Şimdi Ara

Max. 2000 tl hasarı var deyip piyasa fiyatından 30000 tl ucuza satılan arabalar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2. el sitelerinde bazı ilanlara rastlıyorum. Aracın maximum 2000 tl masrafı var, evveliyatı temizdir, parçada yardımcı olunur, piyasa fiyatı 80.000 tl diyorlar ama araç 55.000 tl...
    Şİmdi ben de doğal olarak soruyorum madem 2000 tl masraf var neden yaptırıp 75.000 tl'ye satmıyorlar?
    Hasar söyledikleri kadar azsa yapıldıktan sonra değerini çok da fazla düşürmez.
    Peki nedir bu araçları bu kadar ucuza satma nedenleri?
    Sizce alınır mı bu araçlar?

Mesela şu: (Ford Focus yazmışlar ama resimdeki araç Kuga)

Ford Kuga 54.650 TL

• Bu final grup hakkında baya konuşuldu. Forumda konusuvardı aratıp bulabilirsin.
  • O araçların görünürde 2 bin tl hasarı var ancak o sadece buz dağının görünen kısmı zaten mantıklı düşünürsek galericiler tuttugunu öpmenin peşinde sadece 30 bin tl indirimle araç verirmi o 55 bin tl lik fiyatta bile en az 5-10 bin kârı vardır aracın halini sen düşün
  • Bkz. Final Otomotiv.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen dedikleri gibi araç düşebiliyor.Arkadaşalar adamların elinde bildiğim kadarıyla bir sürü araba var.Adamlar kendileri yaptırmakla uğraşamaz.He her araba dedikleri gibi değildir tabii ama ben cidden çok az masrafla kurtaranı gördüm. :)

Edit:Bu arada final veya başka bir yer midir tam hatırlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 26 Mayıs 2014; 13:13:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

Bazen dedikleri gibi araç düşebiliyor.Arkadaşalar adamların elinde bildiğim kadarıyla bir sürü araba var.Adamlar kendileri yaptırmakla uğraşamaz.He her araba dedikleri gibi değildir tabii ama ben cidden çok az masrafla kurtaranı gördüm. :)

Edit:Bu arada final veya başka bir yer midir tam hatırlamıyorum.

Kendileri yaptırmakla neden uğraşamasın ki hocam?İsteseler 3 4 tane maaşlı adam tutarlar sırf bu araçların tamir aşamasında başında durmaları ve ilgilenmeleri için.Ama bu olay işlerine gelmiyor bence.2000 tl hasar var deyip 30000 tl ucuz satmak vatandaşa çekici geliyor.Bence sebebi bu.

• İlla ki oda vardır.Fakat o kadar arabayla uğraşılamaz 3,4 tane adam ile.Sadece kaporta hasarı olsa eyvallah ama her türlü hasar olabiliyor ve bu kadar çok arabada oluşan onlarca farklı hasarı 4,5 tane ustayla çözemezsiniz.Bu adamların çalışma mantığı genelde Sigorta'dan alıyorlar aracı.2,3 kar ediyorlar.Peynir ekmek gibi satıyorlar zaten.Genelde bu araçları alanlarda zaten ustalar oluyor.Atıyorum kaporta hasarı var arabanın max. hasar 2000 TL yazmışlar.Şimdi bunu normal bir kullanıcı alıp yapmaya çalışsa belki 8000-9000 liraya yapacak.Ama gidiyor kaportacı alıyor 2000 TL'ye yapıyor biniyor.
  • Çıtır hasarlı
  • Durust gozukmeye calisarak insanlari salak yerine koyuyorlar.
    Araci alacak olan adama ''hocam 5bin tl hasari var, yaptir pasa pasa kullan yalan yok'' demekle, ''hocam 5bin tl hasarliydi, bizde masraf ettik yetkili serviste yaptirdik, yalan yok.'' Demek farkli seyler.

Eger 2.sini secersen arac elinde kalir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitsubishielectric -- 26 Mayıs 2014; 13:55:05 >
  • Genelde pert araclarin fiyatlari o sekilde piyasanin yeni ekmek kapisi kim kime kaptirirsa artik citir hasar filan hikaye .uzak durmakta fayda var

• İşin içinde iş olduğu belli ama ne olabilir diye merak etmiştim.
    Belki araba çekiçlenip boyanarak temiz süsü verilmiş ama elektronik aksam sorunlu, airbagler patlamış yapıştırılmış vs vs...
    Kaporta gayet diri duruyor ama ya fotoğraftan gözükmeyenler???
    ucuz işçilikle halledilecek gibi olsa zaten sanayi esnafı hemen alır düzeltir karını yapar. Öyle kar edilecek bir araba olsa ilan internete düşmez bence de...
  • forumdan bir arkadaşın imzasında güzel bir söz vardı "bedava peynir ancak fare kapanında olur" diye. 2000 tl hasarı olan aracı kimse 30 bin altı fiyata vermez. uzak durmak lazım. ama işiniz kaportacılık vb meslek gruplarından birisi ise o zaman mantıklı olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.