Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani açıkcası tam olarak açıklayamıyorsunuz belki diyorsunuz...bilmiyorum eğer zion simülasyonsa gerek felsefe gerek film çok kısır ve hatalı oluyor dediğim gibi bir kez uyanan birinin 2 kez uyanmayı istemeside gayet normal...sen rüya içinde rüya gördüğün zaman gerçek hayatta 2 kez uyanıyorsun belkide 3 kez ....

ayrıca makinaların orda olması gerçekçi kılmak için değil direk gerçekten orda olduğu içinde olabilir...

ayrıca çöken matrix diyorsun ? yani daha önce matrix çöktü kurtulanlar oldu bundan sonramı zion u yarattılar? desteklediğin bu ise kendi içinde çelişiyorsun...çünkü daha önce neo trinity vs nin sürekli kendini tekrar ettiğini sölemiştin...belki onların öncesi çöken matrixden cidden kurtulup zion u yaratanlar....

• Blitz sen beni anlamadın usta
    zaten kimse kimseyi anlamıyo
    belkide hiç birimiz matirx olayını kavrayamadık diyedir
  • yoo aslında gayet iyi anladım ama sizin öne sürdüğünüz fikir çok inandırıcı gelmedi onu anlatmaya çalışıyorum ama cevap alamadım...
  • sen diyorsun ki MAtrix ten uyanan benim kabul ettiğim Zionlu dünya danda uyanır ama bu kadar makinesi derdi dururken ve bi kere uyanmış hayatın değişmişse 2. kez kandırılıyor olmayı düşünecek vaktin ve fikrin olmaz diyorum bende
    he tabi bide Zion un simüloasyonu farkedilmesi yada aşılması daha zor (mükemmel) bi MAtrixxxxx
  • Her şeyi kabul ederim de Neo'nun bir program hatası olduğunu ve/veya Neo, Morpheus, Trinity ve Zion'daki saz arkadaşlarının program olduğunu kabul etmem. Kullanılan ne daha doğrusu kim? İnsan tabi ki?Bu film değil mi, olayları benim gözümle görmem, işitmem, anlamam algılamam gerekir. Bana diyorsun ki makineler insanları kullanıyor. Tamam güzel, o program bu program diyorsun e hanginiz insan ulan derim ben de.(Yanlış anlaşılmasın bu üslub size değil) -Sizin görüşünüze göre- insanlar var ama onları 3 uzun metrajlı seri boyunca göremiyoruz, makineler var ama onları yine bu seri boyunca gerçeklerini göremiyoruz çok saçma değil mi? Zaten seri bana istediğim şeyi (gerçek makinelerin ve insanların görüntüsünü) göstermediği gibi "şu şudur, bu budur" diye açıkça belirtmiyor, dolayısıyla bu kanıya varmak mümkün mü? Matrix bir yazılım ama onu sadece bir yazılım olarak düşünmemeli, onu işlevlerine göre de gruplandırmalı. Matrix hem bir simülasyon hem de bir oyun gibi. Neo yazılım falan değil bu simülasyonda yer alan sıradan bir karakter ama simülasyon gereği onun karakteri güç kazanıyor. Video oyunu gibi düşünün ve bir programcısınız bir karakteri programlama bilginizle oyun içerisinde diğer karakterlerden farklı olarak mükkemmel bir güce sahip hale getirebilrsiniz ya da tam tersi, en güçsüz varlık haline. İşte Neo'nun matrix'teki karakteri bunu yaşadı,Neo Matrix'teki karakteri güçlendi. Buna belki bir hata diyebilirsiniz ama o da kesin bir şey değil. Bence Matrix simülasyonu çökmesin diye versiyon atladı. Simülasyonun gidişatını bozmadan yani Matrix içinde yaşadığı dünyanın sahte olduğunu farketmeyen insanların durumun farkına varmamaları için bir yazılımsal bir yöntem yerine insan gibi görünen varlıkları (gerçi onların bazılarına yön verenler yine Zion'daki insanlar) bir birine kapıştırtmaktı. Düşünsenize Matrix'e bir kabloyla bağlı canlı bir varlıksınız, pil yerine konulduğunuzu anladığınızda bunun sonucu hem makinelerin aleyhinedir hem de -özellikle de- sizin. Problem çıkaran olayın farkına varan uyutulmuş insanlar programdan direkt shift-delete edilseydi şüphe çekerdi ve Matrix'in çöküşü hızlanırdı çünkü gerçekçiliği giderdi. Düşünsene bir isyancının vücudu kalabalığın ortasında yok oluyor bu bir kere fiziğe aykırı. Ama problem çıkaran isyancı insan gibi görünen bir varlık tarafından -Ajanlar- gerçek dünyada olduğu gibi öldürülseydi -mesela beynine bir mermi, araba çarpması, idam vs- bu şüphe çekmezdi, sistem devam ederdi. İşte olay bu o yüzden bu ajan denilen yazılımsal varlıklar insan kılığında o yüzden matrix öyle hoppidik silemiyor da bu yolla sorunları ortadan kaldırıyor.

