öncelikle forumda ilk söylenecek konuya açıklama getirerek başlayayım; evet, internette bu konuda bazı yorumlar gördüm. Ancak hemen hepsi eski tarihli, belki güncel çözümünü bulan vardır diyerekten tekrar yazıyorum.
Bilgisayarımın teknik özellikleri Lenovo Y530 Ekran kartı NVIDIA GeForce 9500M G
Bilgisayarıma format attıktan sonra resimdeki arızayı almaya başladım. Önceden bilgisayarımı açtıktan sonra 1 kere hatayı alıyordum, kapatıp açtıktan sonra sorunsuz olarak kullanabiliyordum. Ancak son zamanlarda bu hataya 3-4 bazen 5 defa almaya başladım yani her seferinde bilgisayarımı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi lütfen
Orada görünen hata ekran kartı ile ilgili.
1. Ekran kartı fiziksel manada bozuk. 2. Ekran kartı sürücüsü problemli. 3. Bilgisayardaki herhangi bir yazılım ile mevcut ekran kartı sürücüsünde çakışma problemi mevcut.
İnternette yazılanların eski olması önemli değildir, aynı hata Xp işletim sisteminde de meydana gelebilir ve çözüm yolu genel manada aynı veya benzer olabilir. Önemli olan çözüm için işe yarayıp yaramadığıdır.