Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: soldier.

Burdaki her farklı görüş kendi içinde mantıklı ancak hiçbiri de tamamen eksikleri giderebilmiş değil. Her teori bir eksiği kapatırken diğerini açık bırakıyor. Örneğin zionun da simulasyon olduğu teorisi. Bu yüzden neo kör olduğunda bile etrafı görebildi deniyor. Ancak ne hikmetse trinitiye kazıklar saplanmışken neo onu göremedi el yordamıyla buldu. neo körken sadece makineleri ve ajan simithin kendini kopyaladığı insanı gördü. dolayısıyla trinity program olsaydı demekki onu da görmesi gerekecekti. Bu yüzden trinity ve neonun program olduğunu düşünmüyorum. zira programlar arasındaki aşk hikayesi bana biraz zorlama gibi geliyor.

Ama dediğim gibi neoya progmda desek mesih de desek açıklanamayan illa bişiyler kalıyor. Bana göre 2 ve 3. filmler çekilmeseydi neoyu ilahi güçleri olan yani matriksi bilinciyle yapılandırabilen bir kurtarıcı olarak görüp kabul edecektik ki zaten filmde görünen de o idi. Yani sadece 1. filmi düşünürseniz her şey gözüktüğü gibi ve kendi içinde tutarlı. Ne zamanki 2. filmde mimar çıktı ve saçma sapan eksik bilgiler vererek insanların kafasında soru işaretleri bıraktı işte o zaman film 1. filmdeki apaçık görünenlerden uzaklaştı

Senin savın doğru, (okuduğum yabancı içerikli bir sitenin teorisinden gidiyorum ve de bence en mantıklı teori oydu) Neo hem Zion'da hem de Makineler Şehrinde programlanmış olan, Makineleşmiş nesneleri görebiliyor.

Okuduğum teoriden gidiyorum daha önce bu anlatılmıştır belki;

Klasik hikayeyi hepimiz biliyoruz, hür irade sahibi Makineler icat ediliyor bir makine efendisini öldürüyor ve insanlar makinelere karşı inanılmaz bir nefret besliyor, makineleri yok ediyorlar sağ kalanları da ortadoğuda bir şehre hapsediyorlar. Makineler orada sanayiilerini geliştiriyorlar ve tekrardan insanlarla kontak kurmak istiyorlar. Fakat B.M tarafından reddediliyorlar ve büyük savaş çıkıyor. İnsanlar makinelerin güneş enerjilerini yok etmeye çalışıyorlar ancak makineler buna da hazırlıklı... Tarlaları çıkarıyorlar.

İşte asıl problem burada başlıyor filmlerden ayrılan nokta ki Animatrix bunu anlatıyor... Makineler herkesi zorla tarlalara sokmuyor, başta insanlar da kabul ediyor. Mimar'ın da anlattığı gibi kusursuz bir Dünya hayaliyle (hayallerinde yaşamayı göze alarak) insanlar Matrix programını kabul ediyor. Animatrix'de robot karakter "kırmızı elmaya" benzer bir şey ile ve Matrix programını başlatıyoruz der, kırmızı elma gönüllülüğün ve kusursuzluğun sembolüdür. Tahminim o başlatan makine de Mimar'ın gerçek dünya'daki şeklidir... Her neyse, fakat makinelerin hesaplamaları yanlış çıkar, insanlar bu hayal dünyasına katlanamaz ve ölürler. Çünkü insan kusursuz değildir ve kusursuz Dünya'da yaşamayı göze alamaz. Bu yüzden Mimar bambaşka bir şey düşünür... 2. Filmin sonunda anlattığı gibi, tüm insanlık tarihinden bir çıkarım elde etmeye çalışır ve kendince kusursuz başka bir Dünya bulur. İnsanlara, onları Matrix'de hapsettiği izlemini verdirir, Zion gibi sahte bir özgürlük gösterir ve Makineler ile insanlar arasındaki savaşın devam ettiği imasını verir.