Matrix'in her filmde versiyon atladığını (güncellendiğini) düşünme sebeplerim birisi de serideki her filmin isminin çağrışım yapması. Mesela: İlk filmin adı sadece "The Matrix" ve adın üstünde bu filmde sadece Matrix simülasyonunu ve işlevlerini öğreniyoruz, sonunda Neo'nun Matrix'teki karakteri güçleniyor orada bitiyor zaten. İkinci filmin adı "The Matrix Reloaded" Türkçe meali Matrix "yeniden yüklendi" hatta Neo ajanlarla kapışırken "yeni sürümler" diyordu hatta smith de güçleniyor ve Matrix'in güvenlik duvarı olmaktan çıkıyordu kendini dosyalara kopyalayan bir virüs oluyordu. Yeni versiyon hayırlı olsun. Üçüncü filmin adı "The Matrix Revolutions" Matrix Devrimler. İşte devrim boyutunda bir yenilikle gelen güncelleme zaten devrim sözcüğünü bolca duyabilirsiniz yanlış hatırlamıyorsam. Bir de bu 3 filmi izlediğinizde dikkat edin hepsinin farklı bir havası var bu bile Matrix'in versiyon atladığını destekler nitelikte. Film hakkında kesn bir şey söylemek zor ama ben Zion'u gerçek olarak nitelendirenlerdenim. Hiç uzlaşamıyorsak bile film "gerçek nedir, 5 duyu organımızla algıladığımız şeyler midir?" felsefesini sunan bir film olarak nitelendirebiliriz.

• @exi22

bide şunu diyorum matrixden aşılması daha zor bi simülasyon (senin dediğine göre zion) yapılabiliyorken niye işi riske atmayıp matrix ide zion kadar sağlam yapmamışlar? ayrıca insan zihni sonuçta matrixde her şey günlük gülüstanlıkken çıkıyorlar zion dan niye çıkmak istemesin ? istediği kadar makine olsun ortamdan problemlerde savaştan dolayı gerçek olanın o sansın mutlaka itiraz eden olur...sen insanları makineler gibi 0-1 düzleminde çalışıyor sanıyorsun galiba....bunun cevabını kesin olarak veremessin insan bu kardeşim mutlaka istisnaları çıkacaktır...en basit şekilde bu yüzden bile zion nun simülasyon olduğu düşüncesi çürümüş oluyor =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 14 Ekim 2009; 20:18:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blitzkrieger

