Şimdi Ara

MAZDA 3 & ALFA ROMEO GIULIETTA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
5.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Sadece o stopları için bile Giu. Yolda giderken rastlarsam bakmaktan kaza yapmasam bari Oldukça çekici, tasarım harikası bir araç. Resmen ruhu var yaşıyor nefes alıyor araba....

hocam ne yaptın sen ya giu. alasım geldi o nası yorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guven.kacar -- 21 Aralık 2011; 2:12:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guven.kacar

quote:

Sadece o stopları için bile Giu. Yolda giderken rastlarsam bakmaktan kaza yapmasam bari Oldukça çekici, tasarım harikası bir araç. Resmen ruhu var yaşıyor nefes alıyor araba....

Valla öyle Trafikte ne zaman görsem o stopları arabamdan soğuyorum Uzuuun uzuuun bakıyorum kaza yapacam bigün Beyaz sunrooflu bi-xenon farlı 17' jantlısını al, sürme koy evin önüne izle sevap işle

• Giu ya aşık olduysanız, giu alın bence. Mazdayı alıp, için için giu yu düşünmezsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: guven.kacar

quote:

Valla öyle Trafikte ne zaman görsem o stopları arabamdan soğuyorum Uzuuun uzuuun bakıyorum kaza yapacam bigün Beyaz sunrooflu bi-xenon farlı 17' jantlısını al, sürme koy evin önüne izle sevap işle

alfaların hepsi öyle ya 6 ay önce bende imzamdaki aracı aldım çok istedim bi 147 almak ama herkes karşı çıktı alamadım ne zaman kırmızı 147 görsem arabanın tekerine tekme atıyorum

• japoncular kızmasın da Giu varken mazdanın yüzüne bakmam

(not: 2 aracı da kullandım, benzinliler için konuşursak motor avantajından da kaynakı olarak giu'nun sürüş zevki bir tık daha yüksek)

((bence))
  • Ben olsam Giulietta alırdım sanırum.
  • konfor odaklı araçlar hariç bence hiç bir araç italyan araçlarıyla tasarım konusunda rekabet edemez. alfa 156, 159 gibi araçları üretmiş. 159 u iyice tanıdıktan sonra bundan daha iyisi olamaz dedim ama gui nin arka tasarımı görünceye kadar :) ön tasarımı göreceli ama benim için standart dışı geliyor. gui sahibi olsam elbette çok severim o ayrı
    eski 156 2.0 t.spark sahibi olarak çok mükemmel dayanıklı olduğunu söyleyemem 160 bin küsürde idi araç. ön takımda bir kaç sıkıntı çıkarttı, direksiyon hidroliği kaçırdı fazla masraf etmeden özel serviste hallettik ama çok nazik diyen arkadaşlar hiç alfa sahibi olmuşlar mıdır merak konusu. alfa ya da bmw sahibi olmuş kişiler sürüş zevki açısından zor araç beğenirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 21 Aralık 2011; 5:24:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

Ruhunuza hitap eden aracı alın. İkisi arasından ben alfayı seçerdim, fakat değerlendirmeye yeni astrayı da almakta fayda var. Astra bu iki aracın tam ortası gibi duruyor.

1.3 95hp motorla mı?
    3-5 boy arkalarında duruyor gibi geldi

Gui'nin test sürüşüne katılmış biri olarak onun o tıslamasına gurban olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wertasd -- 21 Aralık 2011; 8:32:53 >
  • Cevap İmzamda
  • quote:

Orijinalden alıntı: vet147

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: airbrq_23

quote:

İkisindende cok zarar ederim ikisinide almam

Adam sana zarar eder miyim etmez miyim diye sormuş mu ? Yada verdiği seçeneklerden başka bir araç sormuş mu ? İki seçenek yazmış sizce hangisi demiş başka alternatifi olan var mı diye sormamış. Amacın ne ? Ayrıca nerden biliyosun zarar edeceğini? Kaç kere mazda 3 yada giulietta sahibi oldunda zarar ettin? Bomboş mesajlara gerek yok

Benim gerginlik falan yaptigim yok gerginligi yapan belirli kisiler ve sizsiniz

Burasi forum İse herkes endi gorusunu saygili terbiyeli bir dille anlatabilir bunda herhangi bir problem olmamali

Ama sizin gibi sadece karsinindaki insanin yazdigi yazilari elestirenler oldug icin genelde problem oluyor

Konuya gelellm 60.000 tl alinan bir gluetta 50.000 l yukari saman pek mumkun degil sahibinden bakabilirsin mazdada oyle

Ben sadece mazda ve alfa romeo araclari kaza yapmadin parcasi tedarik edilemiyor diye dua eden servis biliyorum
    Bosta konusmuyorum dedigim gibi bu benm gorusum

