Şimdi Ara

Max Payne (Anılar)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konunun nereye açılacağını bilmiyorum fakat ilgi çekmek için buraya açmayı uygun gördüm...
    Bugünlerde hepimiz en hızlı bilgisayarı elde etmek için bir şekilde bütçemize göre çabalayıp duruyoruz;daha iyisi olsun istiyoruz... Ama benim aklıma bundan 9 yıl önceki halim geldi sizlerle paylaşmak istedim:)
    İşte ilk bilgisayarla tanışmamın ardından yaşadığım anılar;
    *Bana ilk bilgisayar 2003'te alındı.(Mahallede herkesin var diyerek babama ağlayarak aldırmıştım)
    (P4 2.4GHZ -512 MB RAM -128 Mb Geforce mx440;ozamanların uçağı)

*ilk yükledğim oyun test drive 6 dıydı... WOOOw nekadar gerçekçi oyun böyle araba gidiyor :) üstelik yarış yapıyorsun...

*İlk yaşadığım hüsran internet cafedeki bütün oyunları diskete atıp çalışmadığını görmek olmuştu. Attıklarım kısayolmuş:) (Ne kadar akıllıyım)

*Daha sonra pro gamer dergisinden çıkan cd'den ilk demo oyunumu kurdum.(demonun ne olduğunu bilmiyodum);oyunun adı BattleField 1942 idi.

Bütün uçak ve savaş aletleri benim kontrolüm altında olması çok hoşuma gitmişti. O zevki şuan bile yakalayamıyorum :)

*Ve bigün hevesle yüklediğim oyundan sonra çıkan "Insert the Orjinal CD" yazısı kabusum olmuştu... Sonra ertesi gün okulda cd yi veren arkadaşa
    sorduğumda "Crack Yapacan oluuum"dedi.Sonra uzun uzun anlattırdım;kağıda not aldım dediklerini... Eve gelip uyguladım ve oyun başlarken gelen siyah
    ekranı görmek pahabiçilmezdi :)Oyunun adı MAX PAYNE'di.

*İlk kez bilgisayar çöküşüyle tanışmam ve ertesi gün yana yana çözüm aradıktan sonra arkaşın Windows başlangıç diski ile ve cd ile işi çözmesi çok hoşuma gitmişti... Ve bu başlangıç disketinde format atmak;windows kurma komutlarını tek tek ezberlemiştim... O zamanlar Windows xp çoktan çıkmıştı.. Ve onun cd'den direk kurulduğunu görünce hayran kalmıştım o yüzden hiç bırakamadım :)

*Daha sonra her hafta bilgisayar dergileri almaya başladm ve içindeki programları oyunları kurmak bana zevk veriyordu... Tabi ayda bir pc çökertmek dışında sorun yoktu.. Ama uzmanı olmuştum formatın;her bilgisayarı çöken mahallede beni çağırıyodu o derece :)

İşte aradan yaklaşık 10 yıl geçti ve kim bilir on yıl sonra neler olacak...

Siz neler yaşadınız bakalım bilgisayarı yeni aldıktan sonraki dönemde ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b3rak -- 21 Eylül 2011; 5:42:40 >

• Senin bahsettiğin o kısayolları kopyalama olayı benimde başıma gelmişti :D büyük bir hevesle eve gelmiştim ama ne yazık ki sonuç ortada... benim bilgisayarda ilk oynadığım oyun commandos tu yanlış hatırlamıyorsam o zaman baya bağlamıştı beni oyun kendine çok zevk alarak oynardım ki zaten o oyun efsanedir eminim her oyuncunun hayatında önemli bir yere sahiptir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: street_catt

Senin bahsettiğin o kısayolları kopyalama olayı benimde başıma gelmişti :D büyük bir hevesle eve gelmiştim ama ne yazık ki sonuç ortada... benim bilgisayarda ilk oynadığım oyun commandos tu yanlış hatırlamıyorsam o zaman baya bağlamıştı beni oyun kendine çok zevk alarak oynardım ki zaten o oyun efsanedir eminim her oyuncunun hayatında önemli bir yere sahiptir.
    ilk oyunum GTA3 olmuştur...Tony o zamanlar miami'den kaçmış i*nelere benzemiyordu deri ceketi felan vardı ha bide badem bıyık ta yapabiliyordun o zamanlar