Yani insanlara bir yaşama amacı verir. Kusursuz bir Dünya'da insanlar amaçsız oldukları için ilk Matrix çökmüştür... Mimar Matrix'i üçe böler, Matrix-Zion-Makineler Şehri diye... Oysa hepsi programın bir parçasıdır. Daha sonra denklem yine yanlış çıkar, program çökmeye başlar çünkü bu üç evren birbirinden bağımsız hareket etmeye başlar. İşte o zaman Mimar, denklemi eşitlemek için bu üç evreni bağlayacak 3 tane denklem yazar. Birincisi Zion'un umudu, Matrix'de de inanılmaz güçlü Neo, ikincisi Matrix'de aslında her şeyden güçlü ve sorumlu Kahin (ki Ajan Smith Kahin'i klonladığında ortaya çıkan gücü gördük), üçüncüsü de bu üç birimde de olan biten her şeyden haberdar olan Mimar. Matrix işte bu haliyle kusursuz işlemiştir, hem insanlar bir amaç peşinden koşmuştur hem de Makineler. Yani bu yüzden Neo gücünü Zion'da ve Makineler şehrinde de farklı bir şekilde kullanabildi. Ha tabii bu Matrix hikayesinde anlatılmak istenen nedir, Mimar insanları kontrol etmenin bir yolunu bulmuştur, onlara bir Cennet (Zion), bir Cehennem (Makineler Şehri ve tarlalar) bir de gerçek dünya (Matrix) sunmuştur ancak bu kez işin içine aykırı bir Makine, aslında Melekler gibi insanları kontrol etmekle görevli olmalarına rağmen, insanlardan nefret eden bir Makine girmiştir. (Ajan Smith) Matrix'in bu 3 filmlik öyküsü bunu anlatmaktadır. İnsanlara kusursuz bir Dünya verebilmiştir Mimar ama bu kez bir Makine başkaldırmıştır. Filmin sonundaki son repliklerde Kahin Mimar'a arasındaki konuşmanın iması Matrix programının asla başarılı olamayacağı, çıkmak isteyenlerin salıverilmesi yönündedir.

Yani anlatılmak istenen bize filmde sunulan her şey aslında Matrix'in bir parçasıdır. Ancak bu insanlar da programlandıydı manasında değil, insanlar da bu Matrix içerisinde kendi amaçlarının peşinden koşuyorlar. İçlerinde programlanmış bir tek Neo vardı, o da normal insanın Matrix'deki yaşamı için yazılan denklemden daha farklı denklem yazıldığı için ona... Yani Neo insandı ama denklemi farklıydı.

Matrix'i anlamak için aslında Dinle-Tasavvuf ile çok içli dışlı olmak gerek, çünkü Wachowskiler çok fazla gönderme yapmış. (Zion-Sion Dağı, en sondaki haç) İşte bakarsak bu duruma hıristiyan inanışına göre, Mimar Tanrı, Kahin Meryem, Neo Mesih, Ajan Smith Şeytan oluyor. Mimar Neo'ya senden önce de seçilmişler vardı başarısız oldular diyor, yeni bir peygamber göndermenin tek sebebi öncekinin öğretilerinin unutulmasıdır. Hıristiyan inanışında İsa ölürken tüm insanlığın günahlarının bağışlanmasına neden olmuştur, Neo'da en son öldüğünde tüm insanlığın kurtulmasını sağlıyor.

• Harbiden helal olsun kastore ben kısadan anlatmaya çalışmıştım (Exi22) sen tamamen yazmışın ve daha doğru yazmışın bi kaç taş daha yerine oturdu ...tşkrler
  • kitabıda var. okursan daha yardımcı olur
  • Geçen gün Animatrix'i izledim harikaydı, daha önce neden izlemedim diye kendime kızdım. Filmde nasıl geliştiğini bilmediğimiz olaylar anlatılmış. "Osirisin Son Uçuşu" ve "Çocuğun Hikayesi" güzeldi Rönesans da robotların soykırımıda ilginç.
  • animatrix i izlemesem filminden hiç böyle olduğunu anlamazdım animatrix güzelmiş
  • Film hakkında kimsenin dikkat etmediği başka birçok şey var, belkide sadece ben dikkat ettim. Gerçi filmin sahneleri aklımda değil ama bir ara yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kastore:

quote:

Orijinalden alıntı: soldier.

