanlar var ayrıca animatrix in I. ve II.rönesans ı izleyin tüm sorularınızı giderir...

ayrıca bu konu fikir babası olarak gits ten çıkmadır yapay zeka ve simülasyon olayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 1 Ekim 2009; 15:41:27 >
  • makineler şehri, karanlık dünya ve zion da matrixin içinde yer alır. aslında zion gerçek anlamda çoktan yokedilmiştir.insan zihni bir makina gibi çalışmadığından tam olarak simülasyona koyulamaz veya kontrol edilemez. bu yüzden matrix e katılmayı reddeden insan zihni, matrix te tutulmaya çalışılmakta(animatrix deki atleti anımsayalım). eğer bu gerçekleşmezse zihin matrix'den alınmakta ve zion'a kaçması sağlanmakta( yani güya makinelerle savaşarak yerin çok altına gidiyor).
    - zion 6 kez yıkıldı ve tasarlandı.bunun sebebi, simulasyon gereği savaşı kaybedip öldürülen insanların haliyle geriye insansız zion bırakacakları için ve de matrix de hatalarından dolayı yıkılıp tekrar tasarlandığı için yeni bir zion un oluşturması oluyor.
    - zion her yeni inşasında 12-13 civarında yeni bir güruhla tekrar oluşturuluyor.

neo

insan zihninin hatayı kabul etmemesi ve simulasyon olan matrix in sadece keskin matematik hesaplamalardan oluşmasından dolayı, bu hesaplamaların yaratacağı en büyük hata payı "neo" oluyor. yani adamın olan üstünlüğü bundan kaynaklanıyor. ayrıca her matrix inşasında yeni bir neo oluşması ise bundan kaynaklanıyor.

trinity ve morpheus?

bu iki arkadaşımız ise neo yu, yani hatayı, kaynağa götüren programlar. evet doğru okudunuz. trinity ve morpheus gerçek iki insan zihni değil,insan da değil. morpheus başta olmak üzere bu ikisi neo yu bulup kaynağa götürmek zorunda. yani anlayacağınız her defasında zion işgal edildiğinde 6 tane trinity ve 6 tane morpheus, 6 neo yu kaynağa götürüp o matrix i bitirdiler. neo matrix den çıktığında zaten dünya da kontrolden çıkıyordu. ajanların bu iki arkadaşı ise sürekli sıkıştırması ise ayrı bir boyut. sistem "mimar" ve "kahin" in güç dengesinde çalışıyor. yani kötü olanlar mimar, iyi olanlar kahinin tayfasından. bu iki arkadaş da kahinin elemanları olan program.kahin ise haliyle ana program.

ajan smith?

ajan smith herkesin farkettiği üzere bir virüs. amacı sistemi etkisiz hale getirip kendine bağlamak. smith aslında işlevini tamamlayan bir ajan sürümü. her ne olduysa bu arkadaş kontrolden çıkıyor,kaynağa döneyi reddediyor ve virüs oluyor. dolayısı ile ajan smith in, kaçak sinyali kullanıp bir bedene girmesi, ve neo zion ve gemide yoketmeye çalışması ise bundan. ajan smith ne kadar güçlüyse neo o kadar güçlü. sistem, neo nun kaynağa dönmeden önce antivirüs gibi savaşarak ajan smith i öldürmesine izin vermesi ve neo nun artık aşırı güçlü hale gelmesi ise bundan. evet animatrixte insanlar yeraltına sürüklendi ama zaten yok edildiler.