• quote:

Senin bahsettiğin o kısayolları kopyalama olayı benimde başıma gelmişti :D büyük bir hevesle eve gelmiştim ama ne yazık ki sonuç ortada... benim bilgisayarda ilk oynadığım oyun commandos tu yanlış hatırlamıyorsam o zaman baya bağlamıştı beni oyun kendine çok zevk alarak oynardım ki zaten o oyun efsanedir eminim her oyuncunun hayatında önemli bir yere sahiptir.

İlk oynadığım Half Life'tı sanırım ama ilk bitirdiğim Commandos'tu sen söyleyince benim içinde çok önemli bir yere sahiptir. Hele Commandos 2 o zamanları kasıp kavuran efsanedir valla özledim tekrar yüklüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saşha

quote:

İlk oynadığım Half Life'tı sanırım ama ilk bitirdiğim Commandos'tu sen söyleyince benim içinde çok önemli bir yere sahiptir. Hele Commandos 2 o zamanları kasıp kavuran efsanedir valla özledim tekrar yüklüyorum.

Evet ya hele o commandostaki ada turu yokmuydu o kadar sene geçmesine rağmen halen aklıma gelir yaptıklarım :D max payne'nin de ayrı bir yeri vardır bende hatta oyunu bitirdikten sonra cafeye gider orda oynayan arkadaşlara yardımcı olurdum şurdan şu kadar adam çıkacak su silahlar var vs oyunu ezberlemiştim resmen :D

• quote:

Orijinalden alıntı: archVillain

quote:

Alıntıları Göster
    Ben İlk Carmageddonu oynamıştım kendi bilgisayarımda

Şu crack olayına gelince Aynı duyguları Max Payne'de bende yaşamıştım... Çünkü o zamanın tabiri (İlerlemeli) oyunları çok seviyordum... Günlerce oynamıştım...

Birde Diablo 2 yi kırana kadar sabaha kadar uğraştığımı hatırlarım... Yok image yap yok şu yok bu....

• quote:

Orijinalden alıntı: bensatanistdegilim

Ben İlk Carmageddonu oynamıştım kendi bilgisayarımda

Şu crack olayına gelince Aynı duyguları Max Payne'de bende yaşamıştım... Çünkü o zamanın tabiri (İlerlemeli) oyunları çok seviyordum... Günlerce oynamıştım...

Birde Diablo 2 yi kırana kadar sabaha kadar uğraştığımı hatırlarım... Yok image yap yok şu yok bu....

Alıntıları Göster
    İlk oyunun 1987 yılında Packmandi. Babamın çalıştığı yere bilgisayar alınmıştı, orada oynamıştık. Otelin çalışma potansiyeli %20 düşmüştür
    Sonra Riverraid ve Space invaders, tey tey 7-8 yaşında çürümeye başlamışız.

Bu arada Carmageddon harika oyundur, böyle eğlenceli oyunlar nadir geliyor artık. Özellikle stadyuma girince çok eğlenmiştim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 21 Eylül 2011; 11:49:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

İlk oyunun 1987 yılında Packmandi. Babamın çalıştığı yere bilgisayar alınmıştı, orada oynamıştık. Otelin çalışma potansiyeli %20 düşmüştür
    Sonra Riverraid ve Space invaders, tey tey 7-8 yaşında çürümeye başlamışız.