@exi22

bide şunu diyorum matrixden aşılması daha zor bi simülasyon (senin dediğine göre zion) yapılabiliyorken niye işi riske atmayıp matrix ide zion kadar sağlam yapmamışlar? ayrıca insan zihni sonuçta matrixde her şey günlük gülüstanlıkken çıkıyorlar zion dan niye çıkmak istemesin ? istediği kadar makine olsun ortamdan problemlerde savaştan dolayı gerçek olanın o sansın mutlaka itiraz eden olur...sen insanları makineler gibi 0-1 düzleminde çalışıyor sanıyorsun galiba....bunun cevabını kesin olarak veremessin insan bu kardeşim mutlaka istisnaları çıkacaktır...en basit şekilde bu yüzden bile zion nun simülasyon olduğu düşüncesi çürümüş oluyor =)

illa savaşıcaz yani simü vs değil diyenler die :)
    ben sölemedim çünkü benm gibi düşnenler söledi Neo nun MAtrix dışı yaptıkları......
    Onlar ne oluyo aklınızdadır diye düşndüm açıkçası
    Alemlere Rahmet???

• zion gerçek ve asiler oraya bilerek gönderiliyor çünkü asiler matrix'in çökmesine sebep oluyorlar.insanlar zion'a gittiklerinde (tarlalardan uyandıklarında) gerçeğe kavuştuklarını , iradeleriyle yapay zekayı yendiklerini düşünüyorlar ama oraya matrix in sağlığı için gönderiliyorlar.öyle bir şehrin kurulması , kullandıkları gemilerin vs insanlar tarafından hem de tarlalardan yeni uyanmış insanlar tarafından yapılması çok ama çok zor.makineler zion u matirx in düzgün çalışması için asilerinde kendilerince matrixcilik oynaması için kurdu.her reset atmalarında zion daki nüfus 24'e düşürülüyordu ve döngü tekrar başlıyordu.3. filmde makineler neo'nun agent smith'i ortadan kaldırması karşılığında zion'dakilere dokunmadı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

zion gerçek ve asiler oraya bilerek gönderiliyor çünkü asiler matrix'in çökmesine sebep oluyorlar.insanlar zion'a gittiklerinde (tarlalardan uyandıklarında) gerçeğe kavuştuklarını , iradeleriyle yapay zekayı yendiklerini düşünüyorlar ama oraya matrix in sağlığı için gönderiliyorlar.öyle bir şehrin kurulması , kullandıkları gemilerin vs insanlar tarafından hem de tarlalardan yeni uyanmış insanlar tarafından yapılması çok ama çok zor.makineler zion u matirx in düzgün çalışması için asilerinde kendilerince matrixcilik oynaması için kurdu.her reset atmalarında zion daki nüfus 24'e düşürülüyordu ve döngü tekrar başlıyordu.3. filmde makineler neo'nun agent smith'i ortadan kaldırması karşılığında zion'dakilere dokunmadı...

ama ama neden asilleri (aşırı zeki ,sezgileri güçlü, yetenekli) leri kendine tehdit görüyosa neden öldür müyor yoksa benim kaçırdığm bir yerde resetler ziondakilerin aklı silinip matrixe mi yolanıyor? yani geliyo Zionu yıkıyo kalan 3 5 in kfasını yıkayıp gene bağlıyıp yeni matrixe mi atıyo diosn?
    Desen bile Smitin gerçeğe geçmesi Neo nu yaptıkları gene olmaz gene olmaz usta tek yol Zionda Matrix eğer dediğimiz gibiyse Bu olağanüstülükler gerçekleşir .. çünkü düşünün bir çipin içindeyken çipin heryerine ulaşabilirsiniz ama taşındığınız cebin sahibiyle aynı olamazsın İnsan olamazsınız

• x@nder. @

Anlatmaya çalıştığın zion gerçek ama buna rağmen makinelerin kontrolunde bunuda matrix in sağlığı için yapıyolar çünkü her resette tüm döngü dışarda kalan 24 kişi ile yeninden başlıyor doğrumudur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 14 Ekim 2009; 20:46:45 >
  • @Blitzkrieger evet doğru.
    üçüncü sayfada paylaştığım bir yazı var onu okursan daha iyi anlayacağını düşünüyorum
  • quote:

@Blitzkrieger evet doğru.
    üçüncü sayfada paylaştığım bir yazı var onu okursan daha iyi anlayacağını düşünüyorum

tamamdır
  • @eXi22 3 sayfadaki yazıyı okudun mu çünkü orada cevapları bulacaksın.