Burdaki her farklı görüş kendi içinde mantıklı ancak hiçbiri de tamamen eksikleri giderebilmiş değil. Her teori bir eksiği kapatırken diğerini açık bırakıyor. Örneğin zionun da simulasyon olduğu teorisi. Bu yüzden neo kör olduğunda bile etrafı görebildi deniyor. Ancak ne hikmetse trinitiye kazıklar saplanmışken neo onu göremedi el yordamıyla buldu. neo körken sadece makineleri ve ajan simithin kendini kopyaladığı insanı gördü. dolayısıyla trinity program olsaydı demekki onu da görmesi gerekecekti. Bu yüzden trinity ve neonun program olduğunu düşünmüyorum. zira programlar arasındaki aşk hikayesi bana biraz zorlama gibi geliyor.

Ama dediğim gibi neoya progmda desek mesih de desek açıklanamayan illa bişiyler kalıyor. Bana göre 2 ve 3. filmler çekilmeseydi neoyu ilahi güçleri olan yani matriksi bilinciyle yapılandırabilen bir kurtarıcı olarak görüp kabul edecektik ki zaten filmde görünen de o idi. Yani sadece 1. filmi düşünürseniz her şey gözüktüğü gibi ve kendi içinde tutarlı. Ne zamanki 2. filmde mimar çıktı ve saçma sapan eksik bilgiler vererek insanların kafasında soru işaretleri bıraktı işte o zaman film 1. filmdeki apaçık görünenlerden uzaklaştı

Senin savın doğru, (okuduğum yabancı içerikli bir sitenin teorisinden gidiyorum ve de bence en mantıklı teori oydu) Neo hem Zion'da hem de Makineler Şehrinde programlanmış olan, Makineleşmiş nesneleri görebiliyor.

Okuduğum teoriden gidiyorum daha önce bu anlatılmıştır belki;

Klasik hikayeyi hepimiz biliyoruz, hür irade sahibi Makineler icat ediliyor bir makine efendisini öldürüyor ve insanlar makinelere karşı inanılmaz bir nefret besliyor, makineleri yok ediyorlar sağ kalanları da ortadoğuda bir şehre hapsediyorlar. Makineler orada sanayiilerini geliştiriyorlar ve tekrardan insanlarla kontak kurmak istiyorlar. Fakat B.M tarafından reddediliyorlar ve büyük savaş çıkıyor. İnsanlar makinelerin güneş enerjilerini yok etmeye çalışıyorlar ancak makineler buna da hazırlıklı... Tarlaları çıkarıyorlar.

İşte asıl problem burada başlıyor filmlerden ayrılan nokta ki Animatrix bunu anlatıyor... Makineler herkesi zorla tarlalara sokmuyor, başta insanlar da kabul ediyor. Mimar'ın da anlattığı gibi kusursuz bir Dünya hayaliyle (hayallerinde yaşamayı göze alarak) insanlar Matrix programını kabul ediyor. Animatrix'de robot karakter "kırmızı elmaya" benzer bir şey ile ve Matrix programını başlatıyoruz der, kırmızı elma gönüllülüğün ve kusursuzluğun sembolüdür. Tahminim o başlatan makine de Mimar'ın gerçek dünya'daki şeklidir... Her neyse, fakat makinelerin hesaplamaları yanlış çıkar, insanlar bu hayal dünyasına katlanamaz ve ölürler. Çünkü insan kusursuz değildir ve kusursuz Dünya'da yaşamayı göze alamaz. Bu yüzden Mimar bambaşka bir şey düşünür... 2. Filmin sonunda anlattığı gibi, tüm insanlık tarihinden bir çıkarım elde etmeye çalışır ve kendince kusursuz başka bir Dünya bulur. İnsanlara, onları Matrix'de hapsettiği izlemini verdirir, Zion gibi sahte bir özgürlük gösterir ve Makineler ile insanlar arasındaki savaşın devam ettiği imasını verir.