Bu arada Carmageddon harika oyundur, böyle eğlenceli oyunlar nadir geliyor artık. Özellikle stadyuma girince çok eğlenmiştim :)

Alıntıları Göster
    Bende en büyük etkiyi bırakan oyun Max Payne'di.
    Sam Lake'in o surat ifadeleri,Max Payne'in hikayesi müzikler,New Yorktaki soğukluk ve atmosfer tamamen eşsizdi.
    Oyunun şimdiki haline bakıyorumda...Keşke birinci oyundan sonra seri hiç devam etmeseydi.
    Alttaki videoyu 1:25'e alın o anki müzik ve siren sesleri...Özledim bu oyunu yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Sam Lake'in o surat ifadeleri,Max Payne'in hikayesi müzikler,New Yorktaki soğukluk ve atmosfer tamamen eşsizdi.
    Oyunun şimdiki haline bakıyorumda...Keşke birinci oyundan sonra seri hiç devam etmeseydi.
    Alttaki videoyu 1:25'e alın o anki müzik ve siren sesleri...Özledim bu oyunu yahu

Off yapma bunu panpa

• quote:

Orijinalden alıntı: Nova.6

quote:

Off yapma bunu panpa

Sizi bilmem ama bu oyun bende ciddi bi etki bıraktı.Ne zaman bu müziği duysam içim bi fena olur.Ürperiyorum hüzün basıyo resmen
    Psikologluk bi durum yoktur umarım

• Max payne 1 ve 2yi defalarca bitirdim bende ayrı bi yeri var yeniden kurup oynicam
  • quote:

Orijinalden alıntı: wonderk1dd

Max payne 1 ve 2yi defalarca bitirdim bende ayrı bi yeri var yeniden kurup oynicam
    Dediklerini çoğumuz yaşamışızdır zaten. Telefon hattından interneti hatırlıyorum da, bir de şimdiki duruma bak, ne ararsak 1-2 saniyede önümüzde. Eskiden belki de sırf bu yüzden oyun,müzik,kitap,dergi vb. şeylerin değeri çok daha fazlaydı. Olmalı da. Bir oyun bulmak için kaç gün gezindiğimi bilirim Benim pc'de ilk oyunum şu Lotus muydu neydi bir araba yarışı vardı bir de Home Alone Disket bunlar tabi, hey gidi! Test Drive 1 falan vardı, komikti Ama başından kalkamazdı kimse o zamanlar. Şimdi getirsem suratına bakmaz çoğu kişi Diablo 2'yi dahi grafiklerinden ötürü oynamıyor millet oysa ben tam tersi sırf o havası için Ultima Online bile oynadım yakın zamanda Eski her zaman daha değerli ve daha güzel olacak; her konuda olduğu gibi ve bu bizden sonra da sizden sonra da devam edecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guybrush Threepwood

Dediklerini çoğumuz yaşamışızdır zaten. Telefon hattından interneti hatırlıyorum da, bir de şimdiki duruma bak, ne ararsak 1-2 saniyede önümüzde. Eskiden belki de sırf bu yüzden oyun,müzik,kitap,dergi vb. şeylerin değeri çok daha fazlaydı. Olmalı da. Bir oyun bulmak için kaç gün gezindiğimi bilirim Benim pc'de ilk oyunum şu Lotus muydu neydi bir araba yarışı vardı bir de Home Alone Disket bunlar tabi, hey gidi! Test Drive 1 falan vardı, komikti Ama başından kalkamazdı kimse o zamanlar. Şimdi getirsem suratına bakmaz çoğu kişi Diablo 2'yi dahi grafiklerinden ötürü oynamıyor millet oysa ben tam tersi sırf o havası için Ultima Online bile oynadım yakın zamanda Eski her zaman daha değerli ve daha güzel olacak; her konuda olduğu gibi ve bu bizden sonra da sizden sonra da devam edecek.

Alıntıları Göster
    bir arkadaşım zamanında msn'den oyun kısayolu atıyordu. olum bu çalışmaz dedim ya saçmalama olum bende çalışıyor ya demişti

• quote:

Orijinalden alıntı: Nova.6

quote:

Off yapma bunu panpa

Şu yayınladığın videoyu yemin ediyorum rüyamda görüp hemen kalkıp bitirmiştim oyunu :) o derece seviyordum oyunu... Benim ilk göz ağrım olduğu için yeri ayrıdır :) hani ilk aşk derler ya :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Paint It Black

bir arkadaşım zamanında msn'den oyun kısayolu atıyordu. olum bu çalışmaz dedim ya saçmalama olum bende çalışıyor ya demişti