örneğin

quote:

seçilmiş kişi bir insandır; neo bir makine değildir. fakat o özel bir insandır, çünkü matrix sistemi ona özel yetenek ve güçler vermiştir. bu v2'den v3' geçişe neden olan ayarın bir parçasıydı. oracle neo'ya bu ayrıcalığı veren kodu kırdı ve ona bundan daha fazlasını verdi. ve seçilmiş kişiyi seçme zamanı geldiğinde oracle sistemi başa almaya itiraz edecek birini seçti ve bunun kim olduğunu da morpheus'a söyledi.

yani neo özel biri seçilmiş insan nasıl peygamberlerin mucizeleri varsa neo'nunda var.makinelerin dünyasına herhangi bir araç olmadan bağlanabiliyor ve sentinelleri durduruyor.
  • quote:

@eXi22 3 sayfadaki yazıyı okudun mu çünkü orada cevapları bulacaksın.

örneğin

quote:

seçilmiş kişi bir insandır; neo bir makine değildir. fakat o özel bir insandır, çünkü matrix sistemi ona özel yetenek ve güçler vermiştir. bu v2'den v3' geçişe neden olan ayarın bir parçasıydı. oracle neo'ya bu ayrıcalığı veren kodu kırdı ve ona bundan daha fazlasını verdi. ve seçilmiş kişiyi seçme zamanı geldiğinde oracle sistemi başa almaya itiraz edecek birini seçti ve bunun kim olduğunu da morpheus'a söyledi.

yani neo özel biri seçilmiş insan nasıl peygamberlerin mucizeleri varsa neo'nunda var.makinelerin dünyasına herhangi bir araç olmadan bağlanabiliyor ve sentinelleri durduruyor.

okudum tabi okumam mı teşkkür de ederim o bilgi için ama olmaz seçilmiş mi yoksa bir hata sonucu oluşmuş ve resetlerde zionu yeniden kursun die kullanılıyo hangisi önemli değil bir yazılım içinde önemli kişisin ama olmaz eğer dediğim gibi olursa Zionda bir MAtrix e olur işte o kodlar bir sonraki level () ziondada işlior ve makineleri kontrol ediyor ama zionun gerçek olmasında olamaz çünkü vücut sonuçta insan vücudu ve bitarafına wi-fi anteni takmadılar mı olmaz etmemeli

• quote:

Orijinalden alıntı: Frost_Nova

Her şeyi kabul ederim de Neo'nun bir program hatası olduğunu ve/veya Neo, Morpheus, Trinity ve Zion'daki saz arkadaşlarının program olduğunu kabul etmem. Kullanılan ne daha doğrusu kim? İnsan tabi ki?Bu film değil mi, olayları benim gözümle görmem, işitmem, anlamam algılamam gerekir. Bana diyorsun ki makineler insanları kullanıyor. Tamam güzel, o program bu program diyorsun e hanginiz insan ulan derim ben de.(Yanlış anlaşılmasın bu üslub size değil) -Sizin görüşünüze göre- insanlar var ama onları 3 uzun metrajlı seri boyunca göremiyoruz, makineler var ama onları yine bu seri boyunca gerçeklerini göremiyoruz çok saçma değil mi? Zaten seri bana istediğim şeyi (gerçek makinelerin ve insanların görüntüsünü) göstermediği gibi "şu şudur, bu budur" diye açıkça belirtmiyor, dolayısıyla bu kanıya varmak mümkün mü? Matrix bir yazılım ama onu sadece bir yazılım olarak düşünmemeli, onu işlevlerine göre de gruplandırmalı. Matrix hem bir simülasyon hem de bir oyun gibi. Neo yazılım falan değil bu simülasyonda yer alan sıradan bir karakter ama simülasyon gereği onun karakteri güç kazanıyor. Video oyunu gibi düşünün ve bir programcısınız bir karakteri programlama bilginizle oyun içerisinde diğer karakterlerden farklı olarak mükkemmel bir güce sahip hale getirebilrsiniz ya da tam tersi, en güçsüz varlık haline. İşte Neo'nun matrix'teki karakteri bunu yaşadı,Neo Matrix'teki karakteri güçlendi. Buna belki bir hata diyebilirsiniz ama o da kesin bir şey değil. Bence Matrix simülasyonu çökmesin diye versiyon atladı. Simülasyonun gidişatını bozmadan yani Matrix içinde yaşadığı dünyanın sahte olduğunu farketmeyen insanların durumun farkına varmamaları için bir yazılımsal bir yöntem yerine insan gibi görünen varlıkları (gerçi onların bazılarına yön verenler yine Zion'daki insanlar) bir birine kapıştırtmaktı. Düşünsenize Matrix'e bir kabloyla bağlı canlı bir varlıksınız, pil yerine konulduğunuzu anladığınızda bunun sonucu hem makinelerin aleyhinedir hem de -özellikle de- sizin. Problem çıkaran olayın farkına varan uyutulmuş insanlar programdan direkt shift-delete edilseydi şüphe çekerdi ve Matrix'in çöküşü hızlanırdı çünkü gerçekçiliği giderdi. Düşünsene bir isyancının vücudu kalabalığın ortasında yok oluyor bu bir kere fiziğe aykırı. Ama problem çıkaran isyancı insan gibi görünen bir varlık tarafından -Ajanlar- gerçek dünyada olduğu gibi öldürülseydi -mesela beynine bir mermi, araba çarpması, idam vs- bu şüphe çekmezdi, sistem devam ederdi. İşte olay bu o yüzden bu ajan denilen yazılımsal varlıklar insan kılığında o yüzden matrix öyle hoppidik silemiyor da bu yolla sorunları ortadan kaldırıyor.

Matrix'in her filmde versiyon atladığını (güncellendiğini) düşünme sebeplerim birisi de serideki her filmin isminin çağrışım yapması. Mesela: İlk filmin adı sadece "The Matrix" ve adın üstünde bu filmde sadece Matrix simülasyonunu ve işlevlerini öğreniyoruz, sonunda Neo'nun Matrix'teki karakteri güçleniyor orada bitiyor zaten. İkinci filmin adı "The Matrix Reloaded" Türkçe meali Matrix "yeniden yüklendi" hatta Neo ajanlarla kapışırken "yeni sürümler" diyordu hatta smith de güçleniyor ve Matrix'in güvenlik duvarı olmaktan çıkıyordu kendini dosyalara kopyalayan bir virüs oluyordu. Yeni versiyon hayırlı olsun. Üçüncü filmin adı "The Matrix Revolutions" Matrix Devrimler. İşte devrim boyutunda bir yenilikle gelen güncelleme zaten devrim sözcüğünü bolca duyabilirsiniz yanlış hatırlamıyorsam. Bir de bu 3 filmi izlediğinizde dikkat edin hepsinin farklı bir havası var bu bile Matrix'in versiyon atladığını destekler nitelikte. Film hakkında kesn bir şey söylemek zor ama ben Zion'u gerçek olarak nitelendirenlerdenim. Hiç uzlaşamıyorsak bile film "gerçek nedir, 5 duyu organımızla algıladığımız şeyler midir?" felsefesini sunan bir film olarak nitelendirebiliriz.