yani aslında zion matrixe uyum sağlayamayan baglı insanların matrixten çıkarılıp yollandıgı alt matrix.neo trinity morpheus kahin fransız bunlar hepsi bir progrm..matrixin dewam edebilmesi için gerekli programlar.hatırlarsanız ilk filmde smith ilk matrix tam bi cennet gibiydi ama insan beyni kabullenmedi diyor.hatasız herşeyin iyi oldugu eksiksiz bi dünya insan varoluşuna aykırı.çünkü herşeyin bir zıtı olması gerekir.sırf saf iyilik dolu bi dünyayı insan beyni kabullenmez çünkü kötülük die bişey yoktur.birzda şey gibi hani sıcak olmazsa zaten soğukta yoktur..işte bu yüzden matrix gerçek dünya gibi yapıldı hatalarıyla ve döngüsüyle.işte bu neo morpheus gibi programlar bu hataları dengeleyici programlar ve matrixi devam ettiren..mesela morpheus sadece neoyu bulup kahine gitmesini sağlayan bir program.trinityde öyle.zion diye bir yer yok.sadece matrixin işleyeblmesi içn yaratılmış başka bi simülasyon..mimar matrixi yaparken herşeyin bir dengesi oldugunu sölemişti..ama hata payı vardı. 1/3 işlemi devreden 0,33333 sayısına eşittir. Bilgisayar devirli rakamlarla iş yapmaz. Bunun bir sınırı olmak zorunda. 0,33333'ü 3 ile çarpalım. Sonu. 0,99999 eder. Asla 1,000000 elde edemezsiniz. Kalan, yani 0,000001 nerede? İşte bu bilgisayarın sınırlamasıdır. Bu matrix programlamasında matematiksel yanlışlığıdır ve bu hatayı telafi edecek şeyde neo morpheus zion gibi programlardır.bu programlar matrix içinde matrixi kabllenmeyen anormal insanlara ekleniyor.. Eski neo programlarına ne olmuştur? Silinmeyle karşı karşıya gelmişlerdir. Kahin'in anlattığı gibi. Sürgüne uğruyorlar. Fransız blok Merovingian'ın olduğu gibi. Merovingian ilk neo idi. (Belkide ikinci versiyon'un neosu idi) Ve görevini tamamladı. Sürülmüş program olmayı kabul etti. Görevinden Persephone ve gücü seçerek neo olmaktan çekildi. Bu Persephone'nin Neo'ya öpüşme teklif etmesinin kanıtı olarak algılanabilir. Persephone "insana yakın bir varlık tarafından öpülmenin nasıl bir his olduğunu tekrar hissetmek istediğini, aynen Merovingianda olduğu gibi." söylüyor. bide geçmiş tüm neolar öteki kapıyı seçerken son neo neden diğerini seçti? Belkide Kahin parktayken bankta otururken Neo"ya verdiği şekerle neo programını upgrade etmişti. Şeker neo programını değiştirme metoduydu. Kahin Neo'nun Trinity hakkında seçim yaptığını ve bunun çok insancıl olduğunu söylüyor. Belki de önceki neo lar upgrade yapacak şekeri kabul etmemişlerdi. Ve şimdi kahin'in ümidi var. Ümitli çünkü sonunda Neo öteki kapıyı seçebilecek.

• +1 diyorum ..

Arkadaşlar Ani Matrix'de insanlar yer altına sürülmüş olması oranın yok edilip simialsyon olarak kurulmadığı anlamına gelmiyor.Kısaca bir daha ifade etmek istediğim matrix aldınta zion altında kimbilir ne programlar var...Zionun program olmasının en büyük destekçisi asi insan ruhu.Matrix ten uyananlar kendini Zionda uyanmuş sanıyorlar ama başka bir uykuya geçmiş oluyorlar esasında yada yukarda arkadaşımın dediği gibi Morp ve Trinty i kurtaran kişi yok ikiside program ayrıca düşünelimki...

İlk matrixden kurtulan bir insan bunca örgütlenmeyi neyle gerçekleştiricek ki insanlar yerin altına kaçsada makinelerin onları 6 kere yok etmesi ver herseferinde kurulmasını nasıl olabilir.Yanı yerin altında bir şehiri yıkıyorsunuz adamlar sonra tekrar kuruluyor hemde sizi tahtit edicek şekilde hiç bir yaratık bunu kabul etmez anında gider deler yok ederler...

