Şimdi Ara

Mavi Ekran ve Elektrik Kesintisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem imzada yazan gibidir. Bugün 4-5 kez elektrik gitti geldi. İlkinde bilgisayar açıktı ve normal çalışıyordu. Sonra elektrikler gitti, gelince tekrar açtım. Mavi ekran veriyordu, Windows güvenlik duvarı açılamıyor diyordu, torrentlerimin bazılarında çarpı işareti çıkmıştı, Firefox Çökme bilmemnesi gibi bir şey açıldı vs. milyon tane sorun yani. Bunlarla uğraşmaya çalışırken elektrikler yine gitti. Az önce elektrikler geldi ve bilgisayarımı açtım. İlk seferinde normal açıldı, torrentlerden çarpı işaretli olanlardan birini tekrar kontrol ettirdim, seed'e girsin diye bastım ve mavi ekran verdi. Şimdi Windows'un açılış ekranındayken bilgisayar tekrar başlatıyor kendini sürekli. Hemen format mı atıyım, donanımsal bir problemim var mı? Varsa hangi parçada var?

• eğer pc açılıyorsa başlat çalıştıra chkdsk c: /r yaz gelen ikazlara evet de.
    pc yeniden başlat açılışta chkdisk yapacak biraz uzun sürebilir
  • Teşekkürler şu anda deniyorum umarım işe yarar.
  • aynı sorun bende de var MSI P31 Neo V2 anakart ve E7400 intel 2.8 işlemci pc kullanıyorum
    pek kasmadıgım normal bi zamanda mavi ekran ve akabinde reset
  • bilgisayar ozellıklerden gelişmiş sekmesınde sistem hatasında otomatık olarak başlat secenegının işaretını kaldırıp mavi ekran geldıgınde reset atmamasını saglayın. ve mavi ekrandakı hata kodunu yazarsanız. bu kod üzerine olusabılecek sebepler nelerdır bir ipucu yakalar ve bu yönde ılerlerız arkadaslar. yoksa resetlenme olayının binbir nedeni mevcut. saygılar
  • ben aynen kaldırdım o secenegi hata ilk geldiğinde yeni msj açarm tşk'ler
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslaaslademe

bilgisayar ozellıklerden gelişmiş sekmesınde sistem hatasında otomatık olarak başlat secenegının işaretını kaldırıp mavi ekran geldıgınde reset atmamasını saglayın. ve mavi ekrandakı hata kodunu yazarsanız. bu kod üzerine olusabılecek sebepler nelerdır bir ipucu yakalar ve bu yönde ılerlerız arkadaslar. yoksa resetlenme olayının binbir nedeni mevcut. saygılar

Tamam yaptım şimdi mavi ekran olmasını bekliyorum. Bir de her program sürekli hata veriyor kendini kapatıyor, herhangi bir şey yüklerken illaki bir aksilik çıkarıyor. Bir de sürekli mavi ekran veriyor işte. Bunların hepsi elektrik kesintisinden sonra başladı. Üstelik format da attım. Bu arada 2 disk var bilgisayarımda. İlk cevapta verilen çözümü sadece Windows'un olduğu disk için denedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diğer arkadasın mavı ekran hatası sürekli olan birşey degil. o yuzden o arkadas hata kodunu yazmasını beklıycez. tabıı sende de cıkan kodları yazman yararlı olur. ama sen sıklıkla bunlarla karsılasıyosan elektrık kesıntısınden sonra ozellıkle. ramları bı kontrol etmenı soylıcem. eger 2 parca ram ise kontrolu kolay olur. birini cıkart dene vs. gibi. tek parcaysa farklı bır ram bulma şansın varsa öyle dene. bu kadar mavı ekran hatasında akla gelebılcek ılk ıhtımaller arasında ram geliyor o bakımdan söyledım

quote:

Orjinalden alıntı: grenoble

quote:

bilgisayar ozellıklerden gelişmiş sekmesınde sistem hatasında otomatık olarak başlat secenegının işaretını kaldırıp mavi ekran geldıgınde reset atmamasını saglayın. ve mavi ekrandakı hata kodunu yazarsanız. bu kod üzerine olusabılecek sebepler nelerdır bir ipucu yakalar ve bu yönde ılerlerız arkadaslar. yoksa resetlenme olayının binbir nedeni mevcut. saygılar

Tamam yaptım şimdi mavi ekran olmasını bekliyorum. Bir de her program sürekli hata veriyor kendini kapatıyor, herhangi bir şey yüklerken illaki bir aksilik çıkarıyor. Bir de sürekli mavi ekran veriyor işte. Bunların hepsi elektrik kesintisinden sonra başladı. Üstelik format da attım. Bu arada 2 disk var bilgisayarımda. İlk cevapta verilen çözümü sadece Windows'un olduğu disk için denedim.

• quote:

Diğer arkadasın mavı ekran hatası sürekli olan birşey degil. o yuzden o arkadas hata kodunu yazmasını beklıycez. tabıı sende de cıkan kodları yazman yararlı olur. ama sen sıklıkla bunlarla karsılasıyosan elektrık kesıntısınden sonra ozellıkle. ramları bı kontrol etmenı soylıcem. eger 2 parca ram ise kontrolu kolay olur. birini cıkart dene vs. gibi. tek parcaysa farklı bır ram bulma şansın varsa öyle dene. bu kadar mavı ekran hatasında akla gelebılcek ılk ıhtımaller arasında ram geliyor o bakımdan söyledım

Peki nasıl anlayacağım? Bu sorunları vermezse sorunlu rami bulmuş mu oluyorum?
  • dedıgım gıbı .2 parca ram varsa. sırayla tek tek calıstırırsın. zaten ram den kaynaklı bır sorunsa. kendını hemen bellı eder. sorunlu ram cıktıgında bu hatalar vermez zaten. bölece tespıtı yapmıs olursun. denemeden direk nokta atışı yapılabılcek bır sorun degil. Sadece elektrık kesıntısı dedıgın ıcın kuvvetlı ıhtımal olarak bunu test etmenı ıstedım once. sonucunu yazarsın
  • quote:

dedıgım gıbı .2 parca ram varsa. sırayla tek tek calıstırırsın. zaten ram den kaynaklı bır sorunsa. kendını hemen bellı eder. sorunlu ram cıktıgında bu hatalar vermez zaten. bölece tespıtı yapmıs olursun. denemeden direk nokta atışı yapılabılcek bır sorun degil. Sadece elektrık kesıntısı dedıgın ıcın kuvvetlı ıhtımal olarak bunu test etmenı ıstedım once. sonucunu yazarsın

Ramlerden birini çıkardım şu anda sorun yok gibi görünüyor. uTorrent programını yükledim, diğer programların aksine yüklerken sorun çıkarmadı. Firefox da sürekli çökmüyor. Çok teşekkür ederim, çözüldü gibi. Eğer sorun devam ederse buraya yazarım. Tekrar teşekkürler.
  • muhtemelen arızalı ram i tespit ettın. daha büyük bir sorun da olabilirdi. buna da şükür diyelim. aksi birşey olursa. paylaşırsın. saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.