tirinity ve morpheus birer program...tıpkı daha önceki matrix sürümlerindeki tirinity ve morpheuslar gibi..şöyle..matrixte anormal bir insan bulursun..matrixi kabullenmeyen...adıda mesela mary dir..gidersin ona tirinity programını yüklersin olur biter..yani sonuçta insanlar ama program yuklu insanlar.nasılki judo programını neoya yuklediler buda bu şekilde yüklenmiş programlar.yoksa matrixin bu hatasını telafi edecek devamlılığını sağlayacak zincir bozulur..tirinity olacak morpheusla birlikte neoyu bulacak..kahine götürecek seçilmiş seçim yapacak..son neoyu kahin değiştirdi..büyük bi ihtimal parkta verdiği şeker neo programının upgradesiydi..neo o yuzden öbür kapıyı seçti..ajan smith ise kabullenmeyenlerin sigortası oldu..neo söylemeseydi zaten smith tüm matrixi ve diğer platformları ele gecicrecekti.çünkü kaynağın smithten haberi yoktu.yani mesela 40 bilgisayarın var ama ana bilgisayara baglı.39 una bi virüs bulaşıyor ama ana makinanda yok..smith kendini neoya kopyaladıgı anda kendi program kodunuda ana makinaya vermiş oldu çnkü neo kaynaktan bağlanmıştı..sorada basitçe bi iş yaptı ana blgisayar delete ajan smith.exe:)

neo bir program hatası..matrixin anormalliği..ziondakilerde bunun bi sonucu..mimar öylesine bi matris kullanarak dizayn etmişki matrixi her şeyi düşünmüş.bu hatayı bile.onun için zionu tasarlamış bu hatayı telafi için..anormaller matrixi talan edip bozmasın diye bunları bu şekilde ziona yollamış..çünkü beyin bu sefer kabulleniyor.naslsa matrixten çıktım işte kurtuldum düşüncesiyle bi daha herhangi bi şüphe duymuyor.neo seçilmiş bir kişidir..ama makinelerin seçtiği bir kişi.işte ironik olan asıl bu kısım..insanlığın kurtarıcısı olarak görülsede aslında matrixin dewamının sağlanmasına hizmet eden bir seçilmiş..

• quote:

çünkü beyin bu sefer kabulleniyor.naslsa matrixten çıktım işte kurtuldum düşüncesiyle bi daha herhangi bi şüphe duymuyor.neo seçilmiş bir kişidir..ama makinelerin seçtiği bir kişi.işte ironik olan asıl bu kısım..insanlığın kurtarıcısı olarak görülsede aslında matrixin dewamının sağlanmasına hizmet eden bir seçilmiş..

eXisTens da çok güsel matrix içinde matrix gösterimi
  • Baştan sona izlemek lazım tekrar. Güzel filmdi.
  • bence oyuncular bile tam anlamamıştır. biz anlamamışız çok mu
  • Yok hoca yok .. 10kere daha izlemek lazım bu filmi belki bi faydası dokunur
  • Burdaki her farklı görüş kendi içinde mantıklı ancak hiçbiri de tamamen eksikleri giderebilmiş değil. Her teori bir eksiği kapatırken diğerini açık bırakıyor. Örneğin zionun da simulasyon olduğu teorisi. Bu yüzden neo kör olduğunda bile etrafı görebildi deniyor. Ancak ne hikmetse trinitiye kazıklar saplanmışken neo onu göremedi el yordamıyla buldu. neo körken sadece makineleri ve ajan simithin kendini kopyaladığı insanı gördü. dolayısıyla trinity program olsaydı demekki onu da görmesi gerekecekti. Bu yüzden trinity ve neonun program olduğunu düşünmüyorum. zira programlar arasındaki aşk hikayesi bana biraz zorlama gibi geliyor.

Ama dediğim gibi neoya progmda desek mesih de desek açıklanamayan illa bişiyler kalıyor. Bana göre 2 ve 3. filmler çekilmeseydi neoyu ilahi güçleri olan yani matriksi bilinciyle yapılandırabilen bir kurtarıcı olarak görüp kabul edecektik ki zaten filmde görünen de o idi. Yani sadece 1. filmi düşünürseniz her şey gözüktüğü gibi ve kendi içinde tutarlı. Ne zamanki 2. filmde mimar çıktı ve saçma sapan eksik bilgiler vererek insanların kafasında soru işaretleri bıraktı işte o zaman film 1. filmdeki apaçık görünenlerden uzaklaştı

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.