Alıntıları Göster
    max payne in 2 serisinide bitirmiştim ama oyun ne zaman çıkmıştı hatırlamıyorum.ilk oyunum ise 91 de commoder 64te hayalet avcılarıydı .94 te pentium 100 bilgisayar varken windowsun içinde hover diye bir oyun var baya güzeldi hep onu oynardım.

oyunun wiki kaynağınıda veriyim belki oynayan vardır:http://en.wikipedia.org/wiki/Hover!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tantalis1986 -- 21 Eylül 2011; 23:17:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tantalis1986

max payne in 2 serisinide bitirmiştim ama oyun ne zaman çıkmıştı hatırlamıyorum.ilk oyunum ise 91 de commoder 64te hayalet avcılarıydı .94 te pentium 100 bilgisayar varken windowsun içinde hover diye bir oyun var baya güzeldi hep onu oynardım.

oyunun wiki kaynağınıda veriyim belki oynayan vardır:http://en.wikipedia.org/wiki/Hover!

Alıntıları Göster
    Max Payne PC'ye ilk kurduğum oyundur haliyle ben de oyuna aşık olan kişilerden biriyim. O günleri gerçekten özledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Max Payne PC'ye ilk kurduğum oyundur haliyle ben de oyuna aşık olan kişilerden biriyim. O günleri gerçekten özledim.

Alıntıları Göster
    Bilader iyi güzel gün geçtikçe herşey dahada kolaylaşıyor gerçektende kaliteli grafiklere sahip oyunlar çıkıyor oynanış olsun atmosfer olsun gerçekten bazen "iste bu" dedirtiyor ama yinede "ESKININ TADI BAŞKA" diyemeden geçemiyor insan sinema sektörün de olduğu gibi eskiden 2 haftada bir kesinlikle oscarlık film çıkardı şimdi 4-5 ay da bile çıkamyor :D

• Ben kucukken commdore de bi futbol oyunu ile basladim futbolcunun ismi degistirip kendi ismimi yapincavay be dedim sonra amigalar cikti kick off bombaci sensible. Golden axe mortal combad player maneger robocop adini unutugum onlarcasi sonra ps e cikti resident evil le tanistim fifa sonra die hard gta serisi sonra bilgisayar +yunlari derken ps 2 cikti sonra ps 3 kisaca oyun oynamak guzel :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozhanyildiz

Ben kucukken commdore de bi futbol oyunu ile basladim futbolcunun ismi degistirip kendi ismimi yapincavay be dedim sonra amigalar cikti kick off bombaci sensible. Golden axe mortal combad player maneger robocop adini unutugum onlarcasi sonra ps e cikti resident evil le tanistim fifa sonra die hard gta serisi sonra bilgisayar +yunlari derken ps 2 cikti sonra ps 3 kisaca oyun oynamak guzel :))
    Max 1 sanirsam 99'da cikmisti 98'de olabilir hatirlamiyorum. Bu oyun cikmadan once tv'de tanitim videosunu izlemistim. tam 1 ay magzalara gelmesini beklemistim. Gerci illegal olani vardi ama bu oyun orjinal alinmaliydi. Hayatimda hic bir oyunu onun kadar sevmedim. Oynarken hissettigim tek sey "buyuk butceli Hollywood filminin bas karekterini benim yonettigim bir oyun ve hic bitmesin" di. Ne guzel gunlerdi o gunler ....

• quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Max 1 sanirsam 99'da cikmisti 98'de olabilir hatirlamiyorum. Bu oyun cikmadan once tv'de tanitim videosunu izlemistim. tam 1 ay magzalara gelmesini beklemistim. Gerci illegal olani vardi ama bu oyun orjinal alinmaliydi. Hayatimda hic bir oyunu onun kadar sevmedim. Oynarken hissettigim tek sey "buyuk butceli Hollywood filminin bas karekterini benim yonettigim bir oyun ve hic bitmesin" di. Ne guzel gunlerdi o gunler ....

Alıntıları Göster
    2001in temmuzunda çıkmıştı Max Payne.
    Çok iyi hatırlıyorum evde yerlere döşek serip, ağır çekim atlamaları yapmaya çalışıyorduk.
    Sonuç moraran dirsekler, kırılan eşylalar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.