Yani insanlara bir yaşama amacı verir. Kusursuz bir Dünya'da insanlar amaçsız oldukları için ilk Matrix çökmüştür... Mimar Matrix'i üçe böler, Matrix-Zion-Makineler Şehri diye... Oysa hepsi programın bir parçasıdır. Daha sonra denklem yine yanlış çıkar, program çökmeye başlar çünkü bu üç evren birbirinden bağımsız hareket etmeye başlar. İşte o zaman Mimar, denklemi eşitlemek için bu üç evreni bağlayacak 3 tane denklem yazar. Birincisi Zion'un umudu, Matrix'de de inanılmaz güçlü Neo, ikincisi Matrix'de aslında her şeyden güçlü ve sorumlu Kahin (ki Ajan Smith Kahin'i klonladığında ortaya çıkan gücü gördük), üçüncüsü de bu üç birimde de olan biten her şeyden haberdar olan Mimar. Matrix işte bu haliyle kusursuz işlemiştir, hem insanlar bir amaç peşinden koşmuştur hem de Makineler. Yani bu yüzden Neo gücünü Zion'da ve Makineler şehrinde de farklı bir şekilde kullanabildi. Ha tabii bu Matrix hikayesinde anlatılmak istenen nedir, Mimar insanları kontrol etmenin bir yolunu bulmuştur, onlara bir Cennet (Zion), bir Cehennem (Makineler Şehri ve tarlalar) bir de gerçek dünya (Matrix) sunmuştur ancak bu kez işin içine aykırı bir Makine, aslında Melekler gibi insanları kontrol etmekle görevli olmalarına rağmen, insanlardan nefret eden bir Makine girmiştir. (Ajan Smith) Matrix'in bu 3 filmlik öyküsü bunu anlatmaktadır. İnsanlara kusursuz bir Dünya verebilmiştir Mimar ama bu kez bir Makine başkaldırmıştır. Filmin sonundaki son repliklerde Kahin Mimar'a arasındaki konuşmanın iması Matrix programının asla başarılı olamayacağı, çıkmak isteyenlerin salıverilmesi yönündedir.

Yani anlatılmak istenen bize filmde sunulan her şey aslında Matrix'in bir parçasıdır. Ancak bu insanlar da programlandıydı manasında değil, insanlar da bu Matrix içerisinde kendi amaçlarının peşinden koşuyorlar. İçlerinde programlanmış bir tek Neo vardı, o da normal insanın Matrix'deki yaşamı için yazılan denklemden daha farklı denklem yazıldığı için ona... Yani Neo insandı ama denklemi farklıydı.

Matrix'i anlamak için aslında Dinle-Tasavvuf ile çok içli dışlı olmak gerek, çünkü Wachowskiler çok fazla gönderme yapmış. (Zion-Sion Dağı, en sondaki haç) İşte bakarsak bu duruma hıristiyan inanışına göre, Mimar Tanrı, Kahin Meryem, Neo Mesih, Ajan Smith Şeytan oluyor. Mimar Neo'ya senden önce de seçilmişler vardı başarısız oldular diyor, yeni bir peygamber göndermenin tek sebebi öncekinin öğretilerinin unutulmasıdır. Hıristiyan inanışında İsa ölürken tüm insanlığın günahlarının bağışlanmasına neden olmuştur, Neo'da en son öldüğünde tüm insanlığın kurtulmasını sağlıyor.

dediklerinin çoğu doğru ama zion program değil olamaz ozaman senaryoda hata var?+filmde konu farklı olur ve amaçsız olur film...

1- zion son kurtarılmış insanlık şehri değilmi? incildede bahsi geçen zion aynı zion onu anlatmaya çalışıyorlar çünkü... makine şehrinden neden makinalar son insanlık şehri olan ziona yer altıdındaki varsayılan yere geliyorlar amaçları nedir?zaten matrix onların kontrolünde ve emrinde ozaman zionu işgal edip son insanları yani matrixi red edenleri öldürmek istesinler?