İki arac arasinda kesin bir tercih yapilcaksa gluettanin on kismina bakmiyorsa arkadas giluetta alirim hepsi bu

Şimdi öncelikle 60binlik bir giu yu 50bine zor satarsın demek hakkaten talihsiz bi yorum olmuş.Giu ve mitonun 2.el piyasası gayet hızlı deger kaybı eskssi gibi degil hatta son 2-3 aydır 147 156 larda bile inanılmaz bir hareketlilik var.Forumdada alfa arayan arkadaslar var onlara sorabilirsin.Yada piyasaya cıkıp bakabilirsin.Hadi piyasayı bilmiyorsun bari sahibinden.com a girde ilanlara bak.Sonra ara en düşük kaça veriyorlar diye sor bari.
    2. olarak yetkili servislerde benim 2006 147 nin bile her parçası bulunurken giu nun bulunmaz demek 2. bir talihsizlik.

Alfa sürsen azcık markayı tanısan bu lafları söylemezsin.

İnsanlar bilmedikleri kulaktan dolma seylerle konusmayı ne çok seviyorlar ya.Alfa sahibi oldun mu hayır sıkıntısını sen mi çektin hayır e daha ne gelip konusuyorsun.Yanlış anlaşılmasın lafım direk sana değil.Bu tip hareketi yapan herkese.

kesinlikle söylediğim lafın arkasındayım ben genel olarak parçalarından ve ikinci elinden bahsettim

aracı şahsen çok beğeniyorum ön tasarım hariç

burda birkaç örnek var 3 aydır satılmayan giulietta

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-ve-temiz-bir-arac-58602890/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-2011-giulietta-10000-km-de-dizel-59154918/detay

ben aracı çok beğeniyorum ama uzun süre kullanımda ciddi zarar ettircek bir markadır bence alfa

ama mazda 3 den daha iyi bir araç olduğunu düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bende345

quote:

İkisindende cok zarar ederim ikisinide almam

Tahmin ediyoruuuum: Jettaaa....

Hic ilgisi yok

Mazda ve alfa ikiside gerek servis gerek ikinci el olmayisi sebeniyle ilerde diyelim 3 sene binilcekse alincak araclar degil cok zarar ettirir ve satamazsiniz

Sizin istediginiz degil alicinin vercegi fiyata razi olursunuz

Sahsen bu sinifta alicagim arac bellidir o yoksa kesinlikle zarar etmiycegim konfor ve kaliteli arac alirim oda kesinlikle reno megane hb1.5 dci 105 beygir olur

Bu araclari mazda ve alfayi ancak ikinci elde cok uygun bulursam alirim aksi halde sifirini asla almam

Cihan kardeşim sonra herkes bana kızıyor diyorsun. Niye zarar etsin ? Herkes alıp satmak için araç almıyor.Herkesi kendimiz gibi düşünmemek lazım zevk meselesi bu. Adam bu 2 araç seçeneğinde kaldıysa 2. el kaygısı yok demektir zaten. Gereksiz şekilde insanların tepkisini çekiyorsun. Mazda eskisi kadar servis ağında problem olmuyor. Satışları iyi olmasada dizel motorla yine satıyorlar. Alfa yine servis ağı geniş çünkü fiat servislerinin çoğu alfa araçlarada bakıyorla. Bugün vw almamak içinde herkes birçok neden döker. 2.el bi aracı almamak için engel değil herkes için. Çok çok sıkışırsan verirsin 3-5 aşşaya galeriye.

anıl ben sadece kendi adıma yorum yaptım uzun vadede zarar edilcek araçlar mazda ve alfa

yoksa araçları beğenmediğim için değil ikiside alınıp binilcek arabalar

3-5 aşağı satamazsın hemen ha diyince galaeriye bence hele o ş..... galeriler ölmüş eşşek parasına araba alıyorlar zaten

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 21 Aralık 2011; 8:54:43 >
  • Bu iki araç arasından tercihim Mazda 3 olurdu, Alfa uzun süreçte Mazda'ya kıyasla dökülür adeta.

Ayrıca Alfa'ya yandan ve arkadan bakmak zevk verirken, önüne geçince tam bir tasarım fiyaskosu bana göre.Çok satan bir markanın aracı olsaydı, gına gelirdi bu araçtan.

Astra J bu sınıfın tasarım lideridir bu arada.
  • beyaz Giulietta
  • Giu..
    bu ikilemden sonra Mazda 3 alirsan alfanin yanindan her gectiginde keskee diyebilirsin..

araban temiz olduktan sonra herturlu fiyatini bulur..

imkanim olsa ve hb araba almak istesem baska arac bakmam..

