Şimdi Ara

mazda 2 vs skoda fabia 1.4 vs colt 1.1 vs 1.3 invite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 80-100 km arası işe gelip gitmek ve 1-2 ayda bir antalya-denizli, izmir uzun yol yapacak ve korkuteli yokuşlarında aracın bayılmaması gerekli pek performans beklentim yok daha öncede konu açmıştım önce city ve multijet palio düşünüyodum city bütçemi aştığı palioda güvenliksiz olduğu için eledim onun yerine mazda 2 ve fabia aldım listeme hangi modeli seçmeliyim yardım edin lütfen şimdi bu modellere yoğunlaştım bayram tatilinden sonra almayı palanlıyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-sahibinden-ve-masrfsiz-139222635/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-ekonomik-arac-uygun-fiyat-130010933/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-acil-ihtiyactan-2009-mazda-2-140841956/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-skdo-fabia-139741122/detay/

edit yakıt çok önemli lpg de takabilrim, ve en az 2 hava yastığı abs olamlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arimayaa -- 16 Ekim 2013; 23:06:25 >

• arimayaa kullanıcısına yanıt
    Yakıt çok önemli ise tabiki colt (1.3ün gidişi gayet iyi ve yakıt tüketimi çok iyi), sürüş keyfi istiyorsanız mazda 2, konfor istiyorsanız fabia.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Durace

Yakıt çok önemli ise tabiki colt (1.3ün gidişi gayet iyi ve yakıt tüketimi çok iyi), sürüş keyfi istiyorsanız mazda 2, konfor istiyorsanız fabia.

fabia lpg de nasıl yakar acaba
    Ortalama 7-9lt arası lpg yakar tahminimce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Durace

Ortalama 7-9lt arası lpg yakar tahminimce.
    Colt alın rahatınıza bakın az yakar çok kaçar , bayılmaz lpg ile bile şaşırtıcı derecede az yakar gösterge bozuldu zannedebilirsiniz.(ama 1.3 mivec olanı)
    Ayrıca bozulacak mı korkusu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmst -- 16 Ekim 2013; 23:55:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Colt alın rahatınıza bakın az yakar çok kaçar , bayılmaz lpg ile bile şaşırtıcı derecede az yakar gösterge bozuldu zannedebilirsiniz.(ama 1.3 mivec olanı)

Bu forum ve sizlerin sayesinde yazılan yazılar sayesinde şu colt 'u cidden merak ettim hocam şehir içi pratikte ne kadar yakıyor cidden ve lpg ile arası nasıl bu motorun?Ayrıca yarı otomatiği nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 17 Ekim 2013; 2:40:04 >
    colt kullandım bir yıl kadar, bu araçlar arasından 1.3 olanını öneririm kesinlikle. mazda 2 kalite algısı en yüksek olanı bence ama ciddi bir tüketimi var. colt'un yanında her aracın ciddi bir tüketimi var gerçi. ikinci el yedek parça vs iyice araştırıp içinize sinerse colt alabilirsiniz. lpg takacaksanız zaten hiç yakmaz o araç. performans konusunda 1.3 olanı sınıfına göre oldukça iyi bir yerdedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Memory Remains

colt kullandım bir yıl kadar, bu araçlar arasından 1.3 olanını öneririm kesinlikle. mazda 2 kalite algısı en yüksek olanı bence ama ciddi bir tüketimi var. colt'un yanında her aracın ciddi bir tüketimi var gerçi. ikinci el yedek parça vs iyice araştırıp içinize sinerse colt alabilirsiniz. lpg takacaksanız zaten hiç yakmaz o araç. performans konusunda 1.3 olanı sınıfına göre oldukça iyi bir yerdedir.
    Mazda hakikatten güzel duruyor

1.3 olan mitsubishinin 1.6 gibi vergi ödediğini de unutmayın derim, corolla varken çok kıl olurdum 1332 cc motora

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

quote:

Bu forum ve sizlerin sayesinde yazılan yazılar sayesinde şu colt 'u cidden merak ettim hocam şehir içi pratikte ne kadar yakıyor cidden ve lpg ile arası nasıl bu motorun?Ayrıca yarı otomatiği nasıldır?

Lpg ile şehir içi 8-9 şehir dışı 5 litreleri kasmadan görebilirsiniz. Ben şu an dizelini kullanıyorum tam bir şaka makinesi şehir dışı tüketim katalog verisi 4 litre ben 3.7 litre ile geziyorum. Şehir içi ise 5.1 ile. Ayrıca 0-100 su an 9.2 saniye. Benzinlisi ise tam bir canavar sakin giderseniz katalog verisi altında gitmek mümkün ama basarsaniz mivec açıp rampalarda dizel gibi gidiyor.

• Şeyiriçi sakin kullanımda mazda 2 ile 5.5 litre gibi ortalamalar çok rahat yakalanıyor. ( Ankara için ortalama 30 km hız içinkonuşuyorum, istanbul için bu 17-18km de 7 litrelerde).