Tek amaç insanları uyutmaya devam etmek yani yaşamı devam ettirmek evrimin getirdiği yada ortaya çıakrdığı Robot ırkının soyunu tukenmesınin önüne geçmek ayrıca bir ipucu daha MİMAR filmin sonunda Matrixi boşaltabilirler biz başka bir kaynak bulduk diyor ZİON olabilirmi ?

Filmin esas anlatmak istediği ise yaşadığımız yer bir hayvanat bahçesi kafesteyiz esasında ve ne yaparsak yapalım kaçamıyor olmamız..

• animatrix de kid's story var ama onu atlıyorsun...eleman kurtarılmadan matrixden çıkabiliyordu...böle bir seneryoda bu hikayenin olması saçma olmazmıydı ?
  • dünya rekoru kıran biraderde kendi kendine uyanıyordu işi? onu birimi kurtarmaya çalışıyordu? Hayır...
    herkesin başında ajanlar dikiliyormu? Uyanmaya başladığını fark edip peşinden koşuyorlardı...
  • evet onlar sistemin anormalliğinin bir sonucu işte yukarda dediğim gibi..matrixi kabullenmeyen insanlar.sistemin denkleminde mimarın bahsettiği hata..ve onlar sistemden cıkıp ziona gidiyor ve sözde makinelerle savaşıyor.ama buda zaten sistemin bir parçası.....mimar bakmış matrixi kabullenemeyen anormal insanlar var..bunlar ne olacak demiş.iyisimi bunlarda matrixten cıkıp zion simülasyonunda varolsunlar gib bi çözüm bulmuş kısacası..seçilmiş olsun morpheus olsun trinity olsun gibisinden.bu anormal insanlarıda bi şekilde yaşatmaya devam etmiştir bu şekilde.böylece matrixinde dewamını sağlamış oldu.sendenbenden'inde dediği gibi evrim sonuçlanmış insan ırkı dünyadaki yerini makinelere devretmiş.ve herşey insanların kapalı kalmasından ibaret.matrixten uyanıp ziona geçiyorsun.tıpkı rüyanda gördüğün bir rüyadan uyanıp rüyana devam etmek gibi.neo o yüzden matrix dışındada sentinelleri yok edebildi ve o kendi o noktada zaten zionunda matrixin bir parçası oldugunu anlamıştı.

• 4 çıksın diyorsun yani(?)
  • iyide bu insanlar belki anormal davranıp zion dan da çıkmak isteyecekler ? sonuçta zion matrix den daha iyi olamaz ya..eğer daha iyisi varsa neden matrix i onun temelleri üzerine kurmuyorlar? eğer zionda bi simülasyonsa matrixde oluşan hataların zionda olmasıda kaçınılmaz...

yani zion nun simülasyon olacağı fikri biraz kısır oluyor açıkcası..şimdi adam matrixden çıkarsa zion danda çıkar...ha yok ziondan çıkamayacaksa matrixide o kadar sağlam yapsınlar hiç çıkmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 13 Ekim 2009; 19:24:56 >
  • Yanlızca çok zeki veya yetenekli olanlar uyanabilir.....
    AniMAtrix<Kid's Story<neden rüyalarım daha gerçek???
    Makineler varolmanın ne demek olduğunu ve önemini algılayabilecekleri bir zekaya sahip oldu
    İnsanlar onları yok etmek için güneşi kapattı
    makineler savaş sonunda herkezi ele geçirdi insanın ürettiği gücü buldu bunu kendi için kullanmak istedi yaşadıklarını sanmaları( daha verimli olmaları için)
    MAtrix diye bir sümilasyon yarattı ve insanları bağladı buraya kadar tamm
    peki kısa kesicem Zion un içinde bulunduğunu sandığımız dünya similasyon mu
    Evet eğer insana umutsuzlukta inanmak istediğini verirseniz ona 4 elle sarılır
    tüplerin içinde matrix de yaşıyorsunuz ve uyanıyorsunuz tarla falan fıstık görüyosunuz böyle olunca Zion ne kadar gerçek Matrix ne kadar yalan dimi?
    Ama Zion (matrixden uyandığınızı sandığınız dünya) da daha kapsamlı bir simülasyon
    Böylece ordan uyanmak gibi bir amacınız olmuyor.ve sorunda kalmıyor....