5 yil uzun suree.. Giu yu her gordugunde kesin yuzun gulecekk, mutlu bir 5 yil (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgdsshn

quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

Ruhunuza hitap eden aracı alın. İkisi arasından ben alfayı seçerdim, fakat değerlendirmeye yeni astrayı da almakta fayda var. Astra bu iki aracın tam ortası gibi duruyor.

Astrayı bende çok beğeniyorum ki bayii tanıdık olduğundan indirim de alabilirdim ancak çok ilginç birşey oldu, arabaya sığmadım. boyum 1.90 ve bacaklar normalden biraz uzun ama genelde arabalara sığma problemi yaşamam, arkamda oturan yaşar. Astrada koltuğu en aşağıya indirdim, direksiyonu en üste çıkardım ama direksiyon dizlerimin arasında kaldı. İyi yönden bakacak olursak arabayı dizlerimle de kullanabilirim.

Hocam benimde boyum 1,90 ve aynen dediğin gibi astraya bende sığamadım.Aracın oturuş pozisyonunda çok rahat edemedim.İlginçtir bende koltuğu en alt ve an dip yaptım ama rahat bir sürüş pozisyonu yakalayamadım.Yeni araçları orta boyluluara göre yapıyorlar herhalde..

• Giu'daki ruh ve karakter segmentinde hicbir arabada yok.Emin olun 5 bine deger.

Lakin iki aracida en az 4-5 sene kullanmak lazim, yoksa zarariniz fazla olur.
  • Mazda 3 alırsan yolda gördüğün her guli için "keşke bunu alsaydım" diyeceksin ama guli alırsan yoldan geçen mazda 3 leri farketmeyeceksin bile
  • 146 ve 156 kullanmış birisi olarak alfa ruhu bambaşkadır. her kullandığında sanki ilk defa kullanıyormuşsun gibi heyecan verir. benim zamanımda zeytinoğlu grubu getiriyordu, tüm eski ustaları hala tanırım. alfa club üyesiyim hala. tabi benim zamanımda yolda iki alfa karşılaştığında sellektör yapardık.
    şimdi gerek alfa sayısında ki ciddi artıştan gerekse de çok kurumsal bir firmanın alfa'yı getirmesinden o eski samimi hava pek kalmadı gibime geliyor.
    iş yerinde jetta'dan tutun a6'ya kadar bir sürü araç kullandım, kullanıyorum emin olun hiç birinde alfa'nın kullanım zevki yok. bence kullanım zevkinin en önemli özelliği yol tutuşu ve motor sesi. şimdi ki dizellerde o eski boxer veya twinsparklerin sesi ve hızlanması var mıdır emin değilim ama guiletta'nın iç dizaynına da hasta olmuştum. üç kere test sürüşü yaptım
    guiletta'nın tek eksiği mükemmel ötesi arka dizaynının yanında ön dizaynının vasat kalması. onun dışında enfes bir araç, gerçekten de rüyaların aracı.
    mazda3'ten önce mazda'ya gelirsek mermerler giderse mazda türkiye'de patlar demiştik ama sanki daha da kötüye gitti. akmaz kokmaz bir marka oldu. ilgisizlik, müşteriye saygısızlık diz boyu. tamam mazda3'e lafım yok güzel araç kompak sınıfta ama işte alfa ne kadar ruh sahibi ise mazda'da bizim ülkemizde o kadar ruhsuz. mazda3'ün guiletta'dan tek üstün özelliği sorunsuzluğu olur. onun dışında her türlü guiletta yürür gider.

• Orijinalden alıntı: cihanair

kesinlikle söylediğim lafın arkasındayım ben genel olarak parçalarından ve ikinci elinden bahsettim

aracı şahsen çok beğeniyorum ön tasarım hariç

burda birkaç örnek var 3 aydır satılmayan giulietta

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-ve-temiz-bir-arac-58602890/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-2011-giulietta-10000-km-de-dizel-59154918/detay

ben aracı çok beğeniyorum ama uzun süre kullanımda ciddi zarar ettircek bir markadır bence alfa

ama mazda 3 den daha iyi bir araç olduğunu düşünüyorum

Uzun süren kullanım için haklı olabilirsiniz belki.Hiç bir zaman bir VW kadar değerini koruyamaz.
    Fakat verdiğiniz ilanlardaki araçları o fiyatlara kim alır? Birine 69 lira yazmışlar.Sonuçta C sınıfı dizel aile arabası bu. İnsignia dizel değil.Bi de efsane kasaya kızarlar pahalı diye.

Ben Alfa fiyat listesini incelemedim.Fakat testlerde Focus'la, Golf'le kıyaslanan bir aracın ikinci eline bu paralar istenmemeli. İstenirse 3 değil 13 ay da beklenilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 21 Aralık 2011; 10:07:33 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.