2- neo nasıl 3 cü filmde diğer makinaleri yok etti yada oraya nasıl kablosuz bağlantısız şekilde geçti diyorsunuz
    neo yeteneklerinin farkına varıyor ama sadece matrixde Neo uçabiliyor çünkü orda yapabileceklerinin sınırı yok ama makine şehrine gemi ile gidiyor çünkü zionda normal insan ordan bir taşıt ile gidiyor...çünkü kendini 3seri filmdede geliştirdi bunu aşama aşama anlatıyor zaten film... normal dünyada neo öldümü matrixdede olmaz çünkü normal gerçek insan beyni olmalı ve matrixe bağlanıp orda zihnini kontrol edip ajanlarla savaşıyor

yada böyle anlatayım filmden örnek verip: kel adam hainlik yapıp 2kişinin fişini çekip gemide, matrixdeki 2kişiyi öldürmesi ve neonun tam fişini çekçekken birnin gelip neoyu kurtarması ve bu mucize diye görülüyor orda zaten kel adam bir mucize olup yani neonun seçilmiş kişi ise bizi kurtarcaksa ozaman mucize olmalı ve beni biri durdurmalı diyor ve orda öldürülüyor

- neo filmde ilk mermiden kaçmaya çalıştı başardı 2.filmde fransızın adamlarından enaz 10kişinin mermilerini çok rahat şekilde durdurması bu yeteneklerinin farkına daha iyi varmasıdır

-ve neonun 2.filmde uçma yeteneğini kazanması

yani neo filmde zion şehrini kurtarmaya gönderilmiş ve kahin+morpheus neoya inanıyorlar yani önceden seçilmiş kişi peygamber mesih gibi gösteriliyor ve özel güçleri olduğunu belirtiyor kahin ona ne diyor 2.filmde
    onun gücü bu diyarları aşar diyor yani 3.filmde makine şehrinde kör olmasına rağmen kodları görebiliyor ve makineleri patlatabiliyor zihnini kullanarak...

3- neo kesinlikle ölmedi son sahnede neo zaten kör olduğundan kod olarak görüyordu makine şehrini ışık süzmesi şeklinde savaş bittiğinde ana makine şehrindeki ana pc servar diyelim bize buna, konuşarak yapıldı diyor neoya

ve sahne neonun gözünden gösteriliyor her yer kod olarak altın sarısı olarak önünden akıyor gücün kaynağını görüyor ve makine onu taşıyor eğer filmin devamı gelirse o makine neoyu ziona getircek çünkü makineler ile insanlık savaşı bitti neo sayesinde

şimdide filmden aldığım ssler ile kanıtlayacağım :

1- neo kör ve makine şehrine girdi heryer altın sarısı kod olarak neo öyle görüyor çünkü orayı gözleri bizim dünyayı gördüğümüz şekli ile görmüyor

kahinin lafı: Neo, onun gücü bu diyarları aşar

MATRIX filmi ile ilgili..

2-burda ise soldaki makine bir anda uydu cihazı gibi bişey çıkarıyor resimdeki anteni ve ana pc ile irtibata geçiyor çünkü neo ana pc ile oanda anlaşma yapıyor ve robotların hepsi bir anda durup insanlara zarar vermiyor morpheusda zaten silahını bırakıyor orda..

3- neo şuan matrixde çok güçlü durumdaki smitle savaşıyor milyonlarca ajan var orda...

4-neo savaşı kazanıyor ve ana pcden reset atılıyor matrixe herşey baştan yazılıyor... tüm ajanlar yani virüsler öldü...

5- makine şehrindeki makina neoyu taşıyor (şuan ordaki makineyi altaki resimde neonun gözünden görcez neo ölse hiçbirşey göremezdik...)

6-işte neonun savaştan sonra ölmediğinin son kanıtı neonun gözünden makine şehri heryer kodlar şeklinde ve neo o hali ile görüyor orayı yine altın sarısı kod şeklinde...

başka bişey varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 26 Ekim 2009; 5:31:02 >

• Arkadaşım sen bizim ilkbaşta bildiğimiz şeyler yeniden anlatıp yeni birşey anlatıyormuş gibi hava katmışsın.Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok kısaca onlarca kez söyledik...

2 tezimiz var filmle ilgili;
    1.'si:Matrix ve Zion birer similasyon insanların pile dönüştürülmesi için.Zion ise similasyon içinde similasyon yani Matrix'te hata veren insanlar için olası bi aksilikte yedek olak kurulmuş bir hapis.Ayrıca insanlar umut besledikleri zaman daha fazla enerji üretiyorlarmış bu yüzdende hem Neo'yu mesih gibi göstererek bilgisayar programlarının 0.9999 sonsuz rakamının 1 e tamamlamasını sağlamsı için hemde olası uyanmaları engellemek için kurduğu alt bir program Zion.(Ayrıntılı bilgi konuda önceki mesajlarda anlatılmıştır.)