Uzun yolda da eğer 120-130 ile gidilirse 5. Viteste her rampayı soluksuz çıkıyor, fakat böyle bir kullnımda 6.5 litre gibi ebatlarına ve gücüne göre kabul edilemez değerler görüyor., hatta 140-150 de bu değerler 8.5 lara kadar çıkıyor. 90 -100 ile giderken 5'leri görmek mümkün fakat bu sefer de aracın çekişi ciddi manada yetersiz kalıyor bu da kullanım konforunu oldukça düşürüyor.

Colt belki şehiriçinde mazda kadar az yakmaz ama şehir dışında daha stabil değerler ve devir bandına daha yaygın bir güç üretimi olacağını tahmin ediyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Lpg ile şehir içi 8-9 şehir dışı 5 litreleri kasmadan görebilirsiniz. Ben şu an dizelini kullanıyorum tam bir şaka makinesi şehir dışı tüketim katalog verisi 4 litre ben 3.7 litre ile geziyorum. Şehir içi ise 5.1 ile. Ayrıca 0-100 su an 9.2 saniye. Benzinlisi ise tam bir canavar sakin giderseniz katalog verisi altında gitmek mümkün ama basarsaniz mivec açıp rampalarda dizel gibi gidiyor.

Peki hocam dizelleri nasıl ve yarı otomatik seçeneği var mı bunlarda ayrıca makyajlı kasa da dizel motor ve yarı otomatik ikilisi mevcut mu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki hocam dizelleri nasıl ve yarı otomatik seçeneği var mı bunlarda ayrıca makyajlı kasa da dizel motor ve yarı otomatik ikilisi mevcut mu?

Dizellerde getrag 6 ileri otomatik şanzıman mevcut. Çok aşırı sağlam bir şanzıman bilenler bilir ancak makyajlı kasada dizel mevcut değil. Ancak makyajlı kasaları bende sevmeme rağmen arka koltukları makyajsız kasa gibi ileri geri hareket etmediği için tercih etmedim. Bagaj lazım değilken arkadaşlar ile arkada tavla çevirebilecek yer yapabilirken istediğim zaman 6 çuval odun atacak yer elde ediyorum.

• mrmst kullanıcısına yanıt
    Her güzelin bir kusuru vardır hesabı vardır hocam ,anladım bilgilendirme için teşekkürler peki motor parçaları bakımları ne fiyatta tamam MB motoru ama parça fiyatları fazla olacak gibime geliyor
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dizellerde getrag 6 ileri otomatik şanzıman mevcut. Çok aşırı sağlam bir şanzıman bilenler bilir ancak makyajlı kasada dizel mevcut değil. Ancak makyajlı kasaları bende sevmeme rağmen arka koltukları makyajsız kasa gibi ileri geri hareket etmediği için tercih etmedim. Bagaj lazım değilken arkadaşlar ile arkada tavla çevirebilecek yer yapabilirken istediğim zaman 6 çuval odun atacak yer elde ediyorum.

Alıntıları Göster
    ilandaki 1.3 nasıl sizce 1000 tl aşağı olursa almayı düşünüyorum

• quote:

Her güzelin bir kusuru vardır hesabı vardır hocam ,anladım bilgilendirme için teşekkürler peki motor parçaları bakımları ne fiyatta tamam MB motoru ama parça fiyatları fazla olacak gibime geliyor

Açıkçası bakımlar gayet normal fiyatlarda 300 ya da daha aşağısı özel servislerde daha ucuz parça bakımında ise kozmetik unsurlar çok çok pahalı ama motor şanzıman şasi fiyatları normal .. Ama kozmetik örnek ön cam ultraviyole film kaplı 1200 tl tampon 800 tl çok pahalı. Kaskosu az tutuyor 700 civarı kesinlikle yaptırın.
  • mrmst kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için çok teşekkürler hocam,kafamda belli bir profil çizili araç için saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: arimayaa

Fiyatı çok çok iyi bu araçlar için son fiyat zanmetmiyorum 1000 tl insin ama şansınızı deneyin. Araç temiz duruyor. Tramer ve plaka sorgusu yapın kaza yoksa alın birde bilen bir usta sadece şasi birleşim noktalarını kontrol etsin.
  • quote:

Cevaplar için çok teşekkürler hocam,kafamda belli bir profil çizili araç için saygılar

Saygılar bizden ne mutlu yardımcı olabildiysem.
  • quote:

Ne yaptınız, araç için anlaşabildinizmi, ilan duruyor merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MESUT52_34

quote:

Ne yaptınız, araç için anlaşabildinizmi, ilan duruyor merak ettim.

yok hocam gidemedim pztei antalyadayım 1-2 günlük işim var sonra müsait olacam inş bakalım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.