• zion daha az insanın bulundugu bir yer yani ülke bile değil sadece küçük bir topluluğun yaşadıgı bi yer.böyle olncada milyar tane insanı bagladığın bir simülasyondan daha az hatalı bir simülasyonla durumu idare edebilirsin.heleki bu insanlara neo morpheus gemi kaptanlığı gibi şeylerle oyalanacak bişeyler verirsen zaten pekte düşünmeye vakitleri kalmaz.

zionun da simülasyon oldugunun en önemli kanıtı zaten mimarın söyledikleri..zatyen 6 kere yok etmişler.zion sadece matrixte uyanan matrixi kabullenmeyen beyinlerin matrixten cıkarılıp hadi sizde burda oyalanın bari denildiği bir b ligi:)

4 çıksın abi cidden:) özledik yani hem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heronidas -- 13 Ekim 2009; 22:25:37 >
  • hala eksik geliyor bana =) birader şunu diyorum eğer matrix den çıkanları zionda oyalamak gibi bir seçenekleri var ise mimarın bu adamları matrixde de oyalayabilir...ayrıca zion içinde doğanlar vardı onların tam açıklaması nedir peki ? aslında onlarında var olmadığımı? ayrıca matrixde de herşey günlük gülistanlıkken insanlar normal şartlarda uyanma isteği duymuyor sadece farklı olanlar dışında aynı durumu zion dada yaşanabileceğini düşünsenize...birisi bunu soruguluyor ve belkide zion dan sonra uyanacak ! zion u hesaplayan mimarın bunuda düşünmesi gerekmekte ayrıca zion nun bulunduğu ortamda neo makinelerle bağlatı kurabiliyor fiziksel olarak ayrıca zion nun simülasyon olduğunu düşünürsek bu kadar savaş vs yerine mimar herşeyi yeniden kodlayabilir bölece ne zion a gerek kalır nede diğerlerine ...ayrıca neo nun vs birer program olduğunu düşünürsek ki kahininde matrix annası olduğunu düşünürsek neden onlar zion nun aslında bir simülasyon olduğunun farkına varamıyorlar...son filmde matrixden çıkmak isteyenler ne olur o zaman ? kahin nin tüm rolü boşa o zaman neo ne kadar zorlarsa zorlasın sonuç hep aynı diyorsunuz...kahin ne iş yapıyorki matrix in anası iken ? bi simülasyonda çıkıp diğerine girmelerinemi yardımcı oluyor yani ?

ayrıca mimarın dediğine göre neo bir şekilde kaynağa bağlanmamışmıydı ...aynı şekilde smith ede bağlı üst üste yazılıp kopyalandılar...mimar bunun nasıl olduğunu bilmediğini sölüyordu galiba..bu şekilde gerçek dünyada iken makineleri kontrol edemiyorumu ? Gerçek dünyadada olsa makineler bir şekilde kontrol edilebilir değilmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 14 Ekim 2009; 0:33:24 >

• ne diyorum usta insan 1 kere kurtulduğunu sanınca birdaha bir yalan aramıyor belki senaryo belki feslfede bir hata var bilmeme ama izlediğimiz filmlerle düşününce kendi yorumlarımızla bazı doğrular oluşturuyoruz makine savaşı kazandı insanı himaye altında tutuyor belki çöken matrixlerden bir ders çıkarmıştır evet Zion lu dünya da simülasyon
    nedn o zamn makineler var orda
    gerçekçi olsun diye uğraşsınlar inansınlar diye
    Zion un evlatları normal insan gibi usb girişi olmaynlar var
    onlarda uyuyan ama sonuçta resetlerde onlarda ölüyor belki ASıl gerçek dünyada yanlızca makineler var hiç insan yok belki orasını göremedik ama şu ipuçlarıyla diyebilrii ki Zion lu dünya da DAha kapsamlı bir matrix
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.