2.'si :Matrix bir similasyon fakat Zion gerçek dünya.Zion filmde anlatılan gibi insanların yaşadığı son şehir ve işgal altında matrixde uyanan insanların yardımıyla direnişte.Ayrıca NEO adında bir mesih iki ırka barışa götürmeyi amaçlıyor fakat bu şehir gerçek ise neden Neo'dan daha önce 6 kez zion kuruldu ve yıkıldı hersferınde yeni mesih geldi?Bu belkide mimarın yalanı ...

Ben 1.tezi destekliyorum daha mantıklı geliyor.İnsanlığın 6 kez şehrinin yıkılıp her seferinde mesih çıkması çok saçma geliyor.Ayrıca Neo'nun makineleri durdurması ve kör olduğunda etrafı altın sarısı görmeside bir similasyonda olduğunu desteklemekte.Bu benim fikrim 2 tezde kanıtlanamadı bakalım ne olacak..

• -gerçek dünyada insanlar robotların elinden nasıl kurtuluyor da kendilerine zionda yeni bir yaşam kuruyor ve matrix e girebiliyor ?
    -neo gerçek dünyada robotları eliyle imha ediyordu bir sahnede bunu nasıl yapıyor ? belki de sendenbenden in dediği gibi zion da bi program
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendenbenden

Arkadaşım sen bizim ilkbaşta bildiğimiz şeyler yeniden anlatıp yeni birşey anlatıyormuş gibi hava katmışsın.Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok kısaca onlarca kez söyledik...

2 tezimiz var filmle ilgili;
    1.'si:Matrix ve Zion birer similasyon insanların pile dönüştürülmesi için.Zion ise similasyon içinde similasyon yani Matrix'te hata veren insanlar için olası bi aksilikte yedek olak kurulmuş bir hapis.Ayrıca insanlar umut besledikleri zaman daha fazla enerji üretiyorlarmış bu yüzdende hem Neo'yu mesih gibi göstererek bilgisayar programlarının 0.9999 sonsuz rakamının 1 e tamamlamasını sağlamsı için hemde olası uyanmaları engellemek için kurduğu alt bir program Zion.(Ayrıntılı bilgi konuda önceki mesajlarda anlatılmıştır.)

2.'si :Matrix bir similasyon fakat Zion gerçek dünya.Zion filmde anlatılan gibi insanların yaşadığı son şehir ve işgal altında matrixde uyanan insanların yardımıyla direnişte.Ayrıca NEO adında bir mesih iki ırka barışa götürmeyi amaçlıyor fakat bu şehir gerçek ise neden Neo'dan daha önce 6 kez zion kuruldu ve yıkıldı hersferınde yeni mesih geldi?Bu belkide mimarın yalanı ...

Ben 1.tezi destekliyorum daha mantıklı geliyor.İnsanlığın 6 kez şehrinin yıkılıp her seferinde mesih çıkması çok saçma geliyor.Ayrıca Neo'nun makineleri durdurması ve kör olduğunda etrafı altın sarısı görmeside bir similasyonda olduğunu desteklemekte.Bu benim fikrim 2 tezde kanıtlanamadı bakalım ne olacak..

2.dediğin doğrudur neden oldu çünkü doğru kişi seçilmedi yada gerçek kurtarıcıyı bulamadılar o çıkıyor ortaya sonuçta neo bunu başardı ve neo seçilmiş kişi oldğunu kanıtladı

• Açıkçası ne dediğinizi hiç anlamadım..Şimdi siz diyorsunuzki aslında zion denilen yerde bir simülasyon..Yani siz kısaca şunu mu diyorsunuz;gerçek hayatta makineler insanları pil olarak kullanıyor..Ama bunların kafalarına simülasyon gibi bişey geçiriyorlar..Bunlar bu similasyonda zionda yaşıyor ve ziondanda matrix denen yerde yaşıyorlar..Bu şuana benzedi..Bi insan rüya görürken,rüyasındada kendisinin rüya görmesi gibi bişeydir..Doğrusu bu mudur..Aslında zionda hayal alemi ve insanlar bu hayal elminde yaşarken,matrix denen başka bir simülasyondada ajanlarla çatışıyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JP!!!!!!!

Açıkçası ne dediğinizi hiç anlamadım..Şimdi siz diyorsunuzki aslında zion denilen yerde bir simülasyon..Yani siz kısaca şunu mu diyorsunuz;gerçek hayatta makineler insanları pil olarak kullanıyor..Ama bunların kafalarına simülasyon gibi bişey geçiriyorlar..Bunlar bu similasyonda zionda yaşıyor ve ziondanda matrix denen yerde yaşıyorlar..Bu şuana benzedi..Bi insan rüya görürken,rüyasındada kendisinin rüya görmesi gibi bişeydir..Doğrusu bu mudur..Aslında zionda hayal alemi ve insanlar bu hayal elminde yaşarken,matrix denen başka bir simülasyondada ajanlarla çatışıyorlar..

gibi bunun nedenleride Ziondan uyanan olmasın ve matrix hatalarından yoksun ve savaşlı mavaşlı bir rüya görmelerini sağlamak
  • Sabırla tekrar açıklamaya çalışayım:)

Şimdi Matrix insanları uykuda tutabilmek için bir similasyon yani sanal gerçeklik.Zion ise Matrix'in içinde Matrix sebebi ise aykırı ruhların olası çıkışlarında farklı bir hapishane yaratarak uyku halinin devam etmesi ve NEO yani TEk'in hataları düzeltmesi.Yukarıları okuyun bu yüzden demiştim kısaca geçiyorum anlaşılmazsa konudaki mesajları okursanız anlayacağınızı düşünüyorum.Bilgisayar nekadar akıllı olursa olsun matematikle çalışır ve biliyoruzki 0.99999999 ne yaparsak yapalım 1.0 yapamayız çunkü sonsuza kadar gider.Neo'da bu hatalardan meydana gelmiş bir ANORMALİ'dir.Kendisinin ortaya çıkma sebebi hernekadar anormali olsada Matrixdeki bu matematiksel hatayı düzeltmek ve tekrardan işleyişi devam ettirmektir.Bundan önce 6 kere bu böyle olmuştur her seferinde sorun çözülmüş ve başa donülmüştür.

Zion ise alt bir matrixdir.Beyin Matrixde nasıl kendini gerçek dünyada sanıyorsa Matrix'ten çıktığında kendini Zion'da gerçek dünyada hissediyor bunun sebebi ise Matrix'deki gibi Zionda uyanan henüz yok yanı farkındalık yok.
    Bunlar bizim filmdeki göndermelerle yola çıktığımız tezler.Yukarda belirttik arkadaşlar Trinity-Morp'un nasıl klavuz programlar olduğunu anlatmıştı.İşin ilginç yanı aklıma şimdi geldi.
    Mimar Matrix'deki herkesi serbest bırakabiliriz biz yeni bir kaynak bulduk diyordu acaba ZİON olmasın bu kaynak?

Alın kafa patlatın şimdi...

• @demircibu

Baba sen Animatrix'i izledin mi? :D

Çünkü anlattığın çıkarımlara sadece 3 Matrix filmini izleyerek gidilebilir. Oysa Matrix Evreninin yaradılışı Animatrix'de anlatılır ve Zion simulasyondu savımız da Animatrix'de anlatılanlardan kaynaklı...

Animatrix şuan elimin altında yok ama tek bir sahne vardır ki, senin tüm savlarını çürütür;

Bir robot "İnsanların liderleriyle" bir masa oturur ve Matrix Programını başlatıyoruz der. İnsanlar gönüllü olarak Matrix'i kabul eder, Zion vs. insanların zihnini Matrix'de tutabilmek, ölmelerini engellemek ve tarlaların yok olmasını engellemek için sadece birer "Amaç" "Simulasyon"dur.

Bak sendenbenden ne güzel söylemiş;

"Zion ise Matrix'in içinde Matrix sebebi ise aykırı ruhların olası çıkışlarında farklı bir hapishane yaratarak uyku halinin devam etmesi ve NEO yani TEk'in hataları düzeltmesi."

Morpheus ilk filmde ne diyordu? Bir seçilmiş geldi ve kimsenin yapamadığını yapıp, birisini Matrix'ten çıkardı demişti... Matrix'ten çıkarıp güya Zion'a getiriyordu... Herhangi birisi Matrix'in sınırlarını aşmaya kalkarsa ya Ajanlar tarafından düzeltiliyor, ajanlar da etkisiz kalırsa Seçilmiş kişi, ona sahte bir gerçeklik sunup, Zion'a taşıyor...

Animatrix'de bir koşucunun hikayesi vardı... 100 metreyi 6 saniyede mi ne koşuyordu... Matrix'in insanlar için çizdiği programın sınırının dışına çıkıyordu ve tarlada uyanıyordu. Daha sonra Ajanlar bir şekilde onu Matrix'e geri sokuyordu... Yani insan zihni kendisi kabul etmiş, 100 metre 6 saniyede koşulmaz gibi koşullanmalarla Matrix programına girmişti...

Zion program olsa film amaçsız olur demişsin... Amacı şuydu filmin, insan kendi zihniyle dahi böyle bir programı kabul etmesine rağmen, insani duygularından dolayı (AŞK gibi mesela) çoğu zaman mantık ve matematiksel düşünceyi geride bırakıp, savaşa girebilir. (Tüm filmin bombası Reloaded'ın sonundadır... Mimar ile Neo karşılaştığında, Neo mantığı reddedip, aşkının peşinden gider)

• Bende AniMatrix'in bütün bölümlerini izlediydim ama o sahneleri hatırlamıyorum sanırım eksik izlemişim ..

Tekrar anlıyoruzki MATRİX kadar ilgi çekici ve kafa yorucu bir senaryo sinema tarihinde çok az yada yoktur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendenbenden

Bende AniMatrix'in bütün bölümlerini izlediydim ama o sahneleri hatırlamıyorum sanırım eksik izlemişim ..

Tekrar anlıyoruzki MATRİX kadar ilgi çekici ve kafa yorucu bir senaryo sinema tarihinde çok az yada yoktur...

Film dediğin böyle olcak bu zaman sonra bile yeni görüyoz bazı şeyleri
  • İşte ona şüphe yok! Matrix gibi bir filmin eşi benzeri zor gelir (Belki de gelmez...) Felsefe ile aksiyon anca böyle harmanlanabilirdi

Ki... Matrix'de hata arayıp buldum falan diye zıplayan tiplemeler olmasa... Klişe ama insanın "Al eline sen yap" diyesi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

-neo gerçek dünyada robotları eliyle imha ediyordu bir sahnede bunu nasıl yapıyor ?
    belki de sendenbenden in dediği gibi zion da bi program
  • Andy Wachowski Larry Wachowski

Morpheus : Gerçek nedir? Gerçeği nasıl tanımlarsın? Eğer hissedebildiğin, koklayıp, tadıp, görebildiğin şeylerden söz ediyorsan, gerçek, beyne iletilen elektrik sinyallerinin yorumlanmasıdır.

Buradan yola çıkarak bütün teorilerin gerçek olabilceğini düşünüyorum.Gerçek hayatta Neo nasıl sentinelleri durdurdu sorusunun cevabı gibi.Bazen birkaç sahneye tekrar bakmak için açıyorum neredeyse bütün filmi izliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X@ndeR -- 1 Kasım 2009; 2:42:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

Andy Wachowski Larry Wachowski

http://i35.tinypic.com/qpgljp.jpg

Morpheus : Gerçek nedir? Gerçeği nasıl tanımlarsın? Eğer hissedebildiğin, koklayıp, tadıp, görebildiğin şeylerden söz ediyorsan, gerçek, beyne iletilen elektrik sinyallerinin yorumlanmasıdır.

Buradan yola çıkarak bütün teorilerin gerçek olabilceğini düşünüyorum.Gerçek hayatta Neo nasıl sentinelleri durdurdu sorusunun cevabı gibi.Bazen birkaç sahneye tekrar bakmak için açıyorum neredeyse bütün filmi izliyorum...

İşte film dediğin böyle olur, izlettirir kendini, şu seriye bakıp piyasada sayısız bant israfı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 1 Kasım 2009; 15:08:13 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.